Natuur en Milieu

Tunnelvisie: plannen voor ondergronds park in New York

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

New York heeft al de High Line, een park in Manhattan dat het traject beslaat van een ongebruikte, verhoogde spoorweglijn.

Een groep ontwerpers en bouwkundigen heeft het tegenovergestelde bedacht: vorm een verlaten metrodepot om tot park.

Deze maand kunnen New Yorkers in een verlaten pakhuis een glimp opvangen van dit zogeheten Low Line park. Met behulp van een bepaalde technologie is er onder de grond voldoende zonlicht voor de planten.

Glasvezel

Een zonnecollector die gedurende de hele dag de zon volgt, vangt zonlicht op en een glasvezelkabel stuurt de opgevangen zonnestraling naar het park. Een aantal koepels met lenzen en reflectoren verspreiden het licht vervolgens gelijkmatig over de Low Line.

Het project past binnen de inspanningen die inwoners van de stad doen om verlaten ruimtes opnieuw te gebruiken en hun leefomgeving te verbeteren door parken en tuinen aan te leggen.

Ecosysteem

De organisatoren willen met name vegetatie gaan gebruiken die het goed doet in een omgeving met weinig zonlicht. Ze denken aan mos, de herfstvaren, niervaren, gewone oesterzwam en Japanse esdoorn.

Daarnaast willen ze een nieuw ecosysteem creëren in het park. Er moeten onder meer duizendpoten en miljoenpoten uitgezet gaan worden. Oprichters van Low Line James Ramsey en Daniel Barasch hebben nog wel toestemming nodig van de stad en de eigenaar van het metrodepot om het park aan te kunnen leggen, een proces dat vijf tot acht jaar in beslag kan nemen.

Bron: Scientificamerican.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
10 jaren geleden

Hebben ze niks beters te doen?

Ben Rijk
Ben Rijk
10 jaren geleden

Met alle respect, die “New technology” hebben hun niet zelf bedacht en is simpelweg gebaseerd op licht distributie via glasvezel (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fibreoptic.jpg)

Een aantal jaar geleden was er in een Discovery Documentaire al een persoon, die een ‘licht vanger’ had gemaakt. Al het licht dat in een satteliet schotel viel, werd geconcentreerd op een centrale glasvezel bundel. (http://gotavideos.files.wordpress.com/2011/02/r5800-560-x-3141.jpg)

Deze bundel transporteerde het licht en door deze kabel te splitsen werd het licht verdeeld over meerdere kleine bundels.

Dus hou op met “That’s why me invented this new technology.”, stelletje egoïsten. Daarnaast is het de natuur die het heeft uitgevonden, niet jullie.
Ik denk dat ze die denkwijze van Apple hebben overgenomen, gewoon alles patenteren dus.

Ben Rijk
Ben Rijk
10 jaren geleden

[quote name=”Eden”]Hebben ze niks beters te doen?[/quote]

In tijden van crisis kun je zo toch nog makkelijk even doorbijten op de centen van sponsoren en de overheid 🙂

Dat is ook het probleem van de wereld, men komt vaak pas met goede ideeen wanneer ze geld nodig hebben 🙁

cc
cc
10 jaren geleden

ik vind het een leuk idee als het berekoud is in de winter heb je dan toch nog een park waar je met je hondje heen kan (of zouden honden niet mogen?)Hoe dan ook beter dan leeg laten staan, ik zeg kweek er ook wat groenten en fruit bv.Misschien moeten ze ook maat iets met onze leegstaande kantoren gaan doen? Overdekte speeltuinen, groentetuinen, bejaardenhangplekken, Honde was-knipsalons,opvang hangjeugd.etc etc

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x