Homepagina » Innovatie » Tiener VS ontwikkelt compacte kernreactor
Tiener VS ontwikkelt compacte kernreactor

Tiener VS ontwikkelt compacte kernreactor

De 18-jarige Taylor Wilson heeft een compacte kernreactor ontwikkeld waarmee afval van oude kernwapens kan worden verbrand. Het apparaat kan huizen voorzien van elektriciteit.

De Amerikaanse tiener kreeg vier jaar geleden bekendheid toen hij een kernfusiereactor in de garage van zijn ouders bouwde.

“Ik wil een oud begrip, splijting, overhevelen naar de 21e eeuw,” zei Wilson. “Ik denk dat het de wereld kan veranderen.” De kleine reactor kan tot 100.000 huizen van stroom voorzien.

Arsenaal

Brandstof voor de reactor kan bestaan uit radioactief materiaal afkomstig van kernwapens, aldus Wilson. “Tijdens de Koude Oorlog hebben we een enorm arsenaal aan kernwapens opgebouwd waar we niets meer aan hebben,” legde Wilson uit. “Het zou geweldig zijn als we ze kunnen opeten en deze reactor lust ze graag.”

De reactors van Wilson bevatten gasturbines, waardoor ze minder heet worden dan de gemiddelde kernreactor. De reactor wordt gekoeld met gesmolten zout en kan bij atmosferische druk werken, wat lagere kosten en hogere veiligheid oplevert.

Prototype

“In het geval van een incident kan de reactor de geest geven – wat jammer is voor het elektriciteitsbedrijf – maar zullen zich geen problemen voordoen,” lichtte Wilson toe.

De jonge techneut wil binnen nu en twee jaar een prototype klaar hebben en is van plan zijn product binnen vijf jaar op de markt te brengen.

In onderstaande video spreekt Wilson over zijn fusiereactor.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Geef mij maar Mr. Keshe met zijn koude fusie techniek die volledig veilig is en gebaseerd is op niet meer dan wat magneten en wat heliumgas e.d. (de Keshe generator). Dit behoeft verder nauwelijks onderhoud en is een stabiel systeem zonder draaiende delen oid. Daarbij kan iedereen zo’n ding (ong. 40cm) thuis hebben staan en ben je geheel onafhankelijk van een externe leverancier (energiebededrijf) die uit kan vallen of de stop eruit kan trekken.
  Naar mijn mening is decentraliseren de oplossing. Als je buurman ineens zonder energie komt te zitten dan kun je energie van je naasten geleverd krijgen via een netwerk binnen een gemeenschap. Het is toch gratis en er is dan genoeg. Een zeer stabiel systeem dat ons nooit meer afahankelijk zal maken. Het eerste model Keshe generator is door een groepje Italianen nagemaakt. Kijk op de Keshe Foundation website en/of forum voor meer info.

  1 likes
 2. In my garage, When I was 12-14 years old, Yes I am a nuclear Physicist, bla bla bla blaaaa….

  filmpje heeft geen inhoud, alleen een druif van een gozer die zichzelf vooral geweldig vindt.

  0 likes
 3. [quote name=”pommetje”]In my garage, When I was 12-14 years old, Yes I am a nuclear Physicist, bla bla bla blaaaa….

  filmpje heeft geen inhoud, alleen een druif van een gozer die zichzelf vooral geweldig vindt.[/quote]
  Je komt echt niet in dat lab in Geneve als je niets in je mars hebt. Het mag blablabla zijn, maar veel uitvindingen zijn door gewone mensen in hun woonkamer, zijkamer, keuken en/of garage uitgevonden. De geschiedenis verhaald zelfs over iemand die in bad zat 😉

  0 likes
 4. Is deze jongen in het land der Zionisten en patriottisme geen potentiële terrorist in een garage? Of is het gewoon een zoveelste NWO plot? Bill Gates en El Gore met hun ziekelijke ideeën kwamen ook al voorbij schuiven bij TED. Is via TED orakelen een zoveelste manier om ons te brainwashen? Ik geloof ook dit hele verhaal, van dit vreemde mannetje, niet.

  0 likes
 5. Reïncarnatie? Hoe verklaar je anders dat hij al die dingen doet en weet? Tenzij pappie in het complot zit. Toen ik 12 was speelde in Duck Hunt op de Nintendo 🙂

  0 likes
 6. In het filmpje zegt hij misschien inhoudelijk niet zoveel,toch is dit een jonge en briljante geest die zijn eigen weg gaat. In zijn eentje weet hij dingen te bereiken die grote bedrijven en/of universiteiten, en dat voor een fractie van de kosten. Op zijn eigen website is veel interessants te zien; leuk is te zien dat hij behalve briljant toch ook echt een tiener is! http://sciradioactive.com/Taylors_Nuke_Site/Welcome.html

  Ook de koude kernfusie is inmiddels op experimentele schaal werkend bewezen, het wachten is nog op een stabiel werkend apparaat. De ontwikkelingen van E-cat en Defkalion zijn wat dat betreft zeer de moeite waard om te volgen. De ommezwaai van fossiele energie zal ergens tussen nu en vijf jaar in een stroomversnelling raken. Het is te hopen dat wij als mensheid deze beschikbaarheid van (bijna) vrije energie kunnen plaatsen. Dat begint volgens mij met het verwelkomen van mensen met nieuwe inzichten.

  0 likes
 7. bl bla bla….
  mag met kesche aan de toog gaan hangen !

  0 likes
 8. Thorium kernreactors die kernafval opvreten ?? Prachtig wanneer het waar is ?!

  0 likes
 9. [quote name=”iep”][quote name=”pommetje”]In my garage, When I was 12-14 years old, Yes I am a nuclear Physicist, bla bla bla blaaaa….

  filmpje heeft geen inhoud, alleen een druif van een gozer die zichzelf vooral geweldig vindt.[/quote]
  Je komt echt niet in dat lab in Geneve als je niets in je mars hebt. Het mag blablabla zijn, maar veel uitvindingen zijn door gewone mensen in hun woonkamer, zijkamer, keuken en/of garage uitgevonden. De geschiedenis verhaald zelfs over iemand die in bad zat ;-)[/quote]

  Karl Benz was jaren aan het prutsen voordat hij een auto uitvond die werkte op benzine en benzine was voordat er automotoren op liepen een afvalprodukt van raffinaderijen. Men kon er niks mee.

  0 likes
 10. Rasecht Berensiroop

  Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  De hot nucleair fusion overlaten hen met kennis van zaken, zowel medisch als industrieel, waarom het weten wie dat ze (Extraterrestrials)zijn en wat dat ze (Extraterrestrials) kunnen ipv de ufo-coverups.
  Wat zijn ze die Extraterrestrials jegens de Aardse civilisatie niet en wel verplicht. Sommigen denken hier dat deze Extraterrestrials op hun vingerknippen sinterklaas of de kerstman gaan spelen 365 dagen lang…..allang de kans gehad, genoeg vrije planeten om te koloniseren, de Aardelingen zijn vrije burgers en geen slaven of privé-eigendom van welke Aardse elite binnen en buiten de Eurozone?

  0 likes
 11. Dit is een heel mooi verhaal, maar het is pure onzin als je het natuurkundig bekijkt. Natuurlijk zijn de kernkoppen radioactief en die energie valt te benutten. Maar een kern reactie is complexer dan dat, vooral als je werkt met gesmolten zout. Sterker nog, gesmolten zout wordt alleen toegepast bij hogere temperaturen. Dus dit is duidelijk een broodje-aap verhaal.

  0 likes
 12. Deze jongen heeft een FUSOR gemaakt, geen kernreactor… Zoek wiki “fusor”, niks speciaals aan. Meer verstand dan de rest van zijn leeftijdsgenootjes heeft hij wel 🙂 Goed dat kids hiermee bezig zijn !

  0 likes
 13. [quote name=”appel”]bl bla bla….
  mag met kesche aan de toog gaan hangen ![/quote]
  Waarom zo afgunstig ? Wees blij dat er mensen zijn die met zulke mooie dingen af komen . Sommige mensen he . nog een mooie avond ik ga eens een mooie wandeling maken even een zijn met de natuur misschien krijg ik ook zo een mooi idee hihi grapje .

  0 likes
 14. Ik zou niet graag naast deze jongen wonen…

  Waarom mag een scholier wel met kernenergie knoeien en een land dat de bakermat van de wetenschap is (maar aan de andere kant van de wereld ligt) niet? Je merkt dat de redactie eroverheen geweest is, om vooral te benadrukken hoe jong hij is, en hoe primitief en goedkoop zijn lab is. Spectaculair, lekker snel en opzienbarend. Scoren!

  Erg kort door de bocht whizzkid-filmpje van Ivo Niehe TV-show niveau. Vergelijkbaar met vioolspelende kleuters e.d.

  0 likes
 15. Mocht dit waar zijn dan blijkt maar weer dat onnovatie komt van doorontwikkelen op de jaren gelden ingeslagen weg en niet in de duurzame weg die alles stilllegd. Ik zit nu al te wachten op greenpeace in die ene paar uur een rapport kan produceren, ondanks dat men geen wetenschappelijk centrum heeft. Ik ben benieuwd.

  0 likes
 16. [quote name=”Aardebewoner”]Thorium kernreactors die kernafval opvreten ?? Prachtig wanneer het waar is ?![/quote]
  Het verhaal is helemaal compleet, het breekt de radioactiviet verder af. Men kan het terug brengen tot een radioactiviet van tot onder de honder jaar. Zoals gezegd meer ontwikkelen op dezelfde weg helpt vele malen meer dan stoppen met alles en de natuur vervuilen met niet werkende windmolens en(nog)niet werkende zonnepanelen)

  0 likes
 17. [quote name=”Tim”]Deze jongen heeft een FUSOR gemaakt, geen kernreactor… Zoek wiki “fusor”, niks speciaals aan. Meer verstand dan de rest van zijn leeftijdsgenootjes heeft hij wel 🙂 Goed dat kids hiermee bezig zijn ![/quote]
  en jawel daar is wiki weer, de website waar elke druif zijn waarheid als een feit kan presenteren.

  0 likes
 18. [quote name=”Alex”]Ik zou niet graag naast deze jongen wonen…

  Waarom mag een scholier wel met kernenergie knoeien en een land dat de bakermat van de wetenschap is (maar aan de andere kant van de wereld ligt) niet? Je merkt dat de redactie eroverheen geweest is, om vooral te benadrukken hoe jong hij is, en hoe primitief en goedkoop zijn lab is. Spectaculair, lekker snel en opzienbarend. Scoren!

  Erg kort door de bocht whizzkid-filmpje van Ivo Niehe TV-show niveau. Vergelijkbaar met vioolspelende kleuters e.d.[/quote]
  Welk land zou dat moeten zijn, en welke relatie is momenteel nog verbonden aan die oude wetenschap, behalve dat het in hetzelfde gebeid was??

  Juist ik denk dat we direct klaar zijn! Waarschijnlijk was het omdat in de tijd van de wteenschap aldaar, men er niet opuit was om een compleet volk van de aarde af te vegen, zoals nu wel het geval is. Niet mijn woorden maar de woorden van de leider van dat geweldige land aan de andere kant van de wereld. Misschien iets om over na te denken!

  0 likes
 19. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Alex”]Ik zou niet graag naast deze jongen wonen…

  Waarom mag een scholier wel met kernenergie knoeien en een land dat de bakermat van de wetenschap is (maar aan de andere kant van de wereld ligt) niet? Je merkt dat de redactie eroverheen geweest is, om vooral te benadrukken hoe jong hij is, en hoe primitief en goedkoop zijn lab is. Spectaculair, lekker snel en opzienbarend. Scoren!

  Erg kort door de bocht whizzkid-filmpje van Ivo Niehe TV-show niveau. Vergelijkbaar met vioolspelende kleuters e.d.[/quote]
  Welk land zou dat moeten zijn, en welke relatie is momenteel nog verbonden aan die oude wetenschap, behalve dat het in hetzelfde gebeid was??

  Juist ik denk dat we direct klaar zijn! Waarschijnlijk was het omdat in de tijd van de wteenschap aldaar, men er niet opuit was om een compleet volk van de aarde af te vegen, zoals nu wel het geval is. Niet mijn woorden maar de woorden van de leider van dat geweldige land aan de andere kant van de wereld. Misschien iets om over na te denken![/quote]

  Ik keur het agressieve gedrag van landen in die regio niet goed! Maar ik vind het raar dat mensen in hun garage met kernenergie kunnen prutsen terwijl geprobeerd wordt die techniek wereldwijd met allerlei verdragen en regels aan banden te leggen.

  Deze jongen is ogenschijnlijk van goede wil, maar als dit blijkbaar kan en mag zullen ook minder handige en misschien zelfs agressieve types aan dergelijke projecten kunnen en mogen werken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Foto's bewijzen dat er iets verborgen ligt onder een Egyptisch tempelcomplex. De autoriteiten willen niet dat jij dit weet

Foto’s bewijzen dat er iets verborgen ligt onder een Egyptisch tempelcomplex. De autoriteiten willen niet dat jij dit weet

Jimmy van YouTube-kanaal Bright Insight heeft een ...

Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma's. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds

Schieten zonder waarschuwing en steun voor sterilisatieprogramma’s. Bekijk deze onthullende aflevering van Zembla over het Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is opnieuw ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.