Homepagina » Binnenland » Justitie: belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’
justitie
Foto: Karen Eliot CC BY-SA 2.0

Justitie: belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’

Dinsdag verscheen er een alarmerend bericht in het NRC. Hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels zei een dag eerder in een interview met de krant dat het OM in Den Haag ‘vreest dat activiteiten van complotdenkers op social media zullen leiden tot gewelddadige acties van volgelingen’.

Volgens justitie is het belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’, aldus het NRC.


Bang dat meer mensen de waarheid gaan inzien?

Het interview veroorzaakt de nodige reuring op social media. “Kijk, de volgende stap wordt gezet. Inmiddels is de term ‘complotdenkers’ newspeak voor iedereen die het hartgrondig oneens is met het Build Back Better-beleid van de overheid en dit uit op social media,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Mediaondernemer Michael Pilarczyk, medeoprichter van Radio 538, voegt toe: “Er wordt even voorbijgegaan [aan het feit] dat alle ‘complotten’ tot op heden zijn uitgekomen. Dus bang dat meer mensen de waarheid gaan inzien? Word wakker.”

Complotdenken = als je wantrouwen hebt in de overheid

“En wat is dan zo’n ‘complot’? Volgens het OM als je gelooft dat er mensen benadeeld worden. Niet te filmen zo slecht dit,” stelt publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Flavio Pasquino van BLCKBX legde aan tafel bij omroep ON! uit wat de overheid verstaat onder een complot. “Complotdenken heeft een nieuwe definitie gekregen. Vroeger was dat als je in UFO’s en graancirkels geloofde, of als je dacht dat de moord op Kennedy een inside job was. Dat was complotdenken. Nu is de definitie: als je wantrouwen hebt in de overheid en dat openlijk uit,” zei Pasquino, die zelf al eens bezoek kreeg van de politie omdat hij een ‘complotdenker’ zou zijn.

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Kom maar op Justitie! Ik maak GEHAKT van Jullie in de RECHTSZAAL! Denk niet dat jullie me imponeren met jullie Dictatoriale Politiestaat! Nederland is een VRIJ LAND…Met een ongekende VRIJHEID VAN MENINGSUITING!!! Probeer die maar van me af te pakken! Die Elitaire PARADIETEN zijn degene die in de Rechtszaal staan binnenkort…Dat is géén DREIGEMENT maar een BELOFTE!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Jarenlang hebben ze dit geprobeerd! MEER & MEER CENSUUR: Overheden, Koningen & Koninginnen, de Parasitaire Elite & Veiligheidsdiensten…Alles om hun TOTALITAIRE FASCISTISCHE POLITIESTAAT te kunnen creëeren….Maar ze hebben al Gefaald, de Informatie-Oorlog is gewonnen & de Doos van Pandora geopend…Krijg de deksel er maar weer op!…De Elite is in PANIEK!!! En een Kat in het Nauw maakt Rare Sprongen!

Leslie Albers
Leslie Albers
3 maanden geleden

Ze (de globalisten) zetten alles op alles om ons onder controle te houden..

Dit gaat ze niet lukken, al gaat het heel moeilijk worden. Dit is een pure wanhoopsdaad

PREDATOR
PREDATOR
3 maanden geleden

Een complotdenker bekijkt de situaties met logica en niet met een waarheid wat hem voor geschotelt word.Complotdenken is op zelf onderzoek uitgaan om achter de waarheid te komen.Gezien de vele leugens van overheden zal de complotdenker alleen maar vermenigdvuldigen en terecht.
De logica is ook ver te zoeken heden de dag.Ik zeg HEIL de complotdenkers…Samen staan we sterk.

x

Check Also

back better

Roep om debat over Build Back Better-uitspraken Kaag: ‘De hoogste tijd!’

Minister Sigrid Kaag heeft de Tweede Kamer ...

9/11

20 jaar na 9/11: Brandweerman Rudy Dent zag WTC7 instorten, dit is zijn verhaal

Gisteren herdacht de wereld de aanslagen van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

120
0
We lezen graag je reactie!x