Natuur en Milieu

Bomenkap: Nederland verandert langzaam in één groot bomenkerkhof. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het begint steeds meer mensen op te vallen dat er veel bomen worden gekapt in Nederland. Heel veel bomen. Wie op de term ‘bomenkap’ zoekt in Google Nieuws, vindt talloze recente nieuwsartikelen.

Maandag was het raak in Groningen, waar volgens de Werkgroep Bomen Groningen langs de Zernikelaan één groot bomenkerkhof was ontstaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De gemeente heeft in een paar uur tijd 92 grote, gezonde, CO2-afvangende, schaduw gevende, tegen wind beschermende, weerloze bomen gesloopt voor een upgrade van de huidige campus naar een ‘groene’ campus, laat de werkgroep via Twitter weten.

De kap was in eerste instantie verboden door de rechter. De gemeente kreeg vorige week echter gelijk in een kort geding en zette maandagochtend gelijk de zaag in de bomen.


Op haar website zegt de gemeente Groningen juist te vergroenen:

Meer groen helpt de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Het draagt bij aan temperatuurbeheersing, biodiversiteit en het dempen van de gevolgen van hevige regenval. Vooral bomen zijn van onschatbare waarde. We voegen waar mogelijk bomen toe.

Vandaar dus dat de bomen moeten wijken. Om te vergroenen. Zo eenvoudig is het klimaatbeleid.

Bos niet als natuur gezien

Er is al een petitie gelanceerd om de grootschalige bomenkap in Nederland een halt toe te roepen.

“Nederland ontbost sneller dan het Amazonegebied. De werkwijze van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere natuurbeheerders brengt onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen en is strijdig met de geldende normen voor duurzaam bosbeheer,” schrijven de initiatiefnemers.

“De Wageningen University & Research heeft vastgesteld dat het bosoppervlak in Nederland recent enorm is afgenomen. In het Klimaatakkoord wordt bos niet als natuur gezien!” voegen ze toe.

De initiatiefnemers willen dat er een einde komt aan de ontbossing in Nederland en aan de subsidie op biomassa.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

We zijn Nederland aan het verminken.
Niet onherstelbaar, maar wel de komende generatie.
De kinderen die nu ter wereld komen, zullen veel recreatie-groen niet hebben zoals wij dat in onze jeugd hebben gekend.
Windmolenparken en G5-antennes. Dat wel. Daaronder kun je ook in de schaduw picknicken.

rop
rop
4 jaren geleden

Er is maar en woord ervoor, laten we het houden op een KRANKZINNIG Beleid van gemeente Groningen. Het ene weghalen voor meer groen, hoe krom moet men dan daar wel dan denken, dat kan men toch niet serieus noemen verstandelijk gezien leiden ze daar aan een ziekte ,het meer groen beleid, en dat noemt men dan een verstandelijke gemeentelijke beeld/beleid. waarschijnlijk volgen nu meer gemeente,s die daar dan ook een gehoor op geven door het zelfde te doen en ook bomen gaan kappen . dan volgt het na Aapjes gedrag..

IFF
IFF
4 jaren geleden

Ja natuurlijk, de (lage) 5G masten komen eraan…

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Waar we mee bezig zijn? Met precies het tegenovergestelde te doen van wat we aan de grote klok hangen. Voortzetting van de omgekeerde wereld. En ze zijn nog lang niet klaar; wacht maar af, met welke wetten/regels ze gaan komen met die corona gekte. Het is een legitieme manier om ons ergens toe te dwingen. Nadat ze het virus in bedwang hebben, zal er veel veranderen … maar dan wel zo, zoals ze het beste uitkomt.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x