Homepagina » Binnenland » Ze doen het weer: Kamer weigert debat over astronomische kosten Energieakkoord. Zie hier met welke trucs ze je misleiden
Ze doen het weer: kabinet weigert debat over astronomische kosten Energieakkoord. Zie hier met welke trucs ze je misleiden
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Ze doen het weer: Kamer weigert debat over astronomische kosten Energieakkoord. Zie hier met welke trucs ze je misleiden

De kosten van het Energieakkoord dat in 2013 werd gesloten, zijn ruim twee keer zo hoog als de regering toen verwachtte.

Twee ingenieursbureaus hebben berekend dat het Energieakkoord, de voorloper van het Klimaatakkoord, tussen 2013 en 2020 tot wel 37,5 miljard euro gaat kosten.

De regering beloofde dat de kosten 13 tot 17,7 miljard euro zouden bedragen.

Financiële problemen

Tot 2038 lopen de kosten op tot een astronomisch bedrag van 107 miljard euro, wat neerkomt op ongeveer 25.000 euro per gezin.

De onderzoekers zeggen dat de kosten per gezin in 2020 zo’n 1600 euro bedragen, waardoor mensen in financiële problemen zullen komen.

Daarbij komt dat de doelen die werden gesteld in het Energieakkoord, een stuk minder vergaand zijn dan de doelen in de Klimaatwet.

Misleiding

Zo stelt het Energieakkoord slechts 16 procent hernieuwbare energie in 2023 als doel, terwijl dit percentage volgens de Klimaatwet in 2050 maar liefst 95 procent moet worden.

In het nieuwe rapport worden de verantwoordelijke ministers beschuldigd van ‘misleiding’ door voortdurend de kosten veel te laag in te schatten en de daadwerkelijke kosten te verdoezelen.

Trucs

In de Tweede Kamer wilde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hierover een debat aanvragen.

Maar net als bij het Marrakesh-migratiepact probeert het kabinet het onderwerp uit het zicht van de bevolking te houden.

Zie hieronder met welke trucs ze dat doen en oordeel zelf:

[Forum voor Democratie]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Het zijn gewoon egoïstische onnozele onwetende kleuters dat is het hele probleem in die politiek..
  Ze hebben geen notie hoe het leven van de gewone bevolking in elkaar zit, en het interesseert ze ook helemaal niks, narcisten zijn het… Ik zag van de week die kop van dat gekke mens ( Silvana Simons) in de kranten…. en dan denk ik hoe laag zijn we gezonken dat iedere idioot maar op zo’n plek kan komen, om te schamen..Oh nee dat heet diversiteit geloof ik…. Vroeger moest je een goed stel hersens hebben, maar dat is niet meer nodig…..

  38 likes
  • @Louise

   Silvana Simons en nog wat van dergelijke jammerlijke klagers en gemaakte zuurbekjes missen de spirit van de soul en hebben al helemaal niet de swing. Lopen wat ongeloofwaardig te klagen en te drammen en zijn schreeuwers zonder inhoud en brengen een constante voorgeprogrammeerde zieligheid . Echte negers hebben de gemoedelijke move en leven relaxed in hun leven met de omgeving. SS is een aangebrande zwarte kletskous gekocht door de nep jood en zionist Soros die op de wereld z’n racistische stempel wil drukken. Zijn allen verpakkingen zonder soul, zijn werkelijk soulles!

   9 likes
  • Zij is wel goed gebekt hoor en het stroomt van uit haar hart, hoe veel mensen praten zoals zij in geschrift zijn? Ik praat wel zoals ik schrijf

   2 likes
  • Een piep maar dan ook piep klein simpel wetje namelijk: wie iets verkoopt en of dienst aanbied moet dat klimaatneutraal aanbieden en het moet kwa milieu makkelijk afbreekbaar zijn en of herbruikbaar.Klaar lekker makkelijk daar zit ook het geld wat verdient is met veroorzaken van alles wat maar mis aanzijn door invloed van chemicaliën waar niet goed over is nagedacht of onderzocht zijn.Waarom hebben wij eigelijk niet zo’n eenvoudige wet ,heeft iemand zitten slapen of konden ze er niet opkomen al onze politieke genieën van de afgelopen eeuw.Of paste precies dat in het straatje van de goed geld ermee verdienende wereld wijde ecconomische elite familie’s die beleid en wetten souffleert in de maatschappij waar zij bivakkeert ?
   Mvrg,Marcel

   0 likes
 2. Er is er maar één die de smeerlapperij steeds weer publiekelijk aan de kaak stelt. Zijn partij groeit als kool en hij belooft het volk een stem te geven middels bindende referenda bij elke belangrijke beslissing. Ik ga Baudet als allerlaatste poging het voordeel van de twijfel geven bij een volgende verkiezing. Als we hem daadwerkelijk aan de macht krijgen en hij vervolgens net als de rest zijn beloftes breekt dan dooft voor de zoveelste keer het licht en ben ik voor het leven genezen van het algehele politieke gespuis.

  24 likes
  • Mee eens eksegese. Ik stem ook FvD omdat het een van de weinige politieke partijen is die er voor de mensen zit. Te minste, ze krijgen het voordeel van de twijfel omdat ze een kans verdienen. De traditionele partijen zijn in dat geval persona non grata geworden na alle listen en bedrog. Dat is bij voorbaat een kansloze missie.

   Je ziet het ook nu weer met de beelden hoe deze partijen als een front een discussie pogen te frustreren door onder meer Baudet door te verwijzen naar een achterafzaaltje. Pvda Kamervoorzitter, Khadija Arib, speelt dat spel slim mee. Zodra ze voelt aankomen dat Baudet iets fundamenteels ten sprake gaat brengen. Een richting uit die ze liever niet horen, drukt mevrouw Arib alweer op het knopje om te interrumperen, terwijl ze in haar functie neutraal hoort te zijn. Let er maar eens.

   9 likes
  • Ik zit daar ook over te denken. Vraag me alleen af hoeveelste poging het wel niet is.

   7 likes
  • Hoe kunnen debatten over energie- of klimaatakkoorden toch plaatsvinden als hij de enige is die erover wilt debatteren? Hier bij 94news stel ik dat ik niet akkoord ben, wat hebben we daaraan. De kosten komen bij gezinnen is het akkoord dat kunnen wij niet weghalen misschien verminderen van 1600 naar 1000 naar 600 als wij goed kunnen debatteren.

   3 likes
 3. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat de cycles van de aarde aan het veranderen is, dit heeft niks met global warming te maken daarbij China en Amerika doen niet mee. Nederland is een spelden knop op de wereldkaart. Gaan wij het verschil maken? Denk na dit is pure geldklopperij, wat nergens toe leidt. Pak de grote vervuilers aan en niet voor 2025 moet dit en dat gerealiseerd zijn, nee nu! als het allemaal zo belangrijk is.En wat weet een Wiebes eerst gaat hij over financieren en plotseling over het milieu, snel nieuwe studie gevolgd dan zeker. Wake-up en luister naar moeder natuur.

  24 likes
  • Mee eens, maar ik wil toch nog een stapje verder. In hoeverre wordt deze cycli verergert door satellieten/Haarp/geo engeneering etc? Zijn ze niet gewoon grondstoffen aan het zoeken d.m.v. satellieten e.t.c. Bij de noord en zuidpool zit het vol grondstoffen.
   Agenda 21 eerste regel: Natuur zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen, terwijl je bezig bent met geoengeneering/opschuiven van weer(waarom zit dat woord nog steeds niet in de spellingscontrole?)
   Bij de universiteiten wordt er openlijk over gepraat.
   Er klopt gewoon iets niet.

   2 likes
 4. STOP STEMMEN anders doe je mee om deze onzin in stand te houden en moet je ook niet zeuren.

  11 likes
 5. Precies zoals Baudet zegt ze hebben het volk misleidt en nu komt het werkelijke bedrag/kosten boven water en dat allemaal voor een BS onzin verhaal aan het volk om weer geld afhandig te kunnen maken,spuug en spuugzat ben ik van die oeverloos kakelende hielen likkende onbetrouwbare bende daar.Stapel en stapel mesjogge zijn ze.

  6 likes
  • Bij de UN in septembr in New York had de paus deze politiek voor elkaar gekregen. Het zat dus aan te komen dat de wereldbevolking moet betalen alsof het zijn globe is. Verder kwam de censorship voor internet-/websitegebruikers aan de orde door Merkel. Alles is geniepig gegaan en zo maakt Trump’s America First ons de rest met z’n allen: opdraaien, opdraven etc.

   3 likes
 6. Het enige waar ze achteraan zitten is het geld van de bevolking. De staat is zo failliet als de hel, de banken net zo. Dat hele banken systeem staat schever dan de toren van Pisa en kan elk moment omvallen. Dus snel nog even de bevolking leeg roven, meer houden dit soort akkoorden niet in. En dit is ook één van de wegen om het volk de nek om te draaien, als onderdeel van de agenda om het volk uit te roeien.

  Dat idee over hernieuwbare energie slaat ook nergens op. Hoe kun je energie hernieuwen nadat het gebruikt is? Het zijn woorden uit een wereld van macht en controle maar het betekent niets dat om verbetering gaat. Pas wanneer auto’s op waterstof rijden (met water als afval) wordt het schoner, pas wanneer vrije energie gebruikt wordt wordt het beter en schoner. Dat en meer kan allemaal allang maar het zijn de elitaire machthebbers zelf die dat tegen werken want dan verliezen ze de macht. Conclusie: zolang alles op macht is gebaseerd verandert er niets en wordt alles om zeep geholpen. De bevolking krijgt de schuld omdat die volgens hen de wereld vervuild maar het zijn dus die machtswellustelingen die de oorzaak zijn. ZIJ zijn alleen maar uit op eigen winst,macht en controle. ZIJ blokkeren werkelijk schonere middelen dus zijn ZIJ de oorzaak van een vervuilde wereld, niet de bevolking. Maar één van de technieken die de wereld van macht toepast is ‘geef een ander de schuld van wat je zelf doet (of in dit geval veroorzaakt).

  9 likes
 7. Vuile ratten zijn het.
  Het volk weet niet wat er op ze afkomt maar het zal gigantisch zijn.
  En hun eigen kinderen maar demonstreren voor nog meer maatregelen.
  En kijk is goed wat er voorzitter is in dat achter kamertje zegt genoeg lijkt mij.
  En zij weten dat ze ontzien zullen worden anders waren ze hier ook fel op tegen.
  Ook de welgestelden linksen denken dat ze ontzien zullen worden.
  Maar ja de autochtoon zal hierdoor worden verzwakt.
  En zo gaat Nederland kapot en vliegen wij ons huis uit en raken we alles en dan ook
  alles kwijt.Het is een tool om ons af te zwakken en kunnen ze fijn een migrant
  in mijn ons huis plaatsen.Wilt u niet weg dan maar kwaadschiks.
  En trouwens beetje vreemd dat al die islam partijen voor de klimaat regelingen zijn.
  Stof tot nadenken.

  5 likes
 8. Liever niet zelfs want anders ben je niet te manipuleren.

  3 likes
 9. Die nep politiekers moet je niet serieus nemen,die zijn voor zijn eigen ik in de politiek,ze doen geen moer want alles wordt voor ze gedaan,want voor iedereen die in de tweede kamer zit hebben ze een persoon in dienst die alles doet.Niet meer op ze stemmen, blijf weg bij verkiezingen.

  3 likes
 10. Ik stemde nooit maar nu wel…..Mijn stem heeft ie!
  Vraag me af hoe lang het duurt voor zijn partij of hijzelf omzeep geholpen word..
  hij gaat tegen de machtige in …
  Als het volk in ieder geval een signaal wil afgeven ..stem dan op hem!

  3 likes
 11. Het is een jaar nadat Trump zei dat hij zich terugtrok uit de klimaatovereenkomst in Parijs.
  Wat heeft men nodig voor de zelfbenoemde klimaat verandering die zijzelf veroorzaken, door middel van geoengineering en chemtrails, Haarp en Cern…
  Veel geld…enorm veel geld.
  https://www.thejournal.ie/paris-climate-agreement-costs-health-benefits-3879180-Mar2018/

  Het moet ergens vandaan komen immers.

  2 likes
 12. Ze zijn daar uberhaubt achterlijk en suicidial in de 1e en 2e kamer, ze hebben als 1 van de weinige niet het verdrag tegen kernwapens getekend bij de VN; over energie gesproken; Russia and US etc. are re-starting there destructive nucleair weapon-program which means suicide for humanity; sign the petition against this on http://www.Raelcanada.org on topic ‘Safe humanity”.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

malieveld

Agressief politieoptreden op Malieveld ‘echt onbegrijpelijk’. Waar zijn we mee bezig in dit land?

Vandaag kwamen veel mensen naar het Malieveld ...

volkskrant

Volkskrant-columniste ‘steunt terroristische organisatie’: ‘Ik ben Antifa, deal with it’

Een columniste van de Volkskrant heeft via ...