CoronaBinnenland

Massaal protest in Sittard: ‘Vóór vrijheid! Tegen onderdrukking!’

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!

De binnenstad en Markt van Sittard waren woensdagavond het toneel van een massaal coronaprotest. Ook op talloze andere plekken werd gedemonstreerd. In Sittard gaat het om een voorschot op de aangekondigde protesten van zaterdag waarbij de horeca en winkels de deuren openen, bericht 1Limburg.

In het centrum kwam een grote groep mensen bijeen om hun onvrede te uiten over de lockdown. Op de Markt was het één groot feest, dat werd afgesloten met zwaaiende lichtjes. Volgens de organisatoren waren er tot 2000 mensen op de been.

Nog veel meer mensen

Als vrijdag tijdens de persconferentie geen versoepelingen worden aangekondigd, wordt er volgende week woensdag opnieuw een protest georganiseerd. “Dan komen er nog veel meer mensen,” zei één van de organisatoren.

Een aantal winkels in de Steenstraat deed woensdag de deuren volledig open. Om 15.30 uur grepen handhavers in. Zaterdag gaan nog meer winkels in de stad open. Winkeliers ondervinden naar eigen zeggen weinig steun van de gemeente.

Mensen zijn het zat!

“Sittard viert een ouderwets gezellig feestje tijdens de lichtjestocht. Mensen zijn het zat!” schrijft advocate Amira Lotfy op social media. “Vóór vrijheid! Tegen onderdrukking! Ik ben trots op mijn stad.”

In Utrecht, Maastricht, Arnhem, Sneek, Deventer, Roermond en talloze andere plaatsen werd een lichtstoet georganiseerd, waarbij mensen met fakkels door de straten liepen. Ook groepen boeren sloten zich aan bij de protesten.

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leo Smink
Leo Smink
7 maanden geleden

Heerlijk om dit te zien, het gebeurt nog te weinig. Het wachten is op de kanteling van de zienswijzes in de gemeentes

Henk
Henk
7 maanden geleden

Als ik het had geweten, dan had ik wel mee willen doen.

De realist
De realist
7 maanden geleden

Hartverwarmend!

Fantastisch, je even weer gelukkig voelen!

Ze kunnen ons niet als gekken blijven beschouwen!

Positieve vibes aan iedereen!!!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 maanden geleden

LS…

Het wordt tijd dat Nederlanders weer Nederlanders worden en geen slaven van de Cabal !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x