Homepagina » Buitenland » De kunst der manipulatie. Hoe spitskandidaat Frans Timmermans zich een weg richting de top glibbert
De kunst der manipulatie. Hoe spitskandidaat Frans Timmermans zich een weg richting de top glibbert

De kunst der manipulatie. Hoe spitskandidaat Frans Timmermans zich een weg richting de top glibbert

De Europese sociaaldemocraten kozen Frans Timmermans zaterdag als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Met een staande ovatie werd de ‘spitskandidaat’ verwelkomd bij het Europese partijcongres van de SPD in Berlijn.

“Ik kan geen vrouwelijke kandidaat zijn, maar ik kan jullie wel een feminist als kandidaat bieden,” twitterde Timmermans.


Deze tweet doet Sietske Bergsma denken aan de uitspraken van Timmermans na de MH17-ramp of de ‘mierzoete epistels’ die hij schrijft op Facebook.

Liegen

Hij doet een beroep op de traanbuizen van toehoorders om zo, op autoritaire wijze, goede intenties te verheffen boven de complexe werkelijkheid, schrijft Bergsma.

Timmermans gebruikt sentimentaliteit als middel om de geadresseerde toehoorder zijn waardigheid af te pakken en doelbewust machteloos te maken, voegt ze toe.

Hoe gevoeliger het onderwerp, hoe makkelijker het voor hem is om te liegen en de boel te bedisselen. “Politieke correctheid is een aflaat,” klinkt het.

Zuivere daad van agressie

Volgens haar wordt menselijk leed daarom voortdurend geprojecteerd op fortuinlijke anderen, die uit angst om voor harteloos en onmenselijk te worden uitgemaakt elk rationeel en redelijk tegenargument meteen uit handen laten vallen.

Dat is binnen de context van een politiek bestel een zuivere daad van agressie, stelt Bergsma.

Manipuleren

Sentimentalisten zoals Timmermans (maar ook Tony Blair beheerste de kunst der manipulatie) gebruiken het leed van buitenstaanders, zieken en gemarginaliseerden om de eigen bevolking te manipuleren, vervolgt ze. “Dat geeft macht.”

Schuld en schaamte moeten verhullen dat politici ons helemaal niets te bieden hebben en ons niet op een waardige manier behandelen, aldus Bergsma.

“Ik weiger misbruikt te worden (want dat is het) voor iemands individuele politieke doeleinden,” besluit ze.

Foto: Wikimedia Commons ManfredFX

[The Fire]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Inderdaad een zeer onbetrouwbaar persoontje, in Nederland zijn er wel meer onbetrouwbare politici, maar deze Timmermans samen met Rutte en Ollongren zijn de uitvoerders van de dwingelanden.

Veteraan Delta
Veteraan Delta
Reactie op  H.J.
2 jaren geleden

Noem eens 1 betrouwbare politicus?

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Veteraan Delta
2 jaren geleden

een dooie politicus

peter snijder
peter snijder
Reactie op  H.J.
2 jaren geleden

gevaarlijke emotionele gek.
als bewijs zijn rol in het MH 17 drama.

Zonnemax
Zonnemax
2 jaren geleden

Ja, wat maakt het uit dat de arbeidsproductiviteit de laatste 40 jaar enorm gestegen is en dat we er qua netto inkomen nauwelijk op vooruitgegaan zijn. Zelfs de inflatie lijkt hoger te zijn de afgelopen 40 jaar dan de stijging van het hetto inkomen.

En vervolgens zijn de belastingen, (Zorg-) verzekeringen, energiekosten, woonlasten, onderwijs etcetera allemaal ook enorm gestegen al veertig jaar lang. En overigens zonder noemenswaardige kwaliteitsverbetering daardoor. In 2007 zou na het zuur het zoet komen….

De helft van het werk dat er in NL is, is volstrekt overbodig. Dat weten degene die de baantjes hebben ook wel. Maar ja, in ieder geval ieder einde van de maand geld op de rekening dus zal me “maar koest” houden. Van deze angsten hebben de Fransen (gelukkig) minder last van de de Nederlanders.

En nu op naar het volgende komische verhaal. Het Klimaat.
Duurzaam klimaat moet een feestje zijn, geen gas of olie meer importeren maar gebruik maken van zon, wind, getijde, waterkracht en duurzaam opgewekte waterstof. Dat kost maar een fractie van wat nu aan fossiele brandstoffen wordt uitgegeven. Toch weten de Hagenaren en EU´ers het zo te draaien dat het de burger veel geld gaat kosten (en zeker niet de multi nationals). Nee, Nee, het MAG niet leuk zijn.

Dan krijgen we ook nog een hele partij migranten over ons heen gedonderd omdat de VN zo graag voor Sinterklaas wil spelen (maar dan zonder Zwarte Pieten). En dan zijn de laatste baantjes in de middenklasse straks ook vergeven. 90% van NL kan het dan zo´n beetje gaan doen van circa Euro 1000 per maand.

We worden belazerd, we blijven stemmen en lekker een beetje mee discussieren en de politieke nonsense accepteren.

Maar tijdens de volgende economische crisis van de jaren 20, die nog veel dieper en langer zal zijn als de “afgelopen” crisis. Dan zal steeds meer mensen de ogen opengaan.
Is dat nog op tijd om het tij te keren?

Rikk
Rikk
Reactie op  Zonnemax
2 jaren geleden

We moeten niet zo zeuren joh, allemaal van die mensen die meer willen uitgeven dan op de bankrekening staat. Profiteurs, lapswansen, meelopers die waardeloos zijn voor de maatschappij en maar lopen te roepen dat ze meer motten hebben. Wie heeft je ooit gezegd dat het leven leuk mag zijn? Als je niet meer nodig bent dan krepeer je maar wat mij betreft. We motten minderen joh, de jaren 70 van de vorige eeuw die komt niet meer terug hoor.. Minder minder minder Tezamen met Ecomische groei groei groei …

Capice? IK meer JIJ minder !

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

@ Rikk ; Ikke en de rest kan stikke?
Het echte leven is gedijen!

Nee hoor, ik en iedereen genoeg; behalve voor onze begeerten!! Overigens mij komt het oordeel niet toe.

Rikk
Rikk
Reactie op  Christgalactic
2 jaren geleden

Cynisme misschien? Gericht op calvinisten die vinden dat iedereen met NOG minder afkan en maar WEER wat harder moet werken?

Rikk
Rikk
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden
Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Wat heb ik met calvinisten te maken dan?

JanB
JanB
Reactie op  Christgalactic
2 jaren geleden

NIEMAND komt het oordeel toe. Uitsluitend JEZELF.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  JanB
2 jaren geleden

Dan oordeel je dus best geen ander!

JanB
JanB
Reactie op  JanB
2 jaren geleden

Inderdaad en een ander mij ook miet!

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  JanB
2 jaren geleden

Beste

Het gaat over dat ik een calvinist genoemd wordt.

JanB
JanB
Reactie op  Zonnemax
2 jaren geleden

Frans Timmermans wil blijkbaar graag in de Anaal en gaan komen ?

salvar
salvar
2 jaren geleden

gekozen???
hij was de enigste kandidaat.
maar ja het maakt niet uit alle die euers zijn volslagen krankzinnig,ik weet geen ander woord voor deze zielige bende.

Delilah
Delilah
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Velen zijn daar verslaafd aan drugs, ook in ons den Haag is dat welbekend…
Onder invloed zou men niet mogen regeren!

salvar
salvar
2 jaren geleden

@redactie
zouden jullie aub geen foto meer van dit object willen plaatsen of is dit teveel gevraagd???????

Louise
Louise
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

@salvar
Hahaha, mierzoete oliebol, dat object, glibberig als een aal…….. Maar wonderlijk genoeg grootheids waanzin,

infootje
infootje
2 jaren geleden
Grove ongemanierde Biff
Grove ongemanierde Biff
2 jaren geleden

Als ik in gezelschap zomaar ineens begin over Frans Timmermans begin, bv. op een verjaardag of op een borrel, dan hoor ik mensen vaak zeggen dat ze hem een ENORME KLOOTZAK vinden.
Deze mensen krijgen dan een wilde blik in de ogen en sommigen schuimbekken zelfs.
Laatst hoorde ik iemand zeggen (Ik ben vergeten wie) dat Frans Timmermans de GROOTSTE KLOOTZAK is die hij ooit op TV had gezien.
Ik zou zelf nooit zoiets over iemand zeggen maar het geeft wel aan dat hij bij velen bepaald niet populair is.

zelf ben ik ook geen fan van hem

Jur
Jur
2 jaren geleden

Zal vluchten naar een land als bijvoorbeeld IJsland helpen om van de EU rotzooi af te komen? Ik maak me erge zorgen voor de toekomst.

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ Jur
Niet doen hoor je zorgen maken, probeer je eigen leven zo leuk mogelijk te maken, blijf bij jezelf……
IJsland is een prachtig land, ik ben er een paar keer geweest, alleen zo somber en donker als het nu hier is, duurt t daar veel langer, daar wordt je ook niet vrolijk van….. Laat het leven maar over je heen komen, komt wel goed hoor…..

Jur
Jur
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Ik zit in de bijstand… Te langdradig om het hier uit te leggen (dit zou ik wel kunnen doen in een persoonlijk gesprek). Ik word echt moedeloos van de sh*t die in de maatschappij plaatsvindt. En ik weet bij voorbaat al dat volgend jaar alleen maar erger wordt. Alles wordt nóg duurder. Dat Marrakesh pact wordt de ondergang van onze cultuur. Het is daarnaast ook een plan voor genocide op ons volk. En ik wil deze sh*t simpelweg gewoon kunnen ontlopen.

Jur
Jur
Reactie op  Jur
2 jaren geleden

Zoek ook Kalergi plan op.

michel de la rie
michel de la rie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@Louise; Ik mag toch hopen dat dit cynisch is bedoeld? Want dat is precies wat NL misschien de das om doet; calvinistisch over ons heen laten komen als makke schapen. We zouden als NL-ers meer op moeten komen voor onze belangen en viezeriken als Rutte en Timmermans van hun troon moeten stoten. Maar dat is denk ik een illusie. Dit zal hier nooit gebeuren, omdat NL-ers door de politiek te lang in slaap zijn gesust met door “net genoeg te laten houden” om niet te sterven van de honger. Dat is namelijk ook een tactiek. En een succesvolle. Kijk maar hoelang Rutte de mogelijkheid heeft om te blijven zitten op het pluche terwijl 80% van NL er anders over denkt.

Matt
Matt
2 jaren geleden

Ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken over Timmerfrans want mei volgend jaar zijn er de EU verkiezingen en figuren zoals leugenfransje zorgen ervoor dat populistische en extreem rechtse partijen wel eens heel hoge ogen kunnen gooien en mag fransje op het oppositiebankje gaan zitten.

Johan
Johan
2 jaren geleden

Hij blijkt veel talen te spreken, helaas ontbreekt hem de menselijke taal.

x

Check Also

van ark

Minister Van Ark ‘liegt het hele volk voor en moet onmiddellijk opstappen’

Door de toenemende drukte in ziekenhuizen zijn ...

farage

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x