Financieel

Invloed ‘vreselijke’ Paul Rosenmöller kost pensioendeelnemers ‘bakken met pensioengeld’

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Sinds eind 2021 zit Paul Rosenmöller (GroenLinks) in het bestuur van ambtenarenpensioenfonds ABP. De politicus wil graag bijdragen aan een nieuwe pensioenregeling en ook wil hij een actieve bijdrage leveren aan de ‘duurzame koers’ van ABP.

ABP besloot recentelijk om te stoppen met beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen, zoals olie- en gasbedrijven. Die beleggingen zouden in de tussentijd veel geld hebben opgeleverd.

Tegelijkertijd kocht het pensioenfonds aandelen van banken, die inmiddels failliet gaan. Verlies 300 miljoen euro zonder bijtelling van de door verkoop niet gederfde fossiele opbrengsten.

Schandalig

“Laat het niet gebeuren dat komend jaar de pensioenuitkeringen van het ABP gekort worden door ongevraagd duurzaam bestuursbeleid buiten de opdracht om optimaal winst voor de inlegger te maken,” schrijft Chris Wiets uit Soest.

Tweede Kamerlid Léon de Jong (PVV) haalt op social media hard uit. “Het ABP heeft geen oog meer voor uw pensioen. Is alleen maar bezig met linkse klimaatpolitiek,” twittert hij.

“De invloed van de vreselijke Paul Rosenmöller kost de pensioendeelnemers bakken met pensioengeld. DNB laat het gebeuren,” vervolgt De Jong. “Schandalig!”

Benoeming terugdraaien

Het Kamerlid vindt dat de benoeming van Rosenmöller moet worden teruggedraaid.

De Jong waarschuwt al lang dat er met de nieuwe zeer ingewikkelde pensioenwet met gelden van gepensioneerden zal worden gegokt. Hij spreekt dan ook van een ‘casinopensioen’.

4.9 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mart
Mart
9 dagen geleden

Gek dat die mede moordenaar van pim overal tussen zit.

Rick
Rick
9 dagen geleden

Ha. De moordenaar by proxy. Samen met Ad Melkert en Marcel van Dam moreel verantwoordelijk voor de moord op Pim.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
9 dagen geleden

Vergroening tot in je pensioen.
We zijn vast weer het braafste jongetje van Europa.

Pieter
Pieter
9 dagen geleden

Communisme en duurzaam? Laat me niet lachen En dat ook nog olv een zeker Maoist en oplichter Paul Rosenmöller. Er is maar 1 alternatief en dat is FvD. Vandaar ook die verkiezingsfraude.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

105
0
We lezen graag je reactie!x