Binnenland

Ze doen het weer: Kamer weigert debat over astronomische kosten Energieakkoord. Zie hier met welke trucs ze je misleiden

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kosten van het Energieakkoord dat in 2013 werd gesloten, zijn ruim twee keer zo hoog als de regering toen verwachtte.

Twee ingenieursbureaus hebben berekend dat het Energieakkoord, de voorloper van het Klimaatakkoord, tussen 2013 en 2020 tot wel 37,5 miljard euro gaat kosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De regering beloofde dat de kosten 13 tot 17,7 miljard euro zouden bedragen.

Financiële problemen

Tot 2038 lopen de kosten op tot een astronomisch bedrag van 107 miljard euro, wat neerkomt op ongeveer 25.000 euro per gezin.

De onderzoekers zeggen dat de kosten per gezin in 2020 zo’n 1600 euro bedragen, waardoor mensen in financiële problemen zullen komen.

Daarbij komt dat de doelen die werden gesteld in het Energieakkoord, een stuk minder vergaand zijn dan de doelen in de Klimaatwet.

Misleiding

Zo stelt het Energieakkoord slechts 16 procent hernieuwbare energie in 2023 als doel, terwijl dit percentage volgens de Klimaatwet in 2050 maar liefst 95 procent moet worden.

In het nieuwe rapport worden de verantwoordelijke ministers beschuldigd van ‘misleiding’ door voortdurend de kosten veel te laag in te schatten en de daadwerkelijke kosten te verdoezelen.

Trucs

In de Tweede Kamer wilde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hierover een debat aanvragen.

Maar net als bij het Marrakesh-migratiepact probeert het kabinet het onderwerp uit het zicht van de bevolking te houden.

Zie hieronder met welke trucs ze dat doen en oordeel zelf:

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Het zijn gewoon egoïstische onnozele onwetende kleuters dat is het hele probleem in die politiek..
Ze hebben geen notie hoe het leven van de gewone bevolking in elkaar zit, en het interesseert ze ook helemaal niks, narcisten zijn het… Ik zag van de week die kop van dat gekke mens ( Silvana Simons) in de kranten…. en dan denk ik hoe laag zijn we gezonken dat iedere idioot maar op zo’n plek kan komen, om te schamen..Oh nee dat heet diversiteit geloof ik…. Vroeger moest je een goed stel hersens hebben, maar dat is niet meer nodig…..

Pieterman
Pieterman
5 jaren geleden

Liever niet zelfs want anders ben je niet te manipuleren.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

STOP STEMMEN anders doe je mee om deze onzin in stand te houden en moet je ook niet zeuren.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Er is er maar één die de smeerlapperij steeds weer publiekelijk aan de kaak stelt. Zijn partij groeit als kool en hij belooft het volk een stem te geven middels bindende referenda bij elke belangrijke beslissing. Ik ga Baudet als allerlaatste poging het voordeel van de twijfel geven bij een volgende verkiezing. Als we hem daadwerkelijk aan de macht krijgen en hij vervolgens net als de rest zijn beloftes breekt dan dooft voor de zoveelste keer het licht en ben ik voor het leven genezen van het algehele politieke gespuis.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x