BuitenlandCorona

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad Haifa wordt momenteel onderzocht of cannabis ernstig zieke coronapatiënten kan helpen. Het gaat om het eerste onderzoek in zijn soort, laat hoofdonderzoeker Igal Louria-Hayon weten.

“Voor het eerst wordt het effect van cannabinoïden op witte bloedcellen van coronapatiënten onderzocht,” zei hij in een verklaring. Voorlopig onderzoek laat zien dat verschillende soorten cannabis ontstekingsremmende eigenschappen hebben die zeer effectief kunnen zijn bij het behandelen van coronapatiënten, schrijft de Jerusalem Post.

De Israëlische onderzoekers hebben ontdekt dat 15 specifieke cannabisvarianten heftige ontstekingsreacties bij coronapatiënten kunnen voorkomen. Dergelijke reacties kunnen leiden tot een zogeheten ‘cytokinestorm’, die voor veel van de patiënten fataal is.

Ontcijferen

Cannabinoïden blijken een rol te spelen bij intercellulaire communicatie. Dergelijke communicatie gebaseerd op cannabisachtige stoffen vindt ook plaats in het immuunsysteem, legde Louria-Hayon uit. “Als we begrijpen hoe cannabinoïden gebruikt worden bij intercellulaire communicatie, kunnen we deze communicatie beïnvloeden in het geval van ziekte, om bepaalde boodschappen over te brengen.”

We hopen dat we coronapatiënten kunnen behandelen door het activeringsmechanisme van cannabinoïden tijdens cytokinestormen te ontcijferen, aldus de arts.

Om het effect van cannabis op Covid-19 te leren begrijpen, bestuderen de wetenschappers monsters van coronapatiënten uit de database van het Rambam-ziekenhuis. In de afgelopen weken zijn in het ziekenhuis tientallen Covid-patiënten opgenomen. Bij de patiënten zijn bloedmonsters afgenomen voor onderzoek.

[Jerusalem Post]

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

HCQ voorschrijven, zelfs het onderzoeken, is verboten door onze ‘geweldige’ politici ( https://www.petities.com/a/266938 ) dan komt cannabis in dit Groene Christelijke Neoliberale Kabinet er al helemaal niet in.

Ik denk echt dat ze ons echt dood willen hebben of zo.

salvar
salvar
2 jaren geleden

nou allemaal aan de cannabis en snel , iedereen beter en we kunnen weer ons normale leven opvatten.

salvar
salvar
2 jaren geleden

alle strepen en pijlen verwijderen van de vloeren en passages , behalve een pijl die wijst richting plantage.
wel lekker om even in een andere wereld te vertoeven.

m.koningen
m.koningen
2 jaren geleden

Ook in Israel is de traditie van het heilige kruid zo bleek van de week met opgravingen zeker 3000 jaar oud net als China 5000 jaar en Egypte 3500 jaar oud .Het proteiene[eiwit] is namelijk dezelfde vorm als in 50% van onze huidige medicamenten en medicijnen.
Alleen hebben wij dat geluk niet vanwege de reli-farma lobbie die de regering controleerd en souffleerd.
Wat zou het leven toch mooi kunnen zijn iedereen zijn eigen planten en voorraad.
Lekker bakkie koffie vandaag met een[mediciale]cannabis joint,pufje,slokje.
Mvrg,Marcel

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x