Buitenland

Massagraf vol bejaarden in op Oekraïne veroverde stad: ‘Nooit in de westerse media verschenen’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Eind vorige maand zijn in het oosten van Oekraïne meerdaagse referenda gehouden over aansluiting bij Rusland. In Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson konden mensen naar de stembus. Ook gingen de autoriteiten van deur naar deur om stembiljetten te verzamelen.

Tijdens de referenda was journalist Sonja van den Ende waarnemer namens Nederland. “Mijn stemgebied was Loehansk en na het bezoek aan tenminste 10 stembureaus bezocht ik het massagraf net buiten de stad Loehansk,” laat ze weten op haar website.

Bewoners als schild gebruikt

Op 10 maart 2014 werd er een aanval gelanceerd op een bejaarden- en verzorgingstehuis in Kreminna en Loehansk. Volgens alle ooggetuigen was dit het werk van zich terugtrekkende Oekraïense strijdkrachten.

Het leger van de Volksrepubliek Loehansk claimde dat het Oekraïense leger zich in het verpleeghuis had verschanst en de bewoners als schild had gebruikt. Dat gebeurde ook in Boetsja, aldus Van den Ende.

Levend verbrand

Na de aanval op het verzorgingstehuis brak er brand uit. Veel bewoners zijn levend verbrand. Een dag na de aanval, op 11 maart, evacueerden soldaten van de Volksrepubliek Loehansk de overlevenden.

Pas na enkele weken waren alle menselijke resten verzameld. De bejaarden zijn begraven in het massagraf net buiten Loehansk. Deze massamoorden zijn nooit in de westerse media verschenen, merkt Van den Ende op.

4.8 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A. Hoeksma
A. Hoeksma
5 maanden geleden

Dit is een van de dingen waar het westen de ogen voor sluit en ons iets anders doet geloven. Ik hoop dat dit bericht in de tweede kamer zichtbaar wordt.

Willem
Willem
5 maanden geleden

Heel klein topje van de ijsberg…..

Hamalage
Hamalage
5 maanden geleden

Precies wat Annette zegt, dit is duivels en vanuit de Bijbel voorzet!
Veel christenen laten zich volspuoten met dit gif! Ze zijn misleid door de corrupte overheid die onze levens vernietigd

Anne
Anne
5 maanden geleden

Al zijn de vele leugens nog zo snel, de waarheden achterhalen hen wel…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x