Homepagina » Archeologie » Uruk en Anu, vader en koning van de Anunnaki
Uruk: 5000 jaar megastad

Uruk en Anu, vader en koning van de Anunnaki

Precies honderd jaar geleden werd een baanbrekende archeologische ontdekking gedaan in het gebied dat nu Irak is.

In de Mesopotaanse stad Uruk werden de restanten gevonden van één van de oudst bekende stedelijke nederzettingen. Het stadsbeeld werd gedomineerd door monumentale gebouwen.

Uruk was één van de oudste Sumerische steden in zuid-Mesopotamië en is een belangrijke archeologische opgravingsplaats. Er wordt wel beweerd dat de huidige naam Irak in de loop der eeuwen van deze stad is afgeleid.

Inanna

Uruk kan als het centrum van de Sumerische cultuur worden beschouwd. Adolf Leo Oppenheim stelde dat de Sumerische beschaving in Uruk haar hoogtepunt bereikte wat betreft creativiteit.

Uruk bestond oorspronkelijk uit twee tempelsteden die later samengevoegd werden. In het centrum van de stad stond het heiligdom van godin Inanna-Isjtar, de Eanna-tempel genoemd. Dit heiligdom kreeg al in het vierde millennium voor Christus monumentale afmetingen. Het belangrijkste deel ervan was de kalksteentempel, een gebouw van 70 bij 30 meter dat uit blokken kalksteen was opgetrokken. Naast de hoofdtempel bevonden zich andere gebouwen, waaronder de zogeheten steenstift-tempel, een gebouw waarvan de wanden met geometrische motieven zijn versierd. Er werd balken gevonden van 12 meter lang, resten van enorme beeldhouwwerken en reliëfs, dierfiguren, pompeuze vaten, rolzegels en juwelen.

Anunnaki

De tweede tempelstad was gewijd aan Anu. De tempel van god Anu werd het prototype voor de latere ziggoerat, een getrapte piramide, de witte tempel geheten. Anu of An had als functie ‘Eerste onder de scheppers’. Samen met Enlil, god van de lucht, en Enki, god van het water, vormde deze een onafscheidelijke triade. Anu was de koning en de vader van de Anunnaki, de goden met wie hij beraad hield. Inanna wordt als zijn dochter beschouwd.

De halfmythische Gilgamesj was volgens de Sumerische koningslijsten van 2652 tot 2602 voor Christus koning. Hij voleindigde de onafhankelijkheid van Uruk en rustte de stad uit met een gigantische stadsmuur van 9,5 kilometer lang.

Uruk werd na de vroeg-dynastieke tijd veroverd door Lugalzaggisi van Umma, een stadstaat die tijdens de Golfoorlog is geplunderd waardoor er zeer veel oudheden verloren zijn gegaan.

Deutsche Orient-Gesellschaft

In november 1912 begon de Deutsche Orient-Gesellschaft met het verrichten van opgravingen. Ondanks 40 intensieve opgravingscampagnes is minder dan vijf procent van de stad blootgelegd.

Verschillende musea brengen de collecties van Uruk nu voor het eerst onder één dak. Tussen 25 april en 8 september is de tentoonstelling te zien in het Pergamonmuseum in Berlijn en van 20 oktober tot 21 april 2014 zijn de stukken te bezichtigen in het Reiss-Engelhorn-Museen in Mannheim.

Bron: Smb.museum

Gerelateerd:

 



Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Lang geleden waren er reuzen op aarde. Wereldwijd zijn er verhalen over reuzen. Tegenwoordig worden deze verhalen gezien als 100% sprookjes, maar in elke mythe schuilt een kern van waarheid. Lang geleden werden de ervaringen van mensen al gedocumenteerd. De oudst bewezen taal wat vastgelegd is, is 5000 jaar oud dacht ik. Kleitabletten. Maar er zijn ook nog grottekeningen etc. Dus toevallig fantaseerde mensen wereldwijd rond dezelfde tijd allemaal over reuzen die er niet waren? Ik weet zeker dat er reuzen waren, ik weet alleen niet hoe het kan dat ze er waren. De één zegt, het waren de Anunnaki of andere buitenaardse en andere zeggen het waren hybride wezens. Deels mens, deels engel. Het enige wat nog mist is dat ze op het 20:00 journaal vertellen dat er daadwerkelijk echte reuzenskeletten zijn gevonden. Het verloop van de geschiedenis is naar mijn idee sinds Darwin bepaald en reuzen passen niet thuis in het darwinisme, dus reuzen bestaan niet. En dan leven wij natuurlijk ook nog in een wereld waarin geen corruptie bestaat en iedereen eerlijk is tegen elkaar, onze leiders helemaal niets voor ons achterhouden en de reguliere media 100% betrouwbaar is. De alternatieve media is voor paranoïde mensen. Ik ben blij voor de mensen die zich veilig voelen in de illusie die gecreeërd is door de…., ik noem ze voor het gemak maar even de illuminati. Dat is mijn verzamelnaam voor het groepje mensen die bepalen wat er in deze wereld gebeurd. 🙂

  2 likes
 2. Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?

  0 likes
 3. [quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  yes.

  0 likes
 4. @Cathy

  Verdiep je er eens in is best leuk om te weten. Hoop alleen dat je niet al te gelovig bent opgegroeid want uiteindelijk kom je erachter dat van hun verhalen de oude verhalen uit de bijbel komen. En krijg je een geheel nieuwe kijk op de geschiedenis van de mens.

  Waar hun verhalen vandaan komen kun je je afvragen maar ik geloof eigenlijk dat deze allemaal op waarheid berusten.

  Als laatste de oude verhalen van de sumeriers is voor ons nu nog steeds een soort van scifi.

  0 likes
 5. [quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  Yep ! ….de Annunaki bestaan echter niet hoor.

  De mensen die als goden werden aangezien waren de mensen die hun goddelijkheid hadden gerealiseerd.gewoon zelfrealisatie dus … werkelijk iedereen toen en nu is daartoe in staat…dit was niet speciaal weggelegd voor zogenaamde buitenaardse wezens met een speciale intelligentie ofzo.

  Als goddelijk aangezien worden is iets wat je automatisch verdiende door te bewijzen dat je de dierlijke en menselijke invloeden had overstegen, het had dus geen grip meer op je doen en laten. maw zelf-beheerst en los van impulsief en emotioneel gedrag.Een master dus.

  De grootheid verwees dus naar verlossing van het lichamelijk zijn.maw in wezen onthecht en allesomvattend zijn.

  Dit is 1 van de vele concepten die weer totaal uit context gerukt is.
  maar ja dit is het resultaat van oppervlakkig onderzoek.

  men moet leren te ontcijferen binnen spiritueel context en mbv wetenschappelijke principes ipv mysterieus vage contexten…anders eindig je steeds op buitenaardse planeten, wezens en ufo’s, terwijl er eigenlijk word gesproken over aspecten in jezelf waar je speciale aandacht aan dient te besteden.

  Ik wou er eigenlijk geen aandacht aangeven maar ik vind het zonde dat de potentie van deze site steeds gereduceerd word tot vage mysteriën…vaag in de zin oppervlakkig en onvoldoende doorgrond.

  voor de mensen die dat ook ervaren neem een kijkje op:

  http://www.sitchiniswrong.com/anunnaki/anunnaki.htm

  en wees verder sceptisch en selectief in het nuttigen van de informatie op deze site.

  Los van de aliën en ufo hype vind ik het overigens een redelijk informatieve site hoor.

  0 likes
 6. [quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  Nee de Anunaki waren alleen mythische Goden. Vergeet in ieder geval wat Sitchin hierover schrijft want dat is BS. Er waren geen mensen die voor Goden aangezien werden.

  0 likes
 7. [quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  Deze bedoel je

  http://www.youtube.com/watch?v=wIv9eUJ7raI

  0 likes
 8. Ik geloof niets van het werk van Sitchin. Ik denk dat hij voor de overheid werkte om mensen te misleiden.

  Ik geloof wel dat er ooit reuzen op aarde hebben gelopen, daar is veel wetenschappelijk bewijs voor. Ook hebben media daar in het verleden vaak over bericht.

  Het officiële verhaal is mijns inziens verdraaid omdat de huidige machthebbers afstammen van de reuzen die toen op aarde liepen. We leven in een soort ‘Derde Romeinse Rijk’ als ik het zo mag noemen.

  0 likes
 9. [quote name=”Abel”]Ik geloof niets van het werk van Sitchin. Ik denk dat hij voor de overheid werkte om mensen te misleiden.

  Ik geloof wel dat er ooit reuzen op aarde hebben gelopen, daar is veel wetenschappelijk bewijs voor. Ook hebben media daar in het verleden vaak over bericht.

  Het officiële verhaal is mijns inziens verdraaid omdat de huidige machthebbers afstammen van de reuzen die toen op aarde liepen. We leven in een soort ‘Derde Romeinse Rijk’ als ik het zo mag noemen.[/quote]
  Ja dat er reuzen zijn geweest klopt wel (geraamtes ) die zij hebben gevonden …Maar bij wie ? zo zie je dat de mensen door sommigen voor de gek worden gehouden .

  0 likes
 10. Leuke onderwerp,love it!

  0 likes
 11. [quote name=”Tom”]Lang geleden waren er reuzen op aarde. Wereldwijd zijn er verhalen over reuzen. Tegenwoordig worden deze verhalen gezien als 100% sprookjes, maar in elke mythe schuilt een kern van waarheid. Lang geleden werden de ervaringen van mensen al gedocumenteerd. De oudst bewezen taal wat vastgelegd is, is 5000 jaar oud dacht ik. Kleitabletten. Maar er zijn ook nog grottekeningen etc. Dus toevallig fantaseerde mensen wereldwijd rond dezelfde tijd allemaal over reuzen die er niet waren? Ik weet zeker dat er reuzen waren, ik weet alleen niet hoe het kan dat ze er waren. De één zegt, het waren de Anunnaki of andere buitenaardse en andere zeggen het waren hybride wezens. Deels mens, deels engel. Het enige wat nog mist is dat ze op het 20:00 journaal vertellen dat er daadwerkelijk echte reuzenskeletten zijn gevonden. Het verloop van de geschiedenis is naar mijn idee sinds Darwin bepaald en reuzen passen niet thuis in het darwinisme, dus reuzen bestaan niet. En dan leven wij natuurlijk ook nog in een wereld waarin geen corruptie bestaat en iedereen eerlijk is tegen elkaar, onze leiders helemaal niets voor ons achterhouden en de reguliere media 100% betrouwbaar is. De alternatieve media is voor paranoïde mensen. Ik ben blij voor de mensen die zich veilig voelen in de illusie die gecreeërd is door de…., ik noem ze voor het gemak maar even de illuminati. Dat is mijn verzamelnaam voor het groepje mensen die bepalen wat er in deze wereld gebeurd. :-)[/quote]
  Zie filmpje die ik geplaatst heb

  0 likes
 12. [quote name=”Morhpeus”][quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  Yep ! ….de Annunaki bestaan echter niet hoor.
  De mensen die als goden werden aangezien waren de mensen die hun goddelijkheid hadden gerealiseerd.gewoon zelfrealisatie dus … werkelijk iedereen toen en nu is daartoe in staat…dit was niet speciaal weggelegd voor zogenaamde buitenaardse wezens met een speciale intelligentie ofzo.

  Als goddelijk aangezien worden is iets wat je automatisch verdiende door te bewijzen dat je de dierlijke en menselijke invloeden had overstegen, het had dus geen grip meer op je doen en laten. maw zelf-beheerst en los van impulsief en emotioneel gedrag.Een master dus.

  De grootheid verwees dus naar verlossing van het lichamelijk zijn.maw in wezen onthecht en allesomvattend zijn.

  Dit is 1 van de vele concepten die weer totaal uit context gerukt is.
  maar ja dit is het resultaat van oppervlakkig onderzoek.

  men moet leren te ontcijferen binnen spiritueel context en mbv wetenschappelijke principes ipv mysterieus vage contexten…anders eindig je steeds op buitenaardse planeten, wezens en ufo’s, terwijl er eigenlijk word gesproken over aspecten in jezelf waar je speciale aandacht aan dient te besteden.

  Ik wou er eigenlijk geen aandacht aangeven maar ik vind het zonde dat de potentie van deze site steeds gereduceerd word tot vage mysteriën…vaag in de zin oppervlakkig en onvoldoende doorgrond.

  voor de mensen die dat ook ervaren neem een kijkje op:

  http://www.sitchiniswrong.com/anunnaki/anunnaki.htm

  en wees verder sceptisch en selectief in het nuttigen van de informatie op deze site.

  Los van de aliën en ufo hype vind ik het overigens een redelijk informatieve site hoor.[/quote]
  Kun je misschien om te beginnen je naam juist willen spellen? ‘Morpheus’

  0 likes
 13. @Erique:

  Veel foto’s van de reuzenskeletten uit jouw filmpje, maar waarschijnlijk allemaal zijn niet echt. Om photoshop te introduceren was er een wedstrijd en toen zaten deze foto’s er tussen. En nu wordt er iedere keer gerefereerd aan die photoshop wedstrijd en dat is zeer kinderachtig. Het lijkt op die manier wel te dienen als een soort slinkse cover-up.

  Maar gelukkig zijn er ook nog foto’s lang voor photoshop en je vindt er 1 op deze site. En er is niet lang geleden ook een reuzenvinger gevonden in Egypte die ook echt is.

  http://xandrah.wordpress.com/2012/08/31/bewijzen-en-feiten-van-voor-het-photoshop-tijdperk-over-vondsten-van-nephilim-op-aarde-deel-i/

  0 likes
 14. [quote name=”Erique”][quote name=”Cathy”]Zijn dit die mensen die als goden werden aan gezien en die heel groot waren ?[/quote]

  Deze bedoel je

  http://www.youtube.com/watch?v=wIv9eUJ7raI%5B/quote%5D

  je hebt ze tegenwoordig ook alleen noemen ze die mensen NBA basketballers haha

  0 likes
 15. ‘Anu of An had als functie ‘Eerste onder de scheppers’. Samen met Enlil, god van de lucht, en Enki, god van het water, vormde deze een onafscheidelijke triade.’

  Dit klopt niet helemaal. Volgens Sitchin zit het als volgt:
  Anu is de koning der goden en op aarde bekend als ‘Supreme Lord of the Sky,’ oftewel, god van de lucht. Zijn zoons Enlil en Enki zijn, respectivelijk, god van de aarde (Enlil) en god van het water (Enki/Ea). Inanna/Ishtar, onder de grieken ook bekend als Aphrodite of bij de romeinen als Venus is de Kleindochter van Anu. Zij is de godin van de liefde en de godin van de oorlog. Deze 4 goden maakten onderdeel uit van de 12 goden van de zogenaamde ‘Raad van de Goden.’ De andere ‘goden’ op aarde die niet bij deze raad zaten, waren de Anunaki.

  0 likes
 16. Letterlijke opvattingen hebben altijd afbraak gedaan aan de kracht en potentie van de zelfkennis leer in mythische metaforen, dat is een historisch feit.

  Uiteindelijk zal blijken dat dit Sumerische cosmogony is, gebaseerd op ‘Anunian Theology’ afkomstig uit het pre-dynastieke Egypte(10.000 BCE-55.00 BCE)toen Sumerië nog in de neolitische fase van haar stenentijd zat. Sumerië is beïnvloed door het oude Egypte en heeft heel wat geleend en gedaopteerd…vergelijkbare mythische persoonlijkheden (en hun onderlinge relaties), vergelijkbare metaforen voor dezelfde soort’spiritual science’etc.

  0 likes
 17. [quote name=”R.”]’Anu of An had als functie ‘Eerste onder de scheppers’. Samen met Enlil, god van de lucht, en Enki, god van het water, vormde deze een onafscheidelijke triade.’

  Dit klopt niet helemaal. Volgens Sitchin zit het als volgt:
  Anu is de koning der goden en op aarde bekend als ‘Supreme Lord of the Sky,’ oftewel, god van de lucht. Zijn zoons Enlil en Enki zijn, respectivelijk, god van de aarde (Enlil) en god van het water (Enki/Ea). Inanna/Ishtar, onder de grieken ook bekend als Aphrodite of bij de romeinen als Venus is de Kleindochter van Anu. Zij is de godin van de liefde en de godin van de oorlog. Deze 4 goden maakten onderdeel uit van de 12 goden van de zogenaamde ‘Raad van de Goden.’ De andere ‘goden’ op aarde die niet bij deze raad zaten, waren de Anunaki.[/quote]
  Juist maar alleen jammer dat Sitchin gewoon de zooi verzonnen heeft uit zijn duim. Vergeet die verhalen van Sitchin maar. De Anunaki hebben niets met buitenaardsen te maken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

davos

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World ...

canada

Canada en VS begraven onder sneeuw, veel records aan diggelen. ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’

Het ‘sneeuwt’ records in de Verenigde Staten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.