Homepagina » Het Complot » Amerikaanse jury: CIA was betrokken bij moord op president Kennedy
Amerikaanse jury: CIA was betrokken bij moord op president Kennedy

Amerikaanse jury: CIA was betrokken bij moord op president Kennedy

Op internet gaat momenteel een artikel rond over de betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Het gaat om een stuk in The Spotlight, een krant die tussen 1975 en 2001 wekelijks werd gepubliceerd door Liberty Lobby. Op 6 februari 1985 oordeelde een Amerikaanse jury dat de CIA betrokken was bij de moord op JFK. Het nieuws werd echter niet opgepikt door de media.

Dat is opvallend, aldus de krant, omdat twee internationale beroemdheden betrokken waren bij de rechtszaak: E. Howard Hunt, een federaal ambtenaar en voormalig CIA-agent die bekend is geworden door zijn rol in het Watergateschandaal, en advocaat Mark Lane, de auteur van de bestseller ‘Rush to Judgment’, over de samenzwering rond de moord op president Kennedy.

Hunt was tussen 1949 en 1970 bij de CIA werkzaam, waar hij allerlei ‘smerige klussen’ verrichte. Zo had hij een aandeel in de val van de Guatemalteekse president Jacobo Arbenz Guzmán en was hij betrokken bij de voorbereiding van de invasie in de Varkensbaai in 1961, waar Amerika tevergeefs trachtte het bewind van Castro omver te werpen.

Na 1970 kwam hij onder president Richard Nixon in dienst van het Witte Huis, waar hij ervoor moest zorgen dat ‘politieke lekken’ werden gedicht. Hij liet inbraken uitvoeren in het Watergate-gebouw in Washington DC, wat leidde tot het Watergateschandaal.

In de jaren tachtig spande hij zonder succes een rechtszaak aan tegen Liberty Lobby, een organisatie van advocaten die hem had beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Kennedy.

De jury vertelde de pers: “De heer Lane vroeg ons te geloven dat John Kennedy door onze eigen overheid is vermoord. Toen we het bewijs onderzochten, kwamen we tot de conclusie dat president Kennedy is gedood door de CIA.” De conclusie van de jury werd genegeerd door de media.

De beschuldigingen kwamen na de publicatie van een artikel door een voormalig CIA-functionaris waaruit bleek dat de inlichtingendienst openlijk wilde toegeven dat Hunt betrokken was geweest bij de moord op JFK en dat hij zonder toestemming had gehandeld.

Toen de Rockefeller Commission na het Watergateschandaal onderzoek deed naar de wandaden van de CIA, concludeerden twee auteurs dat Hunt enkele minuten na de moord op president Kennedy was gefotografeerd in Dallas.

Uit een gelekte CIA-memo, geschreven in 1966, bleek dat Hunt op de dag van de moord op president Kennedy in Dallas was en dat CIA-functionarissen bezorgd waren dat deze informatie op een dag naar buiten zou komen. De memo was ondertekend door toenmalig directeur Richard Helms en hoofd contraspionage James Angleton.

De getuigenis van Marita Lorenz, een voormalig CIA-agent, bleek doorslaggevend. Lorenz had samen met Hunt complotten gesmeed tegen Fidel Castro. Ze getuigde voor de rechtbank dat ze op 21 november 1963, de dag voor de moord op president Kennedy, samen met enkele CIA-agenten in Dallas was aangekomen. De agenten waren bewapend met geweren met een telescopisch vizier.

In Dallas had het gezelschap een ontmoeting met Hunt en Jack Ruby, die enkele dagen later zondebok Lee Harvey Oswald zou doden. Lorenz voelde zich niet op haar gemak en verliet Dallas nog diezelfde dag. Later vertelde één van de agenten haar dat het hun missie was geweest om president Kennedy uit de weg te ruimen.

[Liberty Lobby]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Kennedy wilde een ‘UFO-disclosure’ tot stand brengen en moest dus wel vermoord worden door de Illuminati-CIA.

  18 likes
 2. “Op internet gaat momenteel een artikel rond over de betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy.”
  Kijk eens op de kalender. Het is nu 2014. Dat speelde in 1985. Voor de zoveelste maal: ouwe koek. Kom ‘s weer als je wat nieuws hebt te vertellen.

  2 likes
 3. Amerika is nu eenmaal de land van gangsters, cowboys en een schietgrage volk ,niet alleen in het echt
  maar ook films bewijzen ze hun schietgrage verslaafdheid, hun films bewijzen zelf al hoe de Amerikaan
  gangsterpraktijken op na houd, eerlijk bestaat voor deze niet dat past niet in hun macht patroon en als er \iemand teveel macht krijgt ruimen ze deze gewoon op..

  5 likes
 4. In de fabeltjeskranten van de MSM 🙂 staan alleen berichten die de mensheid braaf en angstig houden.
  Als je op zoek gaat naar “jouw” waarheid, dan vind je hem altijd…

  9 likes
 5. Kennedy moest dood. Kwam uit een familie van intellectuelen. Was tegen uitbreiding van de oorlog in Vietnam etc. Vergeet even niet dat deze man ons behoed heeft voor WWIII. Dankzij zijn inspanningen en zijn “broertje” Bobby is het zover niet gekomen. Dezelfde krachten die toen aan het werk waren, zijn nu in het geding in de kwestie Oekraïne. Het gaat alleen om Poetin te breken. De man wil alleen een groot Rusland en voor de rest basta. Kennelijk wil de EU dat Moskou de hoofdstad van Europa wordt. Alles is terug te voeren tot het verderfelijke Zionisme. Zij beheren de wapenindustrie, de Banken ,De Int. Pers etc.etc. etc. etc. Zoals Tolle zegt: “Everything is a Form and a Form is Ending. Ik troost mij met die gedachte. Wijlen Willem Oltmans heeft dat in zijn boek gememoreerd. Kennelijk wist deze man zoveel, dat hij is “afgekocht” met 10 miljoen gulden.

  8 likes
 6. Zou hierover nog iets te lezen komen in onze MSM, of zou het te pijnlijk zijn om de complot-gekkies in deze zaak gelijk te moeten geven?

  6 likes
 7. ben zelf geboortejaar 1957, kind dus nog toendertijd. bij ons gezin was grote onrust die dag. kennedy was vermoord. we will never forget you john

  0 likes
 8. Dit heeft onze eigen Oltmans reeds lang geleden gemeld in “Reportage over de Kennedy moordenaars”, 1979.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

In de beschrijving van het psychologisch profiel ...

Honderden mensen willen Australisch Area 51 gaan bestormen. Worden hier ook aliens bewaard?

Honderden mensen willen Australisch Area 51 gaan bestormen. Worden hier ook aliens bewaard?

Er zijn verschillende Facebookpagina’s verschenen die oproepen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.