Homepagina » Mens en Dier » Longarts kritisch op vaccinatiepaspoort: ‘1 jaar geleden was je nog een wappie als je dit toekomstscenario schetste’
arts
Foto: Flickr/Jernej Furman CC BY 2.0

Longarts kritisch op vaccinatiepaspoort: ‘1 jaar geleden was je nog een wappie als je dit toekomstscenario schetste’

Deze zomer kunnen we op vakantie gaan met een vaccinatiepaspoort, als het aan het kabinet ligt. Het bewijs gaat waarschijnlijk ook binnen Nederland gelden om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld theaters en sportwedstrijden.

Longarts David Prins uitte op Bevrijdingsdag op LinkedIn kritiek op de plannen. “Eén jaar geleden was je nog een wappie als je dit toekomstscenario schetste. Helaas hadden velen gelijk. Niet vreemd,” schreef hij, toevoegende dat hij tegen een bewijs is om aan te tonen dat je een brave burger bent die geen risico vormt voor de ander.

“Deze manier van vrijheden terugkopen is niet mijn manier. Deze tweedeling komt de samenleving niet ten goede.” Prins voegde toe dat mensen die jong en gezond zijn en vertrouwen op hun eigen afweer, mensen die concluderen dat asymptomatisch testen geen medisch fundament heeft en mensen die nog geen corona hebben gehad straks ‘dikke pech’ hebben: “Geen paspoort, geen toegang. Welkom in het nieuwe normaal.”

Waanzin ten top

Neuroloog Jan Bonte reageert: “Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Het is de waanzin ten top dat het ooit zo ver heeft kunnen komen.” Al snel bleek dat het LinkedIn-account van Prins was verdwenen. “Hij was de eerste die zich, begin 2020, uitsprak en kreeg half Nederland over zich heen. Nu schijnt hij van LinkedIn verbannen te zijn,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.

Prins schrok toen zorgminister Hugo de Jonge een jaar geleden zei dat ‘het wachten is op een vaccin tot we terug kunnen naar de normale samenleving’. “Moeten we het normaal vinden dat er zoveel censuur wordt toegepast op social media rondom corona? En moeten we Bill Gates nomineren voor de Nobelprijs of kijken we hier naar een ongekende belangenverstrengeling?” vroeg de arts in een videoboodschap.

“Vaccins kunnen hele mooie dingen doen, maar ze kunnen ook echt schade aanrichten. Dat is in het verleden meermaals gebleken.” Prins verwees naar het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Een aantal mensen kreeg na inenting de slaapziekte narcolepsie.

Bill Gates beheerst eigenlijk de hele keten

De longarts zei verder dat de Bill & Melinda Gates Foundation de grootste financier van de WHO is. De stichting geeft ook veel geld aan de grote media en investeert in fabrieken om coronavaccins te maken. “Bill Gates, een man die nul achtergrond in de geneeskunde of virologie heeft, beheerst eigenlijk de hele keten. Hij geeft de WHO geld, roept het beleid en maakt ondertussen de vaccins.”

Prins zei bang te zijn dat er secundaire belangen spelen bij het oplossen van de coronacrisis. Zijn videoboodschap veroorzaakte veel ophef, waarna de arts besloot om ‘zich even af te sluiten op social media’.

4.5 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Vaccinatiepaspoort WORDT een GROTE FLOP !! Jammer voor ze !!

Edo Timmermans
Edo Timmermans
5 maanden geleden

De ‘wappies’ ofwel verstandige mensen die dat vorig jaar zeiden hadden nu liever geen gelijk gekregen…

Cornelis H.W. van den Berg
Cornelis H.W. van den Berg
5 maanden geleden

In onze abnormale wereld functioneren figuren als Bill Gates en zijn talrijke medeprofiteurs zoals verwacht kan worden. Dat geldt ook voor schertsfiguren als Hugo de Jonge, vele politici en de kletsmajoren van de praatshows uitgezonden door de media van de insanitas. Doe normaal, denk normaal, dan lig je er niet wakker van.

Frans
Frans
5 maanden geleden

Wel eens gehoord an een Galgenmaal ? Ik noem die hele “Vaccinatie” gedoe Galgen-vrijheid !!!

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

de jonge

Bronnen: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’

Afgelopen maand zei zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x