Buitenland

Minister van FINANCIËN naar Suriname om slavernijverleden: ‘Wedden dat dit alleen maar om geld gaat?’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Minister van Financiën Sigrid Kaag reist komende week naar Suriname om daar met de regering en maatschappelijke organisaties te praten over het slavernijverleden. Premier Rutte geeft er op 19 december een toespraak over.

In eerste instantie zou minister Weerwind afreizen om excuses te maken, maar daar werd in Suriname afwijzend op gereageerd: een ‘wit’ persoon moet sorry zeggen. Belangenorganisaties hebben nog een aantal andere eisen op tafel gelegd: er moet een herstelfonds komen, het woord neger moet strafbaar worden gesteld en Zwarte Piet moet verdwijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel mensen vinden het merkwaardig dat uitgerekend de minister van Financiën naar Suriname reist. “Minister van Financiën. Ik herhaal: minister van Financiën. Einde bericht,” twittert het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

Kaag is er voor zichzelf, ‘Brussel’ en het WEF

Televisiepresentator Jack van Gelder voegt toe: “Waarom moet de minister van FINANCIËN naar Suriname? Het gaat toch alleen om het aanbieden van excuses?”

Een VVD’er zegt: “De rijen staan bij de voedselbank. De verwarming staat uit. Boodschappen zijn onbetaalbaar. Sinterklaas gaat dit jaar naar Suriname, uw spaargeld mee in de zak van Kaag.” Van Gelder: “U heeft helemaal gelijk. Kaag is er voor zichzelf, ‘Brussel’ en het WEF. De Nederlandse burger is gepeupel voor haar.”

De portemonnee wordt getrokken

“Het gaat dus toch om het geld. Daarom komt de minister van Financiën,” stelt journalist Joost Niemoller.

Raisa Blommestijn, presentatrice van Ongehoord Nieuws, schrijft: “Sigrid Kaag is de minister van Financiën en vliegt naar Suriname om te praten over de excuses voor het slavernijverleden. Dat kan maar één ding betekenen: de portemonnee wordt getrokken.”

Radio-dj Erik de Zwart vraagt: “Wedden dat dit alleen maar om geld gaat? Anders stuur je de minister van Financiën niet, toch?”

5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

DE TOTALE WAANZIN REGEERT!!!

Als je zo langzamerhand DENKT, dat het niet gekker kan in dit land, dan komt de volgende, schaamteloze actie wel weer naar voren.

Terwijl het voor de Nederlanders steeds moeilijker wordt om de maand door te komen met wat verwarming in huis en een volle maag, gaat dit monster (ik wil haar echt niet meer anders noemen) met ONS belastinggeld naar Suriname.

Wat een ongelooflijke gotspe. Het lijkt er niet alleen maar meer op, maar het IS gewoon een feit: ALLES wordt uit de kast getrokken om de Nederlandse bevolking alles, wat maar belangrijk voor ze is, af te nemen. Als het niet linksom lukt, dan maar rechtsom.

WAAROM zouden wij in Godsnaam excuses moeten aanbieden voor iets, dat misschien door een klein deel van onze voorouders is gedaan? Ik durf te wedden, dat het merendeel van de Nederlandse bevolking absoluut geen voorouders heeft met slavernijbanden. Ik denk dat je die eerder kunt vinden bij de zogenaamde ELITE, die met tonnen boter op hun kop, nu ONS geld gaat weggeven.

En dan ook nog even en passant de opmerkingen plaatsen: er moet een WITTE persoon excuses maken. Laten ze daar in Suriname allemaal de rambam krijgen met hun wit. IK en mijn hele familie is niet WIT. Ik ben van het blanke ras en dat ben ik al sinds mijn geboorte.

En dan ook weer even Zwarte Piet aanhalen. Dat hebben die klerelijers ook al de afgelopen tien jaar totaal verziekt. Wat ooit een fantastisch familiefeestje was, is nauwelijks nog iets van over.

En dan wil ik als laatste nog even opmerken, dat Sigrid in verband met die ENORME problemen met het klimaat, maar met een roeiboot af moet reizen naar Suriname. Dan zijn wij tenminste voor het komende half jaar, misschien nog wel langer, van haar af.

Oh ja….. van MIJ hoeft ze überhaupt niet eens meer terug te komen!!!

Kees
Kees
1 jaar geleden

Nederland zo arm mogelijk maken door hun door weg gecontroleerde wegsluizen van ons geld en dan straks met drakonische belastingen op de proppen komen om de bodemloze put die ze geschapen hebben, proberen de bodem te raken.
Het punt is de burger en het mkb tot de laatste cent uitknijpen zodat je niets meer bezit en vanwegen de vaccins met de 5G beïnvloeding je in je hoofd het nog goed vind ook hoe leuk is dat voor de elite ik bedoel parasieten.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Dit is een poging om een wig te drijven tussen blank en zwart. Dit gaat ook om geld, de tijd van kraaltjes en spiegeltjes is al tijden voorbij. De slavenbeweging wil de blanke Nederlander een bruin…….laten ruiken. Deze beweging lijkt gelieerd te zijn aan “kozp” betaald word door die machtswellustige en geld beluste george soros. Natuurlijk gaat rutte met zijn hoofdpiet kaag meewerken aan de eisen die deze slavenbeweging eist. Hij kan ze immers toch niet laten verhongeren en “negeren”.laat ze de laatste restjes van onze sociale voorzienigen ook maar opvreten. Ze hebben er ruim een halve eeuw van mogen meeprofiteren maar op is op. Over niet al te lange tijd mogen de allochtonen helemaal zelf voor hun kostje zorgen en dan zitten ze net als vele autochtone Nederlanders in de kou. Denk dat de tijd van de spiegeltjes en kraaltjes beter was voor de lieden van de slaven beweging. Wat zullen ze over niet al te lange tijd huilen als ze niet meer door de hardwerkende Nederlanders verzorgd worden.

Ongelofelijk
Ongelofelijk
1 jaar geleden

Excuses voor daden zo lang geleden met zoveel geld en die zwarte piet is een kindervriend wat is daar nu mis mee. Alles Hollandse traditionele dingen gaan eraan. Misschien hadden ze dit geld moeten gebruiken om zorgverzekeraars te vertellen dat het niet omhoog mag. Bizar

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x