Homepagina » Natuur en Milieu » Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is. Expert vertelt in Sky News-interview waarom de aarde gaat afkoelen
Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is. Expert vertelt in Sky News-interview waarom de aarde gaat afkoelen

Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is. Expert vertelt in Sky News-interview waarom de aarde gaat afkoelen

De aarde zal binnenkort gaan afkoelen en dat heeft alles te maken met de zon. Dat stelt Nils-Axel Morner, voormalig hoofd van de faculteit paleogeofysica en geodynamica van de Universiteit van Stockholm.

Morner zegt dat het VN-klimaatpanel IPCC de mensheid misleidt over klimaatverandering en de zeespiegelstijging, schrijft Sky News.

Hij weet waarover hij praat, aangezien hij zelf ooit deel uitmaakte van het IPCC.

Absoluut niet

Morner waarschuwde het klimaatpanel dat het onjuiste informatie verspreidde, maar werd naar eigen zeggen genegeerd.

Is er sprake van een stijging van de zeespiegel? “Nee, absoluut niet,” zegt hij.

De expert kan rekenen op bijval van Sky News-presentator Alan Jones. “Ik zeg al jaren dat global warming een hoax is,” zei hij.

Economische zelfmoord

“Koolstofdioxide wordt gedemoniseerd, wat ertoe heeft geleid dat we economische zelfmoord hebben gepleegd,” klonk het.

“Bedrijven kunnen de energierekening niet betalen, gezinnen kunnen de elektriciteitsrekening niet betalen,” aldus Jones.

Bekijk het gesprek tussen beide heren hieronder:

[Sky News]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Het klimaatprobleem zal wel meevallen, want zojuist hebben de haagse heren in al hun (eigen)wijsheid besloten dat de maximum snelheid, die sinds het aantreden van de VVD op 130 staat, niet veranderd wordt.
  Was hun eerste daad na het aantreden.
  Want…. waarschijnlijk zien ze zelf in dat die verlaging nonsens is, omdat er zal minder brandstof verspild zal worden en dan dalen de inkomsten. Nee het lek is boven, we moeten onzen banden meer gaan oppompen, slijten ze eerder en dat levert weer inkomsten op, zoals btw en verwijderingspremie eh …bijdrage. Krijg je misshien wel een forse milieuboete als de druk te laag staat. Stelletje dombo’s. Het mag den haag niets kosten, de burger betaalt wel.
  Als ik genoeg geld had ging ik emigreren.

  19 likes
  • Euhhh, hardere banden betekent minder wrijving, minder warmte en dus minder slijtage. Daarom hebben priussen speciale banden die harder opgepompt moeten worden. Dan rij je zuiniger

   5 likes
   • EEh @Troy, bandenspanning moet precies de door de fabrikant aangegeven druk hebben, voor de minste slijtage. Te zachte banden veroorzaakt onnodige slijtage aan de buitenkanten van het loopvlak, te hoge bandenspanning geeft onnodige slijtage aan het midden van het loopvlak. Alleen de juist aangeven bandenspanning geeft per band de minste slijtage en wrijving en beste wegcontact en dus minste verspilling op elk gebied. Het klopt dat Priussen speciale, en wat smallere banden hebben die een hogere druk verdragen en een extreem lage rolweerstand hebben.
    E.e.a heeft altijd te maken met ontwerp en beoogd gebruik van zowel band als auto.

    3 likes
  • Snel rijden – hard rijden bestaat niet- is nutteloos. De enige reden is dat het voor sommigen erg leuk is. Een ego-dingetje. Master in Controle…. Moest ooit beroepshalve een donornier van Amsterdam naar Maastricht brengen. Zo hard al-tie-ging met de (politie)motor over de vluchtstrook. Nergens stoppen – behalve toch nog ff tanken- vanwege brandstof tekort. Tijdens de terugweg keurig netjes alle verboden in acht genomen. Winst 12 minuten op meer dan 200km. En niet hoeven tanken. In de praktijk wordt alles bewezen en niet door de Aannames van wetenschappers. Zo leer je ook nooit verkeerslichten afstellen, als je zelf nooit met het handje verkeert heb geregeld. Kijk om je heen. Je staat meer stil en trekt meer op dan nodig. Waar blijven de groene golven. Liet ik meer dan 40 jaar geleden al “maken”in Amsterdam. Wat een stumpers en nono’s. Laten zich leven door hun PC-eetjes en Mobieltjes. Altijd je banden met 0.2 bar verhogen – zowel auto als motorfiets- Lichter sturen en minder brandstof verbruik. Doe ik als meer dan 55 jaar. Nooit enig probleem van “rare”slijtage bemerkt. En laat de auto uitlijnen. In ons drempelland ondervindt de vering/draagarm enorme klappen. Vraag eens aan APK stations hoeveel gebroken veren zij tegenkomen dagelijks…..

   1 likes
 2. En nu maar hopen dat de burger wakker wordt en niet meer gaat stemmen op die de partijen die deze keuze hebben gemaakt. De zestien grootste schepen stoten evenveel CO2 uit als alle auto’s’, maar het huidige kabinet doet maar bar weinig aan de echte vervuilers.
  Maar zoals ik zo vaak zeg:

  -Uit de EU
  -Ziekenfonds terug
  -Gulden terug
  -Grenzen dicht
  -Privatisering terug draaien.

  21 likes
 3. Uit alle verhalen over opwarming en klimaatverandering proef ik enige twijfel. we weten het geen van alle hoe onze complexe wereld er over 50 jaar uitziet!

  Ook het IPCC twijfelt of wel en het niet. Op pagina 7 van het ‘Summary for Policymakers’ (SFP) dat het IPCC in januari 2019 publiceerde staat, dat het ONWAARSCHIJNLIJK is dat antropogene emissies (inclusief broeikasgassen, aerosolen en hun precursoren) tot een verdere opwarming van meer dan 0,5 ° C leiden in de komende twee tot drie decennia, zie onderstaande (Google) vertaalde officiële pagina.

  Wat is er mis om even een stap op de plaats te maken. Natuurlijk niet zo idioot als Nederland het doet, inmiddels het domste jongetje (Jessie) van de hele wereld, maar ik denk een aan een verantwoorde, realistische en betaalbare van oplossingen.

  – Verplaats bijvoorbeeld de YARA kunstmest fabriek (Neerlands grootste verbruiker van gas ca 2 mld m3 pj gelijk aan het verbruik van 2 mln huishoudens) naar de Noorse eigenaar in Noorwegen. Een land wat ten onrechte als zeer schoon wordt bejubeld, maar zelf niets of nauwelijks produceert, dan lauter olie en gas.
  – Exporteer minder bloemen, wel fraai, maar tuinders consumeren ca 3 mld m3 gas per jaar (geschat verbruik). Bloemen worden vaak al na een week weggegooid, dat kan toch een stuk minder.
  – Exporteer minder vlees, Waarom zouden wij minder vlees eten en meer dan de helft exporteren, waardoor het kleine Nederland te veel CO2 en Methaan uitstoot, ook export van vlees kan een stuk minder, we hoeven niet de grootste exporteur ter wereld te zijn.

  Deze 3 maatregelen kunnen mogelijk voorkomen dat de infrastructuur niet ingrijpend behoeft te worden aangepast. Maar er zijn natuurlijk nog andere oplossingen te bedenken, denk hierbij vooral niet aan Jessie Klaver en die Malle Rutte complotten.

  2 likes
  • Hoe wil je dan de vleesexporteurs en de tuinders compenseren voor gederfde inkomsten? Vanaf de zijlijn is het altijd heel makkelijk praten. Iedere (pseudo)oplossing werpt weer een nieuw probleem op. Sta daar maar eens bij stil!!!

   0 likes
   • Minder productie is minder personeel (vooral uit het buitenland) Dus minder huizen, wegen en voorzieningen nodig. Ga lekker met je gesubsidieerde kassen naar het buitenland. Levert alleen meer dieselvrachtauto’s in NLop. Wel eens gehoord van de uitdrukking Minder=Meer?

    1 likes
   • Dat klopt helemaal Fred! dat is nu net de paradox voor elke actie die je onderneemt zit weer een keerzijde aan.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

NU.nl

NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’

Sinds pakweg een jaar is het ontkennen ...

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...