CoronaMens en Dier

Mariëlle Tweebeeke legt premier Rutte het vuur aan de schenen: ‘Ja, u zegt wel verschrikkelijk’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Een noodwet is er om hele ingrijpende maatregelen te nemen die ingaan tegen onze grondrechten. U neemt hele grote stappen. Daar heb je wel een noodsituatie voor nodig en hoe druk het ook in de ziekenhuizen is: als dat niet op de ic’s tot code zwart leidt, is het eigenlijk geen noodsituatie, zei Mariëlle Tweebeeke vrijdag tijdens het wekelijkse gesprek met de minister-president.

“Da’s niet waar,” beweerde Rutte. “U kijkt nu alleen naar de intensive care. De verwachting is dat het daar ook tot een forse toename zal leiden. Wat u nog onvoldoende meeneemt in uw betoog is dat het virus nu ook reist door de generaties, dus het begint ook oudere mensen te bereiken. Da’s anders dan de afgelopen weken toen het vooral bij de jonge mensen toesloeg. Dat betekent ook een groter risico op ziekenhuisopname.”

Op basis waarvan is het nog gelegitimeerd?

“Ziekenhuisopnames?” vroeg Tweebeeke. “We hebben het opeens over verpleegafdelingen en niet meer over ic’s. Wat mij verbaast: u neemt heel erg de tijd om op basis van die noodwet pas over 11 dagen weer te gaan kijken hoe het gaat.” Ze wees daarbij op de belangen en het leed in de samenleving. “De nachtclubs zijn bijvoorbeeld al twee jaar dicht.”

“Ja, da’s verschrikkelijk,” zei Rutte terwijl hij naar beneden keek.

“Ja, u zegt wel verschrikkelijk, maar op basis waarvan is het nog gelegitimeerd om dat te doen?” vroeg de presentatrice.

Gewoon een probleem

Rutte antwoordde dat het in België ‘enorm aan het stijgen is’, in Duitsland ‘heel snel aan het toenemen is’ en in Denemarken het aantal ziekenhuisopnames ‘ook weer aan het toenemen is’.

“Maar dan heb je gewoon een probleem,” benadrukte Tweebeeke. “Het gaat erom of u zulke vergaande maatregelen kunt blijven nemen.”

Rutte zei het ‘onverstandig’ te vinden om de boel nu weer open te gooien.

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
198 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
1 jaar geleden

Mooi toneelspel om vervolgens niets te doen.

Clown Bassie
Clown Bassie
1 jaar geleden

Maar wel eerst geoefend, dit gesprek.

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Corona is een voorjaars griep, dus over een week of twee zitten we in een nog hardere lockdown, want twee stapjes naar voren, en als het volk begint te morren gaan ze een stapje terug……….

Marie
Marie
1 jaar geleden

Ik heb dit niet gezien want ik kijk geen NPO meer en die kop van Rat Rutte kan ik sowieso niet meer zien.
Maar… er wordt vrijwel alleen geschermd met het hoge aantal ‘besmettingen’ .
Wat dus helemaal niets inhoudt.

Iedereen die zich nu nog laat ‘testen’ werkt mee en is verantwoordelijk voor de verwording van wat ooit een democratie was.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

198
0
We lezen graag je reactie!x