Binnenland

Koningsdag: Zijn de nazaten van koningin Wilhelmina wel biologische Oranjes?

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koningsdag zit er weer op. In Zwolle vroeg het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) met leuzen als ‘geen monarchie maar democratie’ aandacht voor de ‘politieke manifestatie die Koningsdag is’.

Voorzitter van het NRG Hans Maessen vraagt zich af of Wilhelmina wel de dochter van koning Willem III was. “Willem had syfilis en was al in de 60 toen hij de piepjonge Emma huwde,” zei hij. “Kon hij nog wel een kind verwekken? De stalmeester van het paleis was toondoof, en dat is een erfelijke ziekte. Bleek Wilhelmina dus ook te hebben.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Dat zou betekenen dat de keten van de erfopvolging ooit is doorbroken en dat de nazaten van Wilhelmina geen biologische Oranjes zijn. Jaren later werd de wet aangepast om dat rampscenario te kunnen omzeilen.

Drugskoerier

Het NRG wil af van het Koninklijk Huis. “Een staatsbezoek goed voor de handel? Een leugen, het is statistisch gezien aangetoond dat het niet zo is,” klinkt het. “Gaan ze aan kindertjes uitleggen hoe ze zuinig moeten leven, terwijl ze zelf bulken van het geld. Huichelarij!”

Ook toneelschrijver Ger Beukenkamp ziet het koningshuis het liefst verdwijnen. Toen hij Mabel Wisse Smit in ‘De Prins en het Meisje’ een drugskoerier noemde, reageerde de prinses woedend met een ingezonden brief in de Volkskrant. De toneelschrijver hoefde niets terug te nemen, één van haar beste vriendinnen had het hem zelf verteld.

‘We hebben sprookjes nodig’

“Ik kan me niet voorstellen dat iemand met een gemiddeld gezond verstand dit systeem serieus kan nemen,” aldus Beukenkamp. “Ook niet de aanbidders.”

Waarom blijven Nederlanders zo massaal achter het koningshuis staan? “Het is identificatie,” zei hij. “Iedereen heeft sprookjes nodig, wij ook.”

Dan is er nog tv-presentator en cabaretier Arjen Lubach, die met zijn uitspraken de vinger op de zere plek legt. “In dit land flipt iedereen als een PVV-Statenlid haar zoons vraagt een website te bouwen, maar je kind vragen na jou het hele land te besturen, is blijkbaar geen probleem.”

[Revu]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Oranje von Stallmeister

Caesar Lion cachet
Caesar Lion cachet
7 jaren geleden

LS…

Als de koning op zijn verjaardag gewoon door Nederland zou rijden, zou geen hond hem gezien hebben. Van die zogenaamde aanhang geloof ik geen bal. Deze keer was Zwolle de speeltuin, omgekocht, afgesloten etc,.
En zo gaat die nepvertoning maar door. En wat dat kost.

Calvin
Calvin
7 jaren geleden

De stalmeester van het paleis was toondoof, en dat is een erfelijke ziekte. Bleek Wilhelmina dus ook te hebben.

Dat is geen goed argument. Er zijn duizenden mensen die toondoof zijn.

Ik hou van het Nederlands koningshuis. Lekker met koningsdag een dagje vrij. Lang leve de koning!

Jankertje
Jankertje
7 jaren geleden

Wellicht kunnen we on beter afvragen of Wilhelmina wel een biologische nazaat was.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x