Mens en Dier

Minister Hoekstra weigert transparantie te geven over Bilderbergconferentie: ‘In strijd met Grondwet’

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren stelde minister Wopke Hoekstra een aantal concrete vragen over de Bilderbergconferentie, waar hij samen met de minister-president en de koning aanwezig was.

De minister heeft die vragen niet beantwoord, waarbij hij zich verschool achter de zogenaamde ‘Chatham House Rules’. Ik heb hem er toen op gewezen dat die Chatham House Rules er alleen betrekking op hebben dat de identiteit van personen die bepaalde opvattingen uiten niet gedeeld mag worden, maar dat deelnemers uitdrukkelijk wél verslag mogen doen van wat er besproken is, zoals dat ook staat op de website van de Bilderbergconferentie, zei Van Meijeren woensdag in de Kamer.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens een eerder commissiedebat beloofde Hoekstra de vragen schriftelijk te zullen beantwoorden. Daarbij merkte hij dubieus genoeg op: ‘Voor zover het kabinet het verstandig vindt om die antwoorden te geven’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nogmaals het verzoek

“Mijn vraag aan de minister is: hoe verhoudt zich dat met artikel 68 van de Grondwet? Dat artikel bepaalt namelijk dat elk Kamerlid het individuele recht heeft op inlichtingen, en dat de minister alleen kan weigeren om informatie te verstrekken indien het belang van de Staat zich daartegen verzet; dus niet indien het kabinet dat niet wenselijk vindt. Daarom hierbij nogmaals het verzoek aan de minister om ofwel de vragen te beantwoorden, ofwel per vraag te beargumenteren waarom het belang van de Staat zich ertegen zou verzetten om die vraag te beantwoorden,” zei Van Meijeren.

Minister Hoekstra zei dat ‘alle vragen schriftelijk zijn beantwoord’. “Wellicht niet tot zijn tevredenheid, maar er is zowel mondeling als schriftelijk met de Kamer over van gedachten gewisseld. De optiek van het kabinet is dat zich dit ook ten volle verdraagt met het staatsrecht,” sprak hij uit de hoogte.

Geheim

“Dat is dus feitelijk onjuist,” zei Van Meijeren geïrriteerd. “Ik begrijp dat nu de tijd te kort is om al die 14 vragen te beantwoorden, maar ik zou toch wel graag de toezegging willen hebben van de minister dat hij die vragen niet gebundeld, maar per stuk beantwoordt ofwel dat hij uitlegt waarom het belang van de Staat zich daartegen verzet. Want dat is het criterium van artikel 68 van de Grondwet en niet andere ongeschreven diplomatieke gebruiken waar de minister zich op beroept. Dus ik kan er geen genoegen mee nemen dat de minister die vragen simpelweg weigert te beantwoorden omdat hij zegt dat het geheim is. Dan kan ik de regering niet controleren.”

Hoekstra: “Als daar geen genoegen mee wordt genomen, dan zal ik mij dat moeten laten aanleunen.”

4.8 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Hoekstra ook een WEF en een landverrader.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Daar krijgt Rutte zijn instructies voor het verder beroven van het gewone volk, er zal ongetwijfeld ook gesproken worden over de manieren van onderdrukking die dienen toegepast te worden. Vandaar dat er zo geheimzinnig over gedaan wordt.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Transparantie??!! In deze Compleet belachelijke Totalitaire Dystopische Bananenrepubliek??!!! Bwahahaha…Führer Rüttler veegt zijn reet af met het Nederlandse Volk & gaat gewoon vrolijk lachend door met ruimen van 93,7% van de Kudde & de Vernietiging van Nederland….Dat is namelijk wat hij beloofd heeft op die Bilderberg-Conferentie…wil er iemand nog een beetje meer Transparantie? Roept u maar…

Paulus
Paulus
1 jaar geleden

Ik kan hierop alleen maar reageren dat hoogmoed vóór de val komt….wat is die Hoekstra, net als de meesten in het Schwabinet overigens, een enorme arrogante kwal!!

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x