Gezondheid

Kamille helpt tegen slapeloosheid, angstgevoelens en depressie

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Angstgevoelens en slapeloosheid gaan soms hand in hand en worden vaak geassocieerd met depressie. De aandoeningen hebben een serieuze invloed op het leven van mensen.

Ongeveer 18 procent van alle volwassenen heeft last van angstgevoelens terwijl 29 procent er ooit mee te maken krijgt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Daarnaast kan tot 30 procent van de bevolking lijden aan een bepaalde vorm van slapeloosheid, waarvan een groot gedeelte gediagnosticeerd is als depressief. In totaal kost het meer dan 11 miljard euro aan medische zorg per jaar. Alhoewel meestal medische interventies plaatsvinden is er een variëteit aan natuurlijke oplossingen waaronder kamille, een kruid dat goedkoop is en overal verkrijgbaar.

Kamille verzacht angstgevoelens

Terwijl natuurgeneeskundigen kamille al lange tijd aanbevelen tegen angst hebben onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania deze relatie wetenschappelijk aangetoond. In een studie uit 2009 vergeleken de auteurs scores van gestandaardiseerde tests om angstgevoelens te meten.

Gedurende acht weken kreeg één groep een placebo terwijl de andere groep farmaceutische kamille kreeg. De participanten werden daarna getest om veranderingen in de symptomen te meten. Het bleek dat de angst bij mensen die kamille namen minder werd en de veranderingen bleken bovendien statistisch significant.

Kamille helpt om te slapen

Sommigen zijn bekend met kamille als een verzachtende thee die je een ontspannen en slaperig gevoel geeft. De effectiviteit van kamille komt mogelijk door de licht kalmerende werking.

Alhoewel onderzoekers het verband tussen kamille en slaap bij mensen niet hebben aangetoond zijn er wel studies naar dieren die een dergelijke relatie aantonen. Een Japanse studie naar ratten concludeerde bijvoorbeeld dat kamille werkt als een kalmeringsmiddel en helpt om in slaap te vallen.

Kamille heeft bovendien een ontstekingsremmende werking en bevordert de slaap door zwellingen als gevolg van ontstekingen en allergieën te verminderen.

Kamille beïnvloedt indirect depressie

In een artikel over depressie en slapeloosheid in het Journal of Affective Disorders concludeerden de auteurs dat mensen met een diagnose slapeloosheid een groot risico lopen ook te worden gediagnosticeerd met depressie. Angst wordt sterk geassocieerd met depressie.

Tot 85 procent van de depressieve individuen bleek ook last te hebben van angstgevoelens, zo bleek uit de studie die gepubliceerd is op de website van Healthy Place. Symptomen van angst en slapeloosheid tijdens een depressie zouden door kamille moeten verzachten.

Langdurige effecten van kamille

In tegenstelling tot sommige supplementen die slechts een paar uur werken blijkt kamille langere tijd in het systeem aanwezig te blijven. In een studie uit 2005 in het Journal of Agricultural and Food Chemistry naar de urine van vrijwilligers die twee weken lang dagelijks kamille dronken werden verhoogde gehaltes hippuraat aangetroffen, een ontstekingsremmende glycine die spiertrekkingen helpt verzachten. Twee weken nadat de vrijwilligers waren gestopt met het drinken van kamille waren de gehaltes nog steeds meetbaar.

Kamille is verkrijgbaar zonder recept als gedroogd kruid, zalf, olie, tinctuur, siroop en thee.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x