Buitenland

Legeraanvoerder: “Iraakse opmars tegen terreurgroep IS gestuit door Verenigde Staten”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aanvoerder van de Iraakse paramilitaire strijdkracht Hashd al-Shaabi, die samenwerkt met het Iraakse leger, heeft geklaagd dat de opmars tegen IS door de Amerikaanse bemoeienis met de strijd is gestuit. Daardoor kan IS niet helemaal worden verdreven uit de strategische steden Ramadi en Falluja.

“Door de Amerikaanse bemoeienis is het gevecht tegen IS in Ramadi en Fallujah nog niet afgelopen,” zei commandant Haidar al-Hosseini al-Arvadi tegen persbureau Fars. Hij voegde toe dat de Verenigde Staten hun best doen om opruimoperaties van het Iraakse leger in de westelijke provincie Anbar te voorkomen.

Onder druk

In september zei een Iraakse analist dat de VS gewapende stamleden inzet in Anbar om de regering in Bagdad onder druk te zetten het leger buiten die provincie te houden.

Mohammad Na’na vond het spijtig dat Washington een aantal stammenleiders ervan heeft weten te overtuigen zich in de strijd tegen IS te mengen. Hij waarschuwde voor de negatieve rol van de VS in de strijd tegen IS. “De Amerikaanse grondtroepen hebben geen rol gespeeld in de operaties die hebben geleid tot de bevrijding van Anbar,” zei hij.

Afgewezen

In september werd het verzoek van Washington om in Irak Amerikaanse grondtroepen in te zetten tegen IS afgewezen, zo liet een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

“De VS is niet bereid om soldaten op te offeren voor Irak,” zei Karim al-Nouri, een andere commandant van Hashd al-Shaabi. “De bemoeienis van Amerika is gericht op het uiteenvallen van Irak.”

Hij voegde toe dat Hashd al-Shaabi al vele overwinningen heeft geboekt op de terroristen. “Daarom wachten we niet op toestemming en blijven we strijden tegen IS.”

[Fars]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JC
JC
6 jaren geleden

En een Russische bommenwerper kunnen ze precies het pad uitleggen en volgen om op het juiste moment een raket af te schieten. Met drones kan men totaal Syrie de strijders uitschakelen maar men doet dat niet. Waarom…juist vul het maar in en vergaap je aan de duistere kant van de Amerikanen. Wil niet zeggen dat ik iets heb tegen de Amerikanen, de Russen en de Amerikanen hebben beide een dubbele agenda.

Brianwashed
Brianwashed
6 jaren geleden

Big business. . Olie, wapens, opiumhandel. Zich manifesteren in een land die toe is aan een wederopbouw brengt veel zakelijke mogelijkheden met zich mee. En iedereen wil een peace of de pi. Welkom in het systeem van de valuta.

Ze moeten toch wat verzinnen om de zaak draaiende te houden.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

De Amerikanen / Engelsen / Zionisten schijten peuken om dat in deze tijd van de waarheid deze landen / groeperingen definitief de geschiedenis in zullen gaan als de bron van genocide, terrorisme, volkenmoord en alle vormen van de meest gore smeerlapperij ooit…

Cock Pol
Cock Pol
6 jaren geleden

De Amerikanen zeggen dat ze willen dat soenitische gebieden bevrijd worden door soenitische stammenlegers. Indien Hashd al shaabi soenistische gebieden zou veroveren, dan volgt automatisch een gigantische vervolging van de soenieten. Daar hebben de Amerikanen wel een punt.
PS. ik ben zeker niet dol op de Amerikanen (wegens mondialisering en multi-nationals).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x