Homepagina » Natuur en Milieu » Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media
egypte
Foto: Facebook/Ragab Eid

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is een behoorlijk pak sneeuw gevallen. In het gebied valt in de winter zelden sneeuw, schrijft Republic World.

De sneeuwvlokken kwamen op vrijdag 10 januari uit de lucht vallen. Het bleef bijna het hele weekend sneeuwen.

Sneeuw blijft in het gebied meestal maar een dag liggen, voordat de temperatuur weer begint te stijgen en het sneeuwtapijt weer verdwijnt.

Toeristen

In dit geval bleef de sneeuw enkele dagen liggen en had de temperatuur moeite om boven het vriespunt uit te komen.

Beelden van een besneeuwd Katharinaklooster, dat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst staat, gingen viral op Twitter.

Vele honderden toeristen trokken naar het klooster in Egypte om de sneeuw te bewonderen.

Woestijn

Het gehele schiereiland is woestijn en onderdeel van een heel groot woestijngebied.

Ook in Jordanië, Irak en Saudi-Arabië sneeuwde het en daalde het kwik tot onder nul.


Onderstaande beelden zijn gemaakt door reisleider Ragab Eid:

[Republic World]


Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Ben woonachtig ter hoogte van de West-Sahara en bemerk dat het hier ‘s avonds rond deze tijd van het jaar kouder wordt dan gemiddeld. De trend van opwarming in de wereld lijkt eerder een trend van afkoeling te worden.

  12 likes
 2. komt door de opwarming van aarde,is allemaal onze schuld.

  fff

  11 likes
 3. Gisteren weer een verhaal over plastic bolletjes in de natuur. Niet alleen bij fabrieken of door rampen. Ontstaan die bolletjes door geoengeneering? Bekijk de kaart eens van zendmasten/haarp enz.
  Weet je nog die you tube filmpjes over nep sneeuw? Zou dat dan toch waar kunnen zijn? Sommige nep sneeuw filmpjes zijn zelf gecreëerde nep sneeuw(schijnt eenvoudig te zijn om nep sneeuw zelf te maken). Maar bij andere filmpjes kan het wel zo zijn dat de sneeuw die uit de lucht valt nep sneeuw(door geoengeneering) is. Stel die bolletjes komen ook via de regen op de grond?
  Snappie? Dit probleem speelt overal een rol. Nep en echt worden steeds door elkaar gehaald. Zo weet niemand meer wat echt of nep is.
  Oplossing: Geen geprutst meer aan de natuur.
  De meeste mensen hebben wel geleerd hoe de cirkel van neerslag werkt. Voor diegene die dat nog niet weten, hier een korte uitleg:
  Ik begin bij de zee. Door de zon en andere natuurfenomenen(bv opwarming van onder de grond) verdampt water. Deze stijgt op en vormen wolken. Deze wolken blijven hangen in bergen. Er valt regen/neerslag uit en die sijpelt weer naar rivieren en beekjes en die komen weer uit in de zee.
  Dus als er vervuiling ontstaat op 1 plek, dan kun je dus heel die cirkel vervuilen.
  Als de mens(en vooral die mensen, die bezig zijn om hun zakken te vullen) nu eens oprotten, dan kunnen de verstandige mensen en hun nageslacht nog een toekomst opbouwen in een natuurlijke gezonde omgeving.

  6 likes
 4. Aardas is vast verschoven, het is hier in ons land ook een Frans klimaat aan het worden. Niet erg overigens.

  5 likes
  • @Davidoff

   Het verschuiven van de aardas kunnen wij in ieder geval niet stoppen en de rest is voor geld en macht angst en hel preken in de klimaatkerk, waarbij buiten de goedgelovigen met CO2 vaandels lopen te scanderen in protesten dat we allemaal dood gaan of verzuipen, tenzij we de portemonnee omkeren en verrekken van de honger en kou.

   Mochten we werkelijk wat willen doen voor het klimaat of milieu dan is een transitie in dit tempo en met zo’n overspannen omvang gekkenwerk en zal eerder een tegenovergesteld effect hebben. Het rustig laten uitkristalliseren van deze transitie is beter voor iedereen en doen ondernemingen zaken voor decennia i.p.v. een paar weggegooide jaren met aan het eind een groot failliet voor ondernemers en burgers.

   Rome werd uiteindelijk ook niet in één dag gebouwd.

   1 likes
 5. we worden door onze smerige overheden van alle kanten belazerd geplukt en belogen alleen om hun eigen zakken te vullen

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuid-afrika

Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

sneeuw

Laat Greta het maar niet horen: 3,25 meter sneeuw in Zweden (een absoluut record)

In het Zweedse Kiruna sneeuwt het al ...