Mens en Dier

Marine VS vervangt dolfijnen door robots

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dolfijnen en zeeleeuwen in dienst van de Amerikaanse marine komen binnenkort zonder werk te zitten. De dieren worden ingezet voor het opsporen van zeemijnen.

Binnen nu en een paar jaar zullen robots hun plek gaan innemen. Sinds de jaren zestig zet de marine zeezoogdieren in bij het opsporen van mijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dolfijnen zijn hiervoor erg geschikt vanwege hun sonarsysteem. Bovendien zijn het zeer intelligente dieren, waardoor ze goed te trainen zijn.

Blij

De dieren maken plaats voor een onderwaterrobot in de vorm van een torpedo. Deze robot moet in 2017 klaar zijn voor gebruik. De dolfijnen en zeeleeuwen gaan met pensioen. Ze worden de rest van hun leven verzorgd in zee-aquaria.

De Humane Society of the United States (HSUS), de grootste Amerikaanse dierenrechtenorganisatie, is blij met het besluit. “We zeggen al zo lang dat ze [de marine] de dieren moeten vervangen door technologie,” zei zeezoogdierwetenschapper Naomi Rose. “Het is ethisch onverantwoord om deze dieren in te zetten in gevechtssituaties.”

Belangen

De Humane Society werkt sinds 1954 aan het promoten van de bescherming van alle dieren en is zowel op nationaal als internationaal vlak actief in het verdedigen van de belangen van de dieren. Ze beklemtoont de band tussen mens en dier en vecht tegen wreedheid tegen dieren en dierenmishandeling.

Ondanks de verbetering vertelde Mike Rothe van het Space and Naval Warfare Systems Center Pacific in San Diego een journalist dat slechts 24 van de 80 dolfijnen worden ingezet voor het opsporen van mijnen. Hun taak wordt in ieder geval overgenomen door de robots.

De BBC maakte een reportage over het onderwerp.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Veelzeggend dat dieren door een bepaald soort mensen wordt ingezet, misbruikt eigenlijk. Het lijkt mij niet de groep die zich zal inzetten voor dierenwelzijn. Iemand tegengeluiden?

pietje
pietje
11 jaren geleden

Het werd tijd het is altijd al een doorn in mijn oog geweest om die lieve dieren te gebruiken !
Hoe durven wij mensen dieren te gebruiken voor onze doelen het is een schande ! Ben nu opgelucht maar er zullen er nog wel een paar sneuvelen in de ; paar jaar;
groetjes

HR
HR
11 jaren geleden

[quote name=”pietje”]Het werd tijd het is altijd al een doorn in mijn oog geweest om die lieve dieren te gebruiken !
Hoe durven wij mensen dieren te gebruiken voor onze doelen het is een schande ! Ben nu opgelucht maar er zullen er nog wel een paar sneuvelen in de ; paar jaar;
groetjes[/quote]

Ben het met je eens, al zie ik een wezenlijk verschil tussen het inzetten van bijvoorbeeld een begeleide hond, met het gebruiken van dieren voor onze malle oorlogen.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

Het komt niet vaak voor, maar ik ben het eens met onderstaande reacties. Zo zielig dat DOLFIJNEN werden gebruikt voor zulke gevaarlijke praktijken. Echt harteloos. Jammer dat ze het niet GELIJK opdoeken maar toch een paar jaar doorgaan. Elke dode dolfijn is voor mij één teveel!

Ook dubbel erg dat die dieren hun leven dan moeten slijten in dolfinaria ipv uitzetten in zee. Ze kunnen makkelijk bij worden gebracht om weer te kunnen jagen op vis.

RELEASE THE DOLPHINS! NOW!

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x