Homepagina » Buitenland » Zo. Gouverneur Florida ondertekent decreet: vaccinatiepaspoorten verboden, coronaprik vrijwillig
florida
Foto: Ron DeSantis (Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

Zo. Gouverneur Florida ondertekent decreet: vaccinatiepaspoorten verboden, coronaprik vrijwillig

Gouverneur van Florida Ron DeSantis heeft vrijdag een decreet ondertekend dat het gebruik van vaccinatiepaspoorten verbiedt. Hij is de eerste Amerikaanse gouverneur die stappen onderneemt tegen dergelijke paspoorten.

DeSantis heeft voorstellen met betrekking tot vaccinatiepaspoorten herhaaldelijk bekritiseerd. Vorige week maandag zei de gouverneur nog dat lokale overheden en bedrijven in Florida niet om een vaccinatiepaspoort mogen vragen.

Niet wettelijk verplicht

In het decreet staat te lezen dat coronavaccins ‘niet wettelijk verplicht zijn’, wat betekent dat vaccinatie vrijwillig is en blijft. Ook wordt vermeld dat vaccinatiegegevens persoonlijk zijn en niet gedeeld zouden mogen worden. De paspoorten perken de individuele vrijheid in en schaden de privacy van patiënten, zei hij.

Als een paspoort verplicht wordt om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven, zoals naar de bioscoop of een restaurant gaan, zou er een groep eerste- en tweederangsburgers ontstaan, waarschuwde DeSantis.

Ik had gelijk

In andere landen wordt het vaccinatiepaspoort al uitgerold. Zo introduceerde Israël in februari een paspoort waarmee mensen weer toegang kunnen krijgen tot sportscholen en hotels. IJsland gebruikt een vaccinatiepaspoort dat reizen naar het buitenland mogelijk maakt.

Onlangs bleek dat er in Florida minder mensen zijn gestorven aan corona dan het Amerikaanse gemiddelde. Dat terwijl de Sunshine State geen mondkapjesplicht kende, de stranden nooit gesloten zijn en kinderen sinds september gewoon naar school gaan, schreef de krant Die Welt. “Ik had gelijk,” zei DeSantis.

4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacob
Jacob
14 dagen geleden

Eindelijk een verstandig mens met ballen.

Vlinder
Vlinder
14 dagen geleden

Wat een verademing,iemand met verstand!

D.R. V S D C D B
D.R. V S D C D B
Reactie op  Vlinder
13 dagen geleden

Er zijn er meer. Hopelijk blijft het niet bij deze eerste lentevogel …

Als je goed nakijkt en observeert zie je toch groeiende positieve scheuren in de menselijke·gletschermassa …

of sterker nog, een lawine begint eerst met een klein sneeuwballetje dat iemand werpt of brokjes – op grote hoogte zodanig dat ze snelheid en volume kunnen scheppen – die loskomen en niet opvallen op dat moment … tot ze zich verenigen

tashi delek

Marianna
Marianna
14 dagen geleden

de vraag komt bij mij op: zullen degenen die een corona injectie hebben gehad, na enige tijd nog in staat zijn om te sporten?

Arie N
Arie N
Reactie op  Marianna
13 dagen geleden

Daar heb ik ook een hard hoofd in dat die niet op de sportschool of in theaters en degelijke dood zullen neervallen.

Rob
Rob
Reactie op  Marianna
13 dagen geleden

Als je de berichten over ‘bijwerkingen’ leest: nee. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Depopulatie is de bedoeling. Dat je straks dan weer kan gaan sporten etc is alleen maar de bekende wortel die mensen voor wordt gehouden om ze naar de doodspuit te krijgen.

Totalottie
Totalottie
Reactie op  Rob
13 dagen geleden

Ze kunnen misschien nog heel eventjes een keer sporten, terrasje doen of concertje maar straks in het najaar gaan ze er allemaal aan!

Jurist
Jurist
Reactie op  Totalottie
13 dagen geleden

Bron?

Peter
Peter
14 dagen geleden

Hadden wij maar een leider voor het volk en niet voor Bill Gates zijn geld!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
14 dagen geleden

En in Engeland

Chris Whitty zegt vanaf nu zullen er geen LOCKDOWNS meer zijn en UK zal het Coronavirus als griep behandelen….

Xandra
Xandra
Reactie op  Joyce Ramgatie
14 dagen geleden

Dan weet Chris Whitty kennelijk niet dat het kwaad ( twee verrassingen voor ons in petto heeft. Verassing 1: Derde wereldoorlog Rusland vs Oekraïne/VS/EU/
Verassing 2: nieuwe uitbraak in de herfst.

Bobe
Bobe
Reactie op  Xandra
13 dagen geleden

Inderdaad. Om op die manier ten eerste: iedereen de mond te snoeren, die tegen de maatregelen was en ten tweede: de complete chaos te faciliteren, om op die manier er later de geplande orde er uit te creëren. En praktisch alle talking heads op tv doen hier aan mee (politici, journalisten etc etc), zowel de volgzame als de oppositie.

andré
andré
Reactie op  Xandra
13 dagen geleden

Natuurlijk dat is het plan maar , maar als wij mensen met een positieve geest nou eens dat gaan “dwarsbomen” en dan met hulp van de bomen net als in het verhaal van Tolkien…

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Xandra
13 dagen geleden

Dat de mensheid dit moge onthouden !!

Matthias
Matthias
Reactie op  Xandra
13 dagen geleden

Om de great reset te laten plaatsvinden, moeten alle landen deelnemen. Rusland is op dit moment de grootste hinderpaal (alsook bewezen met Syrie), vandaar dus de druk op hen. Ukraine is misschien zo idioot om een oorlog te willen starten met Rusland. EU en VS moeten beter weten, want een full scale oorlog betekent het einde voor iedereen, ook voor hen.

Elsjefiederelsje
Elsjefiederelsje
Reactie op  Joyce Ramgatie
14 dagen geleden

Afwachten, er is al zoveel beweerd…Ik moet het zien! is het waar, dan des te beter!

D.R. V S D C D B
D.R. V S D C D B
Reactie op  Joyce Ramgatie
13 dagen geleden

Mooi zo, maar eerst zien …

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  D.R. V S D C D B
13 dagen geleden

Die tijd is nu al voorgoed voorbij en als je dat nu nòg niet ziet, zie je dat over een tijdje ook niet. Tegen die tijd ben je namelijk hartstikke morsdood…..

ItsMe
ItsMe
Reactie op  Joyce Ramgatie
13 dagen geleden

In juni staat ook in Nederland op de “planning” om de corona maatregelen op te heffen, enkel de 1,5 meter blijft dan nog. Dat weten ze nu al, staat al heel lang zo in de agenda (plandemie). Ik vermoed echter dat we in september zogenaamd een nieuwe variant krijgen, waarschijnlijk de gevaccineerden die problemen krijgen en dat we dan het land niet meer uit mogen. Ze hebben de grondwet alvast gewijzigd hiervoor. Om de grondwet te wijzigen, moet er een kabinetswissel plaatsvinden. Vlak voor de verkiezingen hebben ze snel een grondwetwijziging doorgevoerd, maar ze hebben het volk hier niet over ingelicht, dus het volk heeft weer VVD gestemd, niet wetende wat zij met de grondwet van plan zijn.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  ItsMe
13 dagen geleden

Er gaan nu dingen grondwettelijk goed verkeerd. Even een lesje staatskunde.

Een wet of maatregel wordt door de 2e kamer gemaakt en ingediend bij de 1e kamer. Als de 1e kamer de wet of maatregel goedkeurt, ondertekend de koning die wet of maatregel en is dan geldig. Ik heb ergens gelezen dat de koning die ondertekening uit handen aan iemand van de regering (Rutte?) heeft gegeven en daarmee zichzelf buiten spel gezet. Misschien ook wel om daar geen verantwoordelijkheid voor te willen nemen? Op zo’n manier kan een regering alles doen zonder dat maar iemand de regering een steen in de weg legd.

Dubito
Dubito
Reactie op  -= GensNet =-
13 dagen geleden

Je vergeet de Raad van State, die er nog tussen zit met advies.
Officiële president van de RvS: WimLex (zit er nooit bij). Vice-president (wel met invloed en aanwezigheid): ’66-krullebol Thom de Graaf.
Zo, nu zijn we staatkundig weer bij.

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Joyce Ramgatie
13 dagen geleden

goed nieuws Joyce

ProAsfalt
ProAsfalt
14 dagen geleden

Daar waar de politieke leider in Florida opkomt voor het volk wordt men in West Europa steeds gekker.
Nu moet men als men naar Duitsland gaat direct een negatieve cojonatest kunnen overleggen, ook werkenden over de grens. https://www.ad.nl/auto/nederlanders-massaal-duitse-grens-over-om-te-tanken-op-laatste-dag-zonder-testplicht~ad19746e/

In de Nederlandse scholen is het één grote terreurbende maar ook daarbuiten.
Ouders sluiten hun eigen kinderen maar ‘gewoon’ op in hun slaapkamer, zonder te mogen luchten, etc. En dit wordt gecontroleerd door buitenstaanders, althans er wordt sociaal erop toegezien dat ‘besmette’ kinderen niet buitenkomen.
Het meest trieste is: verreweg de meeste coronaterrorisme is een dringend advies, dus geen plicht en toch vatten de burgers het op als een plicht.
https://www.youtube.com/watch?v=J0MMc6ASw-0 Maartje van den Berg Kindertherapeut deel 1
https://www.youtube.com/watch?v=AHZCJb59E4E Maartje van den Berg Kindertherapeut deel 2
Ik kan alleen maar zeggen: luister en huiver.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  ProAsfalt
13 dagen geleden

Hieruit blijkt dat de Deep State in Florida en in andere staten de controle aan het verliezen is. Nederland en Duitsland zijn in een hoge mate door de Deep State overgenomen en dat blijkt dus duidelijk uit de maatregelen. Voor zo ver ik het kan inschatten zit de Deep State in Europa in het het nauw en is terrein aan het verliezen. Oftewel, het gaat niet zoals gepland was. Vergelijk dit met de taferelen in de 2e wereldoorlog. Het wordt nog spannend en hoe lang worden wij nog voor de gek gehouden, is een groot vraagteken?

Marianna
Marianna
Reactie op  ProAsfalt
13 dagen geleden

laat het elkaar verraden maar aan burgers over

ster
ster
14 dagen geleden

Zal deze man ook eindigen zoals de president van Tanzania?

Dubito
Dubito
Reactie op  ster
13 dagen geleden

Dan moet je kijken wie de vice (lieutenant)-governor is daar. Dat is nu Jeanette Nuñez. Als zij aanhangster is van lockdowns en vaccinatiepaspoorten dan moet DeSantis op zijn tellen passen. Zie inderdaad de v.m. vice-president – nu president van Tanzania .

Totalottie
Totalottie
Reactie op  ster
13 dagen geleden

Ongetwijfeld.

JoeRi
JoeRi
14 dagen geleden

Een lichtend voorbeeld voor de rest van de wereld ❤☘!

William
William
14 dagen geleden

Zouden de mensen nu eindelijk wakker worden…. uit de zombieslaap??

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  William
13 dagen geleden

Nee, die blijven- vooralsnog- gewoon erg diep slapen en wanneer die ooit ontwaken, krijgen die de schrik van hun leven hoe de wereld is verwoest toen ze rustig sliepen……

Ron
Ron
14 dagen geleden

Eindelijk iemand die bij de pinken is en opkomt voor de mensheid.

x

Check Also

wor

World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!

De globalistische denktank van Klaus Schwab, het ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x