Natuur en Milieu

Koudegolf in VS werpt licht op één van de grootste wetenschappelijke schandalen aller tijden. Journalist onthult geknoei

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bob Ward van de London School of Economics schreef onlangs dat recente Amerikaanse winters niet ongewoon koud zijn.

Hij baseerde zich daarbij op de nieuwste cijfers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA, waaruit zou blijken dat zeven van de laatste 10 Amerikaanse winters ‘warmer dan normaal zijn’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Wat Ward daarbij niet vertelde was dat er nogal is geknoeid met de cijfers van NOAA. Gegevens over de winters van 2008 en 2014 zijn bijvoorbeeld dusdanig aangepast dat het lijkt alsof ze niet ongewoon koud waren.

Naar boven bijgesteld

Verschillende experts hebben zich hierover gebogen. Paul Homewood schreef op zijn blog Notalotofpeopleknowthat een artikel met de titel ‘Amerikaanse koude winters verdwijnen op mysterieuze wijze’.

De afgelopen jaren zijn temperaturen structureel naar boven bijgesteld waardoor het lijkt alsof het steeds warmer wordt.

De Britse journalist en schrijver Christopher Booker spreekt in de Britse Daily Telegraph van ‘één van de grootste wetenschappelijke schandalen aller tijden’.

Niets te maken

Ondertussen vallen klimaatwetenschappers over elkaar heen om de extreem koude Amerikaanse winters te linken aan global warming.

Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het National Center for Atmospheric Research (NCAR) en de organisatie Climate Central dat de koudegolf in de VS niets te maken heeft met klimaatverandering, meldde persbureau AP.

Geen enkel bewijs

Klimaatwetenschappers claimden dat de straalstroom zich verder naar het zuiden verplaatst als gevolg van een opwarmende Noordpool en Noord-Amerika in de greep houdt.

De analyse van het NCAR vond hier geen enkel bewijs voor.

Foto: Game Freak2600 Wikimedia Commons

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JustBe
JustBe
6 jaren geleden

De hele discussie over klimaatverandering is zo zinloos.

Feit is dat de hele omgeving nog nooit zo toxisch is geweest. En chronische ziekten rijzen de pan uit.

Mijn punt is zeker nog niet duidelijk?

De discussie over klimaatverandering wordt gevoerd om vooral niets te doen.

Weerstand.

Silbereye
Silbereye
6 jaren geleden

Gelukkig hebben zeer veel zo niet de meeste wetenschappers vastgesteld dat klimaatveranderingen bij de aarde horen als een repeterend fenomeen zelfs enigszins voorspelbaar. Dat wij mensheid de oorzaak zouden zijn volgens sommige wetenschappers, duid op een ernstige vorm van onbenul. En dat wij mensen in staat zouden zijn enige invloed te kunnen uitoefenen op het klimaat zou men kunnen classificeren als arrogantie.
Stel dat deze klimaat evangelisten gelijk zouden hebben waarom worden dan alleen de belastingen verhoogd, maar blijft een plan/maatregel uit voor het evacueren van mensen in de gevaren gebieden?
Op zijn minst kan onze overheid een bouwstop afkondigen in de risico gebieden en in een later staduim tot evacuatie overgaan.
Maar helaas het enigste wat onze overheid doet is extra inkomsten genereren door haar burgers een demonisch scenario op te dringen als zijnde waarheid.

droogtrommel
droogtrommel
6 jaren geleden

Ik denk dat de aarde ook opwarmt, maar geloof niet dat de mens daar enige invloed op heeft.

Willem H Janssen
Willem H Janssen
6 jaren geleden

Vroeger was alles de schuld van de DUIVEL of het was de STRAF van god, nu schuiven ze alles op klimaatverandering of het is de schuld van je schoonmoeder en misschien staat er ergens iets over in de Bijbel.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x