Archeologie

Karahunj: een 7500 jaar oude sterrenwacht in Armenië (video)

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nabijheid van de stad Sisian in de Armeense provincie Sjoenik vindt men Zorats Karer, een oude steencirkel die fungeerde als sterrenwacht.

Het gebied is onderzocht door een team archeologen van de Universiteit van München. Zij concludeerden dat de Sterrenwacht Karahunj, zoals de vindplaats officieel heet, kan worden gezien als het Stonehenge van Armenië.

Rond de steencirkel stond een muur van leem en rots. De archeologen vermoeden dat het gebied tussen de brons- en de ijzertijd werd gebruikt als necropool.

In het gebied zijn 223 grote stenen graven gevonden. De menhirs op de tombes zijn tot 2,8 meter hoog en wegen elk tien ton. In 84 van de stenen is een cirkelvormig gat aangetroffen.

Russische en Armeense archeoastronomen stellen dat de rechtopstaande stenen werden gebruikt voor astronomische waarnemingen. Zo scheen de zon op de dag van de zomerwende precies door de gaten in vier van de stenen. Op dezelfde dag scheen de ondergaande zon door vier andere gaten.

In de stad Sisian is een klein museum gewijd aan de vondst. Er zijn onder meer petrogliefen te zien die in het gebied op de bergtoppen zijn gevonden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Awe
Awe
9 jaren geleden

Wie kent Edward Leedskalnin? Ik denk niet veel mensen hier, maar Ed kende het geheim van de oudheid. Gemakkelijk om dat hier zomaar te roepen zul je zeggen en terecht. Hier is het verhaal van Ed en het Kasteel van mega koraal stenen, wat je in Florida USA, kunt bezoeken. Het Koraal Kasteel is gebouwd van mega blokken koraal aan het begin van de vorige eeuw. Ed gebruikte simpele werktuigen en bouwde met een precisie die je terug kunt vinden in de piramides van Egypte. Kende Ed het geheim? Ik denk dat het zomaar eens zou kunnen. Een verhaal waarvan je nekharen rechtop gaan staan van verbazing.
http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/verboden-archeologie/35

kengai
kengai
9 jaren geleden

Aliens, nee dat kan niet, dit is exact het werk van holbewoners, die zetten in hun eentje makkelijk die stenen overeind en die poeren met hun stokje wat in die stenen en hupla weer een gat in een steen.
Deze bouwwerken hebben ze overal neer gezet, waarom weten ze niet, maar ik denk om ons lekker te treiteren, want ze hadden vroeger nog geen slavernij en dus zeeen van tijd.

Liquid
Liquid
9 jaren geleden

Hier:
http://www.theforgottentechnology.com/newpage1
is de site te vinden van een gepensioneerde timmerman. Hij heeft als hobby zo zwaar mogelijke stenen te verplaatsen en op te richten met behulp van zo simpel mogelijke constructies. Daarbij vraagt hij zich af of er voor de bouw van piramides en Stonehenge gebruik is gemaakt van een soortgelijke techniek.
Boeiend wat die man voor elkaar krijgt. Terwijl de kleinkinderen staan te kijken, zet opa een bijna 9000 kg zware steen met relatief gemak omhoog.
Op zijn site zie je, o.a. in een filmpje, hoe.

Op dit moment is hij bezig een replica van Stonehenge te bouwen. Een citaat van zijn website hierover: ” I have began to build a replica of Stonehenge with eight 10 ton blocks on end and 2 ton blocks on top. One man, no wheels, no rollers, no ropes, no hoist or power equipment, using only sticks and stones.”

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x