BuitenlandCorona

Zo. Gouverneur Florida ondertekent decreet: vaccinatiepaspoorten verboden, coronaprik vrijwillig

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gouverneur van Florida Ron DeSantis heeft vrijdag een decreet ondertekend dat het gebruik van vaccinatiepaspoorten verbiedt. Hij is de eerste Amerikaanse gouverneur die stappen onderneemt tegen dergelijke paspoorten.

DeSantis heeft voorstellen met betrekking tot vaccinatiepaspoorten herhaaldelijk bekritiseerd. Vorige week maandag zei de gouverneur nog dat lokale overheden en bedrijven in Florida niet om een vaccinatiepaspoort mogen vragen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Niet wettelijk verplicht

In het decreet staat te lezen dat coronavaccins ‘niet wettelijk verplicht zijn’, wat betekent dat vaccinatie vrijwillig is en blijft. Ook wordt vermeld dat vaccinatiegegevens persoonlijk zijn en niet gedeeld zouden mogen worden. De paspoorten perken de individuele vrijheid in en schaden de privacy van patiënten, zei hij.

Als een paspoort verplicht wordt om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven, zoals naar de bioscoop of een restaurant gaan, zou er een groep eerste- en tweederangsburgers ontstaan, waarschuwde DeSantis.

Ik had gelijk

In andere landen wordt het vaccinatiepaspoort al uitgerold. Zo introduceerde Israël in februari een paspoort waarmee mensen weer toegang kunnen krijgen tot sportscholen en hotels. IJsland gebruikt een vaccinatiepaspoort dat reizen naar het buitenland mogelijk maakt.

Onlangs bleek dat er in Florida minder mensen zijn gestorven aan corona dan het Amerikaanse gemiddelde. Dat terwijl de Sunshine State geen mondkapjesplicht kende, de stranden nooit gesloten zijn en kinderen sinds september gewoon naar school gaan, schreef de krant Die Welt. “Ik had gelijk,” zei DeSantis.

4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacob
Jacob
3 jaren geleden

Eindelijk een verstandig mens met ballen.

Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Wat een verademing,iemand met verstand!

Marianna
Marianna
3 jaren geleden

de vraag komt bij mij op: zullen degenen die een corona injectie hebben gehad, na enige tijd nog in staat zijn om te sporten?

Peter
Peter
3 jaren geleden

Hadden wij maar een leider voor het volk en niet voor Bill Gates zijn geld!!

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x