Homepagina » Buitenland » Is de slag bij Waterloo 200 jaar geleden gewonnen door Rothschild?
Is de slag bij Waterloo 200 jaar geleden gewonnen door Rothschild?

Is de slag bij Waterloo 200 jaar geleden gewonnen door Rothschild?

Afgelopen donderdag was het precies 200 jaar geleden dat de troepen van Napoleon werden verslagen, en het tijdperk van Napoleon voorgoed ten einde was. Ten zuiden van Brussel nabij het plaatsje Waterloo leverde de Franse heerser slag tegen Britse, Duitse en Noord- en Zuid-Nederlandse soldaten.

De echte winnaar van de slag bij Waterloo zou de bankier Nathan Mayer Rothschild zijn geweest. Kennis is macht, dat wisten beleggers twee eeuwen geleden al. Nathan wist in 1815 steenrijk te worden door gebruik te maken van de meest geavanceerde communicatietechnologie van zijn tijd: de postduif. De rest koerierde nog te paard. Hij was daardoor de eerste in Londen die wist dat Napoleon de slag bij Waterloo had verloren, waarna hij zich massaal inkocht in de Engelse staatsfondsen die even later sterk in waarde stegen.

Het bankiersgeslacht Rothschild groeide onder leiding van Nathan Rothschild uit tot één van de invloedrijkste families in Europa. Nathan werd uiteindelijk zelfs geridderd voor zijn verdiensten aan de Britse kroon, met als belangrijkste verdienste de financiering van de legereenheden van de hertog van Wellington tijdens de slag bij Waterloo.

Beursmanipulatie

In 1913 publiceerde Ignatius Balla het boek ‘The Romance of the Rothschilds’, waarin de beursmanipulatie door Nathan Rothschild in 1815 werd beschreven en in het bijzonder hoe hij misbruik had gemaakt van zijn informatie over de uitkomst van de slag bij Waterloo om de beurshandel in Londen op het verkeerde been te zetten.

Een jaar later, in 1914, spande de eerste baron van Rothschild, de kleinzoon van Nathan Rothschild, een rechtszaak aan bij de rechtbank van New York om het boek te laten verbieden. Zijn reden was dat de naam van zijn grootvader werd belasterd door de volgens hem onjuiste voorstelling van de gebeurtenissen direct na de slag bij Waterloo. De baron verloor de rechtszaak en moest de proceskosten betalen.

Spaanse tak

Al sinds 1809 klaagde Wellington dat hij zijn troepen niet kon betalen. Derek Wilson schrijft in zijn boek ‘Rothschild: A Story of Wealth and Power’ dat Wellington genoodzaakt was om tegen exorbitant hoge rentes te lenen van Maltese en Spaanse bankiers.

Hoogleraar economische geschiedenis Miguel López-Morell van de Universiteit van Murcia in Spanje kwam tot de ontdekking dat de Spaanse tak van de Rothschilds het leger van Wellington al voor de slag bij Waterloo financierde. Oprichter van het bankiershuis Mayer Amscher had zijn zoons op strategische wijze verspreid over een continent dat constant in staat van oorlog was.Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Napoleon schijnt ook lid te zijn geweest van de hidden hand / vrijmetselarij.

  Vandaar dat hij vaak is afgebeeld met zo’n halfzacht handje in zijn revers (net als Karl Marx, George Washington, Salomon Rothschild, Lenin, Mozart, Stalin).

  6 likes
 2. Met of zonder postduif, verdienen aan georkestreerde crisissen, (false flag) oorlogen, aan dood en verderf, aan leed en mensenlevens is tot op de dag van vandaag nog steeds aan de orde van de dag, je moet het maar kunnen en lukt heel goed als je een geweten- en gevoelloos totaal immoreel ‘mens’ bent.

  4 likes
 3. Dit valt lijkt te toch wel onder de algemene kennis ondertussen…

  6 likes
 4. Hij wist dat Napoleon had verloren, op de voorpagina van zijn eigen krant vertelde hij dat het er op leek dat Engeland verloor. Beurzen stortten in, alles was toen te koop voor een fractie van de prijs, een dag later bleek dat ze toch gewonnen hadden.

  4 likes
 5. Laat ze maar bekonkelen wat ze willen, wij zijn toch illuminatieproof. Het is het Licht, wat we zijn, wat ze niet kunnen doven. Hoe meer Licht je geeft , the harder they come. Hoe meer Licht je geeft, des te vaker zie je ze om. je heen. Des te beter je ze leert kennen, hoe vermakelijk het wordt. Een kat en muisspel en gues what? I am the Cat. En jullie zijn allemaal katten. Heilige katten. Maar ze willen graag dat jij denkt dat jij de muis bent. En op een dag denk je; hey,ik ben een kat. And then you play

  3 likes
 6. Alle oorlogen zijn gewonnen door Rothschild!!

  Het is niet zo moeilijk dat iemand wint die onze illusie beheerd. Winnen en verliezen is voor hun het beheren van die gemaakte wereld die onze illusie is.

  3 likes
 7. NCF: Endgame MUST SEE (Nederlands ondertiteld)

  https://www.youtube.com/watch?v=HaqH1QMHHto#t=530

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ze verdienden een fortuin door oorlogen te financieren. Ophef om oud-docent die complottheorieën over Rothschild verspreidde

Ze verdienden een fortuin door oorlogen te financieren. Ophef om oud-docent die complottheorieën over Rothschild verspreidde

Een voormalig docent van de Universiteit van ...

Een marionet van de grote banken en de man van de elite. Fransen slaan hard terug tegen president Macron

Een marionet van de grote banken en de man van de elite. Fransen slaan hard terug tegen president Macron

Voor het elfde weekend op rij zijn ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+