Homepagina » Mens en Dier » Marine VS vervangt dolfijnen door robots
Marine VS vervangt dolfijnen door robots

Marine VS vervangt dolfijnen door robots

Dolfijnen en zeeleeuwen in dienst van de Amerikaanse marine komen binnenkort zonder werk te zitten. De dieren worden ingezet voor het opsporen van zeemijnen.

Binnen nu en een paar jaar zullen robots hun plek gaan innemen. Sinds de jaren zestig zet de marine zeezoogdieren in bij het opsporen van mijnen.

Dolfijnen zijn hiervoor erg geschikt vanwege hun sonarsysteem. Bovendien zijn het zeer intelligente dieren, waardoor ze goed te trainen zijn.

Blij

De dieren maken plaats voor een onderwaterrobot in de vorm van een torpedo. Deze robot moet in 2017 klaar zijn voor gebruik. De dolfijnen en zeeleeuwen gaan met pensioen. Ze worden de rest van hun leven verzorgd in zee-aquaria.

De Humane Society of the United States (HSUS), de grootste Amerikaanse dierenrechtenorganisatie, is blij met het besluit. “We zeggen al zo lang dat ze [de marine] de dieren moeten vervangen door technologie,” zei zeezoogdierwetenschapper Naomi Rose. “Het is ethisch onverantwoord om deze dieren in te zetten in gevechtssituaties.”

Belangen

De Humane Society werkt sinds 1954 aan het promoten van de bescherming van alle dieren en is zowel op nationaal als internationaal vlak actief in het verdedigen van de belangen van de dieren. Ze beklemtoont de band tussen mens en dier en vecht tegen wreedheid tegen dieren en dierenmishandeling.

Ondanks de verbetering vertelde Mike Rothe van het Space and Naval Warfare Systems Center Pacific in San Diego een journalist dat slechts 24 van de 80 dolfijnen worden ingezet voor het opsporen van mijnen. Hun taak wordt in ieder geval overgenomen door de robots.

De BBC maakte een reportage over het onderwerp.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
8 jaren geleden

Veelzeggend dat dieren door een bepaald soort mensen wordt ingezet, misbruikt eigenlijk. Het lijkt mij niet de groep die zich zal inzetten voor dierenwelzijn. Iemand tegengeluiden?

pietje
pietje
8 jaren geleden

Het werd tijd het is altijd al een doorn in mijn oog geweest om die lieve dieren te gebruiken !
Hoe durven wij mensen dieren te gebruiken voor onze doelen het is een schande ! Ben nu opgelucht maar er zullen er nog wel een paar sneuvelen in de ; paar jaar;
groetjes

HR
HR
8 jaren geleden

[quote name=”pietje”]Het werd tijd het is altijd al een doorn in mijn oog geweest om die lieve dieren te gebruiken !
Hoe durven wij mensen dieren te gebruiken voor onze doelen het is een schande ! Ben nu opgelucht maar er zullen er nog wel een paar sneuvelen in de ; paar jaar;
groetjes[/quote]

Ben het met je eens, al zie ik een wezenlijk verschil tussen het inzetten van bijvoorbeeld een begeleide hond, met het gebruiken van dieren voor onze malle oorlogen.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
8 jaren geleden

Het komt niet vaak voor, maar ik ben het eens met onderstaande reacties. Zo zielig dat DOLFIJNEN werden gebruikt voor zulke gevaarlijke praktijken. Echt harteloos. Jammer dat ze het niet GELIJK opdoeken maar toch een paar jaar doorgaan. Elke dode dolfijn is voor mij één teveel!

Ook dubbel erg dat die dieren hun leven dan moeten slijten in dolfinaria ipv uitzetten in zee. Ze kunnen makkelijk bij worden gebracht om weer te kunnen jagen op vis.

RELEASE THE DOLPHINS! NOW!

x

Check Also

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

help NineForNews

Help NineForNews – lees hier 3 verschillende manieren hoe

Zoals we al eerder schreven heeft NineForNews ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x