Homepagina » Binnenland » Jurist waarschuwt: ‘De poorten naar een totalitaire staat staan wagenwijd open’
jurist
Foto: Unsplash

Jurist waarschuwt: ‘De poorten naar een totalitaire staat staan wagenwijd open’

Wat er op dit moment gaande is, is dat er in dit land sprake is van zeer grootschalige discriminatie van groepen mensen. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen. Je ziet dat mensen op basis van modellen worden buitengesloten, verklaarde jurist Ghislen Nysten zondag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Hij vindt dat we afdrijven naar een totalitaire staat. “In een totalitaire staat dringt het ingrijpen van de overheid door tot in de haarvaten van de samenleving. Op dit moment wordt er geëist dat men iets doet om gebruik te kunnen maken van hun grondrechten. Daar moeten we niet naartoe willen,” zei de jurist.

Daarmee is een grens overschreden

“Dit ingrijpen dringt door tot in alle aspecten van de samenleving, want dit onderwerp speelt ook tussen familie en vrienden. Wat de overheid in feite van mensen vraagt, is om ongevaccineerde familie en vrienden de rug toe te keren,” voegde hij toe.

“We zijn nu een grens overgegaan. Er wordt gezegd: ‘Als u uw grondrechten wilt benutten, zult u daarvoor eerst iets moeten doen’. Daarmee is een grens overschreden. Als de overheid daartoe in staat is en daar zo lichtzinnig mee omgaat, waarom zou zij dit dan niet voor andere doeleinden willen inzetten?” vroeg de jurist.

Zeer slecht idee

“Waarom zou de overheid dit nu niet ieder jaar kunnen gaan doen, met bijvoorbeeld de griepprik? Er kan druk worden gezet op mensen om dingen te doen die de staat van hen wil alvorens ze bepaalde dingen mogen doen. Daarmee gaan we naar een social credit-systeem zoals dit al bestaat in China en daar moeten we niet naartoe willen,” zei Nysten.

“Het koppelen van een mens aan een QR-code vind ik een zeer slecht idee. Een mens is geen code en geen algoritme. Ik denk niet dat we alles zouden moeten automatiseren wat we met ons leven doen en daarvoor verantwoording afleggen aan de staat. Dan gaat men naar een totalitaire staat,” waarschuwde de jurist.

4.6 129 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
27 dagen geleden

Het is niet alleen de overheid die doordringt tot in de haarvaten van de mensen, maar dat geldt ook voor de vaccinatie, want de vaccinatie is niets anders dan een biowapen die het menselijk bloedsysteem ontregelt.

Mikkie
Mikkie
27 dagen geleden

Om je grondrechten te kunnen houden, moet je daar eerst iets voor doen…
Wow!

Kundalini
Kundalini
27 dagen geleden

Blijft lachwekkend die playmobiel slaafpoppetjes.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
27 dagen geleden

de enige vvd-er waar ik zonder omkijken op zou stemmen.. toen deze meneer de vvd verliet, ging ook het verstand met hem mee !

x

Check Also

pandemie

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

Oostenrijk denkt aan lockdowns voor ongevaccineerden als ...

umar

Ebru Umar: ‘Vertel gevaccineerden dat ze een gevaar voor de samenleving zijn en hun stoppen slaan door’

Maandag berichtte de NOS dat ‘tachtig procent ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

124
0
We lezen graag je reactie!x