Homepagina » Buitenland » Rutte: Wit-Rusland is dictatuur die vreedzame protesten de kop indrukt. Het lijkt Nederland wel
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Rutte: Wit-Rusland is dictatuur die vreedzame protesten de kop indrukt. Het lijkt Nederland wel

Tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad kreeg premier Rutte een vraag van NOS-verslaggeefster Wilma Borgman over Wit-Rusland. “Hoe taxeert het kabinet de situatie daar?”

Hierop antwoordde Rutte: “Zeer zorgelijk. De dictatuur daar blijkt bereid te zijn om mensen die vreedzaam willen demonstreren voor vrije pers, voor vrije verkiezingen, voor eerlijk tellen van stemmen, om met alle machtsmiddelen die de staat ter beschikking staan daartegen op de treden.”

Zondag won zittend president Loekasjenko de verkiezingen met 80 procent van de stemmen. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zei dat de verkiezingen ‘oneerlijk’ zijn verlopen en dat er nieuwe verkiezingen moeten komen.

Het lijkt Nederland wel

Als het regime niet wil wijken, wordt de druk verder opgevoerd, zei Rutte. Denk daarbij aan het opleggen van sancties. Sinds de verkiezingen is het onrustig in Wit-Rusland. Bij demonstraties zijn duizenden mensen opgepakt. Ordetroepen en de geheime dienst treden ‘spijkerhard op’ tegen de betogers, aldus de NOS.

Het lijkt Nederland wel. Als boeren hier willen demonstreren, schakelt Rutte het leger in. Vreedzame betogers die demonstreren tegen de coronamaatregelen, worden met grof geweld door de oproerpolitie en een waterkanon van het Malieveld geveegd. Demonstraties tegen het coronabeleid zijn al diverse keren verboden.

En als er iemand zonder aanleiding wordt opgepakt tijdens een coronaprotest, en je zegt daar iets van, dan breken undercoveragenten je benen. Als je de coronamaatregelen overtreedt in je eigen supermarkt, dan komen er ME-busjes vol agenten om je pand te verzegelen. Als je met trekkers een afvalverwerkingsbedrijf in een dorp in Drenthe blokkeert, dan komt er een hele stoet ME-busjes om je af te voeren.

Zullen we dan ook maar gelijk nieuwe verkiezingen houden in Nederland, meneer Blok?

Coronacrisis

Waarom wordt Loekasjenko nu opeens zo hard aangevallen? In maart namen bijna alle landen maatregelen om de coronacrisis te beteugelen. Wit-Rusland ging daar niet in mee. In Minsk waren winkels en restaurants gewoon open en was er geen verbod op evenementen. Wel mochten ouders hun kinderen thuishouden van school.

Loekasjenko waarschuwde dat ‘machtige landen en mensen de coronacrisis willen gebruiken om de wereld naar hun hand te zetten’.

“Ik stelde ooit de vraag: ‘Is deze pandemie, dit coronavirus, door mensen gemaakt?’ Ik heb nog geen antwoord op deze vraag, maar heb wel zo mijn vermoedens. Gebruiken politici en anderen de pandemie om er zelf beter van te worden? Jij en ik weten allebei het antwoord op deze vraag. Het gebeurt nu al. Machtige spelers willen de wereld herscheppen; niet door middel van een ‘oorlog’ (Emmanuel Macron sprak al van een oorlog) maar door middel van deze ‘coronapsychose’ of ‘infodemie’. Veel mensen vragen zich af wat er na de pandemie zal gebeuren,” zei Loekasjenko tijdens een interview met Mir TV.

Dat had hij misschien beter niet kunnen zeggen.

Loekasjenko liep als één van de weinigen niet in de pas. Staat hem hetzelfde lot te wachten als Pierre Nkurunziza? Hij was tot voor kort president van Burundi. Nkurunziza deed Covid-19 af als onzin en gooide de WHO het land uit. Opeens stierf hij door een ‘hartaanval’. De nieuwe president van Burundi draaide het coronabeleid van zijn voorganger gelijk terug. In Wit-Rusland zijn tot dusver 603 mensen gestorven aan corona, in Burundi 1 persoon.

1 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
6 maanden geleden

Rutte is hier de vuile dictator! Dat het volk wereldwijd wakker moge worden uit deze zieke hypnose…

Rob
Rob
Reactie op  Mikkel
6 maanden geleden

De vraag is hoe ver het moet gaan voordat het tot velen door dringt. Velen hebben geen idee hoe de wereld werkt en dus zien ze ook niet wat er gaande is. Dat geldt niet alleen voor burgers maar ook voor politie agenten, boa’s, etc die zelf deel uit maken van dat beleid. Het enige wat die doen is bevelen opvolgen (Befehl ist Befehl). Waar lig hun grens? Ze voeren nu domweg de oorlog tegen het volk, ter bescherming van de grootste criminelen die er zijn en de globalistische agenda. Ik denk dat het pas echt tot iedereen door dringt als de waarheid openbaar wordt. De vraag is dan alleen OF dat een keer gaat gebeuren.

Margie
Margie
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Met publicisten in landelijke dag bladen met namen als Zitvast blijft de goegemeente steevast vastgeroesd aan opinies en meningen van onnadenkende onbekwame hebzuchtigen die klakkeloos alles aannemen

Als de waarheid doordringt valt de ene helft van zijn geloof en de andere helft van haar stok.

Hein
Hein
6 maanden geleden

Die lange Frans is best wijs

Jorn
Jorn
Reactie op  Hein
6 maanden geleden

Lange Frans bevestigd alles wat ik heb mogen leren en ervaren in de laatste 10 jaar, ik ben inmiddels zelfs overtuigd van de kloning van mensen.. er blijft geen theorie meer overeind de feiten nemen het over !!

Marcel
Marcel
6 maanden geleden

Rutte, de exponent van de de rubberen tegel maatschappij, roept graag domme dingen.
Ondertussen worden volledige woonwijken op een oorlogszuchtige manier geterroriseerd door Marokkanen, ja Marokkanen want de meeste voelen zich geen Nederlander, en daar durft dit stuk schurft niet tegen op te treden.
Wel het leger inzetten tegen bejaarden en boeren, maar dat walgelijke tuig mag alles maar flikken.
Maar beste Mark Rutte, stuk ongeluk, straks zijn er verkiezingen en dan zal je worden afgerekend op je smerige valse manier van regeren, Nederland laat zich niet langer verkrachten door links liberale fascisten.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Marcel
9 dagen geleden

Foei! Voor velen een stuk geluk, waar ze, lopend in de pas, herhaaldelijk intrappen.
Als je niet kunt zien of horen, dan moet je het
ruiken!

Jade
Jade
6 maanden geleden

Wel de splinter in het oog van de ander zien,
maar niet de balk in het eigen oog…

Philip
Philip
6 maanden geleden

Die man deugd niet, de politiek is daar zo corrupt als het maar kan zijn!!

Maar hier in België is het al niet beter gesteld, een regering die corrupt is (laten zich omkopen/betalen door grote bedrijven, ze noemen dat lobbyen of wettelijk/legaal omkopen)
Een tijdelijke regering die aan de macht is gekomen via een staatsgreep, het zit vol met ministers die de voorbije verkiezingen (meer dan anderhalf jaar geleden) een pak slaag hebben gekregen.
Partijen die worden uitgesloten en of worden geboycot door de staats media (propaganda)
Op voorhand worden al coalities gesmeed en worden de minister postjes al verdeeld.
Het zelfde gebeurd trouwens op provinciaal en gemeentelijk vlak.
Rechters die worden benoemd door jawel de politieke partijen, er is zo iets als een beurt rol, waarbij om de zoveel jaren partijen een bepaalde rechter mag aanstellen.

Daar gaat de scheiding der machten!!

Betogingen en stakingen zijn verboden, samen hokken is verboden, mondmasker plicht, verplichte quarantaine etc…

Ja ja, het is makkelijk met de vinger naar iemand anders of een ander land te wijzen, terwijl dat die gene die met de vinger wijzen, geen haar beter zijn!!

P.M.
P.M.
6 maanden geleden

Dat is ook zo in mijn kutland belgie waar de rasechte belgen 2de rangsburgers zijn geworden , de vreemdelingen krijgen en mogen alles want oh wee straft ze niet te hard als ze iets misdaan hebben , en de politici die kritiek hebben op andere landen terwijl in mijn kutland alles radicaal vierkant draait.!!! Hetzelfde met de laatste verkiezingen dan gaan de grootste verliezers eens met de plak komen zwaaien , bende LOSERS.!!!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
6 maanden geleden

Als ik toch zie hoe politie in Amsterdam totaal onnodig een blanke man doodschiet. Ja dan kun je wel stellen dat we leven in de liberale dictatuur van Rutte.

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Bas van Stapelberg
6 maanden geleden

Bas van Stapelberg.Kutte heeft geen zak te vertellen,hij is een marionetpop van de nazi bildeberg groep.

Tine04
Tine04
6 maanden geleden

Je vroeg: is dit virus door mensen gemaakt? En je had nog geen antwoord. Ik zag het antwoord vorige week al voorbij komen https://www.ninefornews.nl/italiaanse-professor-coronavirus-gemaakt-in-chinees-lab-reken-niet-op-effectief-vaccin/

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
6 maanden geleden

Deze journaliste werd eergisteren gearresteerd: https://www.facebook.com/millieweaver/videos/3504203672923618 Zij is de producent van deze documantaire: https://www.youtube.com/watch?v=9HFxVvrXjCg (als het nog niet verwijderd is)

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
Reactie op  Andre Schoutsen
6 maanden geleden
ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

De pot verwijt de ketel.

x

Check Also

brief

Rutte, waar blijft die brief over Build Back Better en de Great Reset?

Kamerlid Henk Krol heeft premier Rutte al ...

guterres

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x