Archeologie

VIDEO: Grote, mysterieuze gravering van gezicht ontdekt op afgelegen Canadees eiland

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een afgelegen Canadees eiland is een groot, mysterieus gezicht gegraveerd in de rotsen. De strandwachter van de Tseshaht-stam die eigenaar is van het land, Hank Gus, zocht al twee jaar naar het gezicht nadat het in 2008 voor het eerst werd ontdekt door een kajakker.

In de lente van 2008 zou het gezicht worden bestudeerd door archeoloog Denis St. Claire, maar door de ruige kliffen langs de kust was het niet mogelijk om dichterbij te komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gus zei niet zeker te weten of het bijna twee meter grote gezicht een optische illusie is die gecreëerd is door moeder natuur, of dat het een boodschap is van zijn voorouders, meldt Ha-Shilth-Sa. Volgens Gus lijkt het mysterieuze gezicht op het eiland met zijn mond wind te blazen.

In de geschiedenis van de Tseshaht is niets te vinden over de gravering van een gezicht in de rotsen. Het verborgen gezicht, dat op één van de Broken Group-eilanden is ontdekt, vertoont veel gelijkenissen met een gravering van een windgeest op het moderne bestuursgebouw van de Tseshaht.

Maker van de gravering Gordon Dick zei dat het gezicht op het gebouw ‘de woorden van onze voorouders draagt; yu’i stuurt ons steun en liefde en roept ons op onze cultuur te behouden, die onze taal, muziek en identiteit verankert’.

[9NEWS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Men heeft het nog niet echt van nabij kunnen onderzoeken vandaar men het een mysterie noemt, dadelijk staat er aan de voet van de rots/afbeelding iets van “Hanna aim love you”.
De mens heeft de eigenschap overal een gezicht in te kunnen/willen zien een reflex welke de mens in het verleden hielp te overleven, nu maakt de mens zijn eigen afbeelding uit liefde/herinnering of met een boodschap, het bovenstaande gezicht is behoorlijk realistisch vermoedelijk is het mensenwerk

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

Ten eerste is het weer een filmpje van slechte kwaliteit.
Ten tweede “Op een afgelegen Canadees eiland is een groot, mysterieus gezicht gegraveerd in de rotsen” is er nog helemaal niet geconstateerd dat het gegraveerd is, danwel een optische illusie.
We wachten af op het eerste echte wetenschappelijk ondzoek…

Faith
Faith
8 jaren geleden

Een graancirkel in rotsen. Als mensen het gemaakt hebben knap gedaan maar ik geloof niet dat je daar ongezien en geruisloos kan komen. Ik geloof in wat 3D’ers voor onmogelijk houden. Dat het onmogelijke mogelijk is bewijzen de graancirkels in Engeland.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Manmade or natural…

Ik twijfel…

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x