Homepagina » Binnenland » Jensen en Café Weltschmerz genoemd in overheidsrapport over ‘radicaal en extremistisch gedrag’
jensen
Foto: Robert Jensen (Screenshot Jensen.nl)

Jensen en Café Weltschmerz genoemd in overheidsrapport over ‘radicaal en extremistisch gedrag’

Veel mensen hebben kritiek op de maatregelen tegen het coronavirus, die in hun ogen disproportioneel zijn. De overheid is niet blij met al deze coronacritici, zo blijkt uit een rapport dat de ‘expertise-unit Sociale Stabiliteit’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afgelopen vrijdag heeft gepubliceerd.

In het rapport wordt kritiek op het overheidsbeleid in één adem genoemd met complotdenken en rechtsextremisme. Het rapport is getiteld Factsheet ‘Online radicaal en extremistisch gedrag’ en gaat over groepen en online kanalen die de overheid rekent tot radicaal- en extreemrechts. Opmerkelijk genoeg worden ook Jensen, Blue Tiger Studio en Café Weltschmerz genoemd in het rapport.

Volgens de expertise-unit zijn in het discours op Nederlandse radicaal- en extreemrechtse sociale media vijf hoofdcategorieën te onderscheiden: antisemitisch, anti-migratie, anti-islam, anti-elite en anti-overheid.

Doorgeefluik van ‘anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complotdenkers’

De anti-elite retoriek is niet per definitie radicaal- en extreemrechts, maar gaat wel vaak ‘gepaard met complottheorieën’, aldus de unit. Het anti-overheidsdiscours wordt ‘vaak gecombineerd met anti-elite en/of antisemitisch discours, waarbij ook de nodige complottheorieën worden gedeeld’.

Volgens de unit zijn de uitbraak van Covid-19 en de getroffen overheidsmaatregelen door radicaal- en extreemrechts ‘aangewend om hun eigen discours verder te exploiteren’. “Covid-19 wordt onder meer gekoppeld aan migratie en het falen van het huidige politieke systeem. Ook wordt er geprobeerd aan te haken bij aanhangers van complottheorieën en verspreiders van anti-lockdown-berichten.”

Radicaal- en extreemrechts zouden op dit moment het grootste bereik hebben via Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Enkele YouTube-kanalen worden specifiek genoemd in het rapport:

Ook zijn er kanalen die op zichzelf niet radicaal- of extreemrechts zijn, maar wel een doorgeefluik zijn van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complotdenkers, zoals het kanaal van ultraconservatieve uitgeverij Blauwe Tijger (Blue Tiger Studio). Café Weltschmerz is niet radicaal- of extreemrechts, maar heeft in het verleden wel de ruimte gegeven aan antisemitische complotdenkers. Ook Robert Jensen laat via zijn YouTube-kanaal een sterk anti-overheidsgeluid horen.

Communisme

“Dit is gewoon communisme,” zegt Jensen, die een parallel trekt met China. “Wat is dit voor een raar rapport? Anti-overheid? Hoor je mij ooit zeggen dat ik geen overheid wil? Nee, helemaal niet. Ik wil een overheid die functioneert. Ik ben kritisch op de overheid.”

Als je dus kritiek hebt op de overheid dan schrijft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een rapport dat dat een anti-overheidsgeluid is. “Kritiek op de regering, kritiek op de overheid, kritiek op hoe we geleid worden hier in Nederland, wordt meteen in de hoek van ‘anti-overheidsgeluid’ geduwd, aldus Jensen in zijn show. Met andere woorden: ‘gevaarlijk’.

“We ze willen, is dat wij nooit kritiek hebben op wat zij doen en alles maar moeten volgen,” zegt Jensen.

4.9 87 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
9 dagen geleden

Yep, zoals het een totalitaire dictatuur het betaamt.

Ondergronds
Ondergronds
Reactie op  ProAsfalt
9 dagen geleden

Deze overheid voert een “psychopathisch beleid”. Uiteindelijk vestigen die een “pathocratie”, een bestuur door geesteszieke mensen. Dat moeten we niet willen. Daarom moeten we met de komende verkiezingen korte metten maken met deze Build Back Better aanhangers. Staatsgevaarlijk zijn ze.
Hoort u Rutte of de Jonge nog spreken over Build Back Better? Dat is het werkelijke probleem in ons land. Maar dat verwijzen ze naar het land der fabelen.

Geen Weet
Geen Weet
Reactie op  Ondergronds
9 dagen geleden

“Daarom moeten we met de komende verkiezingen korte metten maken met deze Build Back Better aanhangers.”

Voor zij die weggaan zo weer 10 nieuwe in de plek.

Wanneer is er in de Nederlandse geschiedenis na en voor WOII iets veranderd in het voordeel van het volk?

Stemmen is als brood en spelen. Een schijnvertoning. Het voorkomt opstanden tegen het systeem. Een worst voorhouden. Zorgt voor polarisatie i.p.v. eenheid. Waarom hebben wij zoveel partijen in de regering?

Rechts/Links/rood/blauw/paars allemaal hokjes en groepjes.

Even voor de duidelijkheid, wij zijn geen mensen wij ervaren de mens. Oneindig in licht en liefde is wat wij zijn. De persoon die jij ziet in de spiegel is niet wie jij bent maar wat jij draagt en ervaart.

Wat ik probeer uit te leggen is dat stemmen niet helpt jouw leven en die van andere beter te maken. Stemmen is een spel gecreerd door dezelfde kliek die ons in beperking wilt houden. Achter het gordijn is al bepaalt wat gebeurt. Jouw stem geeft hun toestemming dit spel te blijven spelen.

Mediteer en leef vanuit het hart, voor jezelf en andere. Dat is wat het spel doorbreekt.

Feniks
Feniks
Reactie op  Geen Weet
9 dagen geleden

Achter het gordijn is al bepaalt wat gebeurt. Jouw stem geeft hun toestemming dit spel te blijven spelen.

Mediteer en leef vanuit het hart, voor jezelf en andere. Dat is wat het spel doorbreekt

Eens.
Wat hieraan toegevoegd kan worden is.. Creëer je eigen mini economie.
Handel met je goederen, zelf gekweekt of vergaard.
Hanteer een eigen betaalsysteem en op die wijze ben je niet bezig met het systeem wat niet menselijk is, maar ben je verantwoordelijk voor jezelf en je kinderen.

Testen is aangetoond niet een virus te kunnen detecteren dus vermijdt experimenteel testen
Vaccineren is t/ ‘m 2 jaar na toestemming nog experimenteel. (experiment loopt tot begin 2023).
Wil je wel mee doen aan dat experiment, vraag een handtekening voor aansprakelijkheid.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  Feniks
9 dagen geleden

Reeds begonnen

Ik Weet HetvWel
Ik Weet HetvWel
Reactie op  Geen Weet
9 dagen geleden

Yep, verkiezingen werken niet de NWO heeft gezegt de opositie is ook van hun daarom veranderd er nooit echt iets, als er al iets gebeurt wat hun niet zint…nou kijk maar naar Amerika fraude bij het leven…bewezen maar geen rechtbank raakt het aan. Rechter doet uitspraak, noemt de avondklok onwettig maar hoe verrassend ze mogen er toch van de rechter mee doorgaan is kijken als Wij als burgers veroordeeld worden of We ook de keuze krijgen om met onwettigheden door te gaan……dit is verraad door de rechtbank…alleen een Volkstribunaal kan Helpen maar is nagenoeg onmogelijk, te veel verdeeldheid en brainwashed dead mensen…de ene muppet door de andere vervangen geeft hooguit een korte vetraging……

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Geen Weet
8 dagen geleden

> Wanneer is er in de Nederlandse geschiedenis na
> en voor WOII iets veranderd in het voordeel van het volk?

Niets! We leren niet eens van de geschiedenis. We hoeven het alleen maar af te kijken. We laten het allemaal maar over ons heen komen. Dat nu een rechter met “horten en stoten” in principe niet accoord is gegaan met die avondklok is een klein beginnetje wat ook weer net zo snel de nek omgedraaid kan worden. Momenteel is niets zeker en zelfs dat niet……

lammert
lammert
Reactie op  Geen Weet
6 dagen geleden

eens

mee 2
mee 2
9 dagen geleden

overheid moet eerst naar zich zelf kijken voordat ze iets zeggen en niet gelijk wijzen naar andere

Ertje
Ertje
9 dagen geleden

tja, wat geloofd het merendeel van het volk? als de overheid dit onderzoek naar buiten brengt zullen de meesten zeggen dat het waar is omdat ze daarvan overtuigd zijn, een overheid liegt toch nooit?

jaak
jaak
Reactie op  Ertje
9 dagen geleden

Dat vind ik het ergste van al: dat naïeve geloof in de overheid en de daarbij horende volgzaamheid. Is men dan echt vergeten wat in een oostelijk buurland is gebeurd? Is men echt vergeten wat onder de oorlog met de Joden is gebeurd? Dan verkies ik die “anti-overheidsburgemeester” van een bekende Antwerpse buurgemeente. Die had zijn achterkeuken (zo’n achterkeuken komt in Vlaanderen komt wel meer voor, zeker in die jaren) een Joodse familie verborgen. De Gestapo die op zoek was naar Joden kwam bij de burgemeester informeren of hij in zijn gemeente Joden kende. Met een uitgestreken als van een schoolkind gezicht verklaarde die daar niets van af te weten. Na de oorlog werd diezelfde burgemeester gestraft: het bleek dat hij te Vlaamsvoelend was en in België is dat altijd verdacht. Het verhaal is historisch en het illustreert dat je een overheid ALTIJD moet wantrouwen.

het laatste schaap
het laatste schaap
9 dagen geleden

Dit is pas radicaal en extremistisch, https://rumble.com/vduxfv-demonstrant-wordt-gentimideerd-door-de-politie-utrecht-140221.html zo zie je maar weer ratio en intelligentie gaan niet per se samen.

Ron
Ron
Reactie op  het laatste schaap
9 dagen geleden

7 agenten voor de arrestatie van 1 vreedzame demonstrant en dan op tv klagen dat er te weinig blauw op de straat is. Ze moesten zich schamen.

Jacob
Jacob
Reactie op  Ron
9 dagen geleden

Ja, dat vind ik ook héél merkwaardig dat er nu opeens wél veel blauw op straat is, er is dus altijd gelogen dat er niet genoeg politie is.

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
9 dagen geleden

Het valt mij op dat de klokkenluider in het rijtje ontbreekt.

Vlinder
Vlinder
9 dagen geleden

Wanneer komt er een koude oorlog met China?.

James.T.Kirk
James.T.Kirk
Reactie op  Vlinder
9 dagen geleden

Op cyberniveau is die al bezig Vlinder

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
9 dagen geleden

Zou in dat rapport ook vermeld zijn dan er in Nederland 17 miljoen onschuldige slachtoffers zijn van een communistisch bewind met een paar nepdemocraten aan de macht. Dat 17 miljoen mensen al een jaar gegijzeld worden, psychisch onderdrukt worden en al een jaar lang een complot tegen de mensheid wordt doorgevoerd.

DOOR WIE? JUIST, DE OVERHEID!

HET KOMT ER OP NEER DAT DE WAARHEID NIET VERTELT MAG WORDEN.

WAAROM? DAT PAST NIET IN HET PLAN VAN DE NEW WORLD ORDER, WAAR ONZE REGERING OOK DEEL VAN UITMAAKT.

rop
rop
9 dagen geleden

Weg met deze overheid ,naar een overheid die meer de wil en naar de argumenten van het volk kijkt, en alle kritiek op een weegschaal ligt, zodat de overheidsweegschaal in evenwicht is met het volk.

alexander
alexander
9 dagen geleden

In Belgie heeft zich de overheid de macht zelf toe geeigend,wij stevenen op een orwelliaans tijdperk af,zij spreken van democratie is de cd&v,vld,groen,pvda,socialisten,enz,democratisch,nee helemaal niet ze willen niet samen werken met vlaams belang de partij die de meesten stemmen haalde dus door het volk verkozen.Wij hebben niet voor het WEF,WHO,GNO,BILL GATES gekozen maar deze kriminelen gaan zeggen wat goed voor ons is.Hierbij is het plan B van Adolf Hitler in plan getreden.

Pessimist*
Pessimist*
9 dagen geleden

Ik wist niet dat ik een rechts extremist was.. heb ergens toch iets gemist geloof ik 🥱

Dubito
Dubito
Reactie op  Pessimist*
9 dagen geleden

Beter dat je er nu al al achterkomt in plaats van in de verhoorkamer van de Coronapolitie van de EU. Kan je alvast wat snedige antwoorden voorbereiden.

x

Check Also

clinton

Voormalig Clinton-adviseur: Amerika verandert onder Biden in ‘totalitaire staat’

Voormalig Clinton-adviseur Naomi Wolf waarschuwde deze week ...

de jonge

‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Het coronadebat mondde woensdag uit in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

93
0
We lezen graag je reactie!x