Homepagina » UFO » Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO’s naar buiten
Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO's naar buiten

Exclusief: Britse overheid brengt meer informatie over UFO’s naar buiten

Het Britse ministerie van Defensie heeft aangekondigd meer topgeheime UFO-stukken openbaar te maken. Hoewel het ministerie eerder zei dat alle informatie over UFO’s was vrijgegeven, meldt de Daily Star dat volgend jaar nog eens 18 documenten worden geopenbaard.

Medewerkers van het ministerie claimden afgelopen juni dat de laatste X-Files waren vrijgegeven. De overheid gaat dit nieuwe archief echter ook declassificeren. Eind dit jaar worden de stukken opgenomen in het Britse Nationaal Archief.

Het publiek krijgt rond september 2015 toegang tot de documenten. Nick Pope, van 1991 tot 1994 voorzitter van de UFO-desk op het Britse ministerie van Defensie, legde uit hoe belangrijk de stukken zijn. “Het ministerie heeft zich ernstig in verlegenheid gebracht en jaagt UFO-enthousiastelingen tegen zich in het harnas,” zei hij. “Toen de overheid zei dat alle UFO-files waren vrijgegeven, beweerden complottheoretici dat niet alles openbaar was gemaakt. Het blijkt nu dat ze al die tijd gelijk hebben gehad.”

Hij voegde toe: “In de 18 documenten valt te lezen over UFO-waarnemingen door radarspecialisten van de luchtmacht en de ultra-geheime Defence Intelligence Staff, een onderdeel van het ministerie met ondersteuning van de SIS (MI6) en de geallieerde inlichtingendiensten. We kunnen fascinerende onthullingen verwachten.”

De Britse overheid heeft verspreid over vijf jaar alle beschikbare informatie vrijgegeven over buitenaardsen en UFO’s. Eerder bestonden al vermoedens dat de meer gevoelige cases werden achtergehouden door defensie.

In 2007 besloot het ministerie al haar UFO-files vrij te geven, nadat de Franse overheid een jaar eerder hetzelfde had gedaan. Indertijd werd het ministerie overstelpt met Wob-verzoeken, waarvan de meeste betrekking hadden op UFO’s.

Een getuige zag een schotelvormig schip met lichten ter grootte van een voetbalveld. In een ander document valt te lezen over een groep mensen die langs de weg stopten toen ze een UFO boven de rivier de Theems zagen.

[Daily Star]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Documenten worden vrijgegeven. Nou, laat me eens raden. De helft van de tekst is zwartgemaakt en de andere helft gaat over een werkbezoek aan Thailand om balonnen te bestuderen.

  9 likes
 2. Maakt de borst al vast maar nat mensen, want als de UFO info eenmaal opgang komt dan veranderd dat het gehele wereldbeeld.
  En als de mensheid er meer gewend van is komen de UFO ook nog eens ons begroeten.
  Ja, allemaal onzin zeggen, de Onzinners onder ons, tja, geloof heeft nou eenmaal niks met de werkelijkheid te maken 😉

  6 likes
  • Leuk, allerlei documenten met meer hearsay.
   Ze kunnen het best gewoon eens op de Dam landen.
   Of op het Binnenhof. Of op de boulevard bij de Erasmusbrug. Plekken waar veel mensen zijn.

   Dan hebben we al die vage zooi niet meer nodig. Fysiek bewijs is wat telt, en dat is er tot op heden nooit geweest.

   4 likes
   • Het punt is dat het helemaal niet vaag is. Er zijn echt persoonlijke ontmoetingen geweest met wezens; die hebben altijd bestaan. In de bijbel noemden wij hen Engelen. Vele volkeren over de hele wereld maar ook kinderen hebben ze daadwerkelijk gezien. De vaagheid heeft te maken met de enorme implicatie voor religie, economie, wereldbeeld, mensbeeld, zingeving aan het leven. Het vergt een bepaalde volwassenheid om hiermee om te gaan.

    0 likes
 3. Waarom de Britten nu met deze ‘ UFO-files’ etc. naar buiten treden is omdat de mensheid ‘Het tijdperk van de Apocalyps’ heeft betreden. Ze staat nu voor de keus: óf zichzelf uitroeien met atoomwapens, óf verder evolueren naar een planetair bewustzijn. In dat laatste geval wordt zij waardig om de kennis van de Elohim (Buitenaardsen) te erven en verder in de kosmos uit te dragen.

  6 likes
  • Heb je daar ook hard bewijs voor, Kalki? Ik geloof best dat er iets van al die UFO verhalen waar is, maar om nu direct te zeggen dat de Britten deze info vrijgeven ivm het tijdperk van de apocalyps…… Ik geloof en weet dat de mensheid de aarde aardig verkloot heeft maar ik geloof NIET in sprookjes!

   2 likes
 4. Alles wordt naar volgend jaar verschoven.. ook uitslag onderzoek MH17.. verwachten ze dit jaar iets, zodat ze helemaal niets meer hoeven laten zien, wellicht laten de buitenaardsen zich wel zelf zien dit jaar 😉

  8 likes
 5. Alle andere naties zouden Engeland nu moeten gaan navolgen.

  7 likes
 6. Ikzelf weet uit eigen ervaring dat UFO’s waarheid zijn.

  Ik ben er van overtuigd dat het nog maar het topje vd ijsberg is. Dat er zat mensen zijn die het er helemaal niet over willen hebben wat ze gezien en meegemaakt hebben.
  En daar kan ik me ontzettend kwaad om maken…waarom landen ze idd nou niet ‘s lekker op de dam ofzo.
  Waarom gewone mensen lastig vallen, die dan later voor gek verklaard worden. Wat is het nut?
  Waarom al die geheimzinnigheid? Zowel van eigen instanties als van die UFO’s.
  Waarom komen we maar niet verder dan vage verhalen en vage filmpjes?
  Ze spelen al eeuwenlang kiekenboe met ons. Misschien hebben ze d’r gewoon plezier in.

  Ik denk dat onze eigen overheden ook niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten. Wat moeten ze zeggen? “Lieve mensen, er zijn ET’s, ze zijn technologisch veel verder dan wij. Ze spelen met ons. Sommigen lijken wel aardig te zijn. Anderen niet. En wij kunnen er geen klote tegen beginnen. We hopen er maar het beste van. Dus leef lekker onbezorgd door. Fijne dag nog.”

  2 likes
  • We moeten ons realiseren dat het goed mogelijk is dat overheden op het gebied van UFO-waarnemingen niet veel meer weten dan het gewone volk. Dingen zien, ongrijpbaar, snel verdwenen, onverklaarbaar…

   Ik heb ook een aantal keren rare (licht)objecten gezien, als ik met mijn sterrenkijker in de nacht keek.
   Meer dan wat ik heb gezien kan ik er niet van maken. Hoe spannend ook, ik onthou me van elke speculatie maar vroeg me natuurlijk ook af of de hele wereld blind is.

   Denk dat het veel eenvoudiger ligt. De frustratie van de waarnemer die niks met zijn/haar waarneming kan, wordt geprojecteerd op de overheid, “die het wel allemaal zal weten”. Dat laatste betwijfel ik. Geen enkele overheid ontkent het bestaan van de waarnemingen, maar verder valt er weinig uit op te maken. De overheid heeft wellicht ook de waarnemingen gezien, maar het is lastig iets te onderzoeken zonder fysiek bewijs.

   Dat je wordt uitgelachen, is ook logisch. Vele miljoenen waarnemingen, die allemaal nep blijken te zijn. Vele duizenden foto’s en filmpjes, gemaakt door trucage en gebruikmakend van optische illusies. Vele mensen, die de overheid van doofpotten beschuldigen, daar boeken over schrijven (en veel verdienen) en die ook met aantoonbaar vervalste foto’s illustreren. Omdat het gros van de zogenaamde waarnemingen verzonnen zijn, worden de “echte” waarnemingen ook niet meer serieus genomen. De UFO discussie is vervuild, dat hebben wij mensen zelf gedaan.

   1 likes
   • TJa, wat je zegt over de overheid klinkt logischer dan complotten.

    Btw. ik heb ook verre lichtjes in de lucht gezien waar je idd alles of niets van kunt denken. Dat is lang niet zo vervelend als een “recht voor je snufferd.”

    Ik ben ook maar “openbaar gegaan” 😉

    Voor wie geïnteresseerd is:
    http://crystalufo.wordpress.com/

    2 likes
    • Ik heb nog een blauwe maandag bij de overheid gewerkt, en mijn beeld van de gemiddelde mens die daar werkt, is dat het geen heldere lichten zijn (onbedoelde woordspeling trouwens 🙂 ). Ik kan me niet voorstellen dat daar allerlei grootse geheimen kunnen worden bewaard.

     Ik zal je site volgen.

     1 likes
 7. Waarom zouden ze de moeite nemen om al die getuigenissen te onderzoeken en documenteren als ze het allemaal toch al zo goed weten?

  Wat voor reden zou een overheid kunnen hebben om dit geheim te houden?
  “We hebben bewijs, we hebben er zelfs een keertje eentje gevonden die was neergestort…maar dat houden we liever geheim omdat………”

  – we dol op geheimen zijn? of
  – we geen flauw idee hebben wat we er mee aan moeten maar als we dat zeggen komt er paniek en chaos.

  4 likes
 8. Dan, op een dag landen de ” aliens ” belonen ze ons met de gekste technologieën. Hebben ze vervolgens ons helemaal doen volgen en dan blijkt, zijn het onze eigen huidige machtshebbers die ons weeral in het ootje nemen…blèèèèh, blèèèèèh

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

las vegas

Inwoner Las Vegas ziet ‘raadselachtig object’ boven stad. Deze beelden gaan momenteel viraal

In de lucht boven Las Vegas is ...

sterren

Nieuw ontdekte ruimtelichten zijn mogelijk tekenen van aliens, zeggen deze wetenschappers

Vrijwel alle sterren sterven op twee manieren: ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.