Homepagina » Archeologie » VIDEO: Grote, mysterieuze gravering van gezicht ontdekt op afgelegen Canadees eiland
VIDEO: Grote, mysterieuze gravering van gezicht ontdekt op afgelegen Canadees eiland

VIDEO: Grote, mysterieuze gravering van gezicht ontdekt op afgelegen Canadees eiland

Op een afgelegen Canadees eiland is een groot, mysterieus gezicht gegraveerd in de rotsen. De strandwachter van de Tseshaht-stam die eigenaar is van het land, Hank Gus, zocht al twee jaar naar het gezicht nadat het in 2008 voor het eerst werd ontdekt door een kajakker.

In de lente van 2008 zou het gezicht worden bestudeerd door archeoloog Denis St. Claire, maar door de ruige kliffen langs de kust was het niet mogelijk om dichterbij te komen.

Gus zei niet zeker te weten of het bijna twee meter grote gezicht een optische illusie is die gecreëerd is door moeder natuur, of dat het een boodschap is van zijn voorouders, meldt Ha-Shilth-Sa. Volgens Gus lijkt het mysterieuze gezicht op het eiland met zijn mond wind te blazen.

In de geschiedenis van de Tseshaht is niets te vinden over de gravering van een gezicht in de rotsen. Het verborgen gezicht, dat op één van de Broken Group-eilanden is ontdekt, vertoont veel gelijkenissen met een gravering van een windgeest op het moderne bestuursgebouw van de Tseshaht.

Maker van de gravering Gordon Dick zei dat het gezicht op het gebouw ‘de woorden van onze voorouders draagt; yu’i stuurt ons steun en liefde en roept ons op onze cultuur te behouden, die onze taal, muziek en identiteit verankert’.

[9NEWS]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

Men heeft het nog niet echt van nabij kunnen onderzoeken vandaar men het een mysterie noemt, dadelijk staat er aan de voet van de rots/afbeelding iets van “Hanna aim love you”.
De mens heeft de eigenschap overal een gezicht in te kunnen/willen zien een reflex welke de mens in het verleden hielp te overleven, nu maakt de mens zijn eigen afbeelding uit liefde/herinnering of met een boodschap, het bovenstaande gezicht is behoorlijk realistisch vermoedelijk is het mensenwerk

Rob ter Horst
Rob ter Horst
6 jaren geleden

Ten eerste is het weer een filmpje van slechte kwaliteit.
Ten tweede “Op een afgelegen Canadees eiland is een groot, mysterieus gezicht gegraveerd in de rotsen” is er nog helemaal niet geconstateerd dat het gegraveerd is, danwel een optische illusie.
We wachten af op het eerste echte wetenschappelijk ondzoek…

Faith
Faith
6 jaren geleden

Een graancirkel in rotsen. Als mensen het gemaakt hebben knap gedaan maar ik geloof niet dat je daar ongezien en geruisloos kan komen. Ik geloof in wat 3D’ers voor onmogelijk houden. Dat het onmogelijke mogelijk is bewijzen de graancirkels in Engeland.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
6 jaren geleden

Manmade or natural…

Ik twijfel…

x

Check Also

arts

Arts trekt aan de bel: aantal doodgeboortes explodeert in Canada

Het aantal doodgeboortes bij volledig gevaccineerde vrouwen ...

cardioloog

Cardioloog die ‘niet zal huilen op de begrafenis van ongevaccineerden’ sterft 2 weken na boosterprik

Canadese media berichtten dinsdag dat een prominente ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x