Innovatie

Tiener VS ontwikkelt compacte kernreactor

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 18-jarige Taylor Wilson heeft een compacte kernreactor ontwikkeld waarmee afval van oude kernwapens kan worden verbrand. Het apparaat kan huizen voorzien van elektriciteit.

De Amerikaanse tiener kreeg vier jaar geleden bekendheid toen hij een kernfusiereactor in de garage van zijn ouders bouwde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik wil een oud begrip, splijting, overhevelen naar de 21e eeuw,” zei Wilson. “Ik denk dat het de wereld kan veranderen.” De kleine reactor kan tot 100.000 huizen van stroom voorzien.

Arsenaal

Brandstof voor de reactor kan bestaan uit radioactief materiaal afkomstig van kernwapens, aldus Wilson. “Tijdens de Koude Oorlog hebben we een enorm arsenaal aan kernwapens opgebouwd waar we niets meer aan hebben,” legde Wilson uit. “Het zou geweldig zijn als we ze kunnen opeten en deze reactor lust ze graag.”

De reactors van Wilson bevatten gasturbines, waardoor ze minder heet worden dan de gemiddelde kernreactor. De reactor wordt gekoeld met gesmolten zout en kan bij atmosferische druk werken, wat lagere kosten en hogere veiligheid oplevert.

Prototype

“In het geval van een incident kan de reactor de geest geven – wat jammer is voor het elektriciteitsbedrijf – maar zullen zich geen problemen voordoen,” lichtte Wilson toe.

De jonge techneut wil binnen nu en twee jaar een prototype klaar hebben en is van plan zijn product binnen vijf jaar op de markt te brengen.

In onderstaande video spreekt Wilson over zijn fusiereactor.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pommetje
pommetje
11 jaren geleden

In my garage, When I was 12-14 years old, Yes I am a nuclear Physicist, bla bla bla blaaaa….

filmpje heeft geen inhoud, alleen een druif van een gozer die zichzelf vooral geweldig vindt.

iep
iep
11 jaren geleden

[quote name=”pommetje”]In my garage, When I was 12-14 years old, Yes I am a nuclear Physicist, bla bla bla blaaaa….

filmpje heeft geen inhoud, alleen een druif van een gozer die zichzelf vooral geweldig vindt.[/quote]
Je komt echt niet in dat lab in Geneve als je niets in je mars hebt. Het mag blablabla zijn, maar veel uitvindingen zijn door gewone mensen in hun woonkamer, zijkamer, keuken en/of garage uitgevonden. De geschiedenis verhaald zelfs over iemand die in bad zat 😉

IIS
IIS
11 jaren geleden

Is deze jongen in het land der Zionisten en patriottisme geen potentiële terrorist in een garage? Of is het gewoon een zoveelste NWO plot? Bill Gates en El Gore met hun ziekelijke ideeën kwamen ook al voorbij schuiven bij TED. Is via TED orakelen een zoveelste manier om ons te brainwashen? Ik geloof ook dit hele verhaal, van dit vreemde mannetje, niet.

Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

Reïncarnatie? Hoe verklaar je anders dat hij al die dingen doet en weet? Tenzij pappie in het complot zit. Toen ik 12 was speelde in Duck Hunt op de Nintendo 🙂

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x