Internet

VIDEO: “Vertrouw Wikipedia niet!”

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Satiricus Nimrod Kamer nam dit jaar deel aan Wikimania, een jaarlijkse conferentie voor gebruikers van projecten die zijn opgezet door de Wikimedia Foundation, om medewerkers van de internetencyclopedie aan de tand te voelen.

Zo nu en dan worden pagina’s gesloten omdat ze te vaak zijn bewerkt. Vooral pagina’s over het conflict tussen Israël en Gaza, MH370 en het ebolavirus zijn hier het slachtoffer van geworden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Van tijd tot tijd worden pagina’s tijdelijk gesloten, bijvoorbeeld na het losbarsten van een discussie die te emotioneel of te persoonlijk is geworden,” zei mede-oprichter van Wikipedia Jimmy Wales.

Wikipedia kan iedere pagina sluiten, maar heeft voor iedere controversiële pagina diverse trollen. Dit zijn mensen die op internet berichten plaatsen met het doel voorspelbare emotionele reacties van anderen uit te lokken.

Volgens softwareontwikkelaar Amir E. Aharoni is het van belang dat de encyclopedie neutraal en onafhankelijk is. “Dit is geen krant, het is geen propaganda-website, dit is een encyclopedie die zo neutraal mogelijk moet zijn,” zei hij.

Hij waarschuwde het niet te gebruiken als bron. “Vertrouw Wikipedia niet!” zei hij. “Als je citaten ziet, onderzoek ze dan en trek je eigen conclusies.”

Kamer lag in 2012 overhoop met de Wikimedia Foundation nadat hij de pagina’s van een aantal beroemdheden had aangepast en ze alleen in ruil voor een geldbedrag wilde herstellen. Hij wilde daarmee laten zien hoe gemakkelijk het is om Wikipedia-pagina’s te veranderen in ruil voor geld.

Hij nam bijvoorbeeld contact op met Kanye West en andere beroemdheden en zei dat hij hun Wikipedia-pagina had aangepast. Kamer zei dat hij ‘geld had gekregen’ en dat deze vorm van afpersing ‘een goede manier is om geld te verdienen’.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Geweldig!! We lopen tegen een zeer groot FUIF aan!!

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Ga eens voor info kijken op het bedrijf Google; niet schrikken hoor.
Wikipedia is ook daaraan gelinked. Wie heeft er dan de touwtjes in handen?

M. Brandenburg
M. Brandenburg
9 jaren geleden

Deur open trap. Is er enige nieuwswaarde in dit?? Dit is wat vanaf het begin al is geroepen. iedereen kan zaken veranderen, de misinformatie over bepaalde zaken is gigantisch of het nu om aanprijzen van windmolens gaat(niet één windmolen in de wereld is productief en kan werken zonder bakken met subsidie geld.) of over Global warming die theorie die nog steeds niet bewezen is en waarvan de feiten CO2 is de duivel al 18 jaar niet meer opgaan, maar men blijft het herhalen.

Nee Wiki is leuk voor vermaak maar als bron voor onderzoek komt het niets een in de buurt van een beetje betrouwbaar.

J@n
J@n
9 jaren geleden

Ik heb geregeld op artikelen gereageerd waarbij naar wiki werd verwezen met de opmerking dat dit niet echt betrouwbaar is omdat iedereen er info kan plaatsen en verwijderen. Werd toen voor gek verklaard….tja

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x