Buitenland

De kunst der manipulatie. Hoe spitskandidaat Frans Timmermans zich een weg richting de top glibbert

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese sociaaldemocraten kozen Frans Timmermans zaterdag als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Met een staande ovatie werd de ‘spitskandidaat’ verwelkomd bij het Europese partijcongres van de SPD in Berlijn.

“Ik kan geen vrouwelijke kandidaat zijn, maar ik kan jullie wel een feminist als kandidaat bieden,” twitterde Timmermans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


Deze tweet doet Sietske Bergsma denken aan de uitspraken van Timmermans na de MH17-ramp of de ‘mierzoete epistels’ die hij schrijft op Facebook.

Liegen

Hij doet een beroep op de traanbuizen van toehoorders om zo, op autoritaire wijze, goede intenties te verheffen boven de complexe werkelijkheid, schrijft Bergsma.

Timmermans gebruikt sentimentaliteit als middel om de geadresseerde toehoorder zijn waardigheid af te pakken en doelbewust machteloos te maken, voegt ze toe.

Hoe gevoeliger het onderwerp, hoe makkelijker het voor hem is om te liegen en de boel te bedisselen. “Politieke correctheid is een aflaat,” klinkt het.

Zuivere daad van agressie

Volgens haar wordt menselijk leed daarom voortdurend geprojecteerd op fortuinlijke anderen, die uit angst om voor harteloos en onmenselijk te worden uitgemaakt elk rationeel en redelijk tegenargument meteen uit handen laten vallen.

Dat is binnen de context van een politiek bestel een zuivere daad van agressie, stelt Bergsma.

Manipuleren

Sentimentalisten zoals Timmermans (maar ook Tony Blair beheerste de kunst der manipulatie) gebruiken het leed van buitenstaanders, zieken en gemarginaliseerden om de eigen bevolking te manipuleren, vervolgt ze. “Dat geeft macht.”

Schuld en schaamte moeten verhullen dat politici ons helemaal niets te bieden hebben en ons niet op een waardige manier behandelen, aldus Bergsma.

“Ik weiger misbruikt te worden (want dat is het) voor iemands individuele politieke doeleinden,” besluit ze.

Foto: Wikimedia Commons ManfredFX

[The Fire]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
5 jaren geleden

Inderdaad een zeer onbetrouwbaar persoontje, in Nederland zijn er wel meer onbetrouwbare politici, maar deze Timmermans samen met Rutte en Ollongren zijn de uitvoerders van de dwingelanden.

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

Ja, wat maakt het uit dat de arbeidsproductiviteit de laatste 40 jaar enorm gestegen is en dat we er qua netto inkomen nauwelijk op vooruitgegaan zijn. Zelfs de inflatie lijkt hoger te zijn de afgelopen 40 jaar dan de stijging van het hetto inkomen.

En vervolgens zijn de belastingen, (Zorg-) verzekeringen, energiekosten, woonlasten, onderwijs etcetera allemaal ook enorm gestegen al veertig jaar lang. En overigens zonder noemenswaardige kwaliteitsverbetering daardoor. In 2007 zou na het zuur het zoet komen….

De helft van het werk dat er in NL is, is volstrekt overbodig. Dat weten degene die de baantjes hebben ook wel. Maar ja, in ieder geval ieder einde van de maand geld op de rekening dus zal me “maar koest” houden. Van deze angsten hebben de Fransen (gelukkig) minder last van de de Nederlanders.

En nu op naar het volgende komische verhaal. Het Klimaat.
Duurzaam klimaat moet een feestje zijn, geen gas of olie meer importeren maar gebruik maken van zon, wind, getijde, waterkracht en duurzaam opgewekte waterstof. Dat kost maar een fractie van wat nu aan fossiele brandstoffen wordt uitgegeven. Toch weten de Hagenaren en EU´ers het zo te draaien dat het de burger veel geld gaat kosten (en zeker niet de multi nationals). Nee, Nee, het MAG niet leuk zijn.

Dan krijgen we ook nog een hele partij migranten over ons heen gedonderd omdat de VN zo graag voor Sinterklaas wil spelen (maar dan zonder Zwarte Pieten). En dan zijn de laatste baantjes in de middenklasse straks ook vergeven. 90% van NL kan het dan zo´n beetje gaan doen van circa Euro 1000 per maand.

We worden belazerd, we blijven stemmen en lekker een beetje mee discussieren en de politieke nonsense accepteren.

Maar tijdens de volgende economische crisis van de jaren 20, die nog veel dieper en langer zal zijn als de “afgelopen” crisis. Dan zal steeds meer mensen de ogen opengaan.
Is dat nog op tijd om het tij te keren?

salvar
salvar
5 jaren geleden

gekozen???
hij was de enigste kandidaat.
maar ja het maakt niet uit alle die euers zijn volslagen krankzinnig,ik weet geen ander woord voor deze zielige bende.

salvar
salvar
5 jaren geleden

@redactie
zouden jullie aub geen foto meer van dit object willen plaatsen of is dit teveel gevraagd???????

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x