Mens en Dier

Kijk hoe 5 Kamerleden zich stukbijten op de feitenkennis van Gideon van Meijeren

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

We staan hier vandaag omdat er weer een reden is gevonden voor grote paniek en schaamteloze bangmakerij, begon Gideon van Meijeren donderdag zijn inbreng in de Tweede Kamer. “De vaccinatiegraad daalt. We worden om onze oren geslagen met onnavolgbare aannames, cijfers en percentages, en gekleurde nieuwsberichten over ziektes en sterfgevallen.”

Van Meijeren wees erop dat de dalende vaccinatiegraad onmiskenbaar samenhangt met het afgenomen vertrouwen in de overheid. “Dat vertrouwen is logischerwijs ernstig geschaad door de vele aantoonbare leugens en desinformatie die met name tijdens het coronaschandaal door de overheid zelf zijn verspreid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij zei dat steeds meer jonge ouders wel twee keer nadenken voordat ze blindelings hun pasgeboren baby aan tientallen vaccins onderwerpen.

Cocktail

PVV-Kamerlid Claassen kwam naar de interruptiemicrofoon om een doelpunt te maken, maar kreeg er vervolgens 10 om zijn eigen oren. Hij vroeg Van Meijeren om die tientallen vaccins dan even op te noemen.

De FVD’er kwam beslagen ten ijs. Net als Trumps perschef Kayleigh McEnany had hij een mapje met informatie bij de hand. Hij noemde ze stuk voor stuk op. “Eén prik bevat meerdere vaccins, die met elkaar gecombineerd worden tot een cocktail. Die wordt in het bloed van een pasgeboren baby’tje gespoten.”

Claassen deed vervolgens een Van Ooijentje: “Ik heb nog nooit zoveel flauwekul achter elkaar gehoord als nu net. U weet gewoon niet waar u het over heeft. U staat te raaskallen. Het is gewoon écht flauwekul wat u hier staat te verkopen. Dat is echt een gevaar voor de gezondheid voor de kinderen, waar wij voor strijden in de Kamer.”

Het PVV-Kamerlid beweerde dat het tijdpad dat Van Meijeren noemde ‘niet klopt’, terwijl hij voorlas uit het Rijksvaccinatieschema.

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Desinformatie’

CDA-Kamerlid Krul beweerde dat hij ‘grote onzin’ de wereld in helpt. “Het is werkelijk onzinnig wat hier gebeurt. Dit draagt niet bij aan het vertrouwen in de overheid en in vaccins. Op deze manier lopen kinderen onnodig veel risico. Ik zou hem écht willen oproepen om zich gewoon op feiten te baseren in plaats van klinkklare onzin te spuien en te verkondigen.”

Toen Van Meijeren ook Krul met de neus op de feiten drukte, beende Slagt-Tichelman (GroenLinks-PvdA) naar de interruptiemicrofoon. “Dit is het verspreiden van desinformatie en kwakzalverij,” stelde zij.

Slagt-Tichelman beweerde ook dat er geen gifstoffen worden ingespoten. Van Meijeren wees erop dat er aanwijzingen zijn dat er vaccins zijn die kwik bevatten, terwijl er 89 peerreviewartikelen liggen over de mogelijk schadelijke gevolgen van het inbrengen van kwik, met name voor de hersenen.

Niet klopt

Het circus was compleet toen ook D66-Kamerlid Paulusma bij de microfoon verscheen. Ze beschuldigde Van Meijeren van het verspreiden van ‘fake news’. “Zeer kwalijk!” brieste Paulusma, die hem een ‘kleuter’ noemde.

ChristenUnie-leider Bikker sloeg een flater van jewelste door te beweren dat het voor het eerst sinds de jaren zestig weer is voorgekomen in Nederland dat vier baby’s zijn overleden aan kinkhoest. “Ik sta volledig voor vrijheid van vaccineren, maar dat maakt dat ik met heel veel nadruk spreek over het grote gevaar van de ziekte kinkhoest.”

Huisarts Els van Veen wijst erop dat wat Bikker hier zegt niet klopt. “Er overlijden helaas elk jaar baby’s aan kinkhoest. En ook gevaccineerde mensen kunnen kinkhoest krijgen. Ik vind het kwalijk dat de indruk wordt gewekt, zeker door iemand van de ChristenUnie – met gemoedsbezwaarden in de achterban – dat een vaccinatie een garantie geeft om de betreffende ziekte niet meer te krijgen.”

Tenenkrommende vertoning

Van Veen vindt het stuitend dat politici als Paulusma en Bikker zich woedend op FVD storten en het woord ‘desinformatie’ gebruiken zonder uit te leggen wat er desinformatie is. De arts vergelijkt de Tweede Kamer met een kleuterklas. “Een tenenkrommende vertoning, en dan verbaasd zijn dat mensen het vertrouwen verliezen in politici.”

“Tegenover de vaccinfeiten van Van Meijeren kunnen de critici alleen maar algemene verontwaardiging en scheldwoorden inzetten. Dat geeft te denken,” reageert politiek econoom Kees van der Pijl.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 224 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
1 maand geleden

Rivm vaccinatie programma. Hulpstoffen.
Gif gif gif!

Jona
Jona
1 maand geleden

De 2e slaapkamer lijdt aan cognitieve dissonantie. Ziende blind en horende doof.
Respect voor Gideon van Meijeren.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 maand geleden

Het zijn idioten of ze zijn corrupt daar in de Kamer. Meer kan ik er niet van maken.

koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

Hersenloze idioten die meestal lid zijn van de kartel partijen. FVD is de enige die de juiste informatie verstrekt.
Onbetrouwbare politici , gevolgen daarvan een onbetrouwbare Overheid.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x