Mens en Dier

Jort Kelder vindt dat mensen die het vaccin niet willen geen recht hebben op ziekenhuisbed

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Immunoloog Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC kreeg woensdag in talkshow Op1 de vraag welke mensen nu in het ziekenhuis belanden. “Het is niet zo dat er helemaal niemand in het ziekenhuis komt die gevaccineerd is, maar over het algemeen zijn het echt de niet-gevaccineerde mensen,” beweerde Van Egmond. “Dus dat zijn de meeste. Dan is er een klein groepje, die hebben één prik gehad en een heel klein groepje, die hebben twee prikken gehad.”

“Het kan dus wel gebeuren,” zei presentatrice Maaike Timmerman. “Een enkeling dan.”

Pech gehad, zou ik zeggen

Van Egmond zei verder dat veel ouderen en kwetsbaren twee keer gevaccineerd zijn, maar dat er nog een hele groep tussen zit, de veertigers en vijftigers, die nog maar één prik hebben gehad. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet gevaccineerd wilden worden, zei ze.

Presentator Jort Kelder onderbrak haar: “Ja, pech gehad, zou ik zeggen. Als je het niet wilt, ja, sorry.” Met andere woorden: geen ziekenhuisbed voor mensen die de prik weigeren.

“Zo werkt het dus toch niet,” zei Van Egmond. “Artsen hebben gewoon zorgplicht.”

Singer-songwriter en oud-journalist Nicky Monreau reageert:


Kelder: coronacrisis wordt zwaar opgeblazen

Diezelfde Jort Kelder zei eind vorig jaar in De Nieuwe Wereld dat de coronacrisis zwaar wordt opgeblazen. Hij zei dat hij bij Op1 moest praten over meer besmettingen, terwijl er minder mensen in de ziekenhuizen liggen. “Ze pakken dat ene feit wat makkelijk in de paniek past en over de rest gaan we het nu even niet hebben.”

De meeste artsen en hoogleraren zijn erg voorzichtig en nuanceren de coronacijfers, maar de journalisten poken het op, stelde Kelder. “Zij wakkeren de angstpsychose voor corona aan.”

4.6 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
319 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
10 maanden geleden

Wie is Jort Kelder?

Stembiljet
Stembiljet
10 maanden geleden

Jort is en blijft een parvenu.

Celia
Celia
10 maanden geleden

Het is duidelijk dat Jort Kelder hierover geen standpunt inneemt. De opmerking dat mensen die het vaccin niet willen geen recht hebben op een ziekenhuisbed is verwerpelijk. Wie is hij om hier zo over te oordelen? Had hij niet eens een programma “Hoe heurt het eigenlijk?”

Angie
Angie
10 maanden geleden

Ik sta graag mijn ziekenhuisbed af aan Jort Kelder. Hij zal het binnenkort zelf hard nodig hebben. Tenzij hij de zoutwaterspuit heeft genomen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

319
0
We lezen graag je reactie!x