Homepagina » Vrije Energie » Vrije energie: tegengehouden of aanstaande revolutie?
Vrije energie: tegengehouden of aanstaande revolutie?

Vrije energie: tegengehouden of aanstaande revolutie?

De nieuwsmedia geven nauwelijks aandacht aan ontwikkelingen op het gebied van vrije energie.

Toch is er vanuit de maatschappij toenemende interesse voor alle vormen van energie die geen nadelige gevolgen hebben voor mens en milieu.

Steeds meer mensen houden zich bezig met vrije energie. Deze vorm van energie kan leiden tot een historische doorbraak op het gebied van energieopwekking en heeft de mogelijkheid om een economische omwenteling te veroorzaken.

Kwantumfysica

Vrije energie is de energie die je met vrije of gratis grondstoffen kunt produceren, denk aan wind-, water- en zonne-energie, maar ook nulpuntenergie en LENR (low-energy nuclear reactions) behoren tot deze categorie.

Vooral technologieën die zijn gebaseerd op nulpuntenergie of LENR worden veelal bestempeld als pseudowetenschap en zijn vaak het middelpunt van samenzweringstheorieën die stellen dat de gevestigde orde de ontwikkeling van vrije energie uit alle macht probeert tegen te houden.

Nulpuntenergie is afkomstig uit de kwantumfysica en is de energie van een systeem bij het absolute nulpunt. De nulpuntenergie is niet direct thermisch te meten, maar kan indirect worden aangetoond door het vergelijken van bepaalde kenmerken van isotopen.

De Amerikaanse natuurkundige Harold Puthoff wist de zogeheten zero-point energy te meten en na hem probeerden vele uitvinders deze energie op te slaan en te gebruiken.

Energieveld

Volgens ingewijden is nulpuntenergie bovendien een energieveld dat al het leven verbindt en een brug slaat tussen wetenschap en spiritualiteit. Vrije energie heeft ook te maken met de nieuwe economie, die laat zien hoe we op een andere manier kunnen omgaan met geld en grondstoffen.

Een specialist op het gebied van nulpuntenergie is Dick Korf. Hij reisde de wereld rond op zoek naar een werkend apparaat dat gebruikmaakt van nulpuntenergie. Ondanks veel tegenslagen lijken enkele projecten bijna te gaan resulteren in een werkend apparaat dat gereed is voor productie.

Korf wil de opbrengsten die uit de toepassing van vrije energie moeten komen teruggeven aan de natuur. Hij heeft inmiddels goed contact met onder meer de Triodos Foundation in Zeist en om al zijn activiteiten te bundelen heeft hij de Stichting FreeEnergy4All opgericht.

Bron: Duurzaamnieuws.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wesley schreef:

  De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. Vervolgens gaat via de overbrenging, versnellingsbak enz die bewegingsenergie naar je wielen die gaan draaien en de auto rijdt. Stop je nu met gas geven zul je merken dat de auto langzamer gaat tot hij stopt. De auto verliest zijn energie (beweging) door de wrijving van de wielen met het wegdek, wat resulteert in warmte en geluid. De bewegingsenergie van de auto is dus niet weg, maar omgezet in geluid en warmte. Hetzelfde gebeurd als je remt. Je remklauw verhoogt de wrijving met de remschijf, die wordt warm, de auto remt af. Bewegingsenergie omzetten in warmte en je staat stil. 2/2

  6 likes
 • Wesley schreef:

  Uit wat ik zojuist heb uitgelegd volgt glashelder dat er zoiets als vrije energie niet bestaat. Windenergie is geen vrije energie, dat is bewegingsenergie uit wind die wordt omgezet. Meet je de windsnelheid voor een windmolen en erachter dan zul je zien dat de snelheid achter de windmolen lager is dan ervoor. Er is dus een stukje bewegingsenergie omgezet in elektriciteit, en dat gaat dus ten koste van de windkracht.

  Zonne energie is het omzetten van licht en warmte in elektriciteit. Gaat de zon uit, dan ook geen energie meer.

  Vrije energie is energie die oneindig is, wind en zon zijn dat niet. Want de zon is ooit opgebrand, en dan zal het ook niet meer waaien. En dus geen energie.

  Daarom zal vrije energie nooit bestaan. Er is altijd een bron voor die energie nodig, en als die bron op is, dan ook geen energie meer. Een vrije energie generator is een fictief apparaat dat als je het 1 keer aanzet, oneindig lang energie zal blijven produceren. Niemand is er ooit in geslaagd zoiets te bouwen omdat dergelijke apparaten ALTIJD meer energie kost om ze te laten draaien dan ze produceren. Iets wat op wat voor brandstof dan ook draait is geen vrije energie.

  5 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”carpa”]Zucht. Ik denk dat de tijd meer dan rijp is (understatement) om de daad eindelijk eens bij ‘t woord te voegen. Het oneindige gepraat en heen en weer geleuter komt ons stilaan de strot uit.
  Implementeer die handel en go on, maar het is hoogst irritant om er groots of geheimzinnig over te blijven doen. Ja, die zooi bestaat al erg lang maar ‘t mag er gaan komen…gisteren al.[/quote]

  Dat betwijfel ik.
  Wat als ik elke dag bij jou langs kom om te vertellen over mijn Ferrari die je nooit te zien krijgt, waarvan je maar moet geloven dat ik die heb? Ik neem aan dat je dan toch een keer gaat eisen dat je hem wilt zien, wetende dat ik zo’n auto met mijn inkomen absoluut niet kan betalen.

  Dat is ook het geval met vrije energie verhalen als deze. Mensen roepen van alles, geven er een spiritueel tintje aan, en je krijgt het nooit te zien. En waarom niet? Omdat het simpelweg gewoon niet bestaat. Waarom wil jij denken dat “die zooi” al bestaat?

  5 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”mo66″]
  Het is jammer dat er ooit is bedacht dat aan deze energievoorziening een prijskaartje moet hangen. De oorzaak hiervoor is dat de mens een angstig wezen is dat altijd denkt dat het tekort gaat komen… En je overtuiging maakt de werkelijkheid..[/quote]

  Nee die reden is omdat vroeger de houthakker het bos in moest om hout voor de kachel te hakken, dat deed hij niet gratis.

  Daarna moesten mijnwerkers superzwaar en ongezond werd verrichten en zij doen dat ook niet gratis.

  Vervolgens kwam de olie en gas industrie van de grond en moeten bedrijven enorm veel investeren om de olie uit de grond te krijgen.

  TOen kwam kernenergie maar moesten bedrijven en overheden eerst circa 10 miljard investeren om een kerncentrale te bouwen, dat geld moet terug worden verdiend.

  Dat is de reden dat er een prijskaartje aan hangt. Maar als jij gratis in de mijnen wilt werken dan zou ik eens in China, Rusland of Zuid Afrika kijken, daar kun je naar hartelust de mijn in. En als je dat werk een week hebt gedaan begrijp je waarom er een prijskaartje aan energie hangt.

  Overigens krijgt je lichaam uit een slokje water geen energie maar uit voedsel. Als jij een maand niet eet kun je zoveel water drinken als je wilt, je benen zullen je niet eens meer kunnen dragen omdat ze geen energie hebben.

  De energie in je lichaam is ook niet gratis, daarvoor heeft een boer heel veel uren moeten werken om jouw aardappels te verbouwen, vandaar dat aardappelen ook niet gratis zijn.

  5 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Wesley”]ets wat op wat voor brandstof dan ook draait is geen vrije energie.[/quote]
  Hm mooi niet. ja wat de zon betreft heb je gelijk en ook een windmolen is geen vrije energie nog niet eens overunity. Er zijn echter wel degelijk vrije energie, free energy, zero point energy, overunity apparaten ontwikkeld die dmv. meestal een magneet opstelling en een electr. schakeling het energie potentieel afvangt uit de ons omringende ruimte en dat heeft niets met zonneenergie te maken. Deze vorm van free energie is wel degelijk bewezen door Searl en door Tom Bearden en vele anderen. En dat zijn geen fictieve apparaten en ja ze leveren meer stroom op dan er in gaat daarom heet het overunity en dat bestaat wel degelijk. Doe eerst eens onderzoekje Wesley en nee we hebben het niet over een ding wat brandstof verbruikt ![/quote]

  Als je daadwerkelijk onderzoek had gedaan zou je weten dat Searl een charlatan is van hetzelfde kaliber als Keshe. Beweerd van alles te hebben uitgevonden, heeft nooit ook maar een fractie bewijs geleverd van wat hij claimt. Hij claimt zelfs een universitaire opleiding te hebben genoten maar heeft tot op heden niet aan kunnen tonen aan welke universiteit dat was. Hem als bewijs opvoeren is lachwekkend.

  Tom Bearden ken ik niet maar een snelle search op internet levert op dat ook deze meneer probeert een perpetuum mobile te bouwen en daar niet in slaagt (zoals niemand daarin kan slagen omdat het onmogelijk is).

  Dat nulpuntenergie bestaat is geaccepteerd, dat je die energie kan onttrekken aan de omgeving is door NIEMAND echt helemaal NIEMEND tot op heden aangetoond.

  4 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”pietje bell”]En voor al die gene die het allemaal denken te weten.In iedere liter benzine zit 10% water.zo niet zal je de motor nooit gestart krijgen.En zolang de mensheid deze oplichterij nog pikt zullen de zakkenvullers er alles aan doen om vrije energie tegen te houden.maar niet getreurd de z,g komeet Ison komt er aan.Dan kan iedereen zien wat vrije energie inhoud.[/quote]
  Hoe kom je er nu weer bij dat er water in je benzine zit? Heb je daar enige bron van?

  (ik vermoed dat je de klok hebt horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt, dus ik ben erg benieuwd waar je zit op baseert)

  4 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Wesley”]Die discussie probeer ik ook weleens te voeren met mensen die windenergie propageren en het lijkt alsof niemand daar serieus over heeft nagedacht.

  Een enkele windmolen zal niet zoveel uitmaken, maar wat zijn de gevolgen als we op grote schaal windmolens neerzetten? Trekken we niet een doos van pandora open? Je haalt de energie uit de wind, dat gaat ergens invloed op hebben.[/quote]

  Overdaad schaadt. Je moet hier de nadelen van verschillende manieren van opwekken naast elkaar leggen. Feit is dat de winning van fossiele bronnen schade berokkent aan (lokale) ecosystemen en dat verbranding zorgt voor een toename van co2 concentraties in de lucht (in combinatie met o.m. forse ontbossing en explosieve groei van de wereldbevolking een globale temperatuurstijging tot gevolg).

  Belangrijker nog: de fossiele bronnen raken uitgeput en niemand wil inleveren op zijn behoefte aan energie, dus moeten we toch alternatieve manieren van opwekking opzetten. Wat mij betreft is daarin slechts een kleine rol weggelegd voor windmolens. We hebben ook nog zonnepanelen, aardwarmte e.d., waar pas in de laatste jaren echt mee wordt gewerkt. Het rendement van deze manieren van opwekking is in de loop van de afgelopen jaren fors gestegen en het einde is nog lang niet in zicht.

  4 likes
 • Wesley schreef:

  Wat mij opvalt is dat er op niburu veel wordt gediscussieerd over vrije energie maar dat het nog weleens wordt verward met duurzame energie. Duurzame energie is iets anders dan vrije energie.

  Om dat te begrijpen is het eerst van belang te weten wat energie is. Dus daarom even een korte introductie in het begrip energie. Energie is een grootheid, met energie kun je arbeid verrichten (natuurkundige begrip arbeid), in normale mensentaal: energie kan iets veranderen. Bijvoorbeeld, verwarmen, van plaats laten veranderen, verlichten enz. Energie wordt uitgedrukt in Joule. 1 Joule is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 liter water 1 graad Kelvin (of celcius, maar in de natuurkunde heb je het altijd over Kelvin) in temperatuur te laten stijgen.

  Energie kan verschijnen in vele vormen: licht, geluid, warmte, beweging, electriciteit. Maar ook bijvoorbeeld in benzine zit energie, deze energie zit opgeslagen in de verbindingen tussen de moleculen van de benzine. Om deze energie eruit te halen moet je eerst energie toevoegen, dat is de vonk van je bougie, wat warmteenergie is. Hiermee zet je een kettingreactie in gang waardoor de benzine vebrand en de energie uit de benzine vrij komt in de vorm van warmte en licht.

  Een belangrijk kenmerk van energie is dat het nooit kan verdwijnen, en nooit uit het niets kan ontstaan. Energie gaat altijd over in een andere vorm van energie. Terug naar de benzine. We hebben dus benzine, boordevol energie. Daar voegen we energie aan toe met de bougie, hierdoor ontbrand de benzine en komt de warmte vrij. De energie uit de bindingen van de moleculen is nu omgezet in warmte. De benzine is weg, we hebben nu warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de lucht in je cilinder uitzet, die uitzettende lucht duwt je zuiger omhoog. De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. 1/2

  3 likes
 • Henk Snijder schreef:

  Wesley,
  Als we dit soort onderwerpen op tafel gooien,krijg altijd een hoop sjit over je heen.
  Heb je enig idee hoe we het wind energie verhaal op een hoger niveau kunnen krijgen.
  stel voor om eens te kijken hoeveel MW wereld wijd op gewekt wordt,en daar mee naar de politiek te gaan. in afwachting van,groet ik

  2 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Wesley”]Uit wat ik zojuist heb uitgelegd volgt glashelder dat er zoiets als vrije energie niet bestaat. Windenergie is geen vrije energie, dat is bewegingsenergie uit wind die wordt omgezet. Meet je de windsnelheid voor een windmolen en erachter dan zul je zien dat de snelheid achter de windmolen lager is dan ervoor. Er is dus een stukje bewegingsenergie omgezet in elektriciteit, en dat gaat dus ten koste van de windkracht.

  Zonne energie is het omzetten van licht en warmte in elektriciteit. Gaat de zon uit, dan ook geen energie meer.

  Vrije energie is energie die oneindig is, wind en zon zijn dat niet. Want de zon is ooit opgebrand, en dan zal het ook niet meer waaien. En dus geen energie.

  Daarom zal vrije energie nooit bestaan. Er is altijd een bron voor die energie nodig, en als die bron op is, dan ook geen energie meer. Een vrije energie generator is een fictief apparaat dat als je het 1 keer aanzet, oneindig lang energie zal blijven produceren. Niemand is er ooit in geslaagd zoiets te bouwen omdat dergelijke apparaten ALTIJD meer energie kost om ze te laten draaien dan ze produceren. Iets wat op wat voor brandstof dan ook draait is geen vrije energie.[/quote]
  Hm mooi niet. ja wat de zon betreft heb je gelijk en ook een windmolen is geen vrije energie nog niet eens overunity. Er zijn echter wel degelijk vrije energie, free energy, zero point energy, overunity apparaten ontwikkeld die dmv. meestal een magneet opstelling en een electr. schakeling het energie potentieel afvangt uit de ons omringende ruimte en dat heeft niets met zonneenergie te maken. Deze vorm van free energie is wel degelijk bewezen door Searl en door Tom Bearden en vele anderen. En dat zijn geen fictieve apparaten en ja ze leveren meer stroom op dan er in gaat daarom heet het overunity en dat bestaat wel degelijk. Doe eerst eens onderzoekje Wesley en nee we hebben het niet over een ding wat brandstof verbruikt !

  1 likes
 • arie schreef:

  no offense en offtopic, maar ik verbaas me altijd weer over de engelse taalvaardigheid van onze nederlandse wetenschappers haha ^^

  0 likes
 • carpa schreef:

  Zucht. Ik denk dat de tijd meer dan rijp is (understatement) om de daad eindelijk eens bij ‘t woord te voegen. Het oneindige gepraat en heen en weer geleuter komt ons stilaan de strot uit.
  Implementeer die handel en go on, maar het is hoogst irritant om er groots of geheimzinnig over te blijven doen. Ja, die zooi bestaat al erg lang maar ‘t mag er gaan komen…gisteren al.

  0 likes
 • tient schreef:

  [quote name=”Wesley”]Uit wat ik zojuist heb uitgelegd volgt glashelder dat er zoiets als vrije energie niet bestaat. Windenergie is geen vrije energie, dat is bewegingsenergie uit wind die wordt omgezet…[/quote]

  – En als we er dan toch in slagen om het mysterie van vacuüm energie te ontrafelen?
  – Is vrije energie niet de alles omvattende benaming van dit soort fenomenen? (het lijkt immers vrije energie vergeleken met kool/olie/nucleair) Vandaar gegeven door een aantal knappe koppen in de jaren 60?
  – Heb je niet wat beters te doen dan in deze comments een nieuwe Wikipedia te beginnen?

  Afschuwelijk Engels! Zo erg dat ik het heb uitgezet, toch al bekend verhaaltje dit.

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Wesley”]Wat mij opvalt is dat er op niburu veel wordt gediscussieerd over vrije energie maar dat het nog weleens wordt verward met duurzame energie. Duurzame energie is iets anders dan vrije energie.

  Om dat te begrijpen is het eerst van belang te weten wat energie is. Dus daarom even een korte introductie in het begrip energie. Energie is een grootheid, met energie kun je arbeid verrichten (natuurkundige begrip arbeid), in normale mensentaal: energie kan iets veranderen. Bijvoorbeeld, verwarmen, van plaats laten veranderen, verlichten enz. Energie wordt uitgedrukt in Joule. 1 Joule is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 liter water 1 graad Kelvin (of celcius, maar in de natuurkunde heb je het altijd over Kelvin) in temperatuur te laten stijgen.

  Energie kan verschijnen in vele vormen: licht, geluid, warmte, beweging, electriciteit. Maar ook bijvoorbeeld in benzine zit energie, deze energie zit opgeslagen in de verbindingen tussen de moleculen van de benzine. Om deze energie eruit te halen moet je eerst energie toevoegen, dat is de vonk van je bougie, wat warmteenergie is. Hiermee zet je een kettingreactie in gang waardoor de benzine vebrand en de energie uit de benzine vrij komt in de vorm van warmte en licht.

  Een belangrijk kenmerk van energie is dat het nooit kan verdwijnen, en nooit uit het niets kan ontstaan. Energie gaat altijd over in een andere vorm van energie. Terug naar de benzine. We hebben dus benzine, boordevol energie. Daar voegen we energie aan toe met de bougie, hierdoor ontbrand de benzine en komt de warmte vrij. De energie uit de bindingen van de moleculen is nu omgezet in warmte. De benzine is weg, we hebben nu warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de lucht in je cilinder uitzet, die uitzettende lucht duwt je zuiger omhoog. De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. 1/2[/quote]
  Niburu heeft het bij vrije energie niet over jouw duurzame energie maar over .. overunity free energy !

  0 likes
 • HetGroterePlaatje schreef:

  vrije energie is vanzelfsprekend, want alles is vrije energie (E=mc2). de kunst is om het om te zetten in gratis elektriciteit. maar ook dat kan heel eenvoudig, met een magneetmotor bijvoorbeeld. kijk maar eens op youtube hoe dat kan, het principe is heel simpel.

  of kijk hier, aan het eind zie je zelfs een auto op magneetenergie: http://youtu.be/ugGIL-KL5rc.

  de reden dat het nog niet is doorgedrongen tot de burgermaatschappij, is dat de olieindustrie dat voorkomt, op alle manieren die ze daarbij ter beschikking hebben (en die zijn niet altijd even netjes). maar steeds meer mensen snappen dat je niet de publiciteit moet zoeken hiermee, je moet het gewoon zelf bouwen in je huis. ik ken inmiddels ook een uitvinder die die units verkoopt voor 10.000 dollar per stuk.

  0 likes
 • pacito schreef:

  Waar zijn de 1200 units van Keshe? Zou voor eind 2012 zijn.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Filmpjes genoeg.
  Als je dit allemaal ziet,zitten we in Nederland toch te klooien!
  En waar is die motor van 10K dan te koop?

  http://www.youtube.com/watch?v=f0fwjY6_-1M&list=PLU1RnI8aq-3ssE_gMrr093ThKBn2EHlAj

  0 likes
 • patrik schreef:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Casimireffect

  Ik denk niet dag het is uitgevonden, maar het moet misschien met qantumechanica mogelijk zijn. Lees de link…

  Denk dat als je beide krachten goed weet te schakkelen dat je de bewegibgsenergie van de platen winnen.

  0 likes
 • bonabuster schreef:

  De beste docu die ik recent zag over vrije energie, is die over het werk van John Searl:

  http://www.youtube.com/watch?v=dXndaua2f-w

  0 likes
 • 050 Grunn schreef:

  Gaan we weer, eerst zien, dan geloven, met mini afstandbestuurbare motortjes uit bijv Hobby helicoptertjes kan je al heel wat laten draaien, en dit lang laten draaien, zodat het wel lijkt alsof er geen energie ingaat, maar wel hopen uitkomen. ( onze turkse meneer op de TU Delft, waar we helemaal niks meer van horen ( misschien wel verdwenen door de oliemaffia ? )

  Nah, dan heb ik meer vetrouwen in die Fries, die heb een boot ontwikkelt die echt op water vaart :O

  0 likes
 • Henk Snijder schreef:

  Geacht Forum,
  Bij deze wil ik even inhaken op de stelling van Wesley.
  Er schijnen hele volksstammen te zijn die vrije energie verwaren met economisch
  vrije energie.
  Energie uit wind valt onder economisch,in hoevere je dit economisch vrij kunt noemen is maar de vraag.
  Voor zover mij bekend is er nooit onderzoek gedaan na de gevolgen van wind energie m.b.t.het wind gedrag zelf.
  Vraag blijft wat doet de wind wereldwijd
  als je er energie uithaalt.
  Wie het weet mag het zeggen.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Henk Snijder”]Geacht Forum,
  Bij deze wil ik even inhaken op de stelling van Wesley.
  Er schijnen hele volksstammen te zijn die vrije energie verwaren met economisch
  vrije energie.
  Energie uit wind valt onder economisch,in hoevere je dit economisch vrij kunt noemen is maar de vraag.
  Voor zover mij bekend is er nooit onderzoek gedaan na de gevolgen van wind energie m.b.t.het wind gedrag zelf.
  Vraag blijft wat doet de wind wereldwijd
  als je er energie uithaalt.
  Wie het weet mag het zeggen.[/quote]Die discussie probeer ik ook weleens te voeren met mensen die windenergie propageren en het lijkt alsof niemand daar serieus over heeft nagedacht.

  Een enkele windmolen zal niet zoveel uitmaken, maar wat zijn de gevolgen als we op grote schaal windmolens neerzetten? Trekken we niet een doos van pandora open? Je haalt de energie uit de wind, dat gaat ergens invloed op hebben.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Wesley”]Wat

  Energie kan verschijnen in vele vormen: licht, geluid, warmte, beweging, electriciteit. Maar ook bijvoorbeeld in benzine zit energie, deze energie zit opgeslagen in de verbindingen tussen de moleculen van de benzine. Om deze energie eruit te halen moet je eerst energie toevoegen, dat is de vonk van je bougie, wat warmteenergie is. Hiermee zet je een kettingreactie in gang waardoor de benzine vebrand en de energie uit de benzine vrij komt in de vorm van warmte en licht.

  Een belangrijk kenmerk van energie is dat het nooit kan verdwijnen, en nooit uit het niets kan ontstaan. Energie gaat altijd over in een andere vorm van energie. Terug naar de benzine. We hebben dus benzine, boordevol energie. Daar voegen we energie aan toe met de bougie, hierdoor ontbrand de benzine en komt de warmte vrij. De energie uit de bindingen van de moleculen is nu omgezet in warmte. De benzine is weg, we hebben nu warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de lucht in je cilinder uitzet, die uitzettende lucht duwt je zuiger omhoog. De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. 1/2[/quote]
  Niburu heeft het bij vrije energie niet over jouw duurzame energie maar over .. overunity free energy ![/quote]Beetje lastigs discussieren als iedereen zijn eigen definitie gebruikt niet?
  Laten we het gewoon noemen zoals het heet, dan is het voor iedereen duidelijk.

  0 likes
 • mo66 schreef:

  Vrije energie hebben we dagelijks mee te maken… drink een slokje water, eet een appeltje en je hele lijf doet keurig wat er gevraagd wordt…

  Voor het juiste onderhoud en voor duurzame verzorging van de rest van de wereld doet afwisseling van spijs eten en als je in liefde en vrede leeft heb je niet veel eten nodig…

  Het is jammer dat er ooit is bedacht dat aan deze energievoorziening een prijskaartje moet hangen. De oorzaak hiervoor is dat de mens een angstig wezen is dat altijd denkt dat het tekort gaat komen… En je overtuiging maakt de werkelijkheid..

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  En voor al die gene die het allemaal denken te weten.In iedere liter benzine zit 10% water.zo niet zal je de motor nooit gestart krijgen.En zolang de mensheid deze oplichterij nog pikt zullen de zakkenvullers er alles aan doen om vrije energie tegen te houden.maar niet getreurd de z,g komeet Ison komt er aan.Dan kan iedereen zien wat vrije energie inhoud.

  0 likes
 • Gerard McEk schreef:

  Ik geloof er helemaal niets van dat er zoiets bestaat als energie genereren uit nulpuntsenergie. LENR daarentegen zie ik echt wel zitten. Talloze wetenschappers hebben al aangetoond dat binnen metaalkristallen, gevuld met waterstofatomen onder invloed van warmte en andere electromagnetische straling transmutaties kunnen plaatsvinden die aantoonbare en bruikbare hoeveelheden energie opleveren. Zeker in de wetenschappelijke wereld is nog geen concensus over hoe dit mogelijk is, laat staan een geaccepteerde theorie. De hoeveelheden energie die kunnen worden vrijgemaakt per kilogram, zijn zeker een factor 1000 tot 100000 keer zo hoog als bij welke chemische reactie dan ook. Bovendien levert het geen afvalstoffen op en is de straling verwaarloosbaar, mits voldoende afgeschermd.
  Ik verwacht dat binnen twee jaar de nieuwe energierevolutie zal beginnen die zijn weerga in de wereld niet kent en uiteindelijk tot een totaal nieuwe wereldorde zal leiden.
  Als we het willen versnellen moeten we de pseudowetenschap LENR of koude fusie weer een echte wetenschap laten worden en moeten de media er over gaan berichten. Iedereen kan daarin bijdragen door met zoveel mogelijk mensen hierover te praten en stukjes te schrijven voor media. Laten we het samen doen en de energierevolutie laten ontbloeien!

  0 likes
 • Konijn schreef:

  [quote]
  Overigens krijgt je lichaam uit een slokje water geen energie maar uit voedsel. Als jij een maand niet eet kun je zoveel water drinken als je wilt, je benen zullen je niet eens meer kunnen dragen omdat ze geen energie hebben. [/quote]
  Youtube es Genesis Sunfire..niet eten, niet drinken. Maar dat zul je dan wel een charletan vinden.

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Wesley”]Wat

  Energie kan verschijnen in vele vormen: licht, geluid, warmte, beweging, electriciteit. Maar ook bijvoorbeeld in benzine zit energie, deze energie zit opgeslagen in de verbindingen tussen de moleculen van de benzine. Om deze energie eruit te halen moet je eerst energie toevoegen, dat is de vonk van je bougie, wat warmteenergie is. Hiermee zet je een kettingreactie in gang waardoor de benzine vebrand en de energie uit de benzine vrij komt in de vorm van warmte en licht.

  Een belangrijk kenmerk van energie is dat het nooit kan verdwijnen, en nooit uit het niets kan ontstaan. Energie gaat altijd over in een andere vorm van energie. Terug naar de benzine. We hebben dus benzine, boordevol energie. Daar voegen we energie aan toe met de bougie, hierdoor ontbrand de benzine en komt de warmte vrij. De energie uit de bindingen van de moleculen is nu omgezet in warmte. De benzine is weg, we hebben nu warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de lucht in je cilinder uitzet, die uitzettende lucht duwt je zuiger omhoog. De warmte wordt nu dus omgezet in beweging. 1/2[/quote]
  Niburu heeft het bij vrije energie niet over jouw duurzame energie maar over .. overunity free energy ![/quote]Beetje lastigs discussieren als iedereen zijn eigen definitie gebruikt niet?
  Laten we het gewoon noemen zoals het heet, dan is het voor iedereen duidelijk.[/quote]
  Ik gebruik niet mijn eigen definitie ik gebruik de algemene definitie van vrije energie en dat is dezelfde waarover Niburu het heeft en waar dit artikel over gaat !

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Vrije energie is er nog niet op grote schaal.

  0 likes
 • mo66 schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”mo66″]
  Het is jammer dat er ooit is bedacht dat aan deze energievoorziening een prijskaartje moet hangen. [/quote]

  Nee die reden is omdat vroeger de houthakker het bos in moest om hout voor de kachel te hakken, dat deed hij niet gratis.

  Daarna moesten mijnwerkers superzwaar en ongezond werd verrichten en zij doen dat ook niet gratis.

  Vervolgens kwam de olie en gas industrie van de grond en moeten bedrijven enorm veel investeren om de olie uit de grond te krijgen.

  TOen kwam kernenergie maar moesten bedrijven en overheden eerst circa 10 miljard investeren om een kerncentrale te bouwen, dat geld moet terug worden verdiend.

  Dat is de reden dat er een prijskaartje aan hangt. [/quote]

  @Wesley, de hele essentie van vrije energie is het feit dat je energie moet geven om energie te krijgen…

  Een houthakker ‘moet’ geen hout kappen, iedereen kan dat. De aarde stelt geen voorwaarden en vraagt geen geld. De mens heeft geleerd dat samenwerking voor mensen verstandig is. Dat laten alle volkeren ter wereld zien.. Geld is dan slechts een hulpmiddel om energie te ruilen…

  Het is fout gegaan daar waar besloten is voorwaarden te scheppen en ongelijkheid te creeren. Jouw energie is ineens niet gelijkwaardig aan mijn energie…
  De mijnwerker verdient veel immers veel minder dan de eigenaar van dezelfde mijn… Elke vorm van energielevering zou echter recht moeten geven op voedsel, drinkwater en onderdak…

  Nu zijn er groepen mensen die veel minder energie leveren aan de maatschappij, maar erg veel energie ontvangen (multinationals, bankiers e.d.) en het lichaam laat zien wat er dan gebeurd… energieopslag = vetopslag = is ongezond als dit niet meer in verhouding is…

  0 likes
 • antonio schreef:

  [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Wesley”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Wesley”]Wat

  Energie… 1/2[/quote]
  Niburu heeft het bij vrije energie niet over jouw duurzame energie maar over .. overunity free energy ![/quote]Beetje lastigs discussieren als iedereen zijn eigen definitie gebruikt niet?
  Laten we het gewoon noemen zoals het heet, dan is het voor iedereen duidelijk.[/quote]
  Ik gebruik niet mijn eigen definitie ik gebruik de algemene definitie van vrije energie en dat is dezelfde waarover Niburu het heeft en waar dit artikel over gaat ![/quote]

  Beste Wesley en Hunter: de definitie die Niburu gebruikt, notabene in dit artikel hierboven:
  Vrije energie is de energie die je met vrije of gratis grondstoffen kunt produceren, denk aan wind-, water- en zonne-energie, maar ook nulpuntenergie en LENR (low-energy nuclear reactions) behoren tot deze categorie.
  Kunnen we het daar over eens zijn. Wat ik erg jammer vind is dat er heel weinig uitwisseling lijkt te zijn tussen de onderzoekers op dit terrein, Keshe, Rossi, Defkalion en tal van anderen beloven wonderen en gouden bergen maar tot productie en samenwerking komt het niet. Ook van het “eigen” free energy team horen we erg weinig. In een tijd van crowdfunding open source en internet zou dat anders kunnen en volgens mij ook moeten. De vraag is misschien niet of we technisch al aan vrije energie toe zijn, maar of we er maatschappelijk ook klaar voor zijn.

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  Op de free energh for all site staat: “De site FreeEnergy4All gaat over dé nieuwe energiebron van de toekomst. Energie die opgewekt wordt zonder dat er fossiele brandstof bij nodig is wat betekent dat er dus ook geen CO2 uitstoot is!Ja, dit kun je rustig revolutionair noemen want dit zou op den duur dus heel veel problemen kunnen oplossen omdat hiermee de mondiale opwarming van de aarde, door het broeikaseffect, niet verder toeneemt en elke regering is hier naarstig naar op zoek.”

  dus de aarde warmt toch op vokgens hen? Dit ondersteunt o.a. Al Gore’s waanzin en bedrog en de site komt mij niet echt betrouwbaar over.

  Tuurlijk weet ik dat vrije energie bestaat. GOD is Hetzelfde en uiteindelijk is alles in GOD want daarbuiten is iets ondenkbaar onmogelijk. De verschillende nep scheppergoden hebben uiteraard meer roet in het eten gegooid en de dualiteit een paar graadjes erger gemaakt. Wake up friends!

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  En wesley wat een lariekoek zeg. Ik kan lang zonder eten hoor maar zonder water nog geen paar uur…. ik voel me daarna weer toppie top.

  We bestaan zelf voor minimaal 90% uit water en de rest wat we zien is allemaal EGO schijn. Vul je jezelf niet aan met water aka energie dan blijf je niet lang overeind staan.

  Over de rest van jouw opmerkingen ga ik maar niet eens op in want je wilt voor je eigen ego toch constant “gelijk” hebben.

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”mo66″]

  @Wesley, de hele essentie van vrije energie is het feit dat je energie moet geven om energie te krijgen…
  [/quote]
  Nee dat is niet de essentie van vrije energie en het geeft ook niet aan of het iets kost en zeker niet aan dat het gratis is als in free energy .. het is wordt vrije of free energy genoemd omdat de energie afgetapt word als overunity uit de kosmos om ons heen dmv een opstelling met bv magneten en spoelen en andere benadering van de schakeling om stroom op te wekken..
  Dit artikel gaat over free energy en dit zie ik niet tot uitdrukking komen in deze ignorante opmerkingen die op deze pagina geplaatst worden. Gaat u allen eerst verdiepen in wat het inhoud voordat er opmerkingen geplaatst worden. dank u allen mede namens niburu.

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Tumalu”]Op de free energh for all site staat: “De site FreeEnergy4All gaat over dé nieuwe energiebron van de toekomst. Energie die opgewekt wordt zonder dat er fossiele brandstof bij nodig is wat betekent dat er dus ook geen CO2 uitstoot is!Ja, dit kun je rustig revolutionair noemen want dit zou op den duur dus heel veel problemen kunnen oplossen omdat hiermee de mondiale opwarming van de aarde, door het broeikaseffect, niet verder toeneemt en elke regering is hier naarstig naar op zoek.”

  dus de aarde warmt toch op vokgens hen? Dit ondersteunt o.a. Al Gore’s waanzin en bedrog en de site komt mij niet echt betrouwbaar over.

  Tuurlijk weet ik dat vrije energie bestaat. GOD is Hetzelfde en uiteindelijk is alles in GOD want daarbuiten is iets ondenkbaar onmogelijk. De verschillende nep scheppergoden hebben uiteraard meer roet in het eten gegooid en de dualiteit een paar graadjes erger gemaakt. Wake up friends![/quote]
  Ik weet niet welke ander nep schepper God jij dan bedoelt, enfin laat God of Goden er maar gevoegelijk buiten want die hebben hier ff niets van doen sterker nog die hebben nergens van doen ook niet JOUW imaginary real God..heb ik het nog niet over christenen gesproken met hun nep God..
  C02 veroorzaakt geen global warming dat is een scam !

  0 likes
 • mo66 schreef:

  Gaat u allen eerst verdiepen in wat het inhoud voordat er opmerkingen geplaatst worden. dank u allen mede namens niburu.[/quote]

  Mijn welgemeende nederige excuses voor mijn gebrek aan begrip van deze inhoud. De standpunten van Niburu zijn mij blijkbaar niet duidelijk en heb ik hier dus niets te zoeken…

  0 likes
 • Carpa schreef:

  [quote name=”days of our lives”][quote name=”carpa”]Zucht. Ik denk dat de tijd meer dan rijp is (understatement) om de daad eindelijk eens bij ‘t woord te voegen. Het oneindige gepraat en heen en weer geleuter komt ons stilaan de strot uit.
  Implementeer die handel en go on, maar het is hoogst irritant om er groots of geheimzinnig over te blijven doen. Ja, die zooi bestaat al erg lang maar ‘t mag er gaan komen…gisteren al.[/quote]

  Dat betwijfel ik.
  Wat als ik elke dag bij jou langs kom om te vertellen over mijn Ferrari die je nooit te zien krijgt, waarvan je maar moet geloven dat ik die heb? Ik neem aan dat je dan toch een keer gaat eisen dat je hem wilt zien, wetende dat ik zo’n auto met mijn inkomen absoluut niet kan betalen.

  Dat is ook het geval met vrije energie verhalen als deze. Mensen roepen van alles, geven er een spiritueel tintje aan, en je krijgt het nooit te zien. En waarom niet? Omdat het simpelweg gewoon niet bestaat. Waarom wil jij denken dat “die zooi” al bestaat?[/quote]

  Als jij ervan overtuigd bent dat dit ‘simpelweg gewoon niet bestaat’, waarom dan jouw vraag? Who cares wat ik wel of niet geloof, wel of niet denk te weten? Om op jouw vraag een antwoord te geven: vermoedelijk om de tegenovergestelde redenen die jij aanneemt als zou zoiets niet bestaan.
  Dacht je nou écht dat ik je zou trachten te overtuigen? Nope. Doe je ding, geloof wat je wil. Zoek ‘t zelf maar ‘s uit. Niet? Ook goed.

  0 likes
 • Alex schreef:

  Hoi Wesley, goed verhaad. Alleen is er ook nog zoiets als E=MC^2… oftwewel dat massa kan worden omgezet in energie.

  En je verhaal houdt op bij het geluid en de warmte die ontstaan bij het remmen. Het geluid sterft uit. Wat gebeurt er met de wrijvingswarmte?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >