Mens en Dier

UvA-docent eist ontslag adjunct-hoofdredacteur NOS: ‘Wat een schande is dit toch allemaal’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

UvA-docent Laurens Buijs sprak maandag in het NOS Journaal over de toename van homofobie naar aanleiding van agressie tegen lhbti-jongeren in Eindhoven. “Ik waarschuw al ruim een jaar voor het gevaar van polarisatie door oprukkend woke en de tegenreactie,” schrijft hij op Twitter.

De NOS heeft achteraf spijt van het aandragen van de sociaalwetenschapper. Adjunct-hoofdredacteur van de NOS Wilma Haan laat weten dat de NOS Buijs ‘in deze context’ niet als spreker had moeten vragen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

PVV-Kamerlid Martin Bosma reageert: “Vreemd, dat hoor je nooit als het gaat om klimaatactivisten of pro-immigratie-types.”

Buijs noemde ‘het verschijnsel non-binair’ en de bijbehorende obsessie met ‘pronouns’ in een opiniestuk ‘een lege hype’. Daarnaast likete hij op Twitter een queer-vlag die was omgevormd tot hakenkruis.

Wat een schande is dit toch allemaal

Haan schreef verder: “Buijs is onderdeel van een felle discussie over zijn opvattingen over wat hij noemt het ‘radicaliseren’ van een deel van de lhbti+-gemeenschap, en in het verlengde daarvan ook over de achtergrond van agressie tegen lhbti’ers.”

“Omdat hij zelf in het middelpunt staat van een debat over precies dit onderwerp was hij journalistiek gezien niet de beste duider van deze ontwikkeling. Hier waren we ons als redactie gisteravond onvoldoende van bewust,” vervolgde ze.

Buijs haalt op Twitter fel uit naar de adjunct-hoofdredacteur van de NOS. “Wat een schande is dit toch allemaal. Dan help je die mensen in je eigen tijd vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid en is dit de stank voor dank! Tijd om de bezem door woke NOS te halen.”

Ontslag

“Wilma Haan heeft niets in journalistiek te zoeken en verdient ontslag!” vindt Buijs.

“Ik ben helemaal klaar met die publieke vernederingen van de laffe mainstream instituten. Ik ben een wetenschapper die niet vrij mag praten door bedreiging van woke extremisme, en de laffe UvA en de laffe NOS vallen me af. Die bestuurders moeten toch allemaal ontslagen worden?”

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
1 jaar geleden

Klimaat, gezondheid, black live matter en dat gender gesodemieter dat komt allemaal uit de hoge hoeden van de partijleiders van D66, Schwab, Gates en Soros!

Arie Penarie
Arie Penarie
1 jaar geleden

Laurens je hebt gelijk. Wilma is een k.wijf.

Nog niet!
Nog niet!
1 jaar geleden

“Die bestuurders moeten toch allemaal ontslagen worden?”
Absoluut!

Freek Dondersteen
Freek Dondersteen
1 jaar geleden

Sowieso……..heel de Roverheid en MSM moet ontslagen worden en dan heel snel moeten we de schuldige vervolgen ook!

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x