Archeologie

Karahunj: een 7500 jaar oude sterrenwacht in Armenië (video)

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nabijheid van de stad Sisian in de Armeense provincie Sjoenik vindt men Zorats Karer, een oude steencirkel die fungeerde als sterrenwacht.

Het gebied is onderzocht door een team archeologen van de Universiteit van München. Zij concludeerden dat de Sterrenwacht Karahunj, zoals de vindplaats officieel heet, kan worden gezien als het Stonehenge van Armenië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Rond de steencirkel stond een muur van leem en rots. De archeologen vermoeden dat het gebied tussen de brons- en de ijzertijd werd gebruikt als necropool.

In het gebied zijn 223 grote stenen graven gevonden. De menhirs op de tombes zijn tot 2,8 meter hoog en wegen elk tien ton. In 84 van de stenen is een cirkelvormig gat aangetroffen.

Russische en Armeense archeoastronomen stellen dat de rechtopstaande stenen werden gebruikt voor astronomische waarnemingen. Zo scheen de zon op de dag van de zomerwende precies door de gaten in vier van de stenen. Op dezelfde dag scheen de ondergaande zon door vier andere gaten.

In de stad Sisian is een klein museum gewijd aan de vondst. Er zijn onder meer petrogliefen te zien die in het gebied op de bergtoppen zijn gevonden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Awe
Awe
10 jaren geleden

Wie kent Edward Leedskalnin? Ik denk niet veel mensen hier, maar Ed kende het geheim van de oudheid. Gemakkelijk om dat hier zomaar te roepen zul je zeggen en terecht. Hier is het verhaal van Ed en het Kasteel van mega koraal stenen, wat je in Florida USA, kunt bezoeken. Het Koraal Kasteel is gebouwd van mega blokken koraal aan het begin van de vorige eeuw. Ed gebruikte simpele werktuigen en bouwde met een precisie die je terug kunt vinden in de piramides van Egypte. Kende Ed het geheim? Ik denk dat het zomaar eens zou kunnen. Een verhaal waarvan je nekharen rechtop gaan staan van verbazing.
http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/verboden-archeologie/35

kengai
kengai
10 jaren geleden

Aliens, nee dat kan niet, dit is exact het werk van holbewoners, die zetten in hun eentje makkelijk die stenen overeind en die poeren met hun stokje wat in die stenen en hupla weer een gat in een steen.
Deze bouwwerken hebben ze overal neer gezet, waarom weten ze niet, maar ik denk om ons lekker te treiteren, want ze hadden vroeger nog geen slavernij en dus zeeen van tijd.

Liquid
Liquid
10 jaren geleden

Hier:
http://www.theforgottentechnology.com/newpage1
is de site te vinden van een gepensioneerde timmerman. Hij heeft als hobby zo zwaar mogelijke stenen te verplaatsen en op te richten met behulp van zo simpel mogelijke constructies. Daarbij vraagt hij zich af of er voor de bouw van piramides en Stonehenge gebruik is gemaakt van een soortgelijke techniek.
Boeiend wat die man voor elkaar krijgt. Terwijl de kleinkinderen staan te kijken, zet opa een bijna 9000 kg zware steen met relatief gemak omhoog.
Op zijn site zie je, o.a. in een filmpje, hoe.

Op dit moment is hij bezig een replica van Stonehenge te bouwen. Een citaat van zijn website hierover: ” I have began to build a replica of Stonehenge with eight 10 ton blocks on end and 2 ton blocks on top. One man, no wheels, no rollers, no ropes, no hoist or power equipment, using only sticks and stones.”

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x