Financieel

Lord Rothschild opent speculatieve aanval op euro

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de bezorgdheid over het einde van de eenheidsmunt toeneemt, heeft Lord Rothschild 130 miljoen pond uitgetrokken voor een speculatieve aanval tegen de euro.

Het lid van de internationale bankiersdynastie speculeert tegen de euro via RIT Capital Partners, een investeringstrust waar hij bestuursvoorzitter van is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door de zet van deze belangrijke telg van de Rothschild-familie zal de euro nog verder onder druk komen te staan. Afgelopen week gaf de Finse minister van Buitenlandse Zaken al te kennen dat het land zich voorbereidt op het uiteenvallen van de eurozone.

Drie maanden

Ingewijden stellen dat RIT, sinds 1988 geleid door Lord Rothschild, inspeelt op de zwakke positie van de munt. In 2008 anticipeerde RIT ook al op de voortslepende recessies in Europese landen.

Eind mei werd RIT voor 37 procent eigenaar van Rockefeller Financial Services. In juni zei miljardair George Soros dat Europese leiders op dat moment nog ‘drie maanden hadden om de euro te redden’.

Daarnaast gaat de Franse investeringsbank Rothschild een fonds openen om geld te lenen aan kleine en middelgrote Europese bedrijven. Daarmee wil de familie het gat opvullen dat door de bankencrisis is ontstaan. Er wordt in eerste instantie ongeveer 500 miljoen euro in het fonds gestoken.

Ineenstorting

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Libor-affaire neemt deze veel minder bekende speler in alle stilte de markt over. Het aandeel van Rothschild op de private equitymarkt is tussen 2007 en 2009 bijvoorbeeld meer dan verdubbeld van 15,8 naar 41,6 procent.

Medewerkers van de Bank of England waren eind vorig jaar ‘zo bezorgd’ over een aanstaande financiële crisis dat het hele bankwezen werd gewaarschuwd voor een algehele ineenstorting ‘voor de Kerst’. Paul Tucker, vicegouverneur van de Bank of England, zei tijdens een bijeenkomst tussen bestuursvoorzitters van de grootste Britse banken in oktober dat de kans groot was dat hun bank het einde van het jaar niet zou halen.

Memo

Uit gepubliceerde stukken is gebleken dat men rekening hield met een grotere crisis dan het omvallen van de Lehman Brothers in 2008. Na de vergadering werden werkgroepen in het leven geroepen om de kansen van een volledige ineenstorting van het financiële systeem in kaart te brengen.

Afgelopen maand ontkende Tucker nog dat hij op de hoogte was van de rentemanipulatie door Barclays nadat de bank een memo had vrijgegeven waaruit bleek dat hij en oud-bestuursvoorzitter van Barclays Bob Diamond over het onderwerp hadden gesproken.

De internationale Rothschild-dynastie van Duits-joodse oorsprong is vooral bekend door haar werk op financieel gebied, zoals bankieren. In Oostenrijk en Groot-Brittannië hebben veel leden van de familie adellijke titels. Zij werken rechtstreeks voor de 13 Italiaans-Britse bloedlijnen van de Illuminati.

Bronnen: Telegraph.co.uk, Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blocki
blocki
11 jaren geleden

Wie gaat dit eindelijk eens rechtzetten? Deze ouwe lul speelt met euro’s of dat het gewoon Monopoly geld is…. Dattie lekker dood valt!

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Zie het kwijl eens uit zijn mondhoeken vandaan komen.

Z-PiLL
Z-PiLL
11 jaren geleden

Daar gaan we dan, de familie trekt (wederom) de touwtjes aan en zij hebben een geschiedenis dat als dit gebeurt er dingen omvallen waardoor “zij” via slinkse wegen hun belangen nog verder kunnen vergroten..
Shorten op de euro… Het is ook niet eens alsof ze stiekem zijn over hun bedoelingen ofzo.
Een verachtelijke club fossielen is het!

jay
jay
11 jaren geleden

eigen gewin staat nog immer bovenaan bij hen…

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x