Homepagina » Buitenland » Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’
cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad Haifa wordt momenteel onderzocht of cannabis ernstig zieke coronapatiënten kan helpen. Het gaat om het eerste onderzoek in zijn soort, laat hoofdonderzoeker Igal Louria-Hayon weten.

“Voor het eerst wordt het effect van cannabinoïden op witte bloedcellen van coronapatiënten onderzocht,” zei hij in een verklaring. Voorlopig onderzoek laat zien dat verschillende soorten cannabis ontstekingsremmende eigenschappen hebben die zeer effectief kunnen zijn bij het behandelen van coronapatiënten, schrijft de Jerusalem Post.

De Israëlische onderzoekers hebben ontdekt dat 15 specifieke cannabisvarianten heftige ontstekingsreacties bij coronapatiënten kunnen voorkomen. Dergelijke reacties kunnen leiden tot een zogeheten ‘cytokinestorm’, die voor veel van de patiënten fataal is.

Ontcijferen

Cannabinoïden blijken een rol te spelen bij intercellulaire communicatie. Dergelijke communicatie gebaseerd op cannabisachtige stoffen vindt ook plaats in het immuunsysteem, legde Louria-Hayon uit. “Als we begrijpen hoe cannabinoïden gebruikt worden bij intercellulaire communicatie, kunnen we deze communicatie beïnvloeden in het geval van ziekte, om bepaalde boodschappen over te brengen.”

We hopen dat we coronapatiënten kunnen behandelen door het activeringsmechanisme van cannabinoïden tijdens cytokinestormen te ontcijferen, aldus de arts.

Om het effect van cannabis op Covid-19 te leren begrijpen, bestuderen de wetenschappers monsters van coronapatiënten uit de database van het Rambam-ziekenhuis. In de afgelopen weken zijn in het ziekenhuis tientallen Covid-patiënten opgenomen. Bij de patiënten zijn bloedmonsters afgenomen voor onderzoek.

[Jerusalem Post]
4 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

HCQ voorschrijven, zelfs het onderzoeken, is verboten door onze ‘geweldige’ politici ( https://www.petities.com/a/266938 ) dan komt cannabis in dit Groene Christelijke Neoliberale Kabinet er al helemaal niet in.

Ik denk echt dat ze ons echt dood willen hebben of zo.

salvar
salvar
8 maanden geleden

nou allemaal aan de cannabis en snel , iedereen beter en we kunnen weer ons normale leven opvatten.

salvar
salvar
8 maanden geleden

alle strepen en pijlen verwijderen van de vloeren en passages , behalve een pijl die wijst richting plantage.
wel lekker om even in een andere wereld te vertoeven.

m.koningen
m.koningen
8 maanden geleden

Ook in Israel is de traditie van het heilige kruid zo bleek van de week met opgravingen zeker 3000 jaar oud net als China 5000 jaar en Egypte 3500 jaar oud .Het proteiene[eiwit] is namelijk dezelfde vorm als in 50% van onze huidige medicamenten en medicijnen.
Alleen hebben wij dat geluk niet vanwege de reli-farma lobbie die de regering controleerd en souffleerd.
Wat zou het leven toch mooi kunnen zijn iedereen zijn eigen planten en voorraad.
Lekker bakkie koffie vandaag met een[mediciale]cannabis joint,pufje,slokje.
Mvrg,Marcel

JoeRi
JoeRi
8 maanden geleden

Ik ben niet verbaasd, cannabis is een fantastische kruid die op vele vlakken helende maar ook praktische toepassingen kent en deze resultaten zijn al terug te vinden in de Egyptische oudheid, ik ben overtuigd van de werking voor lichaam en psyche tót op het moment dat het word gecombineerd met tabak en gerookt, dan kent het net als de sigaret eigenlijk alleen maar nadelen, ik zeg legaliseren , sluit het toevoegen van chemicaliën uit en blijft een niet te onderschatten waardevol medicijn over, het is echt een geschenk van moeder natuur, God daar je wil , nogmaals:
LEGALIZE !

Coldshot
Coldshot
Reactie op  JoeRi
8 maanden geleden

“Legalise” betekend in ons land : betutteling, hoge prijzen, slappe thc-arme wiet, de volgende melkkoe van het regime, controle en privacy-verlies, weinig variatie en waarschijnlijk helemaal geen hash.. De wiet zal dezelfde (afpersweg) gaan als tabak (waar je overigens NIETS van krijgt..), Er is hier maar 1 juiste en morele weg en dat is VRIJGEVEN !! Helemaal vrijgeven!! Iedereen mag zijn eigen plantjes hebben ZONDER gezeik ! Net als aardbei plantjes (maar de vvd en ons immorele, onmenselijke regime ruiken geld.. dus het zal heeel anders verlopen..) De “concurentie” wordt op dit moment bestreden met heksenjachten en draconische wetten en straffen om het monopolie van onze hebberige machtsmisbruikers veilig te stellen…. (niet dat dat ze ooit zal lukken overigens…) Koop GEEN stasiwiet.. NOOIT !!!!

Bert Vrijman
Bert Vrijman
Reactie op  Coldshot
8 maanden geleden

Heb je meer informatie over tabak?
Ik vermoed dat tabak zonder toevoegingen maar weinig schadelijk is en dat de meeste problemen komen door de chemicaliën. Ik wil daar graag meer over weten.

Coldshot
Coldshot
Reactie op  Bert Vrijman
8 maanden geleden

Zelf tabak kweken is heel makkelijk.. ik heb nu 100 plantjes staan. Het drogen is het lastigste gedeelte.. personal tobaccoshop kan je helpen.. Rook je tabak zoals het bedoeld is ..zonder toegevoegde troep… Tabak is NIET schadelijk.. Kijk in je eigen omgeving, (hoeveel mensen ken je die er ziek van werden? (en dan dus ECHT van tabak en niet van chemische uitstoot, fijnstof, uitlaatgassen, verfdampen, oplosmiddelen e.d.. Kijk bv. naar ALLE pop- en filmsterren die je kent en er ook niets van kregen (bv. rolling stones). Ik ken mensen die al 75 jaar roken zonder enig probleem en zelf rook ik “nog maar” een kleine 50 jaar.. Heb een redelijke conditie, schone longen en geen ENKEL probleem (behalve de genadeloze afpersing).. Rookvlees gaat LANGER mee ! 😀 Wat is er gebeurt met “we komen er samen wel uit”? Dat was snel over toen ons regiem met de (slim bedachte) “meerook leugen” kwam.. TOEN waren de schaapjes ineens doodsbang en kon dit smerige, kansloze en immorele beleid op steun rekenen.. Monsters regeren ons eens zo gave landje ( hebzucht, gewetenloosheid en te grote ego’s). Daarbij gaan er door dit zinloze en hopeloze wanbeleid nu juist MEER tieners roken.. (spannend, lekker stout, taboe en een luxeartikel en statussymbool.. met een illegaal pakje “verboden vruchten” maak je de blits.. (precies volgens plan.. want ons regime wil ECHT niet de vele miljarden aan accijnzen (rookboetes) verliezen.. De “rookvrije generatie” is een drogreden en een waanidee, net als “the war on drugs” een bij voorbaat verloren strijd. Ook van de amerikaanse drooglegging in de jaren 30 en de enorme alcohol problemen in Scandinavïe (door dom wanbeleid) is NIETS geleerd.. (dit kabinet heeft GEEN moreel besef en kijkt ALLEEN naar geld, geld, geld, geld (en macht). Roofbuit wat dan weer verdeeld wordt onder de stinkend rijke vrindjes i.p.v. onder de bevolking die het heeft opgebracht..). Graai-ratten en grevo-dictators met macht zijn GEEN combinatie waar een land blij van wordt !! (wel arm en onderdrukt). 🙁

Egetal
Egetal
8 maanden geleden

maar het was toch allemaal een hoax?

x

Check Also

corona

Opgepast: dit zit er in de coronavaccins

Om gebruikers te informeren over hun medicijnen ...

baudet

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x