Het Complot

Amerikaanse jury: CIA was betrokken bij moord op president Kennedy

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet gaat momenteel een artikel rond over de betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Het gaat om een stuk in The Spotlight, een krant die tussen 1975 en 2001 wekelijks werd gepubliceerd door Liberty Lobby. Op 6 februari 1985 oordeelde een Amerikaanse jury dat de CIA betrokken was bij de moord op JFK. Het nieuws werd echter niet opgepikt door de media.

Dat is opvallend, aldus de krant, omdat twee internationale beroemdheden betrokken waren bij de rechtszaak: E. Howard Hunt, een federaal ambtenaar en voormalig CIA-agent die bekend is geworden door zijn rol in het Watergateschandaal, en advocaat Mark Lane, de auteur van de bestseller ‘Rush to Judgment’, over de samenzwering rond de moord op president Kennedy.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hunt was tussen 1949 en 1970 bij de CIA werkzaam, waar hij allerlei ‘smerige klussen’ verrichte. Zo had hij een aandeel in de val van de Guatemalteekse president Jacobo Arbenz Guzmán en was hij betrokken bij de voorbereiding van de invasie in de Varkensbaai in 1961, waar Amerika tevergeefs trachtte het bewind van Castro omver te werpen.

Na 1970 kwam hij onder president Richard Nixon in dienst van het Witte Huis, waar hij ervoor moest zorgen dat ‘politieke lekken’ werden gedicht. Hij liet inbraken uitvoeren in het Watergate-gebouw in Washington DC, wat leidde tot het Watergateschandaal.

In de jaren tachtig spande hij zonder succes een rechtszaak aan tegen Liberty Lobby, een organisatie van advocaten die hem had beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Kennedy.

De jury vertelde de pers: “De heer Lane vroeg ons te geloven dat John Kennedy door onze eigen overheid is vermoord. Toen we het bewijs onderzochten, kwamen we tot de conclusie dat president Kennedy is gedood door de CIA.” De conclusie van de jury werd genegeerd door de media.

De beschuldigingen kwamen na de publicatie van een artikel door een voormalig CIA-functionaris waaruit bleek dat de inlichtingendienst openlijk wilde toegeven dat Hunt betrokken was geweest bij de moord op JFK en dat hij zonder toestemming had gehandeld.

Toen de Rockefeller Commission na het Watergateschandaal onderzoek deed naar de wandaden van de CIA, concludeerden twee auteurs dat Hunt enkele minuten na de moord op president Kennedy was gefotografeerd in Dallas.

Uit een gelekte CIA-memo, geschreven in 1966, bleek dat Hunt op de dag van de moord op president Kennedy in Dallas was en dat CIA-functionarissen bezorgd waren dat deze informatie op een dag naar buiten zou komen. De memo was ondertekend door toenmalig directeur Richard Helms en hoofd contraspionage James Angleton.

De getuigenis van Marita Lorenz, een voormalig CIA-agent, bleek doorslaggevend. Lorenz had samen met Hunt complotten gesmeed tegen Fidel Castro. Ze getuigde voor de rechtbank dat ze op 21 november 1963, de dag voor de moord op president Kennedy, samen met enkele CIA-agenten in Dallas was aangekomen. De agenten waren bewapend met geweren met een telescopisch vizier.

In Dallas had het gezelschap een ontmoeting met Hunt en Jack Ruby, die enkele dagen later zondebok Lee Harvey Oswald zou doden. Lorenz voelde zich niet op haar gemak en verliet Dallas nog diezelfde dag. Later vertelde één van de agenten haar dat het hun missie was geweest om president Kennedy uit de weg te ruimen.

[Liberty Lobby]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AlbertV
AlbertV
9 jaren geleden

Zou hierover nog iets te lezen komen in onze MSM, of zou het te pijnlijk zijn om de complot-gekkies in deze zaak gelijk te moeten geven?

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Kennedy wilde een ‘UFO-disclosure’ tot stand brengen en moest dus wel vermoord worden door de Illuminati-CIA.

Yeah Right
Yeah Right
9 jaren geleden

In de fabeltjeskranten van de MSM 🙂 staan alleen berichten die de mensheid braaf en angstig houden.
Als je op zoek gaat naar “jouw” waarheid, dan vind je hem altijd…

Kurt
Kurt
9 jaren geleden

“Op internet gaat momenteel een artikel rond over de betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy.”
Kijk eens op de kalender. Het is nu 2014. Dat speelde in 1985. Voor de zoveelste maal: ouwe koek. Kom ’s weer als je wat nieuws hebt te vertellen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x