Homepagina » Mens en Dier » Kijk en leer: Wybren van Haga geeft GroenLinks een lesje corona
van haga
Foto: Wybren van Haga (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Kijk en leer: Wybren van Haga geeft GroenLinks een lesje corona

Wybren van Haga (FVD) hield afgelopen week in de Tweede Kamer een fel pleidooi voor vrijheid, tot frustratie van partijen die het Nederlandse volk liever onder huisarrest plaatsen. Vera Bergkamp (D66) zei dat landen als Brazilië of Chili het virus enorm hebben onderschat. “Alles is er vrijgelaten en je ziet er nu echt vreselijke situaties. Alles open [gooien] en geen verantwoordelijkheid nemen vanuit de overheid wil je niet. Je wilt geen Chili zijn, je wilt geen Brazilië zijn.”

Als Bergkamp zich had verdiept in de gegevens, dan had ze kunnen ontdekken dat de coronacijfers in Chili omhoog zijn geschoten nadat het land begon op grote schaal te vaccineren.

Van Haga zei dat je hier nog een paar andere landen tegenover kunt zetten. “Florida heeft überhaupt niks gedaan, daar is er op een heel andere manier mee omgegaan. In Zweden hebben ze wel wat afstand gehouden, maar hebben ze de verantwoordelijkheid bij het individu gelaten. Die hebben geen economische schade. Die hebben geen horeca die geïmplodeerd is. Die hebben geen winkeliers van niet-essentiële spullen die kopje-onder gaan. Ik vraag me dan af – misschien moet ik de vraag terugleggen – of wij ook zouden moeten kijken naar niet alleen Brazilië, maar ook Zweden of Florida bijvoorbeeld.”

‘Keiharde stijging van het virus’

Bergkamp bracht daar tegenin dat Van Haga het altijd vol verve heeft over wetenschappelijke bewijzen, maar dat er ‘totaal geen wetenschappelijke onderbouwing in zijn verhaal zit’. “Ik vind het ook een gevaarlijk verhaal, kijkend naar de beelden uit bijvoorbeeld Chili of Brazilië, waar ik het net over had. Daar zie je dat de ziekenhuizen overlopen.”

Chili vaccineert sinds begin februari met het Chinese vaccin Sinovac. Er is alleen één probleem: hoe meer men prikt, hoe sneller het aantal nieuwe besmettingen stijgt. Ook in andere landen met een hoge vaccinatiegraad stegen de coronacijfers terwijl het vaccin werd uitgerold.

Vervolgens meldde Suzanne Kröger (GroenLinks) zich bij de interruptiemicrofoon. Ze wilde Van Haga ‘er graag op wijzen dat in Florida gisteren 5000 nieuwe gevallen waren, dat er 43 doden zijn en er een keiharde stijging van het virus is’. Ze vroeg hem of hij echt van mening is dat het daar allemaal geweldig gaat.

Lesje corona

Kröger kreeg vervolgens een lesje corona. “Dit is altijd wel grappig, met al die absolute getallen. Dan moet je dat gaan relateren. Je moet het gaan normaliseren op het aantal mensen dat daar woont,” zei Van Haga. Dat zijn er overigens bijna 22 miljoen. Over de cijfers die de GroenLinkser noemde, zei hij: “Dat is vergeleken met het aantal kankerpatiënten of het aantal patiënten met hart- en vaatziekten ontzettend weinig.”

Kamerlid Kröger zei blij te zijn in een partij te zitten die alle coronamaatregelen steunt om het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. “Dat is precies waar we het voor doen. We doen het voor die mensen die anders dreigen te overlijden aan kanker.”

Ze voegde toe dat in Florida op dit moment dertigers en veertigers besmet worden. “Er is geen groep in de maatschappij die onkwetsbaar is voor corona. Dat is toch precies het hele probleem met deze pandemie waar we mee worstelen?”

Van Haga: “Nee, dat is nou precies niet het hele probleem. Het grote probleem is dat die verdeling heel duidelijk is. Als je boven de 70 bent, heb je een behoorlijke kans om eraan te overlijden als je onderliggend lijden hebt, morbide obesitas, suikerziekte en dat soort dingen. Maar dertigers en veertigers, u kunt vast met wat voorbeelden komen, maar dat is casuïstiek. Procentueel is dat marginaal. Verwaarloosbaar.”

[Wybren van Haga]
4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
16 dagen geleden

Per dag in Nederland ruim 350 doden door obesitas en kanker, waar praten we over!

Carolina
Carolina
Reactie op  Hein
16 dagen geleden

Brazilië heeft 212 miljoen inwoners.
Er sterven daarvan ieder jaar 3 miljoen
70 jaar x 3 miljoen =210 miljoen
Nu gooien ze ons dood met 300.000 doden
per jaar aan Covid.
Inderdaad, waar praten we over.
Maar, hersenspoelen, dat lukt de meesten goed

Dubito
Dubito
Reactie op  Hein
16 dagen geleden

Over onwelkome feiten.

ProAsfalt
ProAsfalt
16 dagen geleden

Van Haga is goed maar de massa gelooft in coronatotalitarisme met alle gevolgen van dien.
Overigens is de totalitarisme (in wording) al veel langer aan de gang.
Zie https://www.youtube.com/watch?v=UtYlcruNRVI Mediapanel. Ongeldige verkiezingen en de kwestie Omtzigt: struikelblok of rookgordijn? Duurt wel 3,5 uren maar goed.
Rond 1:12:00 werd besproken dat de Arm van Rutte heel wat verder reikt dan de lange arm van Erdogan.
Rutte schijnt zich zelfs te bemoeien wie er aan de top komt bij andere partijen zoals bij het CDA en D’66.

Elske
Elske
Reactie op  ProAsfalt
15 dagen geleden

Rutte moet zo snel mogelijk weg die leugenaar.

Realistic
Realistic
Reactie op  Elske
15 dagen geleden

En welke leugenaar krijgen we er voor terug? Niet dat ik die kneus nog langer kan lijden maar wat dan? D666 aan de macht? Die hebben een staatsgreep voorbereid en wij trappen er in.

doornbos
doornbos
16 dagen geleden

Heel goed. Jammer alleen dat de ‘leerlingen’ overduidelijk thuishoren in het BLO. Je kunt het niet te moeilijk maken voor de meute. In casu dus ook niet voor de lieden in Kamer 2. Het zogeheten overvragen is meer dan ooit aan de orde. Gelukkig daalt de groep corona gelovigen.

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
16 dagen geleden

Aan de houding van Suzanne Kröger (GroenLinks) is duidelijk te zien dat ze geen idee heeft wat Wybren van Haga probeert uit te leggen. Ze heeft geen benul wat absoluut versus procentueel is en heeft zich ook niet ingelezen in statistieken. Ze loopt lachend weg en denkt dat van Haga het echt niet begrijpt….. domme gans…

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Pistolen Paultje
16 dagen geleden

Gehersenspoeld door de Klaus Schwab criminelen.

Realistic
Realistic
Reactie op  J. Onno Dekker
15 dagen geleden

Echt niet.Dit gebeurt met het volle verstand.Aangewakkerd door machtsgeilheid.

Dave
Dave
Reactie op  Pistolen Paultje
16 dagen geleden

Ze heeft er inderdaad geen benul van en ze heeft zelf nooit afwijkende cijfers of stukken uit andere landen gechecked en dat maakt het ook zo lastig om dat soort types aan hun verstand te brengen dat de zaak genuanceerder ligt.

doornbos
doornbos
Reactie op  Pistolen Paultje
15 dagen geleden

Inderdaad, wat u zegt, die Suzanne van GroenLinks, wat een onvoorstelbare muts is dat. Gelukkig voor haar valt ze Kamerbreed niet op. Hoe komt ze door het verkeer zullen we maar zeggen.

Tom
Tom
Reactie op  Pistolen Paultje
15 dagen geleden

Tja 95% van de 2de kamer gasten zijn alfa’s. Van Haga is ingenieur, een beta, die snappen procenten en verhoudingen wel, het overgrote deel daar dus totaal niet. Om moedeloos van te worden (was getekend, ook een beta).

Teuwen Henri
Teuwen Henri
Reactie op  Pistolen Paultje
15 dagen geleden

Paultje dit is een belediging voor de gans

Marrob BE
Marrob BE
16 dagen geleden

Goed zo Wybren,
Ze kijken allemaal naar besmettingen en dat deugt niet.
Als je alle kinderen zou testen schrik je je kapot.
Alleen die hebben geen klachten of een snotneus, dus komen niet in het ziekenhuis.
Alles open gooien voor de economie en daar waar een uitbraak komt in een lockdown.
Doet China, Nieuw-Zeeland en nog veel andere landen ook.
Die doen alleen niet mee aan de Great Reset, want dat is de verborgen agenda.
Ga zo door Wybren!!!

solo
solo
Reactie op  Marrob BE
15 dagen geleden

NEW ZEALAND als t volk het weet leggen ze alle werkzaamheden neer tot opheldering.
en wij gaan gewoon mee, waarom, omdat we niet georganiseerd zijn, stof tot nadenken.
Een eerlijk en deugdelijk PM heeft niet zoveel bodygaurds nodig, hmmmm tja

Vlinder
Vlinder
16 dagen geleden

D 66,intelligente partij!

Realistic
Realistic
Reactie op  Vlinder
15 dagen geleden

Met dit land van domme schapen ben je al intelligent als je tot 7 kunt tellen. Als je intiligent bent begrijp je wat ik bedoel.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
16 dagen geleden

ZONLICHT IS GOD’S MEDICIJN..

Studie: zonlicht vernietigt COVID 8x sneller dan wetenschappers dachten…..
Dus iedereen naar buiten.. Zo maak je de CORONA-HOAX DOOD..

Naomi
Naomi
Reactie op  Joyce Ramgatie
16 dagen geleden

Daarom wilde men aanvankelijk in Zweden kalk in de atmosfeer sprayen

Rob
Rob
Reactie op  Naomi
15 dagen geleden

Ik bedacht me dat ook al. Te weinig doden zoals bedoeld in de agenda dus zon blokkeren. Ik ben al dat geouwehoer af en toe zo zat dat ik inmiddels het verschil tussen corona en covid-19 niet eens meer zie. Terug denkend aan eerdere informatie is corona volgens mij het virus en Covid-19 gerelateerd aan technologie. Daar lees ik alleen de laatste tijd niets over en dan lijkt het erop dat corona en covid op één hoop worden gegooid.

ggy
ggy
Reactie op  Naomi
15 dagen geleden

Ja ,dat snap ik ook niet . Engerd Bill Gates investeert in zonne-energie maar hoe moeten die zonnepanelen zonlicht krijgen als die engerd het zonlicht wil dimmen door kalk in de atmosfeer sprayen ?

Elske
Elske
Reactie op  Joyce Ramgatie
15 dagen geleden

🌝🌞

ster
ster
16 dagen geleden

Toen hij klaar was, druipte ze netjes af met meer kennis die haar was bijgebracht?

Dubito
Dubito
Reactie op  ster
16 dagen geleden

Ze droop af omdat haar ingestudeerde riedeltje op was.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Dubito
15 dagen geleden

Zouden haar batterijen nu al op zijn?

Pipojipo
Pipojipo
16 dagen geleden

je kunt blijven zeggen dat dit al eerder aan de hand is geweest met mensen die zwaar ziek worden en dat het al die keren om zware griep ging maar je kunt die schapen het niet aan hun verstand peuteren dat als er niks was gezegd er ook niks aan de hand zou zijn geweest! Dan was het gegaan zoals elk voorgaand jaar met een zware griep periode waar een deel van de mensen nu eenmaal aan dood gaan, dat heet natuurlijke selectie! Zo werkt dat ook bij de mens! Het is de regering en de media die het opblazen waardoor het nu zo vreselijk lijkt terwijl het niks erger is dan andere jaren waarin de griep heftiger was dan we vaak gewend zijn.
Maar ze zijn te stom om dat te snappen!

Miami
Miami
Reactie op  Pipojipo
15 dagen geleden

Het merendeel wist niet dat je dood kunt gaan aan de griep…dat was klap 1 en die kwam hard aan, daaruit vloeide angst door de aderen en die angst houdt hen in de greep.
De meeste weten ook niet wat gezond zijn betekent en geloven dat ziekte bij ouder worden hoort.
Ze weten niet beter of het zij zo.
Propaganda en reclame ze smullen er van…⭐

Inge
Inge
16 dagen geleden

Wat een jankwijf, hoeveel aandelen heeft Vera in die vaccins? Er zijn reeds genoeg bewijzen dat het geen pandemie betreft en men de VN Agenda 21/30 uitrolt.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Inge
16 dagen geleden

Gevaccineerden maken minstens 40 keer zoveel kans dood te gaan tov niet gevaccineerden. Cijfers aan de lage kant uit Israel. Weer een mens voor het tribunaal

Realistic
Realistic
Reactie op  J. Onno Dekker
15 dagen geleden

Eerst maar eens een tribunaal.

Tom
Tom
Reactie op  Inge
15 dagen geleden

Vera Bik is gewoon dom. Snapt helemaal niks van alles en heeft ”het gevoel” dat cojona iets ernstigs is en ook 30 tot 40 jarigen zou treffen. Wedden dat ze het grafiekje op de RIVM website met de leeftijdsverdeling nog nooit heeft gezien?

Tom
Tom
Reactie op  Inge
15 dagen geleden

Sorry het is Vera Bergkamp

Tom
Tom
Reactie op  Inge
15 dagen geleden

Of is het toch Vera Bik?

Jap
Jap
Reactie op  Inge
15 dagen geleden

Gewoon domheid

x

Check Also

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

84
0
We lezen graag je reactie!x