Homepagina » Mens en Dier » Koning krijgt geen zonnepanelen: ‘Terugverdientijd 50 jaar’
koning
Foto: Richard Broekhuijzen CC BY-SA 4.0

Koning krijgt geen zonnepanelen: ‘Terugverdientijd 50 jaar’

Op het werkpaleis van koning Willem-Alexander komen geen zonnepanelen. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zijn zonnepanelen op het Haagse paleis niet rendabel, schrijft Solar Magazine.

De terugverdientijd van de investering is meer dan 50 jaar en om die reden wegen de kosten niet op tegen de opbrengsten, zo liet premier Rutte weten aan de Tweede Kamer. Het RVB onderzoekt nu of Huis ten Bosch, waar koning Willem-Alexander en koningin Maxima met hun kinderen wonen, wel van zonnepanelen kan worden voorzien.

De koning krijgt dus geen zonnepanelen op het dak van zijn werkpaleis omdat ze niet rendabel zijn. Wie had dat gedacht.

“Ik ga u iets schokkends vertellen, Willem-Alexander: Heel het klimaatakkoord is niet rendabel. En anders dan u kunnen veel burgers dergelijke panelen niet eens betalen, of ze nu rendabel zijn of niet,” schrijft Statenlid Eelco van Hoecke.

Oud-marineofficier Hans van Rossum voegt toe: “We weten allang dat zonne- en windenergie niet rendabel zijn zonder subsidies, evenals elektrische auto’s. Wanneer stoppen we met deze onzin en kiezen we voor kernenergie?”

3 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 maanden geleden

Jammer dat mensen altijd achteraf pas gelijk krijgen en dat er dan desondanks gewoon doorgegaan wordt met geld in een bodemloze put gooien. Dat heb je als je al sinds mensenheugenis zit opgescheept met een opportunistische en totaal corrupte regering, zogenaamd democratisch gekozen om ons de afgrond in te duwen.

rop
rop
Reactie op  exegese
7 maanden geleden

Jammer ,ja misschien wel, of ook niet? aangezien dat er altijd iets nieuws op de markt kan komen, kost dat eerst een investering daarna een verkoop van het product, vanuit het product de werkzaamheden, waarin vele hun werk in vinden, ook al zal het product niet aan de wensen voldoen ,men heeft er werk mee en houd de mens productief, als er geen nieuwe bevindingen meer zijn ,kalft het af naar werkeloosheid, en als een uitvinding zoals de zonnepaneel niet naar de wensen doet voor besparing, ligt de mogelijkheid open voor om een ander energie beweging te zoeken, die wel naar de wensen beantwoord, en omdat er heel veel soorten verschillende energie bewegingen zijn, waar men energie mee kan opwekken word ook alles uit geprobeerd om het beste eruit te halen en ook het zuiverste zonder schade voor gezondheid en natuur. waterstof zo te zien komt ook al zeer dicht in de buurt voor energie en waarschijnlijk ook het zuiverste, water is er genoeg ,bovendien is water de kringloop van alles en is in wezen onuitputtelijk. alles wat uit een product die met water word gevormd verdamp, en komt gewoon weer terug de natuur in. natuurlijk gooien ze veel stoppen ze veel geld in onzinnige dingen, dat zijn de wapens waarin vele hun werk ermee hebben al deze mensen zijn er productief in maar een ding is daarmee wel zeker al deze mensen zijn Dom en dan ook nog de slimme wapens die om een hoek kunnen schieten, ze zijn ontworpen om het leven te doden, dat is geen intelligentie maar Domheid, als men daar productief in is noem ik dat weggegooid Geld.

Geenweet
Geenweet
Reactie op  rop
7 maanden geleden

The Venus Project ; Jacque Fresco <– net zoals Nikola Tesla een vergeten held.

De enige wensen die worden beantwoord zijn die van de gene die bepalen wat vrij komt en wat niet.

mikkie
mikkie
Reactie op  exegese
7 maanden geleden

och, die stumper toch…

Ome Jaap
Ome Jaap
7 maanden geleden

Koning geldwolf moet zelf maar eens wat betalen uit eigen zak , waarom krijgen die gasten nog überhaupt nog geld als ze al alles gratis krijgen. Ze lijken wel vluchtelingen..oprotten met dat fake koningshuis

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Ja maar,

Ook die miljoenen gaan natuurlijk een keertje op, dus om aan pecunia te komen of wat te besparen zou hij:

-Net als zijn broer, wat kamertjes kunnen verhuren.
-Z’n boot kunnen verkopen.
-Amalia wat minder vaak naar de snackbar laten gaan.
-Zijn Argentijnse stripdanseres eens naar een 2e hands kledingwinkeltje kunnen sturen.
-Mij om advies kunnen vragen (tegen een koninklijk tarief uiteraard).

Je moet natuurlijk wel wat over hebben voor een beter klimaat!!!

P.s. Op dit moment wordt er weer flink ge-DDoS’ed. Wel verdacht hoor.
Willie!!! Kom eens achter die laptop vandaan!!!

Jan V
Jan V
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Precies mijn gedachten. Hij kan ook een sloep van 2 miljoen kopen, maar zonnepanelen moet hij ‘krijgen’. Laar hij maar eens gaan werken voor zijn geld, i.p.v. allerlei snoepreisjes op kosten van de bevolking. Totaal geen meerwaarde.

G van Peet
G van Peet
7 maanden geleden

Alle positieve verhalen over besparing.. minimum investering is ongeveer 4000 euro. Ik heb een stroomrekening van 208 euro per jaar. Het lijkt mij duidelijk dat hier niks te verdienen valt. Terugleveren zou 60 euro per jaar zijn.
Terugverdientijd.. vervover de twintig jaar. En vooral omdat de omvormer het niet haalt. Een kapotte omvormer kost je meer als een jaar stroom. Dus waar begin je aan?

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  G van Peet
7 maanden geleden

Ik heb 10 jaar geleden 8 zonnepanelen geplaatsten voor 6000 euro. Na aftrek van de BTW teruggaaf en de subsidie die toen gold heb ik nu 1200 euro verdiend.
Ik moet er wel bijvertellen dat de panelen exact op het zuiden staan en onder de meest idealen hoek van 36 graden.
De moderne panelen hebben 60% meer opbrengst dan de door mij geplaatste

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  G van Peet
7 maanden geleden

En als je dan ziet hoeveel mensen er in die mooie verhalen van die zonnepaneelmafia (& woningbouwcoöperaties) trappen. Hier in de straat heeft zo’n 90% van die dingen op het dak liggen. Ook alleenstaanden die vrijwel geen stroom gebruiken. ‘Goed voor het klimaat’ zeggen ze dan. Wel wat onverstaanbaar, want ze dragen ook vrijwillig een mondkapje.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Als reactie @G van Peet uiteraard.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Ik ga u iets schokkends vertellen: dat hele koningshuis is niet rendabel.

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
Reactie op  Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Veterans_Resistance.
Het is zelfs verliesgevend, als Nederland niet goed oplet dan gaat dat land nog failliet. Dus laat dat hele koningshuis maar oprotten samen met rutte samen met die kut schoolmeester de jonge.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Sjaakie van den Hoek
7 maanden geleden

Ooit werd ons wijsgemaakt (en dat is niet zo moeilijk weten we intussen) dat de koning interessante deals binnensleepte. Onlangs gehoord/gelezen dat dat niet zo was (en is).
Maar ik vermoed, dat als de globalisering doorzet, dat het einde zal betekenen van alle koningshuizen, want men (de globalisten) willen af van nationale gevoelens en symbolen.
Ik ben weliswaar geen fan van het koningshuis, maar als ik zou mogen kiezen tussen ‘terug naar normaal met behoud van het koningshuis’ en ‘globalisering met verlies van het koningshuis’ kies ik toch echt voor het 1e.
Maar helaas is de keus niet aan mij.

Alex
Alex
7 maanden geleden

Nuclear power isn’t that profitable for the elite, for example the electric companies. That’s the only reason why they are against it. Their income will decrease rapidly, these companies will collapse and will eventually become entirely obsolete, since nuclear power is way cheaper for the consumer and for the one who produces it. It’s the same thing with cars, for instance a “perpetual motion machine” in short, a water fuelled car which will put the oil business out of business! See how it works. It has nothing to do with protecting the environment, climate change, global warming or any other of these bogus claims they want you to believe to save the planet. It’s about profit, pure and simple. If they wanted cleaner energy, and I mean real clean energy, (not that bogus green energy hoax) then we would have water fuelled cars already. We would have nuclear energy already (thorium). Think about it!

The water fuel cell is a technical design of a “perpetual motion machine” created by American Stanley Allen Meyer (August 24, 1940 – March 20, 1998). Meyer claimed that an automobile retrofitted with the device could use water as fuel instead of gasoline.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stanley_Meyer%27s_water_fuel_cell

He was right all along!

https://www.popularmechanics.com/cars/a3428/4271579/

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Dit hele gebeuren kun je in een dagje uitrekenen. Is HAVO natuurkunde.
Zie https://www.geenstijl.nl/5151404/lelijk/#cid_247787157 door mij eens een keer uitgerekend. Laten wij het verder niet over geenstijl hebben.
Toch zit ik er kennelijk een factor twee naast want zie https://www.cafeweltschmerz.nl/let-op-nederland-wordt-een-groot-industrieel-energiepark-marcel-crok-en-theo-wolters/
Maar goed, daar zit een heel team op.

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
7 maanden geleden

Bedenk daarbij dat Microsoft en Google in Nederland al hele energieparken voor zichzelf hebben opgeëist. Uiteraard betaalt met met belastinggeld van het Nederlandse volk.

Margie
Margie
7 maanden geleden

Zonne energie, waanzin ten noorden van 35 graden Noorder Breedte

https://www.docdroid.net/wKTD6Qf/co2-mist-versie-093-pdf#page=37

Veel leesplezier💃

jenne
jenne
7 maanden geleden

Juist in deze tijd zou RATIONEEL denken de voorkeur behoren te krijgen, auto’s 3 cylinder dieseltje 5 liter diesel brandstof per 100 KM, Je huis verwarmen met gas is het allergoedkoopste de komende 50 ig jaar, de nieuwe kleine schone kerncentrales komen er aan maar zijn er nog niet tot dan gewoon de beste en meest rationele manieren kiezen !

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Met zo’n dak kan je heel Den Haag voorzien van stroom. Dus best de moeite waard lijkt me.

https://vossen.info/wp-content/uploads/2014/02/noordeinde.jpg

Frans
Frans
7 maanden geleden

He, He !! Oud-marineofficier Hans van Rossum voegt toe: “We weten allang dat zonne- en windenergie niet rendabel zijn zonder subsidies, evenals elektrische auto’s. Wanneer stoppen we met deze onzin en kiezen we voor kernenergie?””

Eindelijk iemand die het ook zegt!1
zonne energie. en windmolens zijn zeer onrendabele energiemakers.
zo ook warmtepompen.
“maar heb nog even geduld de vrije energie komt eraan>
Deze vrije energie die al jaren door hooggeplaatsten en elite en de hele duistere kliek wordt gebruikt wordt binnenkort aan de hele mensheid vrij gegeven!!

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Frans
7 maanden geleden

Rendabel? De hele cultuur, kunst muziek enz. brengen minder op dan zonnepanelen op het paleis van de koning WA. Ik ben er wel voor om alle subsidies af te schaffen.

x

Check Also

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x