Binnenland

Ophef over HEMA-folder: ‘Dit soort praktijken kunnen en zullen wij niet dulden’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Op social media is ophef ontstaan over de nieuwe reclamefolder van HEMA. Op de folder staat een foto van een baby met daarbij de tekst: ‘Alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje’.

In de folder staat de EasyToys-rabbit tussen de knuffels en zwangerschapspanty’s. Mensen leggen een link met de seksualisering van kinderen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Oproep tot boycot

Velen uiten hun afschuw. “Lekker bezig Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam,” reageert oud-Statenlid Daniël Osseweijer. Journalist Vivienne Groenewoud voegt toe: “Wat? Dit kan echt niet. Gewoon. Echt. Niet.”

Advocaat Carine Knapen doet een oproep tot boycot van de winkelketen. “HEMA heeft het gemunt op onze kinderen. Dit soort praktijken kunnen en zullen wij niet dulden. Als HEMA denkt dat zij met dit soort reclamecampagnes de kinderlijke onschuld kan vermoorden en seks en baby’s aan elkaar koppelt, kan zij inpakken en kopen wij niets meer in haar winkelketens,” fulmineert ze.

Man in reclame voor push-up beha’s

Volgens columnist Marianne Zwagerman zouden we er niet in moeten trappen qua ophef. “Het is allemaal zo Viva jaren negentig dit.”

Eerder zorgde een ondergoedmodel van de HEMA voor ophef. Het model maakte, ondanks dat hij een man is, reclame voor push-up beha’s. Vervolgens maakte hij furore in Vogue, als naaktmodel.

Update: HEMA maakt excuses.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

164 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kristine
Kristine
13 dagen geleden

Terecht verontwaardigd ! Wat een onvoorstelbaar crapuul doet zoiets.

C Nagel
C Nagel
13 dagen geleden

Moeders gaan dit niet pikken vaders staan in brand….lijkt mij Is dit de RODE lijn. de STREEP in het zand. Kom op i.i.g.v. NIETS meer bij de HEMA mer kopen.

Frits
Frits
13 dagen geleden

Vreemd is het wel. Zou zo’n reclame echt nu de klant naar de winkel drijven? Ik ben bang dat een deel van de kopers/kijkers de winkel voorlopig links laat liggen.

Realistische
Realistische
13 dagen geleden

Negeren die zooi , en alles wat daarmee samenhangt !!

Back to top button
164
0
We lezen graag je reactie!x