Homepagina » Binnenland » Journalist noemt verplichte vaccinatie ‘reële optie’, kritiek barst los
vaccinatie
Foto: Pixabay

Journalist noemt verplichte vaccinatie ‘reële optie’, kritiek barst los

In steeds meer landen om ons heen is een coronapas of zelfs een vaccinatiepaspoort binnenkort nodig om toegang te kunnen krijgen tot onder meer clubs, restaurants, winkelcentra en cafés. Na september krijgen alleen volledig gevaccineerden toegang tot Britse clubs.

Vanaf augustus is de coronapas verplicht in Franse cafés, restaurants en sommige winkelcentra. Volwassenen die een groot evenement of culturele instelling in Frankrijk willen bezoeken, moeten al een ‘gezondheidspas’ tonen.

In Griekenland zijn alleen volledig gevaccineerden straks welkom in horecazaken. Er komt ook een vaccinatieplicht voor bepaalde beroepsgroepen. En voortaan is de coronapas ook nodig voor restaurants in Italië.

Reële optie

In Nederland wordt geprobeerd mensen warm te maken voor een vaccinatieplicht. Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad, zei bij Op1 wel iets te zien in een indirecte vaccinatieplicht. Journalist Wouke van Scherrenburg gaat nog een stapje verder: zij vindt een verplichte vaccinatie een ‘reële optie’.

“Heb er lang over nagedacht omdat ik overheidsdwang ten diepste wantrouw, maar als ik terugdenk aan de lockdowns, de kinderen die niet naar school/universiteit konden, de uitgestelde zorg, et cetera, vind ik nu een verplichte vaccinatie een reële optie,” schrijft de journalist op Twitter.

Fascistoïde geest

Peter Vlemmix, bestuurslid van omroep Ongehoord Nederland, zegt tegen haar: “Eh, die lockdowns kwamen van diezelfde overheid? Met dwang. Mooie redenering verder wel in de categorie: ‘Ik ben tegen de maffia, maar als ik al die liquidaties en afpersingen zie, moeten we ons desnoods maar laten beschermen door de georganiseerde misdaad’.”

“Verplichte vaccinatie willen omdat de overheid je anders kan chanteren met niet onderbouwde, niet werkende lockdowns, mondkapjesplicht, een avondklok, schoolsluitingen, et cetera, getuigt niet van intelligentie. Het getuigt wel van een fascistoïde geest,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Ik had haar vroeger hoog zitten. Wat is die van haar voetstuk gedonderd zeg. En dan alle reacties uitzetten. Hoe laf!”

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
2 maanden geleden

Weer eentje om bij te schrijven op de lijst, voor Neurenberg 2

Old Harry
Old Harry
2 maanden geleden

We weten wat ze willen en deze idioot die niemand kent wil ook even zijn 15 min. Prima. Dan weer gooi je kist in prutser.

Eleonora
Eleonora
2 maanden geleden

Wat moet je hierop nog zeggen: een ogenschijnlijk intelligente journaliste veroordeelt medeburgers die een andere visie hebben zodanig, dat een visuele gele ster ter uitzondering dichtbij is en de “weigeraars” de hongerdood tegemoet mogen zien? Hoe ” liefdevol” , hoe “medemenselijk”. Dit is pas ziekmakend!

Sandra
Sandra
2 maanden geleden

Ik ga me toch niet laten vacineren. Ze doen maar wat ze doen. Ik ga me toch niet laten vacineren. Wat een wereld leven we.

x

Check Also

baudet

Baudet zorgt voor vuurwerk in Kamer: ‘Het hele verhaal klopt van geen kant’

Er kan maar één conclusie zijn: het ...

australi

Hallucinante beelden uit Australië: ‘In rap tempo is hier een burgeroorlog aan het ontstaan’

Het blijft onrustig in Australië, met name ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

126
0
We lezen graag je reactie!x