Homepagina » Gezondheid » Let op: Honing bevat plastic
Let op: Honing bevat plastic

Let op: Honing bevat plastic

De Keuringsdienst van Waarde heeft een aantal honingmerken laten onderzoeken op de aanwezigheid van microscopische plasticdeeltjes. Zit er plastic in honing? En hoe zit het met biologische honing?

Vijf honingmerken werden getest. Het ging om Albert Heijn Bio Bloemenhoning, De Traay Bloemenhoning, Langnese Goudhelder honing, Albert Heijn Bloemenhoning en De Traay Zonnebloemhoning. Van de vijf merken hebben de Bio Bloemenhoning van AH en de Zonnebloemhoning van De Traay een EKO-label.

Alle onderzochte honingmerken bevatten kleine deeltjes plastic. Gemiddeld zijn er 210 deeltjes per kilo honing gevonden. De bron van de kunststofdeeltjes en de eventuele gezondheidsrisico’s zijn niet onderzocht. Opvallend is dat de biologische honingmerken over het algemeen meer plastic bevatten dan de merken zonder EKO-label.

De Zwitserse onderzoeker Michael Beer stelt dat plastics in alle voedingsmiddelen aanwezig zijn, biologisch en niet-biologisch. Ketenorganisatie Bionext wil een vervolgonderzoek naar de aanwezigheid van plastic in voedingsmiddelen.

Eerder trof de Duitse onderzoeker Gerd Liebezeit plastic aan in honing, drinkwater en de lucht. In opdracht van het Duitse tv-programma Markt onderzocht hij ook mineraalwater en bier. Alle onderzochte merken bleken plastic te bevatten. Bij mineraalwater trof Liebezeit per liter vier tot zeven plastic vezels aan, in bier tot 79 vezels per liter. “Het is een teken dat ons milieu gigantisch vervuild is met plastic,” aldus Liebezeit.

In een reactie stelden Duitse bierbrouwers en producenten van mineraalwater dat ze zelf geen plastic in hun producten hebben gevonden. Ze wilden de eigen onderzoeken echter niet delen met de redactie van Markt.

Bekijk de uitzending over plastic in honing hier terug.

[KRO]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

43 reacties

 1. chemtrails…………chemtrails………….chemtrails……….!!!

  20 likes
  • lol, in het kader van totaal nutteloze reacties 🙂

   9 likes
   • is dat zo?
    goed onderbouwd man!

    scheldwoord scheldwoord scheldwoord,

    docu’s:what in the world are they spraying.
    why in the world are they spraying .

    hou je dat wel vol,langer dan 3 minuut kijken?

    fff

    8 likes
    • Zal ik het je sterker vertellen Vladi..
     Ik heb ze beide meerdere keren gezien en het heeft me alleen maar meer overtuigd dat ze niet weten waar ze het over hebben..

     Wat jij eens moet doen is niet als een zombie die documentaires absorberen (aannames zijn veel van jullie goed in), maar ook eens even nakijken wat ze daadwerkelijk roepen.. Als het er maar een beetje overtuigend uitziet zijn jullie meteen overtuigd..

     17 likes
     • “succes verder met je kritiek op wakkere mensen,en doe de groeten aan je vriend david keith,quote:what we are doing(geo-engineering)
      is actually a FREERIDE on our grandchildren’s back.

      snap je? begrijp je engels,of zeg jij dat de video’s van zijn symposia
      zijn allemaal fake?”

      Door dit stukje toon je eigenlijk al aan hoe onwetend jij eigenlijk bent.. Heb je zijn speech eigenlijk ooit wel helemaal gekeken, want ik krijg het idee dat je gewoon wat citeert wat je ergens op een aternatieve site hebt gelezen..

      En als je “zegt” dat je het wel hebt gezien (ik weet wel beter) dan is jouw engels niet goed genoeg om te begrijpen waar hij het nou eigenlijk over heeft. Je moet niet oordelen op enkele zinnetjes die ergens “via de alternatieve media” door je strot worden geduwd.. Dus voordat je denkt een intelligente opmerking te plaatsen moet je eerst even zorgen dat je weet waar je het over hebt..

      “jij bent of heeeeeeeeeeeel slim (gni gni)/ of een trol,dat moge duidelijk zijn.”

      Slimmer dan dat jij bent heb je net bewezen..

      “als jij het normaal vind dat de uitstoot van vliegtuigen een witte sluierachtige mist in de lucht achterlaten,en het weerbericht gelooft als ze het hebben over grondstaling en scheepsstrepen die een witte mist hoog in de lucht creeren…prima voor jou.

      ik zelf heb een jaar lang de lucht gefilmd en gefotografeerd,ik weet genoeg.”

      Een jaar lang?? echt waar, WOW, ik ben onder de indruk.. zucht…Deze discussie ga ik heeeeeelllll graag een keer met je aan als het onderwerp voorbij komt.. Volgens mij heb ik hier alles al een keer besproken, maar ja, het scheelt dat ik het een leuk onderwerp vind..

      6 likes
     • Overigens zegt hij dit niet..

      “what we are doing(geo-engineering) is actually a FREERIDE on our grandchildren’s back”

      Als je er mee wilt schermen moet je beter je huiswerk doen Vladi

      5 likes
     • Zucht Vladi,

      Het is niet gezegd in de context zoals jij het brengt nee…
      Misschien doe je er goed aan om de “hele” toespraak van David Keith te kijken dan snap je misschien wat er echt gezegd wordt en wat hij bedoeld.. Nergens zegt hij dat GEO-ENGENEERING een freeride on our grandchildren’s back is

      Eerder in de toespraak zegt hij eerst dit..

      “knowledge that geo-engineering is possible makes the climate impacts look less fearsome. And that makes a weaker commitment to cutting emissions today. This is what economists call a moral hazard.”

      en dan komt een stukje later de beruchte zin

      “And by the way, it’s not really a moral hazard, it’s more like free riding on our grandkids.”

      En je hebt al laten weten dat je goed bent in de engelse taal, dus ik hoef het je waarschijnlijk ook niet uit te leggen.

      Wat ik je eerder probeerde te zeggen is kijk niet als een zombie naar die documentaires, maarrrrrrrrrrr kijk naar de bron.. Kijk naar de daadwerkelijke speech en dan zie je meteen dat de documentaires gewoon een vorm van manipulatie zijn.. De hele speech wordt totaal uit zn verband gerukt..

      “iedereen die david keith dit hoort zeggen zal jou als trol zien ,omdat jij zegt dat ‘het’ nooit gezegd is.lol”

      Iedereen die de daadwerkelijke speech van David Keith zal bekijken zal zien dat jij er naast zit, echter degene die jouw favoriete documentaires bekijken en die klakkeloos aan zouden nemen, zullen jou inderdaad gelijk geven.. Daar heb je gelijk in..

      Ik ben dan weer zo iemand die na het zien van zo’n documentaire wilt weten wat David Keith voor de rest allemaal in zn speech heeft gezegd en dan blijkt dat het allemaal toch net wat anders ligt..

      “wat mij wel een beetje vreugde brengt is dat jij de chemical trails ook inademt. Beloof je me niet te detoxen roy opstelten?dat zou me nog meer vreugde brengen.”

      Bij deze beloofd, zo ben ik ook weer…

      4 likes
     • Vladi, je moet ECHT wat beter je huiswerk doen. Je hoeft mij niet uit te leggen wat de zin betekent en dat hij de TERM FREERIDING gebruikt zal ik ook nooit ontkennen, echter het wordt in een heel ander context gebruikt als dat de documentaire (en dus jij ook) het laat overkomen…

      En hij zegt het dus ook NIET zoals jij de zin Quote..

      Hij zegt never en te nimmer dat GEO-ENGENEERING een freeride on our grandchildren’s back is. Maar dit had je geweten als je niet te beroerd was om zijn speech te bekijken. Je kan deze overigens (zelfs met ondertiteling) bekijken op het www.

      Je zat lacherig te doen over mijn intelligentie, maar ik begin wel heeeeeeeel erg te twijfelen aan die van jou.. Of het is gewoon koppigheid, dat kan ook natuurlijk

      Kijk dat Michael J. Murphy het wat spannender probeert te maken dan dat het is snap ik wel en neem ik hem niet kwalijk. Hij moet natuurlijk wel wat geld verdienen met zn documentaires. Dat mensen daar dan in trappen valt me dan weer een beetje tegen… Maar ja sommige mensen zijn wat goedgeloviger dan andere..

      3 likes
     • jij zal wel genoeg kraanwater gelurkt hebben,en waarschijnlijk weinig of geen tietenmelk.

      als jij het normaal vind dat de uitstoot van vliegtuigen een witte sluierachtige mist in de lucht achterlaten,en het weerbericht gelooft als ze het hebben over grondstaling en scheepsstrepen die een witte mist hoog in de lucht creeren…prima voor jou.

      ik zelf heb een jaar lang de lucht gefilmd en gefotografeerd,ik weet genoeg.

      9/11 is in jou ogen dus gedaan door osama,vaccins zijn keigoed,en de mens geen slaaf van het systeem.

      jij bent of heeeeeeeeeeeel slim (gni gni)/ of een trol,dat moge duidelijk zijn.

      succes verder met je kritiek op wakkere mensen,en doe de groeten aan je vriend david keith,quote:what we are doing(geo-engineering)
      is actually a FREERIDE on our grandchildren’s back.

      snap je? begrijp je engels,of zeg jij dat de video’s van zijn symposia
      zijn allemaal fake?

      fff

      0 likes
     • roy opstelten,

      ‘it’s a freeride’ word een aantal keer herhaald ook nog ns in slowmotion,maar het is nooit gezegd volgens roy opstelten.

      iedereen die de docu’s ziet (op jou na dan )kan het zelf beluisteren.

      de manier waarop je mensen op een taalfout probeert af te zeiken,maakt duidelijk dat het jouw niet om waarheden draait,maar om een gedachte die niet met de jouwe strookt,wat de grond in te boren.

      trollen hebben kenmerken waardoor ze makkelijk te herkennen zijn lol.

      mij ging het om het plaatsen van de titels en niet om met trollen te discussieren.
      iedereen die david keith dit hoort zeggen zal jou als trol zien ,omdat jij zegt dat ‘het’ nooit gezegd is.lol

      wat mij wel een beetje vreugde brengt is dat jij de chemical trails ook inademt.
      beloof je me niet te detoxen roy opstelten?dat zou me nog meer vreugde brengen.

      trol ze.

      fff

      0 likes
     • je schrijft het zelf al,Freeriding our grandchildren.
      dat betekent maar 1 ding en dat is,over de rug van onze kinderen.
      onderzoek naar de gevolgen van het dumpen van megatonnen gif,had david en zijn doorgedraaide vriendjes nog geen onderzoek gedaan.

      en wat betreft zucht vladi,daar druipt de arrogantie vanaf.
      eet jij je nog een monsanto zaadje.

      fff

      0 likes
  • Dat was inderdaad het eerste wat bij mij opkwam, alle hens aan dek op 18 oct’.

   2 likes
 2. Mooi rookgordijn weer. Alsof we niks anders aan ons hoofd hebben.
  Dit is natuurlijk reuze belangrijk en als je niet geconfronteerd wilt worden met andere meer indringende zaken is dit een goede uitlaatklep voor alle frustraties.
  We weten ALLEMAAL dat er op het wereldtoneel zaken gebeuren EN WEL OP DIT MOMENT die het daglicht niet kunnen verdragen… en dan gaan we ons druk maken om dit soort onderzoekjes , waarvan niet eens vaststaat of het wel klopt.
  STEL JE PRIORITEITEN !

  9 likes
  • Uuuuhhh Keuringsdienst van Waarde bestaat al vanaf 2003 en altijd met dit soort onderwerpen. Dat dit dan een rookgordijn zou zijn is dan ook wel erg ver gezocht…. Dat de media het dan belangrijk genoeg vindt om op te pakken, tja…

   9 likes
   • Hun geleide suggestie dekt anders netjes het pesticiden/GMO onderwerp af.

    KVW heeft waarde, maar verzwijgt ook altijd zeer belangrijke zaken.

    Anders zouden ze al snel van de buis zijn.

    0 likes
    • Oh ja, ik was even vergeten hoe wantrouwend jullie zijn, my bad..

     6 likes
     • “Plastic in water is de schuld van de overheid? Wie heeft dat beweerd?”

      Meteen bij 1 van de eerste reacties van Densie

      “chemtrails…………chemtrails………….chemtrails……….!!! ”

      Of je moet nu opeens beweren dat jouw spreekwoordelijke boer niet achter de zogenaamde chemtrails zit?

      “maar niet naar mensen die proberen de wereld terug te brengen in zijn gezonde, natuurlijke en vredige, maar vooral duurzamere balans”

      Vertel mij eens hoe deze mensen dat willen gaan doen dan? laat dan ook meteen iedereen de auto staan? Gebruikt niemand meer plastic tassen of flessen. Vertel mij eens hoe jouw droomwereld er uit ziet? Anarchie?

      “Als ik je reacties zo lees dan vraag ik me oprecht af of je een aandeel hebt bij de overheid of dat je misschien lid bent van de gereformeerde kerk, de nederige slaafse dienaren van overheid, want ergens drukt bij jou de schoen en kan zodoende ook jouw reacties verklaren. ”

      Ik ben niet gelovig en werk niet voor de overheid. Wel weet ik graag hoe iets zit voordat ik blindweg geloof wat ik lees.

      “Een gezond, vrij, onafhankelijk en weldenkend mens namelijk houdt er in ieder geval een totaal andere visie op na dan de jouwe. Ik ken mijn pappenheimers, daarvoor loop ik net even te lang mee op deze planeet….De brave broeders.”

      Precies een opmerking die ik van jou zou verwachten 🙂 sta ik dan ook niet van te kijken.. Ik vind het wel jammer om te lezen dat je al zo lang meeloopt op deze planeet en vol zit met bitterheid. Zonde joh.. Doe er wat aan als je vind dat de wereld niet klopt.. Take a stand en ga niet zitten miepen over hoe slecht we het allemaal wel niet hebben..

      5 likes
     • Je kan leuk verhaaltjes schrijven IIS, misschien moet je er aan gaan denken om kinderboeken te schrijven..

      Maar even iets nuanceren..

      “De boer (machtselite, overheid), daarvan zeggen de schapen (slaven, volgzame burgers), is een geweldige man waarop ze volledig vertrouwen en totaal geen kritiek hebben”

      De realisten hebben “ook” kritiek op de overheid, maar schuiven niet zonder ook maar enige aanleiding alle mogelijke problemen in de wereld op o.a. de overheid… Verbeter de wereld begin bij jezelf..

      Vervuiling? Oh, schuld van de overheid.. Plastic in water, Oh, schuld van de overheid.. Werken we daar niet allemaal aan mee? Ik weet dat het fijner is om problemen af te schuiven..

      “en vinden degene (vrijdenkers, dwarsliggers) die de boer (machtselite, overheid) constant lopen te bekritiseren ontzettend domme en vervelende wezens.”

      Van domme vervelende wezens zou ik eerder maken “Mensen die zeer makkelijk te overtuigen zijn door alles wat anti overheid is” en daarbij ook nog eens zo lui zijn (laat ik het anders zeggen) de passie missen om uit te zoeken of de artikelen die hun overtuigen dat het allemaal aan “de boer” ligt wel daadwerkelijk kloppen..

      3 likes
     • @Roy

      Verbeter de wereld en begin bij jezelf? Dat is een heel oude uitgemolken koe en heeft mede door een eeuwige bemoeizuchtige overheid met onmetelijk veel bloed aan de handen nul procent resultaat opgeleverd. Waar de doorsnee burger probeert de wereld te redden is er de overheid die deze net zo snel weer afbreekt. De overheid is een ziek en stinkend moloch geworden die er mede voor zorgt dat de wereld zijn Waterloo gaat vinden.

      Plastic in water is de schuld van de overheid? Wie heeft dat beweerd? Het is de overheid die dommetje speelt en malversaties en misstanden met de mantel der liefde wil toedekken. Het is het corporatistische systeem van dit moment die zorgt dat dergelijke praktijken plaatsvinden. En verder wijs nu eindelijk eens met het vingertje in de richting van mensen die werkelijk fout zijn, maar niet naar mensen die proberen de wereld terug te brengen in zijn gezonde, natuurlijke en vredige, maar vooral duurzamere balans. Een balans die constant uit het lood slaat als de overheid er met zijn enge, griezelige en demonische fikken aanzit.

      Als ik je reacties zo lees dan vraag ik me oprecht af of je een aandeel hebt bij de overheid of dat je misschien lid bent van de gereformeerde kerk, de nederige slaafse dienaren van overheid, want ergens drukt bij jou de schoen en kan zodoende ook jouw reacties verklaren.

      Een gezond, vrij, onafhankelijk en weldenkend mens namelijk houdt er in ieder geval een totaal andere visie op na dan de jouwe. Ik ken mijn pappenheimers, daarvoor loop ik net even te lang mee op deze planeet….De brave broeders.

      3 likes
     • @Roy

      Schapen (slaven, volgzame burgers) zijn ridiculiserend naar degene (vrijdenkers, dwarsliggers) die onophoudelijk vertellen dat de boer (machtselite, overheid) niet is te vertrouwen en de schapen (slaven, volgzame burgers) waakzaam moeten blijven, omdat de boer (machtselite, overheid) het uiteindelijk niet goed met ze voor heeft.

      De schapen (slaven, volgzame burgers) moeten om zoveel onnozelheid en stemmingmakerij alleen maar HEEL HARD lachen, want de boer (machtselite, overheid) is hun allerbeste vriend.

      Zie dan, de aardige en vriendelijke boer (machtselite, overheid) is altijd bezig te bedenken hoe de schapen (slaven, volgzame burgers) het beste gedijen en bijeen gedreven kunnen worden en bedenkt daarvoor allerlei trucjes en foefjes (regels en wetten) die de schapen (slaven, volgzame burgers) zonder morren moeten ondergaan, omdat de boer (machtselite, overheid) vindt dat dit voor de schapen (slaven, volgzame burgers) die zelf niet kunnen nadenken of beslissen en dat ook vooral niet moeten doen, het beste is.

      De boer (machtselite, overheid) laat de schapen (slaven, volgzame burgers) lekker grazen in de wei (plichtgetrouw werken), de boer (machtselite, overheid) scheert (belastingen, heffingen) ze als de wol (spaargeld, bezittingen) te dik wordt en geeft ze lekker hooi (geld geroofd van anderen) in de stal als het te koud wordt.

      De boer (machtselite, overheid), daarvan zeggen de schapen (slaven, volgzame burgers), is een geweldige man waarop ze volledig vertrouwen en totaal geen kritiek hebben en vinden degene (vrijdenkers, dwarsliggers) die de boer (machtselite, overheid) constant lopen te bekritiseren ontzettend domme en vervelende wezens.

      Hoe het uiteindelijk is afgelopen met de schapen en waar de boer ze naar toe heeft gebracht kun je hier zien…… http://tinyurl.com/pkqux3z

      …Oogjes toe en mondjes dicht, slaap voor eeuwig zacht!…

      1 likes
     • Aha, dus iemand die graag naar de waarheid zoekt is in jouw ogen een sadomasochist, leugenaar, troll etc etc etc etc..

      Het enige wat ik doe, is aantonen dat er dingen niet kloppen en dat er poep gepraat wordt.. Maar dit is makkelijk op te lossen door een artikel te plaatsen waar niets op aan te merken is..

      “feitelijk zou je beter passen op een site die iets doet met het ontmaskeren van complottheorieën, hier doet men het precies andersom. Ben je verdwaald? ”

      Dan zit ik hier toch juist goed, waar komen er meer complotten ter sprake dan hier.. Ik zorg er alleen voor dat mensen die niet zeker weten wat ze moeten geloven 2 kanten van een verhaal horen en niet in sommige onzin verhalen worden meegezogen..

      Maaaaarrrrrr geef me dan eens antwoord?

      ““maar niet naar mensen die proberen de wereld terug te brengen in zijn gezonde, natuurlijke en vredige, maar vooral duurzamere balans”

      Hoe had je dit in gedachten dan?

      1 likes
     • @Roy

      Deze site en soortgelijke sites zijn volgens mijn beleving zeer geschikt voor degene die iets wenst toe te voegen aan artikelen en discussies of iets tracht te leren. Mensen die op voorhand alles in het belachelijke trekken, vooringenomen zijn of gelijk gillen dat het niet klopt of dat iets niet goed zou zijn onderbouwd smoren een goede uiteenzetting. En vaak reageren mensen niet eens om daarna te discussiëren, maar reageren mensen zonder dat ze de behoefte hebben om te discussiëren en wil men slechts wat gedachten ventileren en of deze gedachten dan ook hout snijden is volgens mij niet eens zo heel belangrijk. Het zijn meningen, het zijn ideeën of gedachtenwisselingen en het is vooral het zoeken naar zaken die ook door de overheid, het establishment en gevestigde media niet hard gemaakt kunnen worden, maar waarbij de gevestigde macht of media wel doet alsof het waar is of iets met bewijzen is onderbouwd. De laatste tijd valt de gevestigde media en macht dan ook steeds vaker door de mand, tenminste in mijn perceptie.

      Dat mensen zoals jij niet alles voor zoete koek slikken en niet alles voor waar aannemen van alternatieve sites is ook niet het probleem, het probleem of het negatieve is dat meeste zaken in het belachelijke worden getrokken zonder zelf iets zinnigs bij te dragen aan reacties. Het is je goed recht om met feiten of bewijzen te komen die het tegendeel aantonen, maar men vergeet dat ook dat nog niet betekent dat een waarheidszoeker ongelijk heeft of helemaal op het verkeerde spoor zit of dat artikelen niet waar zijn of het niet de waarheid op het spoor zijn. Uiteindelijk zijn we na jaren te zijn voorgelogen en bedrogen nog maar net begonnen om de leugens van de waarheden te scheiden en te herkennen.

      Volgens mij kunnen mensen die het niet eens zijn met zaken dit gewoon uiteenzetten met mensen die het wel eens zijn zonder te ridiculiseren of aan te vallen. Ik zie ook voldoende topics waar ik grote twijfels over heb, maar waarom zou ik deze dan belachelijk moeten maken? Zaken die niet kloppen of leugens bevatten komen vanzelf aan het licht, daar is geen krachtige tegenreactie voor nodig. Als ik overtuigd ben dat iemand ongelijk heeft dan hoeft die ander daarvan nog niet van overtuigd te zijn, daar moet hij of zij dan zelf maar achter komen. En het kan ook best andersom, dat iemand wel gelijk heeft, klaar. Een gezonde dispuut moet mensen bijeen brengen, anders is het zinloos en kan men beter op zoek gaan naar een site die meer aan de verwachtingen voldoet of waar men wel is te overtuigen. En nogmaals, als het toch allemaal onzin zaken zijn die men op alternatieve sites verkondigd, waarom dan telkenmale zo fel van leer trekken of alles en iedereen belachelijk maken? Het is toch allemaal onzin wat men verkondig en wie deze onzin serieus neemt en daar ook zo op reageert is dan toch een nog grotere sukkel.

      Leven en laten leven, dacht ik zo.

      1 likes
     • “Volgens mij kunnen mensen die het niet eens zijn met zaken dit gewoon uiteenzetten met mensen die het wel eens zijn zonder te ridiculiseren of aan te vallen. ”

      Kijk dit is een mooi voorbeeld van met twee maten meten..
      Is je ooit opgevallen hoe men reageert als “wie dan ook” onder een artikel zegt dat een artikel onjuist is, ook al is dit op een normale manier (zo begint het meestal namenlijk)??? Iets met wolven in schaapskleren… Maar nu zeg je wss dat iedereen hier poeslief is en dat wij de enige zijn die ridiculiseren..

      “waarom dan telkenmale zo fel van leer trekken of alles en iedereen belachelijk maken? ”

      Zie opmerking boven

      “Het is toch allemaal onzin wat men verkondig”

      Heb ik nooit geroepen (maar inderdaad er zit wel een hoop onzin tussen ja) maar dat gezegd hebbende zit er ook een hoop interessante stof tussen anders was ik hier niet geweest..

      “En wie deze onzin serieus neemt en daar ook zo op reageert is dan toch een nog grotere sukkel.”

      Dat zijn jouw woorden..

      1 likes
     • @eNdEmiOn
      2 oktober 2014 21:31 at 21:31

      “Je snapt het woord jullie geloof ik niet hè. Allemaal individuen hier hoor. ”

      Heb je dan weer helemaal gelijk in, sorry daar voor. Ik zal dat voortaan iets anders verwoorden…

      1 likes
     • “Er blijft toch iets hangen in de mogelijkheid dat je liegt en ook gezien je laatste reactie dat je wel degelijk gereformeerd bent. Je vertoont in ieder geval erg veel trekken en overeenkomsten met deze demagogische hypocrieten. Met deze lui valt ook niet open, fatsoenlijk of beschaaft te discussiëren en hebben telkenmale de kop dwars zitten omdat ze zo’n ontiegelijke onwrikbare overtuiging hebben, mede doordat ze zo vreselijk zijn gehersenspoeld door de kerk en staat. Ze maken alles te pas en te onpas belachelijk en hebben de volle overtuiging dat wat zijn vinden, denken en dromen heilig en god is. Voor mij is duidelijk waar bij jouw de schoen drukt. ”

      Zit je diep hè, klinkt alsof die mensen je ooit wat hebben aangedaan, maar nee hoor, geen gereformeerde hier.

      “Mijn woorden blijven overeind: je bent een absolute sukkel als je kritiek uit op zaken die niet voor waar neemt of die je ridiculiseert, maar vervolgens wel HEEL serieus neemt. ”

      Sticks and stones ….. We spreken elkaar vast nog wel bij een andere discussie.. Vergeet niet dat jij degene bent die de discussie met me is aangegaan, de eerste slag kwam van jou.. Over sadomasochisme gesproken 🙂

      1 likes
     • ” want uiteindelijk is een wereld waarin geen vuile oorlogen worden gevoerd en mensen vredig met elkaar willen leven voor iedereen de beste wens. ”

      Kijk hier heb je een punt waar we het beide over eens zijn..

      “En waarom zou ik hier slag moeten uitdelen?”

      Geen flauw idee, jij vond het belangrijk genoeg om op mij te reageren, dat hoeft niet hoor, moet je helemaal zelf weten..
      Dusssssss spreek je vast nog wel eens bij een ander onderwerp..
      Kijken of we het dan meer eens kunnen worden..

      1 likes
     • @Roy

      Niet gelovig,niet gelieerd aan de overheid, ook niet indirect verbonden via enige onderneming met de overheid en dan toch als een nitwit reageren? Wonderen zijn de wereld niet uit. Onbezoldigde voorvechters van het grote overheids macht en liegsysteem? Dan moet je wel sadomasochist zijn, zo niet, dan ben je gewoon een leugenaar….En ben je niets van dat alles, dan ben je een troll om geen enkele reden.

      Verder lees ik iets over auto’s laten staan en plastic tasjes en anarchie, bitterheid en de wereld die niet klopt en niet zitten miepen over hoe slecht we het wel niet hebben? Misschien ‘is u’ wel gewoon een dorpsfilosoof die het altijd anders ziet. Vreemd, want de manier waarop jij de discussie zoekt is niet echt vruchtbaar of opbouwend te noemen en feitelijk zou je beter passen op een site die iets doet met het ontmaskeren van complottheorieën, hier doet men het precies andersom. Ben je verdwaald?

      0 likes
     • Je snapt het woord jullie geloof ik niet hè. Allemaal individuen hier hoor.

      0 likes
     • @Roy

      Er blijft toch iets hangen in de mogelijkheid dat je liegt en ook gezien je laatste reactie dat je wel degelijk gereformeerd bent. Je vertoont in ieder geval erg veel trekken en overeenkomsten met deze demagogische hypocrieten. Met deze lui valt ook niet open, fatsoenlijk of beschaaft te discussiëren en hebben telkenmale de kop dwars zitten omdat ze zo’n ontiegelijke onwrikbare overtuiging hebben, mede doordat ze zo vreselijk zijn gehersenspoeld door de kerk en staat. Ze maken alles te pas en te onpas belachelijk en hebben de volle overtuiging dat wat zijn vinden, denken en dromen heilig en god is. Voor mij is duidelijk waar bij jouw de schoen drukt.

      Verder kan men niet echt wijs worden van je reacties die soms heel goed lijken en dan opeens als een spring in ‘t veld van de hak op de tak gaan.

      Mijn woorden blijven overeind: je bent een absolute sukkel als je kritiek uit op zaken die niet voor waar neemt of die je ridiculiseert, maar vervolgens wel HEEL serieus neemt.

      0 likes
     • @Roy

      Wat jij wilt, Roy. Wens je ondanks alles wel het beste net als ik ieder mens het beste wens, want uiteindelijk is een wereld waarin geen vuile oorlogen worden gevoerd en mensen vredig met elkaar willen leven voor iedereen de beste wens.

      En waarom zou ik hier slag moeten uitdelen? Is het allemaal zo belangrijk en gaat feitelijk niet eens diep genoeg omdat de tegenstrijdigheden blijven doorgaan en daarin blijft men hangen. Maar om de gevestigde macht alle credit te geven daarin schuilt een groot gevaar en in essentie is dat vele malen gevaarlijker dan discussies voeren die tot niets leiden zolang mensen zichzelf blind, doof en stom houden en anderen ridiculiseren die trachten verder te denken en kijken en vooral niet alles klakkeloos voor waar aannemen.

      Als er toch zoveel niet waar is wat op sites als deze wordt verkondig en het allemaal onzin is dan zou ik het ook niet te serieus nemen en zeker niet zoveel moeite voor doen om ‘t gelijk te halen.

      Het ga je goed, Roy

      0 likes
  • @Huisheks

   Je hebt volkomen gelijk met je wake-up reactie, maar ook in tijd van totale zelfvernietiging en het vooralsnog ophouden van de schone schijn mogen mensen toch nog wel zich druk maken om futiliteiten en ogenschijnlijk minder belangrijke zaken. Het geeft de mens het geloof dat de wereld nog compleet en in harmonie is en er nog wat valt te redden, het zorgt er wellicht voor dat we nog wat kunnen dromen en fantaseren over zaken waarvan we diep in ons hart wel weten dat het nooit meer komt en het eerdaags is afgelopen omdat we teruggeworpen zullen worden in de harde realiteit en de hele mensheid met beide benen weer landt op aarde.

   Bij de kapper vertellen ze hoe zeikerig de klanten tegenwoordig zijn en zich druk maken over een plukje haar wat niet goed zit, bij de supermarkt vallen ze over een plastic tasje of voorkruipen en bij de buurtvereniging maken ze zich druk om de prijzen bij de bingo en of jantje van tante Truus later wel goed terechtkomt omdat hij niet naar de staatsinrichting wil die men ook wel ‘school’ noemt. Ach, laat ze nog even doen wat ze moeten doen totdat de grote gelijkmaker, the big kaboom komt die zal vertellen hoe arrogant en geestesziek we waren.

   Ik kan me een documentaire herinneren die ging over de laatste dagen voor de tweede wereldoorlog over een joodse winkelstraat waar een laatste (herdenkings)steen werd gelegd omdat de buurt eindelijk af was, er was feest er was opgetogenheid. Men wist dat AH voor de deur stond en elk moment kon binnenvallen en ook kon men weten hoe ziek dit heerschap was, maar toch bleef men geloven in een goede afloop. Zo is het nu ook weer, de mens nu eenmaal vol goede moed, vol vertrouwen en altijd positief over de toekomst en de weinigen die het wel begrijpen die hoort men gewoon niet…. C’est la Vie!

   5 likes
 3. Gaan ‘we’ ons nu in eens druk maken over microscopische plastic deeltjes in ons voedsel, terwijl het al jaaaaren legaal vergiftigd wordt met ‘door de EU goedgekeurde hulpstoffen’ (E-stoffen)?!
  Sorry hoor, maar ik geloof dat ik iets niet helemaal begrijp…..

  10 likes
 4. Vreemd eigenlijk dat als er iets onderzocht wordt en er komt iets tevoorschijn dat de producenten van dergelijke producten een eigen onderzoek hebben/doen en dat dan blijkt dat het andere onderzoek flauwekul is of blijkt te zijn.
  Maar………………eigen onderzoeken delen met programma’s voor consumenten doen ze niet.
  Nee, de consumenten MOETEN het onderzoek van de producent maar geloven.
  Vreemd, vreemd en nogmaals vreemd.

  6 likes
 5. Vraag me af in hoeverre zeoliet kan helpen en zeoliet deze verontreinigingen absorbeert in het lichaam. Zeoliet is in verhouding voor wat het voorstelt absurd hoog geprijsd, bij een lagere prijs zou het voor meer mensen toegankelijk zijn en heel goed kunnen worden gebruikt bij het ontgiftien van het lichaam of zelfs een onderdeel vormen van de dagelijkse voeding. Bij de veeteelt is het al een onderdeel van de voeding en zullen de prijzen beduidend lager liggen. http://www.zeolite-products.com/pages/agrarisch/diervoeder-additief-diervoeders.php

  Vraag is, hoe klein zijn de plasticdeeltjes, misschien zo microscopisch klein dat deze makkelijk opgenomen kunnen worden en vervolgens het lichaam niet meer verlaten? En dan hebben we ook nog het probleem met nanodeeltjes waarvan men niet weet wat voor directe of indirecte schadelijke effecten deze hebben voor het lichaam en of het zich ophoopt en wat het lange termijn effect is.

  …..”Nanodeeltjes zijn even klein als belangrijke moleculen in ons lichaam, zoals het DNA-molecuul waarin onze erfelijke informatie ligt opgeslagen. Hierdoor kunnen ze onverwachte, zelfs schadelijke effecten hebben op ons lichaam. Hoe DNA en alle andere belangrijke moleculen in ons lijf op nanodeeltjes reageren, bepaalt of de deeltjes gevaarlijk zijn.

  Een overzicht van schadelijke en gezonde nanodeeltjes bestaat niet. Volgens Bart Walhout, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, dat de politiek informeert over technologische ontwikkelingen, moet dat overzicht er snel komen. “Wie produceert nanomaterialen, waar komen ze in terecht en wie komt ermee aanraking? Een paar van die vragen kunnen de nanoproducerende bedrijven zelf beantwoorden, maar niemand weet het precies.”……

  Eén ding is duidelijk, al deze stoffen maken geen onderscheid of je nu gezond leeft of eet wat de pot schaft, vroeg of laat krijgt iedereen het op zijn bord. Zoveel mag duidelijk zijn. Natuurlijk kunnen de elitaire kopstukken water zuiveren, voedsel verbouwen op privé domeinen, maar het gif kruipt daar waar het niet gaan kan en zal het effect niet selectief zijn.

  Overigens ben ik er van overtuigd dat het menselijk lichaam meer aankan dan men vermoed. Het zal alleen de hoeveelheid (gif)stoffen zijn waar het lichaam niet mee overweg kan en het uiteindelijk opgeeft. Het zal ook verschillen van mens tot mens, maar dit betekent natuurlijk niet dat fabrikanten dan maar in de producten mogen verwerken wat ze willen. Er zit al bijna onmetelijk veel troep in producten wat er gewoon niet in thuis hoort. Fabrikanten zijn natuurlijk als de dood voor negatieve publiciteit en zullen er alles aan doen om producten zolang mogelijk optimaal en vers te houden. Waar vroeger nog wel eens een product verschimmelde omdat men het toen niet nodig vond conserverende rommel er door te draaien, doen ze het nu in zo grote hoeveelheden dat je bijna kan stellen dat een koelkast overbodig is geworden. Natuurlijk zal ook de wetgeving dwingen om in een bepaalde richting te produceren, maar toch, veel producten moeten goed en snel worden verkocht en de fabrikanten zullen er alles aan doen om het product, eventueel met overbodige toevoegingen zo mooi en zo lekker mogelijk te maken ten koste van de natuurlijke kwaliteit.

  6 likes
 6. En wat gaat ermee gebeuren, helemaal niks, ook plastic moet ons lichaam maar weer weten te verwerken, en dan doet zo’n bedrijf zelf ook onderzoek, maar ze willen hun eigen onderzoek niet delen, hoezo willen, elke producent van wat dan ook moet door een onafhankelijk orgaan onderzocht kunnen worden en om de boel op scherp te zetten dat delen met de samenleving, maar nee hoor, ze willen het niet delen dus gebeurt het niet, dat is nou het hele probleem, veel rommel wat in de supermarkten ligt is afval, verwerkt tot voedsel, seizoenen lang kunnen we kijken naar keuringsdienst van waarde en wat helpt het, helemaal niks, en prima gasten hoor , ik vind het altijd geweldig om te zien en die gasten moeten wel een hele negatieve kijk hebben op de wereld van producenten maar er gebeurt niks, melden ze iets bij de keuringsdienst van waren dan word er niks mee gedaan, zolang de producenten arbeidsplaatsen creeren en het meeste geld hebben kunnen ze iedereen bespelen, zal nooit anders worden ben ik bang.
  Ik las laatst de ingredienten van Rein Claude ranja , die goedkope groene rommel, mijn hemel wat een chemische stoffen, en wat staat erop, “bewuste keus” , tja, wat moet je ermee, zucht !!

  3 likes
 7. Wij werken vaak onbewust dagelijks mee aan de plastic vervuiling.
  Verschillende commerciële tandpasta’s bevatten plastic (waaronder Colgate), en dat spuwen we dan lekker uit het milieu in. Een advies poets je tanden met keltisch zeezout dat is veel goedkoper en zonder troep.

  Denk aan plastic harken, en bijv. een plastic slee. Heb je deze items wel eens zien schrapen over de stoepen, vervolgens spoelt dat water het riool in en zo het oppervlakte water in.

  Nog interessanter dan plastic deeltjes in voedsel zou een onderzoek naar nanodeeltjes in voedsel zijn.
  Deze deeltjes hopen zich op in je lichaam en kunnen er veelal niet meer uit. Ze kunnen zelfs de bloed hersenbarrière passeren. Met andere woorden, ophopende nanodeeltjes in je hersenpan.
  Deze nanodeeltjes bevinden zich tegenwoordig ook overal in bijv. supplementen, cosmetica, tandpasta, waterafstotende coatings (zag onlangs waterafstotende nanodeeltjes ruitenwisservloeistof), nano keramische pannen (opvolger van teflon), etc, etc.

  Ik ben overigens ook wel benieuwd naar RVS (ijzer) deeltjes op vlees en vis. In fabrieken slijpen ze namelijk geregeld messen (vaak boven snijplanken) en vervolgens snijden ze er vlees of vis mee. Zie bijv. dit filmpje, het slijpen van messen boven een vis in een fabriek: http://youtu.be/N08I8QlLmCA?t=1m23s

  2 likes
 8. oké, dit is wat ik wakkere en wakker wordende mensen steeds meegeef:

  Eet en drink alleen onbewerkt…
  liefst biol.dyn.
  Lees eens het boek van Hulda Clark over zelfgenezing….ontgiting
  en…doe in het voor en najaar een nierreiniging, een liverflush en een darmreiniging…
  en niet te vergeten een longontgifting…

  weet dit: toen de indianen gewaar werden dat de olie uit de grond gepompt werd:
  was hun inzicht: er komt een monster omhoog…..en zo is dat…
  zelfs het taalgebruik is er door beinvloed! Turbotaal zo wel te verstaan…de versnelling, óók van overbevolking, door het zogenaamde comfort!

  Als er een tanker op de kust loopt, weet iedereen dat alles in die omgeving sterft door de ruwe olie…
  en langzaam maar zeker beginnen veel mensen in te zien, dat de derivaten overal zijn ingeslopen…een langzame vergiftiging van de aarde, de planten, de dieren en de mens…

  en chemtrails? Om er nog even op terug te komen….een mengsel van:
  barium, glasvezel met nano aluminium, radioactief thorium, cadmium, chromium, nikkel, bloeddelen, sporen van schimmels, ethyleen dibromide en polymeervezels (!!!!!)
  well….

  1 likes
 9. Let op alle brood bevat meegebakken plastic

  0 likes
 10. Denise, dat was ook mijn eerste gedachte!

  0 likes
 11. Doet me denken aan ijzer in de cornflakes van een paar jaar terug. Ook heel gek.

  http://www.evmi.nl/voeding-gezondheid/onrust-om-ijzer-in-kelloggs-cornflakes/

  Keuringsdienst van Waarde.
  https://www.youtube.com/watch?v=OUNl6Po8cTY

  0 likes
 12. lees maar eens agenda 21, kun je op youtube vinden dan schrik je pas echt

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kraanwater

Kraanwater niet zo veilig als gedacht: vele duizenden kankergevallen in de EU. Loopt u gevaar?

Een chemische stof in kraanwater veroorzaakt in ...

thunberg

Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague

Het prestigieuze weekblad Time heeft de spijbelende ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.