Great ResetBinnenland

Kamer krijgt readout over inbreng Kaag bij WEF-bijeenkomsten niet toegestuurd: ‘WEF heeft daar bezwaar tegen’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

De Tweede Kamer zou een ‘readout’ toegestuurd krijgen met daarin onder andere de inbreng van D66-minister Sigrid Kaag bij bijeenkomsten van het World Economic Forum.

Wat blijkt nu volgens het kabinet? Het WEF heeft daar bezwaren tegen en om die reden zal het document niet worden toegestuurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die in Japan furore maakt onder de naam Pepin von Harlingen, vroeg het kabinet wanneer de Kamer de readout ontvangt. “In reactie op mijn vraag aan het WEF of er bezwaar is tegen openbaarmaking van deze readout heeft het WEF aangegeven dat het daartegen bezwaren heeft. Om die reden zal dit document dan ook niet worden toegestuurd,” schrijft minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Privacyoverwegingen

Ze licht toe: “Het WEF wil een platform zijn voor de uitwisseling van ideeën tussen wetenschappers, politici en vertegenwoordigers van bedrijven en ngo’s, met het oog op het helpen aanpakken van wereldwijde problemen. Discussies hebben daarom vaak een vertrouwelijk karakter. Een veilige omgeving, waarin met enige discretie wordt omgegaan met wat iedereen precies zegt, is nodig om dit platform optimaal te laten functioneren. Het openbaar maken van readouts en andere documenten is in strijd met dit uitgangspunt.”

Van Houwelingen wilde daarnaast inzage krijgen in een ‘special agenda’ van een medewerker van het WEF die ‘een reeks suggesties bevat voor events die voor een specifieke bewindspersoon interessant kunnen zijn’.

Deze special agenda kan uit privacyoverwegingen niet worden gedeeld, schrijft Schreinemacher. “De reden hiervoor is dat deze reeks suggesties grotendeels bestaat uit namen van de voorgestelde deelnemers. Dat geldt ook voor de documentatie van de samenwerking tussen Nederlandse ambtenaren en het WEF.”

Niet haalbaar

“Als je denkt dat het erg is met de internationale beïnvloeding in Nederland kan het altijd nog erger,” reageert topmodel Lonneke Engel.

De contacten tussen het WEF en Nederlandse ambtenaren zijn zo enorm talrijk dat een Wob-verzoek volgens de minister ‘niet haalbaar’ is.


4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 jaar geleden

Wat een ballentent. Het is het wef gelukt, de bananenrepubliek NL! is ontstaan. Iemand een idee hoe we van die bende verlost kunnen raken?

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Natuurlijk hebben ze liefst dat de duivelse plannen van WEF geheim blijven. De angst voor algemeen verzet is daarvoor te groot. Dus maar heimelijk achter de rug van de brave burger, Bravo Kaag en Rutte, jullie kunnen in één bedje met Trudeau van Canada als tweevoetige trouwe schoothondjes van een totaal geschifte ouwe Duitser!

jos
jos
1 jaar geleden

Dan hebben ze wat te verbergen, zo eenvoudig is het. Kappen met het ondemocratische WEF.
Er wordt over ons beslist maar we mogen niets inzien. Het kan dus van alles zijn.

Dwars
Dwars
1 jaar geleden

Dictatuur!!!!!!

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x