Binnenland

Kijk: Alice van LNN Media door politieagent bij de keel gepakt – ‘Het liep gewoon helemaal uit de klauwen’

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

Zaterdag ging het team van LNN Media na afloop van de demonstratie op de Dam in Amsterdam nog even wat drinken bij Café del Mondo aan de Nieuwmarkt.

Alice had haar auto verkeerd geparkeerd, waarna er al snel een agent ten tonele verscheen. Alice snelde naar haar auto en na een woordenwisseling pakte de agent haar bij de keel. Ook maakte hij slaande bewegingen.

Vervolgens stormden haar collega’s erop af en werd de agent weggeduwd. “Het zag er heel onsmakelijk uit,” reageert Rick Kuitems (LNN) in een video op Facebook. Hij riep vervolgens versterking in, waarna er een stuk of vijf, zes politiebusjes bij het café verschenen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het liep gewoon helemaal uit de klauwen

Agenten drongen het café binnen omdat ze dachten dat Alice daar was. De eigenaar ontzegde hen echter de toegang. Vervolgens gebeurde er iets moois, aldus Kuitems.

Alice, die overigens ongedeerd is, werd wel aangehouden, maar alle bekeuringen zijn van de baan. Het team heeft ‘mooie gesprekken’ gevoerd met de politie. De diender liet weten dat hij een ‘klotedienst’ achter de rug had. Alice, die zelf 13 jaar bij de politie heeft gewerkt, is ‘nogal mondig’ en daar zat de agent niet op te wachten.

“Het liep gewoon helemaal uit de klauwen,” zegt Kuitems.

De menselijkheid heeft uiteindelijk gewonnen

“Wij willen absoluut niet dat mensen door de video ineens gaan denken dat alle agenten fout zijn. Dat is absoluut niet zo. Laten we niet boos worden. Laten we gewoon aanstippen wat er aan de hand is. En ook openstaan voor de menselijkheid van het verhaal. Dat is denk ik de overwinning van deze hele situatie,” voegt hij toe.

“De menselijkheid heeft uiteindelijk gewonnen. Bij het wegslepen van de auto van Alice zei de dienstdoende agent al: maak je geen zorgen, ik ga hier geen rekening voor indienen.”

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jip
Jip
8 maanden geleden

Wanneer gaan burgers en politie inzien dat ze beide voor de gek gehouden worden… orde na chaos … aub mensen wordt wakker en sla de handen in een!

G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
8 maanden geleden

dus in het vervolg gewoon zeggen dat je een klote dienst had als je wordt aangesproken op je gedrag of aan gehouden wordt of wat dan ook en je komt er mee weg net als deze loser van een agent
het wordt steeds idioter hier in dit apenland

Ron
Ron
8 maanden geleden

Wat is dat tegenwoordig met die wouten, het lijkt wel of ze allemaal aan de in beslag genomen drugs zitten, of zijn het toch de injecties. Niet normaal meer zoals het de laatste 2 jaar gaat, onacceptabel! Denken ze dat ze zelf boven de wet staan?

Naam*
Naam*
8 maanden geleden

Die Hermandad moet gewoon ontslagen worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

144
0
We lezen graag je reactie!x