Archeologie

Uruk en Anu, vader en koning van de Anunnaki

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Precies honderd jaar geleden werd een baanbrekende archeologische ontdekking gedaan in het gebied dat nu Irak is.

In de Mesopotaanse stad Uruk werden de restanten gevonden van één van de oudst bekende stedelijke nederzettingen. Het stadsbeeld werd gedomineerd door monumentale gebouwen.

Uruk was één van de oudste Sumerische steden in zuid-Mesopotamië en is een belangrijke archeologische opgravingsplaats. Er wordt wel beweerd dat de huidige naam Irak in de loop der eeuwen van deze stad is afgeleid.

Inanna

Uruk kan als het centrum van de Sumerische cultuur worden beschouwd. Adolf Leo Oppenheim stelde dat de Sumerische beschaving in Uruk haar hoogtepunt bereikte wat betreft creativiteit.

Uruk bestond oorspronkelijk uit twee tempelsteden die later samengevoegd werden. In het centrum van de stad stond het heiligdom van godin Inanna-Isjtar, de Eanna-tempel genoemd. Dit heiligdom kreeg al in het vierde millennium voor Christus monumentale afmetingen. Het belangrijkste deel ervan was de kalksteentempel, een gebouw van 70 bij 30 meter dat uit blokken kalksteen was opgetrokken. Naast de hoofdtempel bevonden zich andere gebouwen, waaronder de zogeheten steenstift-tempel, een gebouw waarvan de wanden met geometrische motieven zijn versierd. Er werd balken gevonden van 12 meter lang, resten van enorme beeldhouwwerken en reliëfs, dierfiguren, pompeuze vaten, rolzegels en juwelen.

Anunnaki

De tweede tempelstad was gewijd aan Anu. De tempel van god Anu werd het prototype voor de latere ziggoerat, een getrapte piramide, de witte tempel geheten. Anu of An had als functie ‘Eerste onder de scheppers’. Samen met Enlil, god van de lucht, en Enki, god van het water, vormde deze een onafscheidelijke triade. Anu was de koning en de vader van de Anunnaki, de goden met wie hij beraad hield. Inanna wordt als zijn dochter beschouwd.

De halfmythische Gilgamesj was volgens de Sumerische koningslijsten van 2652 tot 2602 voor Christus koning. Hij voleindigde de onafhankelijkheid van Uruk en rustte de stad uit met een gigantische stadsmuur van 9,5 kilometer lang.

Uruk werd na de vroeg-dynastieke tijd veroverd door Lugalzaggisi van Umma, een stadstaat die tijdens de Golfoorlog is geplunderd waardoor er zeer veel oudheden verloren zijn gegaan.

Deutsche Orient-Gesellschaft

In november 1912 begon de Deutsche Orient-Gesellschaft met het verrichten van opgravingen. Ondanks 40 intensieve opgravingscampagnes is minder dan vijf procent van de stad blootgelegd.

Verschillende musea brengen de collecties van Uruk nu voor het eerst onder één dak. Tussen 25 april en 8 september is de tentoonstelling te zien in het Pergamonmuseum in Berlijn en van 20 oktober tot 21 april 2014 zijn de stukken te bezichtigen in het Reiss-Engelhorn-Museen in Mannheim.

Bron: Smb.museum

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathy
Cathy
9 jaren geleden

Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?

m&m
m&m
9 jaren geleden

[quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

yes.

Enki
Enki
9 jaren geleden

@Cathy

Verdiep je er eens in is best leuk om te weten. Hoop alleen dat je niet al te gelovig bent opgegroeid want uiteindelijk kom je erachter dat van hun verhalen de oude verhalen uit de bijbel komen. En krijg je een geheel nieuwe kijk op de geschiedenis van de mens.

Waar hun verhalen vandaan komen kun je je afvragen maar ik geloof eigenlijk dat deze allemaal op waarheid berusten.

Als laatste de oude verhalen van de sumeriers is voor ons nu nog steeds een soort van scifi.

Morhpeus
Morhpeus
9 jaren geleden

[quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

Yep ! ….de Annunaki bestaan echter niet hoor.

De mensen die als goden werden aangezien waren de mensen die hun goddelijkheid hadden gerealiseerd.gewoon zelfrealisatie dus … werkelijk iedereen toen en nu is daartoe in staat…dit was niet speciaal weggelegd voor zogenaamde buitenaardse wezens met een speciale intelligentie ofzo.

Als goddelijk aangezien worden is iets wat je automatisch verdiende door te bewijzen dat je de dierlijke en menselijke invloeden had overstegen, het had dus geen grip meer op je doen en laten. maw zelf-beheerst en los van impulsief en emotioneel gedrag.Een master dus.

De grootheid verwees dus naar verlossing van het lichamelijk zijn.maw in wezen onthecht en allesomvattend zijn.

Dit is 1 van de vele concepten die weer totaal uit context gerukt is.
maar ja dit is het resultaat van oppervlakkig onderzoek.

men moet leren te ontcijferen binnen spiritueel context en mbv wetenschappelijke principes ipv mysterieus vage contexten…anders eindig je steeds op buitenaardse planeten, wezens en ufo’s, terwijl er eigenlijk word gesproken over aspecten in jezelf waar je speciale aandacht aan dient te besteden.

Ik wou er eigenlijk geen aandacht aangeven maar ik vind het zonde dat de potentie van deze site steeds gereduceerd word tot vage mysteriën…vaag in de zin oppervlakkig en onvoldoende doorgrond.

voor de mensen die dat ook ervaren neem een kijkje op:

http://www.sitchiniswrong.com/anunnaki/anunnaki.htm

en wees verder sceptisch en selectief in het nuttigen van de informatie op deze site.

Los van de aliën en ufo hype vind ik het overigens een redelijk informatieve site hoor.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x