CoronaBuitenland

De Europese digital ID: Wat is de rol van Nederland in dit angstaanjagende project?

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

De coronacrisis heeft in veel landen momentum gecreëerd om nieuwe ID-systemen te implementeren, zei koningin Máxima op 21 oktober 2020 tijdens een digitale toespraak bij een evenement van de Wereldbank Groep over de digital ID.

ID-systemen, die onderdeel uitmaken van een aantal digitale publieke goederen, hebben individuen en bedrijven geholpen om te profiteren van de digitale economie, zei koningin Máxima, die sprak in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Eerste versie

De regering werkt samen met de Europese Commissie aan de ontwikkeling van een Europese digitale identiteit. Het kabinet wil hierin zelfs het voortouw nemen. De corona-QR was versie 1.0 van dit project. Kamerlid Freek Jansen (FVD) heeft Kamervragen gesteld.

In het geheim wordt al jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een Europees digital ID, waarbij Nederland volgens journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money een hoofdrolspeler is, schrijft zijn partij.

Het ontwerp van de Europese corona-app was slechts een ‘eerste versie van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet’, zo liet de Europese Commissie aan Follow the Money weten. Die ontwikkeling gaat snel, meldde de woordvoerder.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

De invoering van een digital ID is een opmaat naar een sociaalkredietsysteem, waarbij alle transacties, bewegingen en gedragingen van mensen worden bijgehouden en beoordeeld door de staat, stelt FVD.

Jansen wil weten wat de rol is van Nederland in dit angstaanjagende project en wat de gevolgen hiervan zijn voor de Nederlandse bevolking.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leo
Leo
2 jaren geleden

Laat je niet meer testen, gebruik geen qr code, dan beter nu even afzien dan later als de mensen niet meer terug kunnen.
Geen CTB never , beter een Nexit !

Ramonster
Ramonster
2 jaren geleden

Lijkt wel op het vaccin….wordt ook nooit meer afgebroken…

metoo
metoo
2 jaren geleden

niets aan de hand

gewoon doorslapen

wij waken over u

(werd dit ook niet ge-orakeld vlak voor de inval van duitsland in wo II. onbetrouwbaar zooitje)

Rinus.
Rinus.
2 jaren geleden

Het schaapje wat slaapt in een democratie
word wakker in een republiek.!!!!.

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x