Mens en Dier

Geïsoleerde Amazone-indianen van nature resistent tegen antibiotica

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Yanomami-indianen uit Venezuela beschikken over genen die resistentie bieden tegen moderne antibiotica. De geïsoleerde stam is echter nog nooit in contact gekomen met antibiotica. De ontdekking wijst erop dat bacteriën al lang het vermogen hebben ontwikkeld om te vechten tegen giftige stoffen, waaronder ook antibiotica.

Mensen uit geïndustrialiseerde landen hebben veel minder soorten bacteriën in hun microbioom dan jager-verzamelaars uit bijvoorbeeld Afrika, Peru of Papoea-Nieuw-Guinea. Het ontbreken van bepaalde bacteriën is gelinkt aan zwaarlijvigheid, suikerziekte en vele auto-immuunziektes, zoals allergieën, ziekte van Crohn, coeliakie en dikkedarmontsteking.

Soldaten ontdekten de Yanomami in 2008. De indianen wonen in een dorp dat voor die tijd nog niet op de kaart stond. Ze bleken een duidelijk grotere verscheidenheid aan bacteriën te huisvesten dan andere bevolkingsgroepen.

Nierstenen

Gezondheidswerkers stelden vast dat de indianen gezond waren en geen last hadden van auto-immuunziektes, suikerziekte, hoge bloeddruk of hartziekten. Bovendien bleken de darmbacteriën van de Yanomami 60 unieke genen te hebben die antibiotica kunnen afweren, waaronder een aantal die de bacteriën beschermen tegen synthetische antibiotica. Eén darmbacterie die bij de stam werd gevonden beschermt tegen de vorming van nierstenen.

De onderzoekers denken dat de darmbacteriën van de indianen een heel arsenaal aan methoden ontwikkeld hebben om zich te verdedigen tegen vele verschillende giftige stoffen. Microbioloog Justin Sonnenberg van de Stanford-universiteit denkt dat ontbrekende bacteriën aan de basis liggen van veel westerse ziektes.

De ontdekking is gepubliceerd in het blad Science Advances.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flardinga
flardinga
7 jaren geleden

Hopelijk gaat dit niet het einde betekenen van dit oude volk, zodra men meestal met de blanken in aanraking komt is het einde nabij, ik hoop nogmaals dat de resultaten van de onderzoeken dit volk goed doen en hen bovendien verder met rust laten en ik denk juist dat dit niet zal gebeuren, de farmaceutische indurstrie zal er wel weer geld in zien, zucht!

redice
redice
7 jaren geleden

hou alstublieft uw handen van deze mensen, en hun regenwoud!
de westerse wereld degouteert mij meer en meer, alles moet onderzocht worden om er later geld uit te slaan en wie is het slachtoffer? juist, deze mensen en hun regenwoud.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Dus ik begrijp: Soldaten ontdekken die stam, wordt er gelijk een blik gezondheidswerkers opengetrokken om die arme mensen te onderzoeken op ziektes en wordt er onderzoek gedaan naar hun maag en darmflora?
Wat onderzoeken ze daar? Dieren? Of hebben wij hier te maken met mensen.
Ik vind het zo respectloos.

cornelis
cornelis
7 jaren geleden

komt monsanto en cornuiten ff binnen wippen om de boel te patenteren

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x