Mens en Dier

Kijk: PVV-Kamerlid laat VVD’er alle hoeken van de Kamer zien

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Eens kijken of we hier een genuanceerd verhaal van kunnen maken. Zo begon VVD-Kamerlid Erik Haverkort donderdag zijn inbreng tijdens het debat over de luchtkwaliteit. Hij zei vervolgens dat de lucht ieder jaar schoner wordt en dat er binnen het coalitieakkoord – ‘de VVD is daar trots op’ – diverse plannen en maatregelen zijn opgenomen om de komende jaren de lucht nog schoner te maken.

Daar sloeg Tweede Kamerlid Machiel de Graaf (PVV) op aan. “De heer Haverkort startte met de opmerking dat hij een genuanceerd verhaal wilde houden. Dat vond ik wel aardig, want vervolgens zegt hij: de VVD houdt zich graag aan haar afspraken. Nou, tot zover de nuance, want ik kan me sinds 2014 geen VVD’er herinneren die zich aan de afspraken gehouden heeft, tenminste, de afspraken met de eigen kiezer,” reageerde De Graaf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat verhaal kennen we wel

“De enige afspraak waar de VVD zich aan houdt, is het D66-beleid uitvoeren. Dat is de enige afspraak. Of het moet uit Davos komen, van het WEF, of het moet uit de VN komen of uit de EU. Dat is dan waar Rutte zich beweegt, ook een VVD’er, toevallig. Die afspraken worden heel hard nagekomen, met lak aan de bevolking. Wanneer gaat de VVD, met ook nog eens de verkiezingen voor de boeg, zich wel weer aan de afspraken houden? Want diezelfde Rutte heeft alweer beloofd dat hij de massa-immigratie zal stoppen. Nou ja, dat verhaal kennen we natuurlijk ondertussen ook wel,” vervolgde hij.

Havertkort antwoordde: “Ik ga niet in op al die voorbeelden die de heer De Graaf hier aanhaalt, want dat zijn allemaal punten die makkelijk zijn. Die zijn leuk voor nu, maar ik kom de heer De Graaf voor het eerst in een milieudebat tegen. Dus daar ga ik mij niet toe laten verleiden. Ik ga nog wel zeggen dat de afspraken die wij met elkaar maken in deze coalitie, samen met het CDA, samen met de ChristenUnie en samen met D66, er wat mij betreft toe gaan leiden dat we op het gebied van schone lucht – want daar gaat het vanavond over – daadwerkelijk gaan doen wat nodig is.”

Deze noteren we alvast voor de verkiezingen

“In 2012 en 2013, toen ik ook milieudebatten deed, kreeg ik nog weleens een echt antwoord van een VVD’er. Dat waren nog eerlijke debatten. Nu krijg ik een consultancy-achtig artificial-intelligence-antwoord dat zo’n beetje is samengesteld door een computer. De enige conclusie die je kan trekken, is dat de heer Haverkort van de VVD eigenlijk heeft gezegd: oké, we gaan ons aan de coalitieafspraken houden. Ik kan dan één ding vaststellen: aan de belofte van premier Rutte om de immigratie te beperken gaat de VVD, en dus ook Rutte, zich niet houden,” zei De Graaf.

“Deze noteren we alvast voor de verkiezingen in maart. Dank u wel,” voegde hij eraan toe.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sylvie
Sylvie
1 jaar geleden

😂👍👍👍😎

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Inderdaad de leugens van Rutte hebben zelfs de wereldpers gehaald.
Iedere nieuwe verkiezing komt de leugencaravan van de VVD voorbij.
Geen enkele belofte richting kiezers wordt verzilverd.
Rutte heeft Nederland belazert en verkwanselt aan het WEF.

Icksy Nixx
Icksy Nixx
1 jaar geleden

VVD:
Blauwe blazers en stropdassen.
Een inhoudelijke discussie is niet mogelijk met dit clubje.
Dat is nu de arrogante houding van “de macht”.

Remco
Remco
1 jaar geleden

VVD in een notendop..goedzo Machiel!

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x