Mens en Dier

Campagnefilmpje Rutte valt niet in goede aarde

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair premier Rutte plaatste gisteren een campagnefilmpje op social media dat rechtstreeks overgenomen lijkt te zijn uit het draaiboek van Klaus Schwab. “Om uit de crisis te komen, stap voor stap, en daarna ook echt met elkaar een start te kunnen maken en samen sterker verder te kunnen, wil ik eigenlijk kijken hoe we kunnen komen tot samenwerking met alle andere redelijke partijen in Nederland,” zegt Rutte in het filmpje.

De premier heeft een plan gemaakt dat uit twee delen bestaat. “In de eerste plaats dat we met z’n allen naar de eindstreep gaan. Iedereen meenemen, alle bedrijven, alle mensen. Iedereen. En vervolgens dat we ook weer een vliegende start maken. Dat we met z’n allen sterker verder gaan.” Dus eerst de Grote Reset en daarna Build Back Better.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe ziet die vliegende start eruit voor bedrijven? “We moeten heel scherp opletten dat als het dadelijk voorbij is en we willen die vliegende start maken, dat zo’n ondernemer niet zoveel schulden heeft dat-ie bijvoorbeeld niet in staat is om nieuw personeel aan te nemen.” Dus schulden kwijtschelden? Rutte schreef ook een brief aan alle Nederlanders getiteld ‘Samen naar de eindstreep. En verder’.

Waanwereld

De woorden van premier Rutte vallen niet bepaald in goede aarde. “We hebben je ideeën al zo’n 10 jaar in actie gezien. De ravage is niet zo goed bevallen en als resultaat hebben we nu een demissionair kabinet. Ik vraag me serieus af in welke waanwereld je moet leven om het idee te hebben dat we überhaupt nog in gesprek willen,” schrijft food-blogger Kay.

CDA-raadslid Marco van Zandwijk uit Culemborg voegt toe: “Wanneer prikt stemmend Nederland hier doorheen? Vergeet corona even. Denk even na over alle ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar en wie daarvoor hoofdelijk aansprakelijk is.”

Quasi ‘Build Back Better’ slogan

Er komt ook veel kritiek uit de hoek van FVD. “Samen sterker verder gaan? Samen naar de eindstreep? Iedereen meenemen? Een vliegende start maken? Wat heb je aan deze loze kreten?” vraagt kandidaat-Kamerlid Carola Dieudonné. “Die eindstreep is niets anders dan faillissementen, depressies, uitgestelde zorg en enorme leerachterstanden als dit wanbeleid langer zo doorgaat.” FVD-politicus Ralf Dekker is het met haar eens: “Een potpourri van loze kreten.”

“Ik kan me letterlijk niet voorstellen dat iemand dit filmpje ziet – met die onoprechte, ingestudeerde quotes, zo’n quasi ‘Build Back Better’ slogan, dat gekunstelde camerawerk, het kinderachtige, neerbuigende toontje – en denkt: ja dáár ga ik op stemmen,” zegt FVD-voorman Thierry Baudet.

Lees vooral even de reacties onder het filmpje:

4.3 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Filmpje valt niet in goede aarde?

Ik kan u allen verklappen dat het volk zo gehypnotiseerd is dat de VVD met gemak 50+ zetels gaat halen.

Alice
Alice
3 jaren geleden

Wanneer wordt deze volkomen doorgedraaide idioot opgesloten?? Hij is een gevaar voor iedereen en alles. Hij gaat elke dag een enorme stap de verkeerde kant op. Stop die psychopaat!

Oudje
Oudje
3 jaren geleden

Gewoon niet naar kijken, beter voor je gemoedstoestand, voorkomt misselijkheid, diarree, hoofdpijn en een enorme moeheid!

Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Weinig kans meneer Pinokkio, weg wezen en bek houden

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x