Mens en Dier

Koning krijgt geen zonnepanelen: ‘Terugverdientijd 50 jaar’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het werkpaleis van koning Willem-Alexander komen geen zonnepanelen. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zijn zonnepanelen op het Haagse paleis niet rendabel, schrijft Solar Magazine.

De terugverdientijd van de investering is meer dan 50 jaar en om die reden wegen de kosten niet op tegen de opbrengsten, zo liet premier Rutte weten aan de Tweede Kamer. Het RVB onderzoekt nu of Huis ten Bosch, waar koning Willem-Alexander en koningin Maxima met hun kinderen wonen, wel van zonnepanelen kan worden voorzien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De koning krijgt dus geen zonnepanelen op het dak van zijn werkpaleis omdat ze niet rendabel zijn. Wie had dat gedacht.

“Ik ga u iets schokkends vertellen, Willem-Alexander: Heel het klimaatakkoord is niet rendabel. En anders dan u kunnen veel burgers dergelijke panelen niet eens betalen, of ze nu rendabel zijn of niet,” schrijft Statenlid Eelco van Hoecke.

Oud-marineofficier Hans van Rossum voegt toe: “We weten allang dat zonne- en windenergie niet rendabel zijn zonder subsidies, evenals elektrische auto’s. Wanneer stoppen we met deze onzin en kiezen we voor kernenergie?”

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

Jammer dat mensen altijd achteraf pas gelijk krijgen en dat er dan desondanks gewoon doorgegaan wordt met geld in een bodemloze put gooien. Dat heb je als je al sinds mensenheugenis zit opgescheept met een opportunistische en totaal corrupte regering, zogenaamd democratisch gekozen om ons de afgrond in te duwen.

Ome Jaap
Ome Jaap
3 jaren geleden

Koning geldwolf moet zelf maar eens wat betalen uit eigen zak , waarom krijgen die gasten nog überhaupt nog geld als ze al alles gratis krijgen. Ze lijken wel vluchtelingen..oprotten met dat fake koningshuis

G van Peet
G van Peet
3 jaren geleden

Alle positieve verhalen over besparing.. minimum investering is ongeveer 4000 euro. Ik heb een stroomrekening van 208 euro per jaar. Het lijkt mij duidelijk dat hier niks te verdienen valt. Terugleveren zou 60 euro per jaar zijn.
Terugverdientijd.. vervover de twintig jaar. En vooral omdat de omvormer het niet haalt. Een kapotte omvormer kost je meer als een jaar stroom. Dus waar begin je aan?

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

Ik ga u iets schokkends vertellen: dat hele koningshuis is niet rendabel.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x