Buitenland

Is de slag bij Waterloo 200 jaar geleden gewonnen door Rothschild?

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen donderdag was het precies 200 jaar geleden dat de troepen van Napoleon werden verslagen, en het tijdperk van Napoleon voorgoed ten einde was. Ten zuiden van Brussel nabij het plaatsje Waterloo leverde de Franse heerser slag tegen Britse, Duitse en Noord- en Zuid-Nederlandse soldaten.

De echte winnaar van de slag bij Waterloo zou de bankier Nathan Mayer Rothschild zijn geweest. Kennis is macht, dat wisten beleggers twee eeuwen geleden al. Nathan wist in 1815 steenrijk te worden door gebruik te maken van de meest geavanceerde communicatietechnologie van zijn tijd: de postduif. De rest koerierde nog te paard. Hij was daardoor de eerste in Londen die wist dat Napoleon de slag bij Waterloo had verloren, waarna hij zich massaal inkocht in de Engelse staatsfondsen die even later sterk in waarde stegen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het bankiersgeslacht Rothschild groeide onder leiding van Nathan Rothschild uit tot één van de invloedrijkste families in Europa. Nathan werd uiteindelijk zelfs geridderd voor zijn verdiensten aan de Britse kroon, met als belangrijkste verdienste de financiering van de legereenheden van de hertog van Wellington tijdens de slag bij Waterloo.

Beursmanipulatie

In 1913 publiceerde Ignatius Balla het boek ‘The Romance of the Rothschilds’, waarin de beursmanipulatie door Nathan Rothschild in 1815 werd beschreven en in het bijzonder hoe hij misbruik had gemaakt van zijn informatie over de uitkomst van de slag bij Waterloo om de beurshandel in Londen op het verkeerde been te zetten.

Een jaar later, in 1914, spande de eerste baron van Rothschild, de kleinzoon van Nathan Rothschild, een rechtszaak aan bij de rechtbank van New York om het boek te laten verbieden. Zijn reden was dat de naam van zijn grootvader werd belasterd door de volgens hem onjuiste voorstelling van de gebeurtenissen direct na de slag bij Waterloo. De baron verloor de rechtszaak en moest de proceskosten betalen.

Spaanse tak

Al sinds 1809 klaagde Wellington dat hij zijn troepen niet kon betalen. Derek Wilson schrijft in zijn boek ‘Rothschild: A Story of Wealth and Power’ dat Wellington genoodzaakt was om tegen exorbitant hoge rentes te lenen van Maltese en Spaanse bankiers.

Hoogleraar economische geschiedenis Miguel López-Morell van de Universiteit van Murcia in Spanje kwam tot de ontdekking dat de Spaanse tak van de Rothschilds het leger van Wellington al voor de slag bij Waterloo financierde. Oprichter van het bankiershuis Mayer Amscher had zijn zoons op strategische wijze verspreid over een continent dat constant in staat van oorlog was.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dit valt lijkt te toch wel onder de algemene kennis ondertussen…

Mike
Mike
8 jaren geleden

Napoleon schijnt ook lid te zijn geweest van de hidden hand / vrijmetselarij.

Vandaar dat hij vaak is afgebeeld met zo’n halfzacht handje in zijn revers (net als Karl Marx, George Washington, Salomon Rothschild, Lenin, Mozart, Stalin).

Claro
Claro
8 jaren geleden

Met of zonder postduif, verdienen aan georkestreerde crisissen, (false flag) oorlogen, aan dood en verderf, aan leed en mensenlevens is tot op de dag van vandaag nog steeds aan de orde van de dag, je moet het maar kunnen en lukt heel goed als je een geweten- en gevoelloos totaal immoreel ‘mens’ bent.

Jeetje
Jeetje
8 jaren geleden

Laat ze maar bekonkelen wat ze willen, wij zijn toch illuminatieproof. Het is het Licht, wat we zijn, wat ze niet kunnen doven. Hoe meer Licht je geeft , the harder they come. Hoe meer Licht je geeft, des te vaker zie je ze om. je heen. Des te beter je ze leert kennen, hoe vermakelijk het wordt. Een kat en muisspel en gues what? I am the Cat. En jullie zijn allemaal katten. Heilige katten. Maar ze willen graag dat jij denkt dat jij de muis bent. En op een dag denk je; hey,ik ben een kat. And then you play

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x