Vrije Energie

Vrije energie: tegengehouden of aanstaande revolutie?

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwsmedia geven nauwelijks aandacht aan ontwikkelingen op het gebied van vrije energie.

Toch is er vanuit de maatschappij toenemende interesse voor alle vormen van energie die geen nadelige gevolgen hebben voor mens en milieu.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Steeds meer mensen houden zich bezig met vrije energie. Deze vorm van energie kan leiden tot een historische doorbraak op het gebied van energieopwekking en heeft de mogelijkheid om een economische omwenteling te veroorzaken.

Kwantumfysica

Vrije energie is de energie die je met vrije of gratis grondstoffen kunt produceren, denk aan wind-, water- en zonne-energie, maar ook nulpuntenergie en LENR (low-energy nuclear reactions) behoren tot deze categorie.

Vooral technologieën die zijn gebaseerd op nulpuntenergie of LENR worden veelal bestempeld als pseudowetenschap en zijn vaak het middelpunt van samenzweringstheorieën die stellen dat de gevestigde orde de ontwikkeling van vrije energie uit alle macht probeert tegen te houden.

Nulpuntenergie is afkomstig uit de kwantumfysica en is de energie van een systeem bij het absolute nulpunt. De nulpuntenergie is niet direct thermisch te meten, maar kan indirect worden aangetoond door het vergelijken van bepaalde kenmerken van isotopen.

De Amerikaanse natuurkundige Harold Puthoff wist de zogeheten zero-point energy te meten en na hem probeerden vele uitvinders deze energie op te slaan en te gebruiken.

Energieveld

Volgens ingewijden is nulpuntenergie bovendien een energieveld dat al het leven verbindt en een brug slaat tussen wetenschap en spiritualiteit. Vrije energie heeft ook te maken met de nieuwe economie, die laat zien hoe we op een andere manier kunnen omgaan met geld en grondstoffen.

Een specialist op het gebied van nulpuntenergie is Dick Korf. Hij reisde de wereld rond op zoek naar een werkend apparaat dat gebruikmaakt van nulpuntenergie. Ondanks veel tegenslagen lijken enkele projecten bijna te gaan resulteren in een werkend apparaat dat gereed is voor productie.

Korf wil de opbrengsten die uit de toepassing van vrije energie moeten komen teruggeven aan de natuur. Hij heeft inmiddels goed contact met onder meer de Triodos Foundation in Zeist en om al zijn activiteiten te bundelen heeft hij de Stichting FreeEnergy4All opgericht.

Bron: Duurzaamnieuws.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Wat mij opvalt is dat er op niburu veel wordt gediscussieerd over vrije energie maar dat het nog weleens wordt verward met duurzame energie. Duurzame energie is iets anders dan vrije energie.

Om dat te begrijpen is het eerst van belang te weten wat energie is. Dus daarom even een korte introductie in het begrip energie. Energie is een grootheid, met energie kun je arbeid verrichten (natuurkundige begrip arbeid), in normale mensentaal: energie kan iets veranderen. Bijvoorbeeld, verwarmen, van plaats laten veranderen, verlichten enz. Energie wordt uitgedrukt in Joule. 1 Joule is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 liter water 1 graad Kelvin (of celcius, maar in de natuurkunde heb je het altijd over Kelvin) in temperatuur te laten stijgen.

Energie kan verschijnen in vele vormen: licht, geluid, warmte, beweging, electriciteit. Maar ook bijvoorbeeld in benzine zit energie, deze energie zit opgeslagen in de verbindingen tussen de moleculen van de benzine. Om deze energie eruit te halen moet je eerst energie toevoegen, dat is de vonk van je bougie, wat warmteenergie is. Hiermee zet je een kettingreactie in gang waardoor de benzine vebrand en de energie uit de benzine vrij komt in de vorm van warmte en licht.

Een belangrijk kenmerk van energie is dat het nooit kan verdwijnen, en nooit uit het niets kan ontstaan. Energie gaat altijd over in een andere vorm van energie. Terug naar de benzine. We hebben dus benzine, boordevol energie. Daar voegen we energie aan toe met de bougie, hierdoor ontbrand de benzine en komt de warmte vrij. De energie uit de bindingen van de moleculen is nu omgezet in warmte. De benzine is weg, we hebben nu warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de lucht in je cilinder uitzet, die uitzettende lucht duwt je zuiger omhoog. De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. 1/2

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. Vervolgens gaat via de overbrenging, versnellingsbak enz die bewegingsenergie naar je wielen die gaan draaien en de auto rijdt. Stop je nu met gas geven zul je merken dat de auto langzamer gaat tot hij stopt. De auto verliest zijn energie (beweging) door de wrijving van de wielen met het wegdek, wat resulteert in warmte en geluid. De bewegingsenergie van de auto is dus niet weg, maar omgezet in geluid en warmte. Hetzelfde gebeurd als je remt. Je remklauw verhoogt de wrijving met de remschijf, die wordt warm, de auto remt af. Bewegingsenergie omzetten in warmte en je staat stil. 2/2

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Uit wat ik zojuist heb uitgelegd volgt glashelder dat er zoiets als vrije energie niet bestaat. Windenergie is geen vrije energie, dat is bewegingsenergie uit wind die wordt omgezet. Meet je de windsnelheid voor een windmolen en erachter dan zul je zien dat de snelheid achter de windmolen lager is dan ervoor. Er is dus een stukje bewegingsenergie omgezet in elektriciteit, en dat gaat dus ten koste van de windkracht.

Zonne energie is het omzetten van licht en warmte in elektriciteit. Gaat de zon uit, dan ook geen energie meer.

Vrije energie is energie die oneindig is, wind en zon zijn dat niet. Want de zon is ooit opgebrand, en dan zal het ook niet meer waaien. En dus geen energie.

Daarom zal vrije energie nooit bestaan. Er is altijd een bron voor die energie nodig, en als die bron op is, dan ook geen energie meer. Een vrije energie generator is een fictief apparaat dat als je het 1 keer aanzet, oneindig lang energie zal blijven produceren. Niemand is er ooit in geslaagd zoiets te bouwen omdat dergelijke apparaten ALTIJD meer energie kost om ze te laten draaien dan ze produceren. Iets wat op wat voor brandstof dan ook draait is geen vrije energie.

arie
arie
10 jaren geleden

no offense en offtopic, maar ik verbaas me altijd weer over de engelse taalvaardigheid van onze nederlandse wetenschappers haha ^^

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x