Binnenland

Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) over ritueel misbruik: ‘Deze gruwelheden keihard aanpakken’

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind juni zond NPO Radio 1 een schokkende aflevering uit van het onderzoeksprogramma Argos over ritueel misbruik. Dat is seksueel misbruik waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s. De uitzending leidde zelfs tot Kamervragen, maar minister Grapperhaus van Justitie zag geen aanleiding voor een onderzoek.

Eén van de slachtoffers, Lisa, deed toen ze 15 was aangifte van seksueel misbruik door haar vader en andere mannen. Ze zou een kind ter wereld hebben gebracht dat vervolgens zou zijn gedood. Aangiftes met rituele kenmerken worden doorgestuurd naar de LEBZ, de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken van de politie. De LEBZ is echter van mening dat ritueel misbruik niet voorkomt in Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Sommige politici laten het er niet bij zitten en proberen deze gruwelheden alsnog keihard aan te pakken. Eén van hen is Tanya Hoogwerf, raadslid Leefbaar Rotterdam. “Aangifte moet makkelijker worden. Het is schandalig hoe de LEBZ met Lisa is omgegaan. Het kind is huilend weggerend van de onderzoekstafel omdat ze niet onderzocht wilde worden. Daarmee hebben ze haar verhaal als ongeloofwaardig afgedaan,” zei ze in de raadszaal.

We zijn als Nederland koploper. Koploper!

“Dat zijn de problemen waar we tegenaan lopen. Het produceren van kinderporno, wat Lisa ook is overkomen. We zijn als Nederland koploper. Koploper! Er wordt niks aangepakt. Ga naar de Tweede Kamer, ga naar de instellingen en pak het aan. Laten we een regeling maken waarin we zeggen dat we als Rotterdam keihard werk maken van seksueel misbruik,” vervolgde ze.

Hoogwerf gaf ook een aantal voorbeelden van seksueel misbruik in Rotterdam. “In de kubuswoningen worden kleine kindertjes seksueel misbruikt. Er worden in bordelen in geheime kamertjes kinderen misbruikt. Jongens worden geronseld via internet, opgehaald in het Kralingse Bos en afgevoerd naar feestjes op wisselende locaties. Het gebeurt hier. Helaas is dat de dagelijkse praktijk.”

“Laten we dat alsjeblieft heel snel aanpakken. Voor al die vrouwen die Argos heeft gesproken. Vanuit m’n hart, heel graag,” benadrukte ze.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

De LEBZ is al lang geleden opgericht om alle meldingen af te vangen en in de doofpot te stoppen. Enkele jaren geleden hebben ze dat ook gedaan met het Huis voor Klokkenluiders. Ook dat heeft als taak om de klokkenluiders in de val te lokken en misdaad in de doofpot te stoppen. Het landsbestuur is in Nederland extreem misdadig.

berry
berry
3 jaren geleden

Ik heb een klein stukje van een website geplukt ter informatie: Op 18 juni 2006 stond nog op de website van GroenLinks:
“In een ideale maatschappij zouden mensen van alle leeftijden bescherming tegen ongewenste intimiteit en seksualiteit moeten hebben en zou er daarnaast ook een recht voor iedereen zijn om gewenste intimiteit en seksualiteit te beleven.”
Herman Meijer, Groenlinkser en homo-activist, zei:
”Ik kan ook wel op een knaapje vallen. Men gaat ervan uit dat je met een kind geen erotische verhouding kan hebben, zonder het te benadelen. Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt.”
De Eerste Kamerfractie van GroenLinks stemde in 2002 tegen afschaffing van het klachtvereiste. Omdat dit de voorwaarde van een klacht stelde voor vervolging van seksuele contacten tussen minderjarigen en volwassenen, was er tot dan toe juridisch in feite sprake van een gedoogbeleid. GroenLinks probeerde dat te continueren.
Dit is wel een poosje geleden, maar naar mijn idee nog steeds actueel.

Margie
Margie
3 jaren geleden

Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik. Dat zegt minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen. Onbegrijpelijk, vinden Kamerleden van de SP, PvdA en GroenLinks. Zij willen hierover in debat tijdens het Algemeen Overleg Zeden op 6 oktober.

https://www.ellaster.nl/2020/09/05/minister-grapperhaus-er-komt-geen-onafhankelijk-onderzoek-naar-ritueel-misbruik/

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

President Trump heeft heel veel gearresteerd.. Er zijn heel veel ondergrondse tunnel waar kinderen misbruikt wordt wereldwijd vernietigt. Elk “hoge pieten” moet grondig onderzocht worden !! Er is heel veel gaande. Het is zeer verdacht dat grappenhaus geen onderzoek wil doen…Maar ja “birds of a feather flock together”

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x