Homepagina » UFO » Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO’s naar buiten
Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO's naar buiten

Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO’s naar buiten

Het Britse ministerie van Defensie heeft aangekondigd meer topgeheime UFO-stukken openbaar te maken. Hoewel het ministerie eerder zei dat alle informatie over UFO’s was vrijgegeven, meldt de Daily Star dat volgend jaar nog eens 18 documenten worden geopenbaard.

Medewerkers van het ministerie claimden afgelopen juni dat de laatste X-Files waren vrijgegeven. De overheid gaat dit nieuwe archief echter ook declassificeren. Eind dit jaar worden de stukken opgenomen in het Britse Nationaal Archief.

Het publiek krijgt rond september 2015 toegang tot de documenten. Nick Pope, van 1991 tot 1994 voorzitter van de UFO-desk op het Britse ministerie van Defensie, legde uit hoe belangrijk de stukken zijn. “Het ministerie heeft zich ernstig in verlegenheid gebracht en jaagt UFO-enthousiastelingen tegen zich in het harnas,” zei hij. “Toen de overheid zei dat alle UFO-files waren vrijgegeven, beweerden complottheoretici dat niet alles openbaar was gemaakt. Het blijkt nu dat ze al die tijd gelijk hebben gehad.”

Hij voegde toe: “In de 18 documenten valt te lezen over UFO-waarnemingen door radarspecialisten van de luchtmacht en de ultra-geheime Defence Intelligence Staff, een onderdeel van het ministerie met ondersteuning van de SIS (MI6) en de geallieerde inlichtingendiensten. We kunnen fascinerende onthullingen verwachten.”

De Britse overheid heeft verspreid over vijf jaar alle beschikbare informatie vrijgegeven over buitenaardsen en UFO’s. Eerder bestonden al vermoedens dat de meer gevoelige cases werden achtergehouden door defensie.

In 2007 besloot het ministerie al haar UFO-files vrij te geven, nadat de Franse overheid een jaar eerder hetzelfde had gedaan. Indertijd werd het ministerie overstelpt met Wob-verzoeken, waarvan de meeste betrekking hadden op UFO’s.

Een getuige zag een schotelvormig schip met lichten ter grootte van een voetbalveld. In een ander document valt te lezen over een groep mensen die langs de weg stopten toen ze een UFO boven de rivier de Theems zagen.

[Daily Star]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Skylar
Skylar
6 jaren geleden

Maakt de borst al vast maar nat mensen, want als de UFO info eenmaal opgang komt dan veranderd dat het gehele wereldbeeld.
En als de mensheid er meer gewend van is komen de UFO ook nog eens ons begroeten.
Ja, allemaal onzin zeggen, de Onzinners onder ons, tja, geloof heeft nou eenmaal niks met de werkelijkheid te maken 😉

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Skylar
6 jaren geleden

Leuk, allerlei documenten met meer hearsay.
Ze kunnen het best gewoon eens op de Dam landen.
Of op het Binnenhof. Of op de boulevard bij de Erasmusbrug. Plekken waar veel mensen zijn.

Dan hebben we al die vage zooi niet meer nodig. Fysiek bewijs is wat telt, en dat is er tot op heden nooit geweest.

Francis
Francis
Reactie op  days of our lives
5 jaren geleden

Het punt is dat het helemaal niet vaag is. Er zijn echt persoonlijke ontmoetingen geweest met wezens; die hebben altijd bestaan. In de bijbel noemden wij hen Engelen. Vele volkeren over de hele wereld maar ook kinderen hebben ze daadwerkelijk gezien. De vaagheid heeft te maken met de enorme implicatie voor religie, economie, wereldbeeld, mensbeeld, zingeving aan het leven. Het vergt een bepaalde volwassenheid om hiermee om te gaan.

John
John
6 jaren geleden

Documenten worden vrijgegeven. Nou, laat me eens raden. De helft van de tekst is zwartgemaakt en de andere helft gaat over een werkbezoek aan Thailand om balonnen te bestuderen.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  John
6 jaren geleden

Misschien valt er ook niet meer te melden?

Badboy
Badboy
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

En dat denk jij echt..
OMG hoe Naïef kun je zijn.. ik stoor me zo vaak aan jou comments.. je snapt het echt niet.. ben jij dom of doe jij jezelf dom voor days?
Of ben je gewoon n trol die alles onderuit probeert te halen?

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Badboy
6 jaren geleden

Ik stel een vraag, en geef niet mijn gedachte weer.
Er is nog niet eens iets vrijgegeven, maar sommigen lijken al van alles daarover te weten. Mijn vraag is een reactie op die speculatie.

Met je laatste twee vragen speel je op de man, is dat omdat je geen argumenten hebt maar wel iets wil duidelijk maken, of heb je nog meer redenen?

Stefan
Stefan
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

Weet jij wat het akasha is?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  John
6 jaren geleden

Idd dit blijven schijnvrijgaves wanneer zaken zwart gemaakt worden.

Badboy
Badboy
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden

Precies!!!

Roy
Roy
Reactie op  Badboy
6 jaren geleden

Mits er zaken zwart gemaakt zijn, dat is tot op heden een speculatie waar jullie los op gaan. Wacht eerst de stukken maar rustig af.

Stefan
Stefan
Reactie op  John
6 jaren geleden

Ik vraag me altijd af of ufos door God zijn gecreëerd, of gevallen wezens.

Rory
Rory
Reactie op  Stefan
6 jaren geleden

dat is een heel interessante vraag. het hangt er vanaf wat je god noemt en gevallen wezens.

ik ben van de overtuiging dat een ieder levend wezen het goddelijke in zich heeft.

dus in mijn optiek zijn ufos gemaakt door god EN door gevallen wezens die alleen “vergeten” zijn dat ze het goddelijke in zich hebben.

Ingrid
Ingrid
6 jaren geleden

Alles wordt naar volgend jaar verschoven.. ook uitslag onderzoek MH17.. verwachten ze dit jaar iets, zodat ze helemaal niets meer hoeven laten zien, wellicht laten de buitenaardsen zich wel zelf zien dit jaar 😉

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Alle andere naties zouden Engeland nu moeten gaan navolgen.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Waarom de Britten nu met deze ‘ UFO-files’ etc. naar buiten treden is omdat de mensheid ‘Het tijdperk van de Apocalyps’ heeft betreden. Ze staat nu voor de keus: óf zichzelf uitroeien met atoomwapens, óf verder evolueren naar een planetair bewustzijn. In dat laatste geval wordt zij waardig om de kennis van de Elohim (Buitenaardsen) te erven en verder in de kosmos uit te dragen.

Eric
Eric
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Heb je daar ook hard bewijs voor, Kalki? Ik geloof best dat er iets van al die UFO verhalen waar is, maar om nu direct te zeggen dat de Britten deze info vrijgeven ivm het tijdperk van de apocalyps…… Ik geloof en weet dat de mensheid de aarde aardig verkloot heeft maar ik geloof NIET in sprookjes!

Kalki
Kalki
Reactie op  Eric
6 jaren geleden

[email protected]: Kijk alleen al naar de vele brandhaarden en rampen in de wereld die als maar erger worden. Bewijzen daarvan vindt je zowel in de reguliere media als ook in de alternatieve media (Internet).

Padja
Padja
6 jaren geleden

Ikzelf weet uit eigen ervaring dat UFO’s waarheid zijn.

Ik ben er van overtuigd dat het nog maar het topje vd ijsberg is. Dat er zat mensen zijn die het er helemaal niet over willen hebben wat ze gezien en meegemaakt hebben.
En daar kan ik me ontzettend kwaad om maken…waarom landen ze idd nou niet ‘s lekker op de dam ofzo.
Waarom gewone mensen lastig vallen, die dan later voor gek verklaard worden. Wat is het nut?
Waarom al die geheimzinnigheid? Zowel van eigen instanties als van die UFO’s.
Waarom komen we maar niet verder dan vage verhalen en vage filmpjes?
Ze spelen al eeuwenlang kiekenboe met ons. Misschien hebben ze d’r gewoon plezier in.

Ik denk dat onze eigen overheden ook niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten. Wat moeten ze zeggen? “Lieve mensen, er zijn ET’s, ze zijn technologisch veel verder dan wij. Ze spelen met ons. Sommigen lijken wel aardig te zijn. Anderen niet. En wij kunnen er geen klote tegen beginnen. We hopen er maar het beste van. Dus leef lekker onbezorgd door. Fijne dag nog.”

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

We moeten ons realiseren dat het goed mogelijk is dat overheden op het gebied van UFO-waarnemingen niet veel meer weten dan het gewone volk. Dingen zien, ongrijpbaar, snel verdwenen, onverklaarbaar…

Ik heb ook een aantal keren rare (licht)objecten gezien, als ik met mijn sterrenkijker in de nacht keek.
Meer dan wat ik heb gezien kan ik er niet van maken. Hoe spannend ook, ik onthou me van elke speculatie maar vroeg me natuurlijk ook af of de hele wereld blind is.

Denk dat het veel eenvoudiger ligt. De frustratie van de waarnemer die niks met zijn/haar waarneming kan, wordt geprojecteerd op de overheid, “die het wel allemaal zal weten”. Dat laatste betwijfel ik. Geen enkele overheid ontkent het bestaan van de waarnemingen, maar verder valt er weinig uit op te maken. De overheid heeft wellicht ook de waarnemingen gezien, maar het is lastig iets te onderzoeken zonder fysiek bewijs.

Dat je wordt uitgelachen, is ook logisch. Vele miljoenen waarnemingen, die allemaal nep blijken te zijn. Vele duizenden foto’s en filmpjes, gemaakt door trucage en gebruikmakend van optische illusies. Vele mensen, die de overheid van doofpotten beschuldigen, daar boeken over schrijven (en veel verdienen) en die ook met aantoonbaar vervalste foto’s illustreren. Omdat het gros van de zogenaamde waarnemingen verzonnen zijn, worden de “echte” waarnemingen ook niet meer serieus genomen. De UFO discussie is vervuild, dat hebben wij mensen zelf gedaan.

Padja
Padja
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

TJa, wat je zegt over de overheid klinkt logischer dan complotten.

Btw. ik heb ook verre lichtjes in de lucht gezien waar je idd alles of niets van kunt denken. Dat is lang niet zo vervelend als een “recht voor je snufferd.”

Ik ben ook maar “openbaar gegaan” 😉

Voor wie geïnteresseerd is:
http://crystalufo.wordpress.com/

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Ik heb nog een blauwe maandag bij de overheid gewerkt, en mijn beeld van de gemiddelde mens die daar werkt, is dat het geen heldere lichten zijn (onbedoelde woordspeling trouwens 🙂 ). Ik kan me niet voorstellen dat daar allerlei grootse geheimen kunnen worden bewaard.

Ik zal je site volgen.

Padja
Padja
6 jaren geleden

Waarom zouden ze de moeite nemen om al die getuigenissen te onderzoeken en documenteren als ze het allemaal toch al zo goed weten?

Wat voor reden zou een overheid kunnen hebben om dit geheim te houden?
“We hebben bewijs, we hebben er zelfs een keertje eentje gevonden die was neergestort…maar dat houden we liever geheim omdat………”

– we dol op geheimen zijn? of
– we geen flauw idee hebben wat we er mee aan moeten maar als we dat zeggen komt er paniek en chaos.

panic button
panic button
5 jaren geleden

Dan, op een dag landen de ” aliens ” belonen ze ons met de gekste technologieën. Hebben ze vervolgens ons helemaal doen volgen en dan blijkt, zijn het onze eigen huidige machtshebbers die ons weeral in het ootje nemen…blèèèèh, blèèèèèh

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x