Homepagina » Internet » VIDEO: “Vertrouw Wikipedia niet!”
VIDEO: "Vertrouw Wikipedia niet!"

VIDEO: “Vertrouw Wikipedia niet!”

Satiricus Nimrod Kamer nam dit jaar deel aan Wikimania, een jaarlijkse conferentie voor gebruikers van projecten die zijn opgezet door de Wikimedia Foundation, om medewerkers van de internetencyclopedie aan de tand te voelen.

Zo nu en dan worden pagina’s gesloten omdat ze te vaak zijn bewerkt. Vooral pagina’s over het conflict tussen Israël en Gaza, MH370 en het ebolavirus zijn hier het slachtoffer van geworden.

“Van tijd tot tijd worden pagina’s tijdelijk gesloten, bijvoorbeeld na het losbarsten van een discussie die te emotioneel of te persoonlijk is geworden,” zei mede-oprichter van Wikipedia Jimmy Wales.

Wikipedia kan iedere pagina sluiten, maar heeft voor iedere controversiële pagina diverse trollen. Dit zijn mensen die op internet berichten plaatsen met het doel voorspelbare emotionele reacties van anderen uit te lokken.

Volgens softwareontwikkelaar Amir E. Aharoni is het van belang dat de encyclopedie neutraal en onafhankelijk is. “Dit is geen krant, het is geen propaganda-website, dit is een encyclopedie die zo neutraal mogelijk moet zijn,” zei hij.

Hij waarschuwde het niet te gebruiken als bron. “Vertrouw Wikipedia niet!” zei hij. “Als je citaten ziet, onderzoek ze dan en trek je eigen conclusies.”

Kamer lag in 2012 overhoop met de Wikimedia Foundation nadat hij de pagina’s van een aantal beroemdheden had aangepast en ze alleen in ruil voor een geldbedrag wilde herstellen. Hij wilde daarmee laten zien hoe gemakkelijk het is om Wikipedia-pagina’s te veranderen in ruil voor geld.

Hij nam bijvoorbeeld contact op met Kanye West en andere beroemdheden en zei dat hij hun Wikipedia-pagina had aangepast. Kamer zei dat hij ‘geld had gekregen’ en dat deze vorm van afpersing ‘een goede manier is om geld te verdienen’.

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Geweldig!! We lopen tegen een zeer groot FUIF aan!!

huisheks
huisheks
6 jaren geleden

Ga eens voor info kijken op het bedrijf Google; niet schrikken hoor.
Wikipedia is ook daaraan gelinked. Wie heeft er dan de touwtjes in handen?

M. Brandenburg
M. Brandenburg
6 jaren geleden

Deur open trap. Is er enige nieuwswaarde in dit?? Dit is wat vanaf het begin al is geroepen. iedereen kan zaken veranderen, de misinformatie over bepaalde zaken is gigantisch of het nu om aanprijzen van windmolens gaat(niet één windmolen in de wereld is productief en kan werken zonder bakken met subsidie geld.) of over Global warming die theorie die nog steeds niet bewezen is en waarvan de feiten CO2 is de duivel al 18 jaar niet meer opgaan, maar men blijft het herhalen.

Nee Wiki is leuk voor vermaak maar als bron voor onderzoek komt het niets een in de buurt van een beetje betrouwbaar.

J@n
6 jaren geleden

Ik heb geregeld op artikelen gereageerd waarbij naar wiki werd verwezen met de opmerking dat dit niet echt betrouwbaar is omdat iedereen er info kan plaatsen en verwijderen. Werd toen voor gek verklaard….tja

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

Nou toen ik 4 weken geleden iets medisch ging opzoeken… zou je eraan dood kunnen gaan en de helft van de mensen die aan de beademing ligt kwam door het inademen van dit bacterie…. pseudomonas
blijkt achteraf dat het helemaal niet besmettelijk is…. ik wel 2 weken thuis gezeten daardoor….

toen ik bij de pagina servomotor erbij zette dat het hier heel simpel is om een 3 assige cnc freesbank te maken(zelf) kreeg ik gelijk een waarschuwing en werd ik geblokkeerd….
tja je bouwt iets zelf voor 5 a 10.000 euro of je koopt t voor 150.000 euro…..

x

Check Also

trump

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x