Natuur en Milieu

Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is. Expert vertelt in Sky News-interview waarom de aarde gaat afkoelen

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde zal binnenkort gaan afkoelen en dat heeft alles te maken met de zon. Dat stelt Nils-Axel Morner, voormalig hoofd van de faculteit paleogeofysica en geodynamica van de Universiteit van Stockholm.

Morner zegt dat het VN-klimaatpanel IPCC de mensheid misleidt over klimaatverandering en de zeespiegelstijging, schrijft Sky News.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij weet waarover hij praat, aangezien hij zelf ooit deel uitmaakte van het IPCC.

Absoluut niet

Morner waarschuwde het klimaatpanel dat het onjuiste informatie verspreidde, maar werd naar eigen zeggen genegeerd.

Is er sprake van een stijging van de zeespiegel? “Nee, absoluut niet,” zegt hij.

De expert kan rekenen op bijval van Sky News-presentator Alan Jones. “Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is,” zei hij.

Economische zelfmoord

“Koolstofdioxide wordt gedemoniseerd, wat ertoe heeft geleid dat we economische zelfmoord hebben gepleegd,” klonk het.

“Bedrijven kunnen de energierekening niet betalen, gezinnen kunnen de elektriciteitsrekening niet betalen,” aldus Jones.

Bekijk het gesprek tussen beide heren hieronder:

[Sky News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aad
Aad
4 jaren geleden

Het klimaatprobleem zal wel meevallen, want zojuist hebben de haagse heren in al hun (eigen)wijsheid besloten dat de maximum snelheid, die sinds het aantreden van de VVD op 130 staat, niet veranderd wordt.
Was hun eerste daad na het aantreden.
Want…. waarschijnlijk zien ze zelf in dat die verlaging nonsens is, omdat er zal minder brandstof verspild zal worden en dan dalen de inkomsten. Nee het lek is boven, we moeten onzen banden meer gaan oppompen, slijten ze eerder en dat levert weer inkomsten op, zoals btw en verwijderingspremie eh …bijdrage. Krijg je misshien wel een forse milieuboete als de druk te laag staat. Stelletje dombo’s. Het mag den haag niets kosten, de burger betaalt wel.
Als ik genoeg geld had ging ik emigreren.

J@n
J@n
4 jaren geleden

En nu maar hopen dat de burger wakker wordt en niet meer gaat stemmen op die de partijen die deze keuze hebben gemaakt. De zestien grootste schepen stoten evenveel CO2 uit als alle auto’s’, maar het huidige kabinet doet maar bar weinig aan de echte vervuilers.
Maar zoals ik zo vaak zeg:

-Uit de EU
-Ziekenfonds terug
-Gulden terug
-Grenzen dicht
-Privatisering terug draaien.

Mistery babylon
Mistery babylon
4 jaren geleden
RobbieHa
RobbieHa
4 jaren geleden

Uit alle verhalen over opwarming en klimaatverandering proef ik enige twijfel. we weten het geen van alle hoe onze complexe wereld er over 50 jaar uitziet!

Ook het IPCC twijfelt of wel en het niet. Op pagina 7 van het ‘Summary for Policymakers’ (SFP) dat het IPCC in januari 2019 publiceerde staat, dat het ONWAARSCHIJNLIJK is dat antropogene emissies (inclusief broeikasgassen, aerosolen en hun precursoren) tot een verdere opwarming van meer dan 0,5 ° C leiden in de komende twee tot drie decennia, zie onderstaande (Google) vertaalde officiële pagina.

Wat is er mis om even een stap op de plaats te maken. Natuurlijk niet zo idioot als Nederland het doet, inmiddels het domste jongetje (Jessie) van de hele wereld, maar ik denk een aan een verantwoorde, realistische en betaalbare van oplossingen.

– Verplaats bijvoorbeeld de YARA kunstmest fabriek (Neerlands grootste verbruiker van gas ca 2 mld m3 pj gelijk aan het verbruik van 2 mln huishoudens) naar de Noorse eigenaar in Noorwegen. Een land wat ten onrechte als zeer schoon wordt bejubeld, maar zelf niets of nauwelijks produceert, dan lauter olie en gas.
– Exporteer minder bloemen, wel fraai, maar tuinders consumeren ca 3 mld m3 gas per jaar (geschat verbruik). Bloemen worden vaak al na een week weggegooid, dat kan toch een stuk minder.
– Exporteer minder vlees, Waarom zouden wij minder vlees eten en meer dan de helft exporteren, waardoor het kleine Nederland te veel CO2 en Methaan uitstoot, ook export van vlees kan een stuk minder, we hoeven niet de grootste exporteur ter wereld te zijn.

Deze 3 maatregelen kunnen mogelijk voorkomen dat de infrastructuur niet ingrijpend behoeft te worden aangepast. Maar er zijn natuurlijk nog andere oplossingen te bedenken, denk hierbij vooral niet aan Jessie Klaver en die Malle Rutte complotten.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x