Homepagina » Buitenland » Rutte: Wit-Rusland is dictatuur die vreedzame protesten de kop indrukt. Het lijkt Nederland wel
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Rutte: Wit-Rusland is dictatuur die vreedzame protesten de kop indrukt. Het lijkt Nederland wel

Tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad kreeg premier Rutte een vraag van NOS-verslaggeefster Wilma Borgman over Wit-Rusland. “Hoe taxeert het kabinet de situatie daar?”

Hierop antwoordde Rutte: “Zeer zorgelijk. De dictatuur daar blijkt bereid te zijn om mensen die vreedzaam willen demonstreren voor vrije pers, voor vrije verkiezingen, voor eerlijk tellen van stemmen, om met alle machtsmiddelen die de staat ter beschikking staan daartegen op de treden.”

Zondag won zittend president Loekasjenko de verkiezingen met 80 procent van de stemmen. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zei dat de verkiezingen ‘oneerlijk’ zijn verlopen en dat er nieuwe verkiezingen moeten komen.

Het lijkt Nederland wel

Als het regime niet wil wijken, wordt de druk verder opgevoerd, zei Rutte. Denk daarbij aan het opleggen van sancties. Sinds de verkiezingen is het onrustig in Wit-Rusland. Bij demonstraties zijn duizenden mensen opgepakt. Ordetroepen en de geheime dienst treden ‘spijkerhard op’ tegen de betogers, aldus de NOS.

Het lijkt Nederland wel. Als boeren hier willen demonstreren, schakelt Rutte het leger in. Vreedzame betogers die demonstreren tegen de coronamaatregelen, worden met grof geweld door de oproerpolitie en een waterkanon van het Malieveld geveegd. Demonstraties tegen het coronabeleid zijn al diverse keren verboden.

En als er iemand zonder aanleiding wordt opgepakt tijdens een coronaprotest, en je zegt daar iets van, dan breken undercoveragenten je benen. Als je de coronamaatregelen overtreedt in je eigen supermarkt, dan komen er ME-busjes vol agenten om je pand te verzegelen. Als je met trekkers een afvalverwerkingsbedrijf in een dorp in Drenthe blokkeert, dan komt er een hele stoet ME-busjes om je af te voeren.

Zullen we dan ook maar gelijk nieuwe verkiezingen houden in Nederland, meneer Blok?

Coronacrisis

Waarom wordt Loekasjenko nu opeens zo hard aangevallen? In maart namen bijna alle landen maatregelen om de coronacrisis te beteugelen. Wit-Rusland ging daar niet in mee. In Minsk waren winkels en restaurants gewoon open en was er geen verbod op evenementen. Wel mochten ouders hun kinderen thuishouden van school.

Loekasjenko waarschuwde dat ‘machtige landen en mensen de coronacrisis willen gebruiken om de wereld naar hun hand te zetten’.

“Ik stelde ooit de vraag: ‘Is deze pandemie, dit coronavirus, door mensen gemaakt?’ Ik heb nog geen antwoord op deze vraag, maar heb wel zo mijn vermoedens. Gebruiken politici en anderen de pandemie om er zelf beter van te worden? Jij en ik weten allebei het antwoord op deze vraag. Het gebeurt nu al. Machtige spelers willen de wereld herscheppen; niet door middel van een ‘oorlog’ (Emmanuel Macron sprak al van een oorlog) maar door middel van deze ‘coronapsychose’ of ‘infodemie’. Veel mensen vragen zich af wat er na de pandemie zal gebeuren,” zei Loekasjenko tijdens een interview met Mir TV.

Dat had hij misschien beter niet kunnen zeggen.

Loekasjenko liep als één van de weinigen niet in de pas. Staat hem hetzelfde lot te wachten als Pierre Nkurunziza? Hij was tot voor kort president van Burundi. Nkurunziza deed Covid-19 af als onzin en gooide de WHO het land uit. Opeens stierf hij door een ‘hartaanval’. De nieuwe president van Burundi draaide het coronabeleid van zijn voorganger gelijk terug. In Wit-Rusland zijn tot dusver 603 mensen gestorven aan corona, in Burundi 1 persoon.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mikkel schreef:

  Rutte is hier de vuile dictator! Dat het volk wereldwijd wakker moge worden uit deze zieke hypnose…

  0 likes
  • Rob schreef:

   De vraag is hoe ver het moet gaan voordat het tot velen door dringt. Velen hebben geen idee hoe de wereld werkt en dus zien ze ook niet wat er gaande is. Dat geldt niet alleen voor burgers maar ook voor politie agenten, boa’s, etc die zelf deel uit maken van dat beleid. Het enige wat die doen is bevelen opvolgen (Befehl ist Befehl). Waar lig hun grens? Ze voeren nu domweg de oorlog tegen het volk, ter bescherming van de grootste criminelen die er zijn en de globalistische agenda. Ik denk dat het pas echt tot iedereen door dringt als de waarheid openbaar wordt. De vraag is dan alleen OF dat een keer gaat gebeuren.

   0 likes
   • Margie schreef:

    Met publicisten in landelijke dag bladen met namen als Zitvast blijft de goegemeente steevast vastgeroesd aan opinies en meningen van onnadenkende onbekwame hebzuchtigen die klakkeloos alles aannemen

    Als de waarheid doordringt valt de ene helft van zijn geloof en de andere helft van haar stok.

    0 likes
 • Hein schreef:

  Die lange Frans is best wijs

  0 likes
  • Jorn schreef:

   Lange Frans bevestigd alles wat ik heb mogen leren en ervaren in de laatste 10 jaar, ik ben inmiddels zelfs overtuigd van de kloning van mensen.. er blijft geen theorie meer overeind de feiten nemen het over !!

   0 likes
 • Marcel schreef:

  Rutte, de exponent van de de rubberen tegel maatschappij, roept graag domme dingen.
  Ondertussen worden volledige woonwijken op een oorlogszuchtige manier geterroriseerd door Marokkanen, ja Marokkanen want de meeste voelen zich geen Nederlander, en daar durft dit stuk schurft niet tegen op te treden.
  Wel het leger inzetten tegen bejaarden en boeren, maar dat walgelijke tuig mag alles maar flikken.
  Maar beste Mark Rutte, stuk ongeluk, straks zijn er verkiezingen en dan zal je worden afgerekend op je smerige valse manier van regeren, Nederland laat zich niet langer verkrachten door links liberale fascisten.

  0 likes
 • Jade schreef:

  Wel de splinter in het oog van de ander zien,
  maar niet de balk in het eigen oog…

  0 likes
 • Philip schreef:

  Die man deugd niet, de politiek is daar zo corrupt als het maar kan zijn!!

  Maar hier in België is het al niet beter gesteld, een regering die corrupt is (laten zich omkopen/betalen door grote bedrijven, ze noemen dat lobbyen of wettelijk/legaal omkopen)
  Een tijdelijke regering die aan de macht is gekomen via een staatsgreep, het zit vol met ministers die de voorbije verkiezingen (meer dan anderhalf jaar geleden) een pak slaag hebben gekregen.
  Partijen die worden uitgesloten en of worden geboycot door de staats media (propaganda)
  Op voorhand worden al coalities gesmeed en worden de minister postjes al verdeeld.
  Het zelfde gebeurd trouwens op provinciaal en gemeentelijk vlak.
  Rechters die worden benoemd door jawel de politieke partijen, er is zo iets als een beurt rol, waarbij om de zoveel jaren partijen een bepaalde rechter mag aanstellen.

  Daar gaat de scheiding der machten!!

  Betogingen en stakingen zijn verboden, samen hokken is verboden, mondmasker plicht, verplichte quarantaine etc…

  Ja ja, het is makkelijk met de vinger naar iemand anders of een ander land te wijzen, terwijl dat die gene die met de vinger wijzen, geen haar beter zijn!!

  0 likes
 • P.M. schreef:

  Dat is ook zo in mijn kutland belgie waar de rasechte belgen 2de rangsburgers zijn geworden , de vreemdelingen krijgen en mogen alles want oh wee straft ze niet te hard als ze iets misdaan hebben , en de politici die kritiek hebben op andere landen terwijl in mijn kutland alles radicaal vierkant draait.!!! Hetzelfde met de laatste verkiezingen dan gaan de grootste verliezers eens met de plak komen zwaaien , bende LOSERS.!!!

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Als ik toch zie hoe politie in Amsterdam totaal onnodig een blanke man doodschiet. Ja dan kun je wel stellen dat we leven in de liberale dictatuur van Rutte.

  0 likes
 • Tine04 schreef:

  Je vroeg: is dit virus door mensen gemaakt? En je had nog geen antwoord. Ik zag het antwoord vorige week al voorbij komen https://www.ninefornews.nl/italiaanse-professor-coronavirus-gemaakt-in-chinees-lab-reken-niet-op-effectief-vaccin/

  0 likes
 • Andre Schoutsen schreef:

  Deze journaliste werd eergisteren gearresteerd: https://www.facebook.com/millieweaver/videos/3504203672923618 Zij is de producent van deze documantaire: https://www.youtube.com/watch?v=9HFxVvrXjCg (als het nog niet verwijderd is)

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  De pot verwijt de ketel.

  0 likes
 • salvar schreef:

  ben je gek of ben je gek?
  wat een schijnheilige makreel.
  het is toch ongelofelijk wat er uit zijn smoelwerk komt.
  die man leeft in een waanidee dat wat hij hier laat doen anders is als daar.
  man man wat doe je nog op deze wereld , zout op en die achterlijke idioot blok ook gelijk mee.

  0 likes
  • exegese schreef:

   salvar, dat gewetenloze tuig in Den Haag liegt zo hard en zo stelselmatig dat ze het zelf zijn gaan geloven. Zij worden nu zo hard gepushed dat ze waarheid en werkelijkheid volledig uit hun waarnemingsvermogen hebben moeten bannen om de taken voor hun meesters te kunnen volbrengen. Ook voor hen is het erop of eronder nu ! Zoals Tedros van de WHO zo treffend formuleerde : This is the time to pull out all the stops ! En dat is wat ze doen. En met “ze” bedoel ik al het satanische tuig wat op jacht is naar zo veel mogelijk zielen en zoveel mogelijk ellende waar ze hun energie uit putten. Alleen totale macht over alles en iedereen geeft ongelimiteerd toegang tot het creëren angst, pijn, verdriet en ellende wat voor hen een constante toestroom van kostbare energie betekent. Zij hebben geen ziel, en geen geweten, zij voeden zich met ellende. Wij voeden ons met liefde en weldaad, dat is het verschil.

   0 likes
 • Veterans_Resistance schreef:

  Rutte, de Jonge en eigenlijk het hele kabinet zijn de grootste verraders uit de Nederlandse geschiedenis.
  M.i. hoort daar de zwaarste straf bij die je kan bedenken. Een straf die tegenwoordig niet meer wordt opgelegd.

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Als of de verkiezingen hier wel eerlijk zouden zijn. Weglopen voor de waarheid in een zogenaamde democratische stemming, referendum tegen de wil van het klootjesvolk uit de grondwet gehaald.
  zo kan ik wel bezig blijven.

  Het is een grote demoniserende vriendenkliek die elkaar dekt tot in de slaapkamers toe.

  Waarom hebben wij geen onafhankelijke waarnemers?

  0 likes
 • Harry schreef:

  De grap van de pcr test, je kunt altijd een 2e golf aantonen. Ondanks dat nu ook Gommers van het omt toegeeft dat positief pcr test geen besmetting is en dat dit geen argument mag zijn voor beleid gaat de msm door met angszaaien, terwijl ziekenhuizen leeg zijn, en het plaveien van het afschaffen van burgerrechten. De uitspraken van Gommers houden ze onder de per. De msm is niet meer de vrije pers, ze zijn onderdeel van de nieuwe bezetters. Volsvertegenwoordigers help ons nu een keer.

  0 likes
 • het leugentijdperk schreef:

  Rutte en ook bijv. Macron zijn schijnbaar niet op de hoogte van het bloedig neerslaan van protesten in eigen land? Deze mannen, Rutte en Macron in de kast, hebben daarbij terrorisme, dus moord, gesteund in het Midden-Oosten. Verder leveren ze het volk regelrecht uit aan de moordpraktijken van zionist Bill Gates c.s. En hebben beide landen de grenzen wagenwijd open staan voor buitenlandse gratis van alles handophouders, randfiguren, criminelen, verkrachters en ex huursoldaten. En dat zijn nog maar de vieze en huigelachtige praktijken van twee leiders, met van alles daar weer onder smerigs, in Europa. De overige landen met hun leiders en aanhang zullen daar zeker niet aan onder doen.

  Kan de ‘verschrikkelijke’ Wit-Rusland dictator misschien even een bom op de politieke barakken in Europa gooien om ons te bevrijden en Europese landen te zuiveren van het gif en de ongeneeslijke ziektes die men ook wel politici noemt?

  0 likes
 • jenne schreef:

  Het staat overal op zijn kop, chaos schijnt iets heerlijks te zijn voor sommigen, zelfs in hun heimat Israel protesteren de mensen tegen hun moordenaar president naam; Benzion Mileikowsky !

  0 likes
 • H.J. schreef:

  Rutte heeft nog nooit anders gedaan als liegen en de boel belazeren.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  0 likes
 • Casper schreef:

  Theater
  Voorspelbaar
  Dode politiek
  Staatsgreep
  Nu!

  0 likes
 • Doeterniettoe schreef:

  Die Rutte is rot, vuile hypocriete zionazi!

  0 likes
 • De eerste John schreef:

  En in Wit-Rusland gaan ze de straat op, ook als ze geslagen of gevangen worden gezet hier niet.
  Wij hebben dan ook een intelligente dictatuur.

  0 likes
 • Remy schreef:

  Allen zullen vallen

  0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Rusland heeft in Belerus waarnemers gehad om er op toe te zien dat de verkiezingen eerlijk zouden verlopen.
  Als er dan een kandidaat met 80 % wint dan zal, zelfs als er gesjoemeld is, dit nooit zoveel kunnen zijn dat de winnaar toch verloren zou kunnen hebben.
  Ook in Nederland wordt de bevolking wakker en gaat in opstand komen. Op verschillende plaatsen heeft de politie al geschoten

  0 likes
 • nou en! schreef:

  als je goed kijkt dan zie je de gietnaad van de mal waar markie in gegoten is over zijn teflonkop lopen,en als je hem omkeert een stempel made in china!

  0 likes
 • koddebeier schreef:

  Een oud spreekwoord luid: “de pot verwijd de ketel dat hij zwart ziet”.

  0 likes
 • Lord of Hosts schreef:

  Kijk ‘m (Rutte) vol trots zijn ingestudeerde propagandaleugen ventileren. Die zelfingenomen kwal zal er wel trots op zijn dat het Pentagon hem dit verhaaltje in zijn oortje heeft gefluisterd en hij dit aan het Nederlandse volk mag openbaren.
  De onnozelaar weet niet dat de VS ditzelfde kunstje ook in 2006 in Wit-Rusland geflikt hebben. Loekasjenko is sindsdien de favoriete bokszak van de VS en westerse neocons, omdat hij niet het vereiste niveau van respect heeft getoond voor zijn potentiële westerse opperheren in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland of België. Hij won toen en nu de verkiezingen met gemak, zelfs nu net als toen de Amerikaanse regering tientallen miljoenen dollars naar de politieke oppositie heeft gesluisd in de hoop op de een of andere manier een regimeverandering te stimuleren.
  Wat denkt deze onnozelaar (zielige Rutte) wel , dat de Russische Beer in slaap gesust is? Zelfs als de Beer in slaap is dan staat er 1 oog op een kier. De Russische en Wit-Russische macht heeft heel goed in de gaten dat samenwerkende geheime diensten hun huurlingen aan het werk heeft gezet om chaos en moorden te organiseren om zo Loekasjenko en aanhang de schuld te geven.
  Ik denk dat Rutte niet in gaten heeft hoezeer hij zichzelf voor joker zet.
  https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=auto&tl=nl&u=https%3A%2F%2Foriginal.antiwar.com%2Fdaniel-mcadams%2F2006%2F03%2F27%2Fhow-lukashenko-won%2F

  0 likes
 • André schreef:

  Dit zag je natuurlijk al mijlenver aankomen. Vanaf het moment dat die Wit-rus niet meedeed met de coronahype en bepaalde uitspraken deed was het wachten op een reactie van de deep-state.
  En inderdaad, Rutte laat met zijn uitspraken zien dat Nederland de facto gewoon ook een dictatuur is waar hij verantwoordelijk voor is met voornamelijk het verdrag van Lissabon waarbij Nederland voor 80% overgedragen is aan de fascistische EU.

  0 likes
 • Shadow1100 schreef:

  Leugens van VVD-er
  Mark – Pineucchio – Rutte:
  (hij liegt en hij naait je)

  “meer politie”;
  “GEEN cent meer naar Griekenland”;
  “in Nederland bestaat geen armoede”;
  “alle werkende Nederlanders krijgen €. 1000,-“;
  “er wordt niet getornd aan de hypotheekrenteaftrek”;
  “onderste steen MH17 ramp komt boven”;
  “over kilometerheffing kan niet gesproken worden”;
  “GEEN proefverlof voor Volkert van de Graaf”;
  “dit ís onze topprioriteit!” (nr. 1, 2, 3, 4 en 5);
  “Iedereen gaat er op vooruit”;
  “windmolens draaien niet op subsidie”;
  “Unilever komt naar Rotterdam”.
  “meer politie”;
  “Ik respecteer de uitslag van het Oekraïne referendum”.
  “Ik had ze zelf in elkaar willen slaan”.
  “Ik heb geen mediatraining gehad”.
  “Ik heb geen herinnering aan de dividendbelasting”.
  “Ik heb geen herinnering aan 70 burgerdoden in Syrië”.
  “Ik heb geen herinnering aan de Teeven-deal”.
  “Ik heb geen herinnering aan affaire Zijlstra”.
  “Ik wijs er op dat we dit jaar voor 23 miljard euro in de economie pompen”.
  “meer politie”;
  “Na uren op een receptie (NAVO) heb je ook weleens een zwakker roddelmoment. Er gebeurde niks. Het ging echt nergens over”.
  “NIETS extra méér naar de €U”.
  -het ondertekenen suïcidale immigratiepact van Marrakesh;
  -toch instemmen met de inkomensafhankelijke zorgpremie;
  -tekorten in de pensioenpotten voor de toekomstige betalingen;
  -van 130 naar 100 km/h;
  “Nederland is goed voorbereid en toegerust voor corona”.
  “Kinderen zijn lopen nauwelijks risico op besmetting van corona”;
  “meer politie”;
  -afwachtende houding cov-19;
  -GEEN extra corona-€Uro’s naar Italië en Spanje;
  -Zwarte Piet moet verdwijnen (was: Zwarte Piet is nu eenmaal zwart);
  -100derden miljoenen euro’s naar Bill Gates vaccinatieprogramma;
  -Geen geld naar Zuid-Europa;
  -(toch)100derden miljarden naar Zuid-€uropa;
  -Een verhoging van het salaris voor de zorgmedewerkers;
  -Eénmalige uitkering van €1.000 voor de zorg.
  Leugens van VVD-er
  Mark – Pineucchio – Rutte:
  (hij liegt en hij naait je)

  “meer politie”;
  “GEEN cent meer naar Griekenland”;
  “in Nederland bestaat geen armoede”;
  “alle werkende Nederlanders krijgen €. 1000,-“;
  “er wordt niet getornd aan de hypotheekrenteaftrek”;
  “onderste steen MH17 ramp komt boven”;
  “over kilometerheffing kan niet gesproken worden”;
  “GEEN proefverlof voor Volkert van de Graaf”;
  “dit ís onze topprioriteit!” (nr. 1, 2, 3, 4 en 5);
  “Iedereen gaat er op vooruit”;
  “windmolens draaien niet op subsidie”;
  “Unilever komt naar Rotterdam”.
  “meer politie”;
  “Ik respecteer de uitslag van het Oekraïne referendum”.
  “Ik had ze zelf in elkaar willen slaan”.
  “Ik heb geen mediatraining gehad”.
  “Ik heb geen herinnering aan de dividendbelasting”.
  “Ik heb geen herinnering aan 70 burgerdoden in Syrië”.
  “Ik heb geen herinnering aan de Teeven-deal”.
  “Ik heb geen herinnering aan affaire Zijlstra”.
  “Ik wijs er op dat we dit jaar voor 23 miljard euro in de economie pompen”.
  “meer politie”;
  “Na uren op een receptie (NAVO) heb je ook weleens een zwakker roddelmoment. Er gebeurde niks. Het ging echt nergens over”.
  “NIETS extra méér naar de €U”.
  -het ondertekenen suïcidale immigratiepact van Marrakesh;
  -toch instemmen met de inkomensafhankelijke zorgpremie;
  -tekorten in de pensioenpotten voor de toekomstige betalingen;
  -van 130 naar 100 km/h;
  “Nederland is goed voorbereid en toegerust voor corona”.
  “Kinderen zijn lopen nauwelijks risico op besmetting van corona”;
  “meer politie”;
  -afwachtende houding cov-19;
  -GEEN extra corona-€Uro’s naar Italië en Spanje;
  -Zwarte Piet moet verdwijnen (was: Zwarte Piet is nu eenmaal zwart);
  -100derden miljoenen euro’s naar Bill Gates vaccinatieprogramma;
  -Geen geld naar Zuid-Europa;
  -alleen leningen aan Zuid-Europa;
  -(toch)100derden miljarden naar Zuid-€uropa;
  -Een verhoging van het salaris voor de zorgmedewerkers;
  -Eénmalige uitkering van €1.000 voor de zorg.
  “meer politie”;
  Gisteren zei hij nog:”NEE”. Vandaag zegt hij:”JA”.
  Morgen zegt hij:”Daar heb ik GEEN herinnering aan…..”.

  Vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven.’ (A. Hitler)

  0 likes
 • anoniem schreef:

  Blm volgens femke wel, reële protesten als rondom corona gebeuren niet, meten met 2 verschillende maten?

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >