Homepagina » Buitenland » Is griep corona geworden? Wereldwijd 98% minder griepgevallen
griep

Is griep corona geworden? Wereldwijd 98% minder griepgevallen

Jaarlijks sterven er een paar duizend Nederlanders aan griep. In het griepseizoen van 2017-2018 waren dat er zelfs z’n 9500, aldus het RIVM. Het griepseizoen begint bij ons vaak in december of januari en duurt gemiddeld 13 weken. Sinds de komst van corona lijkt de griep van het wereldtoneel te zijn verdwenen, schrijft de Britse Daily Mail.

Patiënten worden normaal gesproken niet getest op griep, maar een aantal ziekenhuizen screent wel mensen die last hebben van klachten. Zo ontstaat er een aardig beeld van het aantal griepgevallen.

Uit cijfers van de WHO blijkt dat er op het zuidelijk halfrond, waar het griepseizoen normaal gesproken begint als het bij ons zomer is, nagenoeg geen griepgevallen zijn gemeld. In Australië zijn in april slechts 14 gevallen van griep geregistreerd. Vorig jaar waren dat er in dezelfde maand nog 367, een daling van 96 procent. In juni, de maand waarin het griepseizoen normaal piekt, waren er helemaal geen griepgevallen. Sterker nog: Australië heeft sinds juli geen enkel positief geval gemeld bij de WHO.

98 procent minder griepgevallen

In Chili zijn tussen april en oktober slechts 12 griepgevallen geconstateerd. Er waren in dezelfde periode in 2019 bijna 7000 gevallen. En in Zuid-Afrika zijn aan het begin van het seizoen slechts 2 gevallen opgepikt, 99 procent minder dan vorig jaar.

Ook op het noordelijk halfrond is tot nu toe weinig te merken van de griep. In Groot-Brittannië stijgt het aantal griepgevallen tussen september en oktober normaal gesproken met 10 procent. Dit jaar was dat slechts 0,7 procent.

In vergelijking met vorig jaar zijn er wereldwijd 98 procent minder griepgevallen. “Dit is echt,” zei dr. David Strain van de University of Exeter Medical School. “Er zijn zonder twijfel veel minder griepgevallen.”

Onder het kopje ‘corona’ geschaard

Waar is de griep gebleven? Volgens sommigen is de griep niet verdwenen, maar worden de gevallen onder het kopje ‘corona’ geschaard. Volgens anderen heeft Sars-CoV-2, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, het griepvirus ‘weggedrukt’.

“Virussen zijn parasieten. Als ze eenmaal een cel zijn binnengedrongen, willen ze niet concurreren met andere virussen. Het virus dat al in het lichaam aanwezig is, zal de andere parasiet eruit gooien,” zei professor James Stewart van de Universiteit van Liverpool.

Hij voegde toe dat het nog te vroeg is om te zeggen of het coronavirus de griep kan overmeesteren. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat er in maart niet genoeg Covid-19 in omloop was om de drastische daling van het aantal griepgevallen te kunnen verklaren.

Tot slot zijn er ook wetenschappers die zeggen dat de coronamaatregelen ervoor hebben gezorgd dat nergens nog de griep heerst. Ondertussen in Nederland: gigantische rijen voor de griepprik.

4.2 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mollen
mollen
4 maanden geleden

we worden genaaid met ons broek aan , en ben bang dat er niks veranderen gaat behalve dat de complete economie naar de kloten gaat en wij straks allemaal onder een brug liggen

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  mollen
4 maanden geleden

En asielzoekers dan in rangerovers in de rondte rijden.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  mollen
4 maanden geleden

Zaterdag stond hier in de krant: patient op paleatieve afdeling gestorven door corona..
Wtf…ze lag al op sterven……?

m.koningen
m.koningen
4 maanden geleden

Een covid AI immuun reactie beschermt tegen griep!, ai ze hebben dus iets gemist tijdens de testen op bruikbaarheid. Het is dus goed om een covid AI besmetting te hebben gehad nou gooi de maatschappij meteen open dan.En niemand hoeft een vaccin tegen griep en covid AI te nemen in dat geval.
Mvrg,Marcel

Rob
Rob
Reactie op  m.koningen
4 maanden geleden

En toch pushte de regering al voor een griepvaccinatie voor in de zomer, voorafgaand aan een corona vaccinatie. Twee gifspuiten hebben meer effect dan één gifspuit. Vooral de ouderen die al zwak zijn door allerlei aandoeningen zullen dan gemakkelijker dood gaan.

Exegese
Exegese
4 maanden geleden

Volgens virologen zijn virussen niet levend. Zij kunnen dus onmogelijk concurrerende virussen ergens uit gooien lijkt mij . Virussen worden dus door een lichaamscel opgenomen of juist afgestoten. Van een strategie van het virus kan onmogelijk sprake zijn omdat het simpelweg niet leeft, aldus de virologen. Wat hier van doorslaggevend belang is, is ons immuunsysteem, wat weer gigantisch onder druk komt te staan door de ons opgelegde maatregelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten als je zo veel mogelijk mensen ziek wilt maken met deze onzin. Laten we ons gezond verstand gebruiken en hier mee omgaan zoals met de jaarlijkse griep. Dan kunnen we ons gewone leven met onmiddellijke ingang weer op pakken . Dat lijkt me echt het allerbeste .

endemion
endemion
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Lees je eens in in exosomen.

Exegese
Exegese
Reactie op  endemion
4 maanden geleden

@endemion, ik ben bekend met de theorie over exosomen. Persoonlijk vind ik het een zeer aannemelijke hypothese, het is echter niet zo belangrijk wat ik vind in deze. Sluitend bewijs moet er komen met wetenschappelijke consensus, anders zullen ze het toch blijven ontkennen omdat het niet in hun kraam past .

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Er is maar één manier, en dat is met een miljoen mensen naar het binnenhof gaan en diegenen bang maken die ons nu bang maken.

Want als we dat niet doen, wordt de (Rockefeller lock-step) agenda verder afgewerkt. Maar gelukkig zijn er in steeds meer landen grote protesten en veel tegenkrachten, dus zal ze dit niet zonder slag of stoot lukken. Maar of en wanneer het hier ook zover komt?

Onderstaande is slechts een deel van het Rockefeller lock-step scenario :

2e fase: De lockdown, angst, en sociale afstand zal gestaag het immuunsysteem van de bevolking in gevaar brengen, versterkt door het dragen van maskers, langere wifi/5G blootstelling binnenshuis, door verminderde blootstelling aan zonlicht, frisse lucht, gezonde bacteriën en de afwezigheid van intimiteit en gezonde voedselvoorraden. Wanneer mensen weer in de maatschappij opduiken zullen meer mensen ziek worden, wat de schuld zal zijn van COVID-19 en opnieuw zal worden benadrukt door MSM. Breng de potentiële behoefte aan een tweede lockdown naar voren, gesteund door overhypte infectieaantallen tegen augustus 2020. Dit alles zal gebeuren voordat de vaccinatie klaar is, om het te rechtvaardigen. Rond oktober-november zal een langere (6+ maanden) en krachtigere lockdown volgen totdat iedereen het vaccin inneemt. Deze keer worden de straffen voor burgerlijke ongehoorzaamheid verhoogd en worden de boetes vervangen door gevangenisstraf. Geef de demonstranten de schuld van de tweede golf. Zet meer controleposten op met militaire hulp, introduceer verplichte Track&Trace apps en neem de controle over voedsel-/gasvoorraden en diensten waar burgers nu toestemming voor nodig hebben. Verleng de lockdown, verlaag de toeleveringsketen en versterk de voedseltekorten. Houd elke publieke verontwaardiging tegen met behulp van extreme actie en geweld en wijs oppositieleiders aan als publieke vijand nummer één. Uitrollen van grootschalige vaccinatieprogramma’s en het verplicht stellen van gezondheidscertificering als voorwaarde voor het betreden van de nieuwe norm. De minderheid die de agenda tart zal de toegang tot werk of voorraden worden ontzegd en zal niet mogen reizen.

Ik ben eigenlijk wel toe aan wat goed nieuws eerlijk gezegd.

Lois
Lois
Reactie op  Veterans_Resistance
4 maanden geleden

The people don’t know their true power!! Wij zijn zoveel sterker dan dat zooitje ongeregelheden daar in De Haag, maar helaas je ziet het op straat aan de kapjes dragers, het zijn er veel meer dan de niet kapjes dragers, m.a.w. de schapen volgen blind en denken zelf niet meer na, precies zoals ze ons willen hebben. Ik heb spijt dat ik kinderen op deze aardkloot heb gezet en hou mijn hart vast.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Lois
4 maanden geleden

Nou, ik ook. Temeer omdat ze het probleem niet helemaal zien.

Exegese
Exegese
Reactie op  Veterans_Resistance
4 maanden geleden

@Veterans_Resistance, klinkt zorgwekkend aannemelijk allemaal. Laten we hopen dat dat geen werkelijkheid mag worden .

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Blijf moed en hoop houden.
Er zijn gelukkig veel tegenkrachten die hier tegen vechten.
En dat worden er iedere dag meer.

Catharina
Catharina
Reactie op  Veterans_Resistance
4 maanden geleden

Hun corona spelletje houd geen stand, idd veel tegenkrachten aan het werk…vooral spirituele krachten aan het werk…wij gaan het winnen omdat eerlijk nog altijd het langst duurt…maar van dat spreekwoord hebben dit soort griezels geen kaas gegeten maar hun einde komt in zicht

Catharina
Catharina
Reactie op  Veterans_Resistance
4 maanden geleden

Geen toegang tot voedsel….dan haal ik mijn vreten gewoon bij de boer….steun ik ze nog mee ook

Hans
Hans
4 maanden geleden

De pandemie is opdracht van de VN.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
4 maanden geleden

Voor iedereen die twijfelt over de griepprik:

Zembla – De Overbodige Griepprik.

https://www.youtube.com/watch?v=2J1s-0hoiG4

Er is ook een langere (hq) versie van, maar die heb ik niet meer kunnen vinden op Youtube.
Ik had ‘m gelukkig gedownload en aan mijn vader (87) laten zien, waarna hij besloot geen griepprik te halen deze keer.

UIteraard is er nog meer op YT te vinden.

https://www.youtube.com/results?search_query=griepprik

En dit wil ik ook niemand onthouden.

Dick Bijl:

https://pbs.twimg.com/media/ElMWTPlXIAQfF5A?format=jpg&name=large

En: ‘Another 25 citizens pronounced DEAD from the flu shot in Korea’

https://www.naturalnews.com/2020-10-25-another-25-citizens-pronounced-dead-from-the-flu-shot-in-korea.html

jan doornbos
jan doornbos
4 maanden geleden

The Curse of Louis Pasteur. Op basis van de zwendel van meneer is een miljarden industrie gebouwd. Tot uw en mijn dood hebben we daar veel plezier van. Wij moeten niet denken dat ons immuun systeem voldoende is. Onze Schepper was dan ook een grote kloothommel. Gelukkig trekt Big Pharma de plooitjes recht. Nadenken is ook niet meer nodig. Net zo min als vrijheid van meningsuiting(het enkel over de waarheid willen hebben!) en de persvrijheid. Schnautze!! Er wordt voor u gedacht. Omdat we van het gas af moeten en we in de moderne tijd leven zitten uw en mijn burgerrechten tegenwoordig in een spuit. Over modern gesproken. Echter, met spuit gaan we dood maar zonder spuit ook. Heel curieus.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  jan doornbos
4 maanden geleden

Juist heerlijk verwoord ! heb mijn donatie aan het Pasteur instituut stil gezet, poosje geleden, het is een niets meer met gezondheid uitstaande organisatie, politiek – economisch organisatie wie weet in wie zijn handen ! groet !

Peer_Van Eersel
Peer_Van Eersel
4 maanden geleden

Het hele onderwijs ligt straks op zijn gat. En dat alleen maar omdat de leraar of lerares een loopneus heeft en thuis moet blijven. Ze maken niet alleen de ondernemers kapot maar ook het onderwijs. Onderwijs is het fundament van de samenleving. Wie daar aan tornt moet levenslang krijgen! Wie grijpt nu eens in om dat stel halve zolen die het land besturen op te sluiten!

Wow
Wow
Reactie op  Peer_Van Eersel
4 maanden geleden

Onderwijs is het fundament van de samenleving. Ja beste Peer en dat is nou net het probleem. Het onderwijssysteem is gebaseerd op angst en onderdrukking. Ongehoorzaam? straf! wat is het verschil met de covid hoax, burgelijke ongehoorzaamheid??haha,..wie dan? Door dit 120 jarig school systeem hebben ze deze hoax wereldwijd kunnen uitrollen. wereldwijd hetzelfde onderwijsysteem, niet veel anders dan in china en N Korea. Vrijheid op school?? hahaha

salvar
salvar
4 maanden geleden

probeer maar eens onder de tirannie en leugens uit te komen.
ze blijven bezig tot in lengte der dagen.
duitsland minder en nederland meer.
in duitsland mogen ze zo meteen weer meer en hier gaan we weer verder op slot en zxo wordt het spelletje over de burger uitgestort een luguber spel waar wij de klos van zijn.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
4 maanden geleden

Nou zie je nou das precies wat ik bedoel ze hebben het beestje van naam veranderd om zo ons in deze terreur te storten.

Marcel
Marcel
4 maanden geleden

Brief van een Boze (en Verdrietige) Huisarts. Echt een leestip en wellicht voor een nieuw topic.

http://www.janbhommel.com/post/brief-van-een-boze-en-verdrietige-huisarts

x

Check Also

israëlische

Israëlische advocaat luidt noodklok over vaccinaties: ‘Ons land is overgenomen door slechteriken’

Als je de Nederlandse media moet geloven, ...

corona

Nederlanders ‘hartstikke dood’ na coronaprik: ‘Ben in shock’

Enkele dagen geleden was er in de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

38
0
We lezen graag je reactie!x